020 - 641 86 97 info@sundowner.nl info- of voorstel aanvragen

Maak de mooiste Tanzania reizen met Sundowner Wildlife Holidays

Waarom naar Tanzania reizen ?

Naar Tanzania reizen, misschien wel reizen naar Afrika’s beste safari bestemming …

Er zijn maar weinig landen op het uitgestrekte Afrikaanse continent waar u zoveel wilde dieren in zulke unieke en afwisselende landschappen kunt zien als op een safari rondreis in Tanzania. Wat dacht u ervan om in het noorden in uw privé jeep met chauffeur over de uitgestrekte savannes van het Serengeti National Park te rijden tussen  leeuwen, cheeta’s, buffels. olifanten en giraffen, in Lake Manyara National Park roze flamingo’s te bekijken en in de met wilde dieren gevulde Ngorongoro krater op zoek te gaan naar de Big Five.

Voor een hele andere safari beleving op uw safari in Tanzania kunnen we het minder bezochte en veel rustigere zuiden aanraden. Hier liggen nog ongerepte wildernissen zoals het Selous Game Reserve waar u andere wilde dieren kunt zien zoals wilde honden, grote koedoes en sabel antilopen. Naast game drives in open jeeps kunt u hier ook bootsafari’s en wandelsafari’s maken. Helemaal uniek is de mogelijkheid om op uw Tanzania reizen op zoek te gaan naar chimpansees in Mahale Mountains National Park. Wist u trouwens dat u op uw rondreis Tanzania ook kunt snorkelen met walvishaaien in de koraalrijke wateren rond het eiland Mafia ?

“Waar anders dan in Tanzania liggen safari en strand zo dicht bij elkaar ... ”

Witte zandstranden, wuivende palmen en een warme blauwe oceaan … dat kan op uw rondreis Tanzania

Na uw safari rondreis Tanzania kunt u heerlijk uitrusten aan de tropische witte zandstranden langs de warme blauwe Indische oceaan. Kies voor  Zanzibar eiland waar veel te beleven valt of voor de meer rustige eilanden Mafia eiland en Pemba eiland. Echt op zoek naar rust ? Denk dan aan Fanjove eiland of aan de stranden van Ras Kutani ten zuiden van Dar es Salaam.

Wordt dit uw eerste rondreis in Tanzania ?

Wilt u voor het eerst op safari naar Tanzania ? Wilt u graag veel wilde dieren van dichtbij in het wild zien waaronder de Big Five ? En wilt u over eindeloze savannes rijden en de wereldberoemde Ngorongoro krater bekijken ?  Dan raden we u een Noord Tanzania rondreis aan.  In het noorden liggen de uitgestrekte savannes van het Serengeti National Park, de met wilde dieren gevulde Ngorongoro krater, het vogelrijke Lake Manyara National Park, de nog authentieke Datoga & Hadzabe stammen bij Lake Eyasi en het o zo mooie maar nog weinig bezochte Tarangire National Park vol baobab bomen en kuddes olifanten en buffels. De unieke landschappen, het vele wildlife, de korte rijafstanden tussen de parken maken een rondreis Noord Tanzania dan ook zeer geschikt voor uw eerste safari in Tanzania.

Wilt u uw rondreis Tanzania aflsuiten aan het strand ? Vanuit Noord Tanzania vliegt u comfortabel naar Zanzibar of een van de andere eilanden.

Wordt dit uw volgende rondreis Tanzania ?

Op uw volgende safari rondreis Tanzania zou u in de Serengeti op zoek kunnen gaan naar cheeta’s en andere grote katten op de Nameri Plains of wildebeesten de met krokodillen gevulde Mara rivier zien oversteken. Een ander idee voor uw volgende rondreis Tanzania zijn de veel rustigere parken in het zuiden zoals het Selous Game Reserve en Ruaha National Park. Het landschap is hier heel anders dan in het noorden. Wandel in de vroege nog koele ochtend door de bush en luister naar de verhalen van uw gids en stap daarna in een boot voor een safari op de Rufiji rivier. In Zuid Tanzania kunt u naast grote aantallen roofdieren en enorme kuddes olifanten ook andere dieren zien zoals wilde honden, grote koedoes en sabelantilopen. Houdt u van regenwouden ? Bezoek dan op uw volgende rondreis Tanzania de dampende oerwouden van het Udzungwa Mountains National Park en geniet van imposante watervallen en endemische apen.

Wilt u echt afgelegen gebieden bezoeken op uw volgende rondreis Tanzania ? Vlieg dan naar Katavi National Park in het westen van Tanzania, met maar een paar honderd bezoekers per jaar een van de meest ongerepte wildernissen van Afrika. Ook bijzonder voor uw volgende rondreis Tanzania is een chimpansee trekking op de beboste hellingen van het Mahale Mountains National Park.

Uiteraard is er nog veel meer te doen en te beleven op uw reizen naar Tanzania, van fly tent safari’s, self drives tot en met avontuurlijke reizen naar afgelegen gebieden. Bel of mail ons gerust voor de mogelijkheden.

De Kilimanjaro beklimmen

Altijd al eens op het besneeuwde dak van Afrika willen staan ? Ga dan de bijna 6 km hoge Kilimanjaro beklimmen. Wij verzorgen 10-daagse reizen naar Tanzania om Kilimanjaro te beklimmen via de Machame route, Lemosho route, Marangu route of een andere route. Veel klanten combineren Kilimanjaro beklimmen met een safari rondreis Tanzania of een verblijf aan het strand van Zanzibar.

Welk Wildlife kunt u zien op uw Tanzania rondreis ?
N = Vooral actief in de nacht
P = Bepaalde periode
G = Bepaalde gebieden

Foto: © Make it Kenya/Stuart Price

Leeuw

Luipaard

Luipaard (N)

Foto: Cathy T.

Wilde hond

Kidepo Valley cheeta oeganda

Cheeta

Foto: David Slu

Gevlekte hyena

Chimpansee Habituation Experience

Chimpansee

Foto: © Megan Coughlin

Olifant

Foto: Bernard Dupont

Zwarte neushoorn

Foto: © Tobias Brixen

Buffel

Foto: © Richard Toller

Giraffe

Zeba

Zebra

Foto: © Make it Kenya / Stuart Price

Wildebeest

Foto: Stig Nygaard

Nijlpaard

Foto: Vince42

Nijlkrokodil

Malediven

Walvishaai (P)

Lambertus Paulus

Vogels

Een dag op safari in Tanzania

Vroeg in de ochtend

“Goodmorning, goodmorning”. Vroeg in de ochtend rond 05.30 uur wordt u gewekt. Koffie, thee en koekjes worden rond 06.00 uur geserveerd en als de zon opkomt gaat u op pad voor uw ochtend game drive. Het is nog heerlijk koel en wilde dieren zijn nog steeds actief, waaronder de grote katten die terugkomen van hun jacht in de nacht.

Later in de ochtend

Na een paar uur, als het warmer begint te worden en de wilde dieren de schaduw opzoeken, rijdt u weer terug naar uw kamp of lodge waar u tussen 09.00 en 10.00 uur aankomt. Tijd voor een uitgebreid ontbijt. Soms staat er een prachtig gedekte tafel onder een boom op de savanne en kunt u genieten van een heerlijk “bush breakfast”. Hierna kunt u een paar uur uitrusten, een boek lezen of een verfrissende duik in het zwembad, mits aanwezig, nemen.

Rond lunchtijd

Een heerlijk 2- of 3-gangen lunch staat op u te wachten met voor de liefhebber een ijskoude witte wijn. Hierna kunt u verder met uw boek, een dutje doen of wat dobberen in het zwembad.

In de middag

Zo rond 15.00 uur staan er thee en koekjes klaar. Daarna is het tijd om op uw middag safari te gaan. De hitte neemt af en de wilde dieren gaan op zoek naar voedsel. Net voor het donker bent u weer terug in het kamp of de lodge.

Avond

Bij terugkomst kunt u onder de douche het stof van u afspoelen om daarna heerlijk met een ‘Sundowner” bij het knetterende kampvuur te genieten van de geluiden van de Afrikaanse bush. Hierna zo rond 19.30 uur staat het vaak met kaarslicht verlichte diner voor u klaar.

Late avond

Vanuit sommige kampen of lodges is het mogelijk om een nachtgame drive te maken. Met sterke “spotlights” rijdt u de donkere Afrikaanse nacht in op zoek naar luipaarden en andere wilde dieren die dan actief zijn. Rond 23.00 uur bent u dan meestal weer terug in het kamp of de lodge.

De Big Five zien op uw Tanzania rondreis

De Big Five van Afrika zijn de olifant, de buffel, de leeuw, het luipaard en de neushoorn (in Tanzania is dit de zwarte neushoorn). Het is vooral de zwarte neushoorn, gewild bij stropers, die zeer zeldzaam is.

In Tanzania zijn maar drie gebieden waar alle vijf de leden van de Big Five voorkomen.

De meeste kans om de neushoorn en dus de Big Five te zien, heeft u in de Ngorongoro krater waar er circa 20 leven en ze vaak tussen buffels grazend te zien zijn. In de Serengeti bij de Moru kopjes leeft een dag en nacht bewaakte populatie neushoorns en heel soms wordt er een neushoorn gezien in het uiterste noorden van de Serengeti. In de Selous, Afrika’s grootste park, leven nog maar enkele neushoorns ten noorden van de Rufiji rivier in de Beho Beho Hills en ze worden maar een paar keer per jaar gezien.

Meer informatie over de Big Five

Bekijk de Wildebeestmigratie op uw Tanzania reis

De eindeloze savannes van het Serengeti National Park in Tanzania en het Maasai Mara Game Reserve in Kenia zijn het toneel van één van ’s werelds meest bijzondere Wildlife spektakels: de jaarlijkse wildebeestmigratie.

Meer informatie over de Wildebeestmigratie

Wat voor reizen naar Tanzania bieden wij aan?

In Tanzania bieden wij  individuele reizen op maat en groepsreizen aan.

 • Individuele rondreizen Tanzania

Uw rondreis in Tanzania maken we geheel naar uw wensen op maat. U bepaalt welke dag u wilt vertrekken, welke parken u wilt bezoeken, wat u nog meer wilt zien en meemaken, in welke lodges en of tented camps u wilt verblijven en wat uw budget voor deze reis. In overleg met u stellen we dan uw droomreis samen. Hiermee gaan we net zo lang door totdat uw reis helemaal naar wens is. Kijk voor inspiratie bij onze voorbeeld rondreizen Tanzania.

 • Groepsreizen Tanzania

Reist u liever in een kleine groep met professionele gidsen en gelijkgestemden ? Kijk dan eens bij onze groepsreizen naar Tanzania.

Wilt u graag in de beste accommodaties voor het zien van wildlife verblijven en uw safari’s maken onder begeleiding van de beste gidsen in kleinschalige groepen van gelijkgestemden ? Dan raden we u aan om te kiezen voor de internationale groepsreizen van Natural Habitat waar wij al 15 jaar mee samenwerken (maar pas op, want eenmaal op reis met Natural Habitat dan altijd op reis met Natural Habitat …).

Binnenkort starten wij met onze eigen groepsreizen naar Tanzania, waarbij u in een kleine groep met ervaren gidsen op zoek gaat naar wilde dieren en verblijft in comfortabele accommodaties. (u kunt nu al uw interesse kenbaar maken voor 2019).

Alle reizen naar Tanzania

Vliegtijd

● Kilimanjaro - 8,5 uur
● Dar es Salaam - 10 uur

Maatschappij

● KLM (D)
● KLM (O)
● Kenya Airways (O)

Tijdverschil

● Zomertijd +1 uur
● Wintertijd +2 uur

Visum

● Ja, 3 maanden geldig
● Klik hier voor een Visum

Vaccinaties

● Cholera (V)
● Gele koorts (R)
● DTP & hepatitis A (A)
● Klik hier voor een afspraak

Malaria

● Ja

Valuta

● Tanzaniaanse shilling
● Amerikaanse dollar

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Informatie over de nationale parken op uw Tanzania reizen

Beste tijd parken

Noord Tanzania reizen

Arusha

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Wildlife: zwart-witte franjeaap, flamingo & geen grote roofdieren.
 • Activiteiten: kanotocht, wandelsafari & game drive.

LEES MEER

Lake Eyasi

National Park

 • Beste tijd: juni – maart.
 • Cultuur : Datoga en Hadzabe stam.
 • Activiteiten : wandelen, stammen bezoeken & jagen met de Hadzabe.

Lees meer

Lake Manyara

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober
 • Wildlife: leeuw, olifant, giraf, baviaan & flamingo.
 • Activiteiten: game drive & nacht game drive.

Lees meer

Lake Natron

National Park

 • Beste tijd: januari – december.
 • Wildlife: flamingo, pelikaan, gerenoek, oryx, koedoe, luipaard, cheeta.
 • Activiteiten: wandelen, Ol Donyo Lengai beklimmen & Maasai dorpjes.

Lees meer

Ngorongoro

Conservation Area

 • Beste tijd: januari – december.
 • Wildlife: big five, cheeta, hyena, zebra, wildebeest & flamingo.
 • Activiteiten: game drive, wandelen met gids & Maasai dorpjes.

LEES MEER

Rubondo Island

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Wildlife: chimpansee, nijlpaard, giraffe, olifant & vogels.
 • Activiteiten: chimpasees tracken, wandelen, vissen & varen.

 

LEES MEER

Serengeti

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Wildlife: big five, cheeta, wildebeest, zebra, gazelle, impala & giraffe.
 • Activiteiten: game drive, wandelsafari & ballonsafari.

LEES MEER

Tarangire

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Wildlife: leeuw, olifant, buffel, gerenoek & oryx.
 • Activiteiten: game drive, wandelsafari, nacht game drive & ballonsafari.

LEES MEER

Zuid Tanzania reizen

Mikumi

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Wildlife: leeuw, olifant, buffel, grote koedoe, sableantilope & vogels
 • Activiteiten: game drive.

Lees meer

Ruaha

National Park

 • Beste tijd: juni – december
 • Wildlife: wilde hond, leeuw, cheeta, gestreepte hyena & vogels
 • Activiteiten: game drive & wandelsafari.

LEES MEER

Selous

Game Reserve

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Wildlife: big five, wilde hond, nijlpaard, sabelantilope, krokodil & vogels.
 • Activiteiten: wandelsafari, bootsafari, fly-tent safari.

Lees meer

Udzungwa Mountains

National Park

 • Beste tijd: januari – december behalve april en mei.
 • Wildlife: Sanjemangabey, rode colobusaap en roodsnavelzanger.
 • Activiteiten: wandelen & kanovaren op de Kilombero rivier.

LEES MEER

West Tanzania reizen

Gombe Stream

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Wildlife: chimpansee, roodstaartmeerkat, rode- & blauwe franje aap.
 • Activiteiten: chimpansees tracken, wandelen & zwemmen.

Lees meer

Katavi

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober
 • Wildlife: olifant, buffel, leeuw, cheeta, nijlpaard & krokodil.
 • Activiteiten: game drive in open jeep, wandelsafari & fly tent.

Lees meer

Mahale Mountains

National Park

 • Beste tijd: mei – oktober.
 • Wildlife: chimpansee, reuzen eenhoorn & rode franjeaap.
 • Activiteiten: chimpansee tracken, snorkelen, vissen & bootsafari.

Lees meer

Kust Tanzania reizen

Saadani

National Park

 • Beste tijd: jun – okt.
 • Wildlife: olifant, buffel, sabel antilope, leeuw, nijlpaard & krokodil.
 • Activiteiten: game drive, wandelsafari & bootsafari.

LEES MEER

Informatie over reizen naar de eilanden & stranden in Tanzania

Wat is er heerlijker dan uw safari in Tanzania of Kilimanjaro beklimming af te sluiten aan een van de paradijselijke witte zandstranden van Tanzania. U kunt kiezen uit het wat drukkere Zanzibar of de nog rustige eilanden Mafia, Pemba, Fanjove of Lazy Lagoon. Ook de stranden langs de kust ten noorden van Dar es Salaam zoals Saadani en Pangani of ten zuiden van Dar es Salaam zoals Ras Kutani zijn nog rustig en de moeite aard.

Eilanden om uw Tanzania reizen af te sluiten

Stranden  om uw Tanzania reizen af te sluiten

Eilanden om uw Tanzania reizen af te sluiten

Zanzibar

Witte stranden, wuivende palmbomen

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Activiteiten: snorkelen, duiken, kitesurfen & zwemmen met dolfijnen

Lees meer

Mafia Island

Fantastisch onderwaterlandschap

Binnenkort meer informatie

 • Beste tijd: juni – februari
 • Activiteiten: o.a. snorkelen met walvishaaien, watersport

Zoek een accommodatie

Pemba Island

Rustig en rustiek

Binnenkort meer informatie

 • Beste tijd: juli – oktober, december – januari
 • Activiteiten: o.a. watersport, excursies naar kleine eilandjes

Zoek een accommodatie

Fanjove

Op een onbewoond eiland...

Binnenkort meer informatie

 • Beste tijd: juni – oktober
 • Activiteiten: o.a. watersport, snorkelen direct vanaf het strand

Zoek een accommodatie

Lazy Lagoon

Paradijs vlak buiten de kust

Binnenkort meer informatie

 • Beste tijd: juni – oktober
 • Activiteiten: o.a. watersporten

Vraag informatie aan

Stranden om uw Tanzania reizen af te sluiten

Dar es Salaam

Strand

Binnenkort meer informatie

 • Beste tijd: juni – maart
 • Activiteiten: o.a. watersport, riviercruise, bezoek historische locaties

Vraag informatie aan

Ras Kutani

Wandelen langs verlaten kusten

Binnenkort meer informatie

 • Beste tijd: juni – oktober
 • Activiteiten: o.a. watersport

Vraag informatie aan

Pangani

Rust in Swahili-sfeer

Binnenkort meer informatie

 • Beste tijd: juni – maart
 • Activiteiten: o.a. watersport, riviercruise, bezoek historische locaties

Vraag informatie aan

Saadani

National Park

Binnenkort meer informatie

 • Beste tijd: jun – okt.
 • Wildlife: olifant, buffel, sabel antilope, leeuw, nijlpaard & krokodil.
 • Activiteiten: game drive, wandelsafari & bootsafari.

Lees meer

Bergen beklimmen op uw Tanzania reis

Op uw reis naar Tanzania kunt u met Sundowner Wildlife Holidays 3 bergen, eigenlijk vulkanen, beklimmen:

Bergen beklimmen op uw Tanzania reis

Mt. Kilimanjaro

Afrika's hoogte berg

 • Beste tijd: juni – oktober, december – maart.
 • Routes: o.a. Machame, Marangu, Lemosho (min. 6 dagen).
 • Soort reis: privéreis of groepsreis (max 8 personen).

Lees meer

Mount Meru

Op één na hoogste berg van Tanzania

Binnenkort meer informatie

 • Beste tijd: juni – februari.
 • Routes: Mt. Meru (min. 3 dagen).
 • Soort reis: privéreis.

Vraag informatie aan

Ol Donyo Lengai

Actieve vulkaan bij Lake Natron

Binnenkort meer informatie

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Routes: Ol Donyo Lengai (ca. 12 uur).
 • Soort reis: privéreis.

Vraag informatie aan

Accommodaties op uw reizen naar Tanzania

Onze selectie accommodaties voor uw Tanzania reizen

Als touroperator gespecialiseerd in Wildlife & Natuurreizen, hebben wij op onze vele reizen naar Tanzania in de afgelopen 15 jaar een persoonlijke selectie gemaakt van betaalbare, comfortabele en luxe accommodaties. Wij vinden dat iedere Wildlife & Natuurliefhebber van dit fantastische land moet kunnen genieten.

Criteria die wij hanteren zijn onder andere: optimale ligging voor het bekijken van wilde dieren, uitzicht, service, stijl, kennis van de gidsen, prijs-/kwaliteitsverhouding en, heel belangrijk, de feedback van onze klanten.

Soorten accommodaties waar u kunt verblijven op uw Tanzania reizen

Op uw Tanzania reizen kunt u verblijven in onder andere lodges, tented lodges, tented camps, fly-tents, resorts en hotels. Hieronder leest u meer over wat u van de verschillende soorten accommodaties kunt verwachten.

Lees meer over soorten accommodaties in Tanzania

Kwaliteitsniveau of ratings van accommodaties in Tanzania

We hebben onze accommodaties in Tanzania beoordeeld door middel van sterren. Variërend van basic (2*) tot zeer luxe (5*). Hieronder leest u meer over wat u bij de verschillende ratings kunt verwachten.

Lees meer over rating accommodaties

Zoek accommodaties in…

Heel Tanzania

Klimaat op uw reizen naar Tanzania

De beste periodes om te reizen naar Tanzania  is de lange droge tijd van juni tot en met oktober en korte droge tijd van januari tot en met februari. De lange regentijd van maart (eind) tot en met mei is vanwege de langdurige neerslag, de dichte vegetatie en de soms ondergelopen wegen minder geschikt. Wel zijn er dan veel jonge dieren, is er prachtig licht om te fotograferen, is het heerlijk rustig en zijn de prijzen het laagst. In de korte regentijd tussen november en december regent het gewoonlijk een paar uur aan het einde van de dag waarna het weer droog wordt.

De beschikbaarheid van bepaalde activiteiten zoals kanosafari’s op Lake Manyara en de mogelijkheid om bepaalde soorten wilde dieren te zien, hangt af van de tijd van het jaar en het gebied dat u bezoekt.

Droge- en regentijd in Tanzania

 • Korte droge tijd         : Half december – half maart
 • Lange regentijd         : Half maart – mei
 • Lange droge tijd        : Juni – oktober
 • Korte regentijd          : November – half december
  KlimaatJFMAMJJASOND
 ● Droge tijd en regentijd
  Droge tijd   Regentijd

Via onderstaande button vindt u specifieke informatie over temperatuur en neerslag per maand in de regio’s van Tanzania.

Per maand informatie

Beste periode nationale parken in Tanzania

De beste periode om de verschillende nationale parken in te bezoeken vindt u in het schema hieronder.

 ZuidJFMAMJJASOND
Mikumi National Park
● Ruaha National Park
Selous Game Reserve
Udzungwa Mountains National Park
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 WestJFMAMJJASOND
●  Gombe Stream National Park
Katavi National Park
●  Mahale Mountains National Park
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 KustJFMAMJJASOND
●  Saadani National Park
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 Eilanden & Stranden
JFMAMJJASOND
Zanzibar
Mafia Island
● Pembla Island
● Fanjove Island
● Lazy Lagoon
● Dar es Salaam
● Ras Kutani
● Pangani
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 BergenJFMAMJJASOND
●  Mount Kilimanjaro
●  Mount Meru
●  Ol Donyo Lengai
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen

Wij hebben een geweldige vakantie gehad!

Reis op maat Tanzania (oktober 2018)

Wij hebben een geweldige vakantie gehad, fantastische dagen, schitterende natuur, bijzonder vermoeiend maar de moeite waard. Het was erg goed geregeld met Climbing Kilimanjaro.

Het was een fantastisch team, prima begeleiding -> zeer zorgzaam, prima eten, goed hotel.
Het enige wat tegen zat is het weer in de nacht naar de top. Het was -18c, harde wind en ijsregen. Onze gids had het, in de 200 keer dat hij is geweest, slechts 4 keer zo slecht meegemaakt. Sandra heeft het gered tot 5300m, daarna moest zij vanwege hoogte ziekte afhaken (uitstekende beslissing van onze gids!). Arnold moest een uur later afhaken, door het slechte weer had hij twee misstappen gemaakt en was door zijn rug gegaan. Zij zijn beide prima door hun begeleiders naar beneden gebracht, naar het basiskamp. Emile en ik hebben na 10 uur en drie kwartier de top gehaald.

Onze hoofdgids, Safiel, gaf ontzettend veel vertrouwen, het was heel fijn om hem als hoofdgids in het team te hebben.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: ja

B. Wegman

Lees verder