Ontdek Tanzania met Sundowner Wildlife Holidays, de Tanzania reizen specialist

Waarom op reis naar Tanzania ?

Ontdek het vele wildlife en de gevarieerde natuur op een rondreis in Tanzania

Er zijn maar weinig reizen die u in het uitgestrekte Afrika kunt maken waar u meer wilde dieren zult zien dan op een safari reis in Tanzania. Als Tanzania specialist reizen we zelf veel naar dit prachtige land met haar unieke en afwisselende landschappen. Uit eigen ervaring kunnen we u dan ook over dit bijzondere safari land adviseren.

Wat dacht u ervan om in het noorden in uw privé jeep met chauffeur over de uitgestrekte savannes van het Serengeti National Park te rijden op zoek naar leeuwen, cheeta’s, olifanten, zebra’s en giraffen. Of in het pittoreske Lake Manyara National Park roze flamingo’s te bekijken en in de met wilde dieren gevulde Ngorongoro krater de Big Five te spotten.

Voor een hele andere safari reis kunnen we het minder bezochte en veel rustigere zuiden van Tanzania van harte aanbevelen. Hier liggen nog uitgestrekte en ongerepte wildernissen zoals het Selous Game Reserve waar u andere wilde dieren kunt zien dan in het noorden zoals wilde honden, grote koedoes en sabel antilopen met hun prachtige gedraaide horens. Naast game drives in Tanzania in open jeeps kunt u hier ook bootsafari’s en wandelsafari’s maken. Helemaal bijzonder is de mogelijkheid om tijdens uw reis in Tanzania op zoek te gaan naar chimpansees in het Mahale Mountains National Park. Wist u  trouwens dat u op uw rondreis in Tanzania ook kunt snorkelen met walvishaaien in de koraalrijke wateren rond Mafia Island ?

“Een rondreis Tanzania, misschien wel Afrika's beste safari reis bestemming”

Sluit uw rondreis door Tanzania af aan tropische witte zandstranden

Na uw rondreis in Tanzania kunt u heerlijk relaxen aan de tropische witte zandstranden met wuivende palmbomen langs de warme blauwe Indische oceaan. Houdt u van wat meer vertier kies dan voor het eiland Zanzibar. Bent u juist op zoek naar rust, reis dan naar het eiland Mafia of het eiland Pemba. Nog niet rustig genoeg ? Denk dan aan het privé eiland Fanjove of aan de afgelegen stranden van Ras Kutani ten zuiden van Dar es Salaam. Met een binnenlandse vlucht bent u er zo.

Wordt dit uw eerste rondreis in Tanzania ?

Wilt u voor het eerst op reis naar Tanzania en wilt u graag veel wilde dieren zien waaronder de Big Five ? Wilt u over eindeloze savannes rijden en de wereldberoemde Ngorongoro krater bekijken ? Dan raden we u een rondreis naar het noorden van Tanzania aan. Hier liggen de uitgestrekte savannes van het Serengeti National Park, de met wilde dieren gevulde Ngorongoro krater, het vogelrijke Lake Manyara National Park, de nog authentieke Datoga & Hadzabe stammen bij Lake Eyasi en het o zo mooie maar veel minder bezochte Tarangire National Park vol baobab bomen en kuddes olifanten. De unieke landschappen, het vele wildlife en de korte rijafstanden tussen de parken maken een rondreis door Noord Tanzania dan ook zeer geschikt voor uw eerste reisin Tanzania.

Wilt u uw rondreis in Tanzania afsluiten aan het strand ? Vanuit Arusha en vanuit diverse plekken in het Serengeti National Park vliegt u comfortabel naar Zanzibar, Mafia Island, Pemba Island, Fanjove Island, Lazy Lagoon Island of Ras Kutani.

Bel of mail met Sundowner Wildlife Holidays, de Tanzania reizen specialist.

Wordt dit uw volgende reis naar Tanzania ?

Als u al eens in het noorden van Tanzania op reis bent geweest, dan zijn er nog zoveel andere mooie plekken voor een reis door Tanzania. Wat dacht u van een reis naar het zuiden van Tanzania. Hier liggen parken als het Selous Game Reserve, Mikumi National Park en het Ruaha National Park. Het landschap is hier heel anders dan in de parken in het noorden. Ruiger, rustiger, afgelegener, afwisselender en veel meer een echte Afrikaanse wildernis.

Wandel door de bush en luister naar de boeiende verhalen van uw gids. Vaar over de met nijlpaarden, krokodillen en watervogels gevulde Rufiji rivier. Ga in een open jeep op zoek naar wilde honden. Op een reis naar Zuid Tanzania kunt u naast grote aantallen roofdieren en enorme kuddes olifanten ook andere wilde dieren zien zoals wilde honden, grote koedoes en sabelantilopen. Dieren die u niet in het noorden kunt zien.

Houdt u van regenwouden ? Bezoek dan op uw volgende rondreis in Tanzania de dampende oerwouden van het Udzungwa Mountains National Park en geniet van imposante watervallen en endemische apen. Dit park kunt u goed combineren met een reis naar de Selous, Mikumi en Ruaha.

Een ander idee voor uw volgende rondreis in Tanzania is om in het Serengeti National Park op zoek te gaan naar cheeta’s en andere grote katten op de sinds juli 2014 weer toegankelijke Nameri Plains. Ook bijzonder is om naar het uiterste noorden van Serengeti te vliegen om daar de wildebeesten op de grote trek de met hongerige krokodillen gevulde Mara rivier te zien oversteken.

Wilt u echt iets bijzonders op uw volgende rondreis in Tanzania ? Vlieg dan vanuit Arusha of Dar es Salaam naar Katavi National Park in het westen van Tanzania. Met maar een paar honderd bezoekers per jaar een van de meest ongerepte wildernissen van Afrika. Ook bijzonder voor uw volgende reis door Tanzania is een chimpansee trekking op de beboste hellingen van het Mahale Mountains National Park.

Als Tanzania specialist hebben we op onze vele reizen door Tanzania nog veel meer meegemaakt waar we u graag over vertellen. Van meerdaagse fly tent safari’s, self drives tot en met avontuurlijke reizen naar afgelegen gebieden en combinaties met andere Afrikaanse landen.

Bel of mail met Sundowner Wildlife Holidays, de Tanzania reizen specialist.

Ga de Kilimanjaro beklimmen op uw reis door Tanzania

Hebt u altijd al eens op het besneeuwde dak van Afrika willen staan ? Ga dan de bijna 6 km hoge Kilimanjaro beklimmen. Wij bieden zowel privé reizen vanaf 1 persoon aan als groepsreizen met maximaal 8 personen om de Kilimanjaro te beklimmen.

Bekijk onze 10-daagse reizen om de Kilimanjaro te beklimmen via de Machame route en de Lemosho route of bekijk onze  9-daagse reizen om Mount Kilimanjaro via de Marangu route te beklimmen. Op al onze Kilimanjaro privé- en groepsreizen is altijd 1 dag acclimatiseren inbegrepen zodat u minder kans hebt op hoogteziekte en u meer kans hebt om succesvol de top te halen.

Combineer het beklimmen van de Kilimanjaro met een safari rondreis door Tanzania of een verblijf een paar dagen aan het strand van het eiland Zanzibar. De mogelijkheden zijn eindeloos …

Bel of mail met Sundowner Wildlife Holidays, de Tanzania reizen specialist.

Foto: © Make it Kenya/Stuart Price

Leeuw

Luipaard

Luipaard (N)

Foto: Cathy T.

Wilde hond

Kidepo Valley cheeta oeganda

Cheeta

Foto: David Slu

Gevlekte hyena

Chimpansee Habituation Experience

Chimpansee

Foto: © Megan Coughlin

Olifant

Foto: Bernard Dupont

Zwarte neushoorn

Foto: © Tobias Brixen

Buffel

Foto: © Richard Toller

Giraffe

Zeba

Zebra

Foto: © Make it Kenya / Stuart Price

Wildebeest

Foto: Stig Nygaard

Nijlpaard

Foto: Vince42

Nijlkrokodil

Malediven

Walvishaai (P)

Lambertus Paulus

Vogels

Een dag op safari in Tanzania

Vroeg in de ochtend

“Goodmorning, goodmorning”. Vroeg in de ochtend rond 05.30 uur wordt u gewekt. Koffie, thee en koekjes worden rond 06.00 uur geserveerd en als de zon opkomt gaat u op pad voor uw ochtend game drive naar de mooiste plekken. Het is nog heerlijk koel en wilde dieren zijn nog steeds actief, waaronder de grote katten die terugkomen van hun jacht in de nacht.

Later in de ochtend

Na een paar uur, als het warmer begint te worden en de wilde dieren de schaduw opzoeken, rijdt u weer terug naar uw kamp of lodge waar u tussen 09.00 en 10.00 uur aankomt. Tijd voor een uitgebreid ontbijt. Soms staat er een prachtig gedekte tafel onder een boom op de savanne en kunt u genieten van een heerlijk “bush breakfast”. Hierna kunt u een paar uur uitrusten, een boek lezen of een verfrissende duik in het zwembad, mits aanwezig, nemen.

Rond lunchtijd

Een heerlijk 2- of 3-gangen lunch staat op u te wachten met voor de liefhebber een ijskoude witte wijn. Hierna kunt u verder met uw boek, een dutje doen of wat dobberen in het zwembad.

In de middag

Zo rond 15.00 uur staan er thee en koekjes klaar. Daarna is het tijd om op uw middag safari te gaan. De hitte neemt af en de wilde dieren gaan op zoek naar voedsel. Net voor het donker bent u weer terug in het kamp of de lodge.

Avond

Bij terugkomst kunt u onder de douche het stof van u afspoelen om daarna heerlijk met een ‘Sundowner” bij het knetterende kampvuur te genieten van de geluiden van de Afrikaanse bush. Hierna zo rond 19.30 uur staat het vaak met kaarslicht verlichte diner voor u klaar.

Late avond

Vanuit sommige kampen of lodges is het mogelijk om een nachtgame drive te maken. Met sterke “spotlights” rijdt u de donkere Afrikaanse nacht in op zoek naar luipaarden en andere wilde dieren die dan actief zijn. Rond 23.00 uur bent u dan meestal weer terug in het kamp of de lodge.

De Big Five zien op uw Tanzania rondreis

De Big Five van Afrika zijn de olifant, de buffel, de leeuw, het luipaard en de neushoorn (in Tanzania is dit de zwarte neushoorn). Het is vooral de zwarte neushoorn, gewild bij stropers, die zeer zeldzaam is.

In Tanzania zijn maar drie gebieden waar alle vijf de leden van de Big Five voorkomen.

De meeste kans om de neushoorn en dus de Big Five te zien, heeft u in de Ngorongoro krater waar er circa 20 leven. De neushoorns grazen vaak tussen buffels dus kijk goed naar kuddes buffels. In de Serengeti bij de Moru kopjes leeft een dag-en-nacht bewaakte populatie neushoorns en heel soms wordt er een neushoorn gezien in het uiterste noorden van de Serengeti. In de Selous, Afrika’s grootste park, leven nog maar enkele neushoorns ten noorden van de Rufiji rivier in de Beho Beho Hills en ze worden maar een paar keer per jaar gezien.

Lees meer over de Big Five

Bekijk de grote trek of wildebeestmigratie op uw reis naar Tanzania

De eindeloze savannes van het Serengeti National Park in Tanzania en het Maasai Mara Game Reserve in Kenia zijn het toneel van één van ’s werelds meest bijzondere Wildlife spektakels: de jaarlijkse grote trek of wildebeestmigratie.

Lees meer over de grote trek

Wat voor reizen bieden wij als Tanzania specialist aan?

Als Tanzania specialist bieden wij reizen aan in verschillende samenstellingen. U kunt ervoor kiezen om individueel op maat te reizen door Tanzania of u kunt ervoor kiezen om in een groep te reizen door Tanzania.

 • Individuele rondreizen Tanzania

Als Tanzania specialist maken wij uw rondreis in Tanzania geheel naar uw wensen op maat. U bepaalt wanneer u wilt vertrekken, welke parken u wilt bezoeken, wat u nog meer wilt zien en meemaken, in welke lodges en of tented camps u wilt verblijven en wat uw budget is voor deze reis. In overleg met u stellen wij als Tanzania specialist dan uw droomreis samen. Hiermee gaan we net zo lang door totdat uw reis helemaal naar wens is en binnen uw budget past. Kijk voor inspiratie bij onze voorbeeld rondreizen in Tanzania.

 • Groepsreizen Tanzania

Reist u liever in een kleine groep met professionele gidsen en gelijkgestemden ? Kijk dan eens bij onze groepsreizen naar Tanzania.

Wilt u graag in de beste accommodaties verblijven voor het zien van wildlife en wilt u uw safari’s maken onder begeleiding van de beste gidsen in kleinschalige groepen van gelijkgestemden ? Dan raden we u als Tanzania specialist aan om te kiezen voor de internationale groepsreizen van Natural Habitat waar wij al 15 jaar mee samenwerken (maar pas op, want eenmaal op reis met Natural Habitat dan altijd op reis met Natural Habitat …).

Binnenkort starten wij met onze eigen groepsreizen naar Tanzania, waarbij u in een kleine groep met ervaren gidsen op zoek gaat naar wilde dieren en verblijft in comfortabele accommodaties. (u kunt nu al uw interesse kenbaar maken voor 2019).

Bekijk al onze voorbeeld reizen naar Tanzania

Vliegtijd

● Kilimanjaro - 8,5 uur
● Dar es Salaam - 10 uur

Maatschappij

● KLM (D)
● KLM (O)
● Kenya Airways (O)

Tijdverschil

● Zomertijd +1 uur
● Wintertijd +2 uur

Visum

● Ja, 3 maanden geldig
● Klik hier voor een Visum

Vaccinaties

● Cholera (V)
● Gele koorts (R)
● DTP & hepatitis A (A)
● Klik hier voor een afspraak

Malaria

● Ja

Valuta

● Tanzaniaanse shilling
● Amerikaanse dollar

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Informatie over de nationale parken op uw Tanzania reizen

Beste tijd parken

Noord Tanzania reizen

Arusha

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Wildlife: zwart-witte franjeaap, flamingo & geen grote roofdieren.
 • Activiteiten: kanotocht, wandelsafari & game drive.

LEES MEER

Lake Eyasi

National Park

 • Beste tijd: juni – maart.
 • Cultuur : Datoga en Hadzabe stam.
 • Activiteiten : wandelen, stammen bezoeken & jagen met de Hadzabe.

Lees meer

Lake Manyara

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober
 • Wildlife: leeuw, olifant, giraf, baviaan & flamingo.
 • Activiteiten: game drive & nacht game drive.

Lees meer

Lake Natron

National Park

 • Beste tijd: januari – december.
 • Wildlife: flamingo, pelikaan, gerenoek, oryx, koedoe, luipaard, cheeta.
 • Activiteiten: wandelen, Ol Donyo Lengai beklimmen & Maasai dorpjes.

Lees meer

Ngorongoro

Conservation Area

 • Beste tijd: januari – december.
 • Wildlife: big five, cheeta, hyena, zebra, wildebeest & flamingo.
 • Activiteiten: game drive, wandelen met gids & Maasai dorpjes.

LEES MEER

Rubondo Island

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Wildlife: chimpansee, nijlpaard, giraffe, olifant & vogels.
 • Activiteiten: chimpasees tracken, wandelen, vissen & varen.

 

LEES MEER

Serengeti

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Wildlife: big five, cheeta, wildebeest, zebra, gazelle, impala & giraffe.
 • Activiteiten: game drive, wandelsafari & ballonsafari.

LEES MEER

Tarangire

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Wildlife: leeuw, olifant, buffel, gerenoek & oryx.
 • Activiteiten: game drive, wandelsafari, nacht game drive & ballonsafari.

LEES MEER

Zuid Tanzania reizen

Mikumi

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Wildlife: leeuw, olifant, buffel, grote koedoe, sableantilope & vogels
 • Activiteiten: game drive.

Lees meer

Ruaha

National Park

 • Beste tijd: juni – december
 • Wildlife: wilde hond, leeuw, cheeta, gestreepte hyena & vogels
 • Activiteiten: game drive & wandelsafari.

LEES MEER

Selous

Game Reserve

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Wildlife: big five, wilde hond, nijlpaard, sabelantilope, krokodil & vogels.
 • Activiteiten: wandelsafari, bootsafari, fly-tent safari.

Lees meer

Udzungwa Mountains

National Park

 • Beste tijd: januari – december behalve april en mei.
 • Wildlife: Sanjemangabey, rode colobusaap en roodsnavelzanger.
 • Activiteiten: wandelen & kanovaren op de Kilombero rivier.

LEES MEER

West Tanzania reizen

Gombe Stream

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Wildlife: chimpansee, roodstaartmeerkat, rode- & blauwe franje aap.
 • Activiteiten: chimpansees tracken, wandelen & zwemmen.

Lees meer

Katavi

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober
 • Wildlife: olifant, buffel, leeuw, cheeta, nijlpaard & krokodil.
 • Activiteiten: game drive in open jeep, wandelsafari & fly tent.

Lees meer

Mahale Mountains

National Park

 • Beste tijd: mei – oktober.
 • Wildlife: chimpansee, reuzen eenhoorn & rode franjeaap.
 • Activiteiten: chimpansee tracken, snorkelen, vissen & bootsafari.

Lees meer

Kust Tanzania reizen

Saadani

National Park

 • Beste tijd: jun – okt.
 • Wildlife: olifant, buffel, sabel antilope, leeuw, nijlpaard & krokodil.
 • Activiteiten: game drive, wandelsafari & bootsafari.

LEES MEER

Informatie over een vakantie naar de mooiste stranden van Tanzania

Wat is er heerlijker dan uw safari in Tanzania of Kenia of uw Kilimanjaro beklimming af te sluiten met een strand vakantie aan een van de paradijselijke witte zandstranden van Tanzania. Kies voor het wat drukkere Zanzibar of juist voor de rust van Mafia Island, Pemba Island of Lazy Lagoon. Wilt u strand combineren met safari’s, ga dan naar Saadani National Park. Voor het ultieme eiland vliegt u naar het afgelegen Fanjove Private Island. En voor eindeloze wandelingen langs verlaten witte zandstranden en heerlijk eten met mooie ijskoude witte wijnen gaat u naar Ras Kutani.

Eilanden voor een strandvakantie in Tanzania

Stranden voor een strandvakantie in Tanzania

Eilanden voor een strandvakantie in Tanzania

Zanzibar

Brede witte zandstranden

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Activiteiten: snorkelen, duiken, kitesurfen & zwemmen met dolfijnen

 

Lees meer

Mafia Island

Zwemmen met walvishaaien

 • Beste tijd: juni – oktober
 • Activiteiten: o.a. zwemmen met walvishaaien, snorkelen & duiken

 

Lees meer

Pemba Island

Beste duikplekken ter wereld

 • Beste tijd: juni – oktober
 • Activiteiten: o.a. snorkelen & duiken

 

Lees meer

Fanjove

Op een onbewoond eiland...

 • Beste tijd: juni – oktober
 • Activiteiten: o.a. snorkelen & duiken

 

Lees meer

Lazy Lagoon

Paradijselijke prive eiland

 • Beste tijd: juni – oktober
 • Activiteiten: o.a. watersporten

 

Lees meer

Stranden voor een strandvakantie in Tanzania

Ras Kutani

Wandelen langs verlaten stranden

 • Beste tijd: juni – oktober
 • Activiteiten: o.a. watersport

 

Lees meer

Saadani National Park

Strand en safari

 • Beste tijd: jun – okt.
 • Wildlife: olifant, buffel, sabel antilope, leeuw, nijlpaard & krokodil.
 • Activiteiten: zwemmen, relaxen, game drives, wandel- & bootsafari’s.

Lees meer

Mt. Kilimanjaro beklimmen op uw Tanzania reis

Mt. Kilimanjaro

Afrika's hoogste berg

 • Beste tijd: juni – oktober, december – maart.
 • Routes: o.a. Machame, Marangu, Lemosho (min. 6 dagen).
 • Soort reis: privéreis of groepsreis (max 8 personen).

Lees meer

Informatie over de activiteiten tijdens de vakantie naar Tanzania

Kilimanjaro beklimmen - Nanda & Jille Tabak

Berg beklimmen

Entim Mara Camp

Ballon safari

Tanzania

Tanzania cultuur

Manyara - Treetop Walkway - Wayo

Treetop Walkway

Selous

Boot & kano safari

Foto: © Make it Kenya

Jeep safari

Lake Manyara

Mountainbike safari

Selous - Nomad Tanzania

Wandel safari

Foto: © Justin Raycraft

Chimpansee tracking

Foto: © Richard Toller

Grote trek

Foto: © Wayo Africa

Night Game drive

Kichaka Fly Camp

Fly tent safari

Old Stone Town, Zanzibar Foto: Denkrahm

Excursies Zanzibar

Kitesurfen

Kite surfen

Prison Island

Reuzen schildpadden

Mafia

Snorkelen & duiken

Accommodaties op uw reizen naar Tanzania

Als touroperator gespecialiseerd in Wildlife & Natuurreizen, hebben wij op onze vele reizen naar Tanzania in de afgelopen 15 jaar een persoonlijke selectie gemaakt van betaalbare, comfortabele en luxe accommodaties. Wij vinden dat iedere Wildlife & Natuurliefhebber van dit fantastische land moet kunnen genieten.

Criteria die wij hanteren zijn onder andere: optimale ligging voor het bekijken van wilde dieren, uitzicht, service, stijl, kennis van de gidsen, prijs-/kwaliteitsverhouding en, heel belangrijk, de feedback van onze klanten.

Zoek accommodaties in…

Heel Tanzania

Het klimaat op uw reizen naar Tanzania

De beste periodes om te reizen naar Tanzania  is de lange droge tijd van juni tot en met oktober en korte droge tijd van januari tot en met februari. De lange regentijd van maart (eind) tot en met mei is vanwege de langdurige neerslag, de dichte vegetatie en de soms ondergelopen wegen minder geschikt. Wel zijn er dan veel jonge dieren, is er prachtig licht om te fotograferen, is het heerlijk rustig en zijn de prijzen het laagst. In de korte regentijd tussen november en december regent het gewoonlijk een paar uur aan het einde van de dag waarna het weer droog wordt.

De beschikbaarheid van bepaalde activiteiten zoals kanosafari’s op Lake Manyara en de mogelijkheid om bepaalde soorten wilde dieren te zien, hangt af van de tijd van het jaar en het gebied dat u bezoekt.

  KlimaatJFMAMJJASOND
 ● Droge tijd en regentijd
  Droge tijd   Regentijd

Via onderstaande button vindt u specifieke informatie over temperatuur en neerslag per maand in de regio’s van Tanzania.

Per maand informatie

Beste periode nationale parken in Tanzania

De beste periode om de verschillende nationale parken in te bezoeken vindt u in het schema hieronder.

 ZuidJFMAMJJASOND
Mikumi National Park
● Ruaha National Park
Selous Game Reserve
Udzungwa Mountains National Park
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 WestJFMAMJJASOND
●  Gombe Stream National Park
Katavi National Park
●  Mahale Mountains National Park
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 KustJFMAMJJASOND
●  Saadani National Park
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 Eilanden & Stranden
JFMAMJJASOND
Zanzibar
Mafia Island
● Pembla Island
● Fanjove Island
● Lazy Lagoon
● Dar es Salaam
● Ras Kutani
● Pangani
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 BergenJFMAMJJASOND
●  Mount Kilimanjaro
●  Mount Meru
●  Ol Donyo Lengai
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen

Noord Tanzania & Zanzibar

Reis op maat (maart 2019)

● Genoten ● Veel gezien ● Alles goed geregeld ● Wel beetje hinderlijk dat je hier je gegevens weer moet invullen

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

A.O…

Lees verder