020 - 641 86 97 info@sundowner.nl info- of voorstel aanvragen

Met Sundowner Wildlife Holidays op safari reizen in Tanzania

Waarom op safari reizen Tanzania ?

Tanzania, misschien wel Afrika’s beste safari bestemming …

Er zijn maar weinig landen op het uitgestrekte Afrikaanse continent waar u zoveel wilde dieren in zulke fraaie en afwisselende landschappen kunt zien als op een safari rondreis Tanzania. Wat dacht u ervan om op uw safari in Tanzania in uw privé jeep over de uitgestrekte savannes van het Serengeti National Park te rijden op zoek naar leeuwen, cheeta’s en olifanten, roze flamingo’s bij Lake Manyara National Park te bekijken en op zoek te gaan naar de Big Five in de met grote aantallen wilde dieren gevulde Ngorongoro krater.

Een ander bijzonder mooi park om te bezoeken op uw safari rondreis in Tanzania is het Selous Game Reserve. Hier kunt u naast game drives ook bootsafari’s en wandelsafari’s maken en u hebt er goede kans om wilde honden te zien. Uniek is ook om op uw safari rondreis Tanzania op zoek te gaan naar chimpansees in Mahale Mountains National Park. Wist u dat u op uw rondreis Tanzania ook kunt snorkelen met walvishaaien in de koraalrijke wateren rond het eiland Mafia ?

“Waar anders dan in Tanzania liggen safari en strand zo dicht bij elkaar ... ”

Witte zandstranden, wuivende palmen en een warme blauwe oceaan … dat kan op uw rondreis Tanzania

Na uw safari rondreis Tanzania kunt u heerlijk uitrusten aan de tropische witte zandstranden langs de warme blauwe Indische oceaan. Kies voor het wat drukkere Zanzibar (hoewel hier ook heel rustige stranden zijn) of juist voor de meer rustige eilanden Mafia en Pemba. Echt op zoek naar rust ? Denk dan aan Fanjove eiland of aan de stranden van Ras Kutani ten zuiden van Dar es Salaam.

Welke parken bezoeken op uw eerste rondreis Tanzania

Op een rondreis in Noord Tanzania rijdt u door unieke natuurgebieden waar u vrijwel zeker de Big Five gaat zien. Hier in het noorden liggen de eindeloze vlaktes van het Serengeti National Park waar tussen oktober en juni de wildebeesten op zoek zijn naar vers groen gras, de met wilde dieren bezaaide Ngorongoro krater waar u de beste kans hebt op de Big Five te zien, het vogelrijke Lake Manyara National Park, de nog authentieke Datoga & Hadzabe stammen rond Lake Eyasi waar u mee op jacht kunt en het o zo mooie maar nog weinig bezochte Tarangire National Park vol baobab bomen en kuddes olifanten en buffels. De unieke landschappen, het vele wildlife, de korte afstanden tussen de Nationale Parken en de korte vlucht naar Zanzibar maken Noord Tanzania dan ook zeer geschikt voor uw eerste safari in Tanzania.

En uw volgende rondreis Tanzania …

Op uw volgende safari rondreis Tanzania zou u in de Serengeti op zoek kunnen gaan naar cheeta’s en andere grote katten op de Nameri Plains of wildebeesten de met krokodillen gevulde Mara rivier zien oversteken. Een ander idee voor uw volgende rondreis Tanzania zijn de veel rustigere parken in het zuiden zoals het Selous Game Reserve en Ruaha National Park. Het landschap is hier heel anders dan in het noorden. Wandel in de vroege nog koele ochtend door de bush en luister naar de verhalen van uw gids en stap daarna in een boot voor een safari op de Rufiji rivier. In Zuid Tanzania kunt u naast grote aantallen roofdieren en enorme kuddes olifanten ook andere dieren zien zoals wilde honden en sabelantilopen. Houdt u van regenwouden ? Bezoek dan op uw rondreis Tanzania de dampende oerwouden van de Udzungwa Mountains en geniet van imposante watervallen en endemische apen.

Wilt u echt afgelegen gebieden bezoeken op uw volgende rondreis Tanzania ? Vlieg dan naar Katavi National Park in het westen van Tanzania, met maar een paar honderd bezoekers per jaar een van de meest ongerepte wildernissen van Afrika. Ook bijzonder voor uw volgende rondreis Tanzania is om op de beboste hellingen van het Mahale Mountains National Park op zoek te gaan naar chimpansees.

Kilimanjaro beklimmen

Altijd al eens op het besneeuwde dak van Afrika willen staan ? Ga dan de bijna 6 km hoge Kilimanjaro beklimmen. Wij verzorgen 10-daagse reizen naar Tanzania om Kilimanjaro te beklimmen via de Machame, Lemosho, Marangu of andere route. Veel klanten combineren Kilimanjaro beklimmen met een safari rondreis Tanzania of een verblijf aan het strand van Zanzibar.

Welk Wildlife kunt u zien op uw reizen Tanzania ?
N = Vooral actief in de nacht
P = Bepaalde periode
G = Bepaalde gebieden

Foto: © Make it Kenya/Stuart Price

Leeuw

Luipaard

Luipaard (N)

Foto: Cathy T.

Wilde hond

Kidepo Valley cheeta oeganda

Cheeta

Foto: David Slu

Gevlekte hyena

Chimpansee Habituation Experience

Chimpansee

Foto: © Megan Coughlin

Olifant

Foto: Bernard Dupont

Zwarte neushoorn

Foto: © Tobias Brixen

Buffel

Foto: © Richard Toller

Giraffe

Zeba

Zebra

Foto: © Make it Kenya / Stuart Price

Wildebeest

Foto: Stig Nygaard

Nijlpaard

Foto: Vince42

Nijlkrokodil

Malediven

Walvishaai (P)

Lambertus Paulus

Vogels

Een dag op safari in Tanzania

Vroeg in de ochtend

“Goodmorning, goodmorning”. Vroeg in de ochtend rond 05.30 uur wordt u gewekt. Koffie, thee en koekjes worden rond 06.00 uur geserveerd en als de zon opkomt gaat u op pad voor uw ochtend game drive. Het is nog heerlijk koel en wilde dieren zijn nog steeds actief, waaronder de grote katten die terugkomen van hun jacht in de nacht.

Later in de ochtend

Na een paar uur, als het warmer begint te worden en de wilde dieren de schaduw opzoeken, rijdt u weer terug naar uw kamp of lodge waar u tussen 09.00 en 10.00 uur aankomt. Tijd voor een uitgebreid ontbijt. Soms staat er een prachtig gedekte tafel onder een boom op de savanne en kunt u genieten van een heerlijk “bush breakfast”. Hierna kunt u een paar uur uitrusten, een boek lezen of een verfrissende duik in het zwembad, mits aanwezig, nemen.

Rond lunchtijd

Een heerlijk 2- of 3-gangen lunch staat op u te wachten met voor de liefhebber een ijskoude witte wijn. Hierna kunt u verder met uw boek, een dutje doen of wat dobberen in het zwembad.

In de middag

Zo rond 15.00 uur staan er thee en koekjes klaar. Daarna is het tijd om op uw middag safari te gaan. De hitte neemt af en de wilde dieren gaan op zoek naar voedsel. Net voor het donker bent u weer terug in het kamp of de lodge.

Avond

Bij terugkomst kunt u onder de douche het stof van u afspoelen om daarna heerlijk met een ‘Sundowner” bij het knetterende kampvuur te genieten van de geluiden van de Afrikaanse bush. Hierna zo rond 19.30 uur staat het vaak met kaarslicht verlichte diner voor u klaar.

Late avond

Vanuit sommige kampen of lodges is het mogelijk om een nachtgame drive te maken. Met sterke “spotlights” rijdt u de donkere Afrikaanse nacht in op zoek naar luipaarden en andere wilde dieren die dan actief zijn. Rond 23.00 uur bent u dan meestal weer terug in het kamp of de lodge.

De Big Five zien op uw reis Tanzania

De Big Five van Afrika zijn de olifant, de buffel, de leeuw, het luipaard en de neushoorn (in Tanzania is dit de zwarte neushoorn). Het is vooral de zwarte neushoorn, gewild bij stropers, die zeer zeldzaam is.

In Tanzania zijn maar drie gebieden waar alle vijf de leden van de Big Five voorkomen.

De meeste kans om de neushoorn en dus de Big Five te zien, heeft u in de Ngorongoro krater waar er circa 20 leven en ze vaak tussen buffels grazend te zien zijn. In de Serengeti bij de Moru kopjes leeft een dag en nacht bewaakte populatie neushoorns en heel soms wordt er een neushoorn gezien in het uiterste noorden van de Serengeti. In de Selous, Afrika’s grootste park, leven nog maar enkele neushoorns ten noorden van de Rufiji rivier in de Beho Beho Hills en ze worden maar een paar keer per jaar gezien.

Meer informatie over de Big Five

Bekijk de Wildebeestmigratie op uw reis Tanzania

De eindeloze savannes van het Sernegeti National Park in Tanzania en het Maasai Mara Game Reserve in Kenia zijn het toneel van één van ’s werelds meest bijzondere Wildlife spektakels: de jaarlijkse wildebeestmigratie.

Meer informatie over de Wildebeestmigratie

Wat voor safari reizen Tanzania bieden wij aan?

In Tanzania bieden wij  individuele reizen op maat en groepsreizen aan.

 • Individuele reizen Tanzania

Uw safari safari in Tanzania maken we geheel naar uw wensen op maat. U bepaalt welke dag u wilt vertrekken, welke parken u wilt bezoeken, wat u nog meer wilt zien en meemaken, in welke lodges en of tented camps u wilt verblijven en wat uw budget voor deze reis. In overleg met u stellen we dan uw droomreis samen. Hiermee gaan we net zo lang door totdat uw reis helemaal naar wens is.

 • Groepsreizen Tanzania

Reist u liever in een kleine groep met professionele gidsen dan verzorgen we ook een aantal groepsreizen op verschillende niveaus.

Wilt u graag in de beste accommodaties voor het zien van wildlife verblijven en uw safari’s maken onder begeleiding van de beste gidsen in kleinschalige groepen van gelijkgestemden ? Dan raden we u aan om te kiezen voor de internationale groepsreizen van Natural Habitat waar wij al 14 jaar mee samenwerken (maar pas op, want eenmaal op reis met Natural Habitat dan hebt u er een verslaving bij …).

Binnenkort starten wij met onze eigen groepsreizen naar Tanzania, waarbij u in een kleine groep met ervaren gidsen op zoek gaat naar wilde dieren en verblijft in comfortabele accommodaties. (u kunt nu al uw interesse kenbaar maken).

Alle reizen naar Tanzania

Vliegtijd

● Kilimanjaro - 8,5 uur
● Dar es Salaam - 10 uur

Maatschappij

● KLM (D)
● KLM (O)
● Kenya Airways (O)

Tijdverschil

● Zomertijd +1 uur
● Wintertijd +2 uur

Visum

● Ja, 3 maanden geldig
● Klik hier voor een Visum

Vaccinaties

● Cholera (V)
● Gele koorts (R)
● DTP & hepatitis A (A)
● Klik hier voor een afspraak

Malaria

● Ja

Valuta

● Tanzaniaanse shilling
● Amerikaanse dollar

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Infomatie over de nationale parken voor uw reizen naar Tanzania

Beste tijd parken

Noord Tanzania reizen

Arusha

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Wildlife: zwart-witte franjeaap, flamingo & geen grote roofdieren.
 • Activiteiten: kanotocht, wandelsafari & game drive.

LEES MEER

Lake Eyasi

National Park

 • Beste tijd: juni – maart.
 • Cultuur : Datoga en Hadzabe stam.
 • Activiteiten : wandelen, stammen bezoeken & jagen met de Hadzabe.

Lees meer

Lake Manyara

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober
 • Wildlife: leeuw, olifant, giraf, baviaan & flamingo.
 • Activiteiten: game drive & nacht game drive.

Lees meer

Lake Natron

National Park

 • Beste tijd: januari – december.
 • Wildlife: flamingo, pelikaan, gerenoek, oryx, koedoe, luipaard, cheeta.
 • Activiteiten: wandelen, Ol Donyo Lengai beklimmen & Maasai dorpjes.

Lees meer

Ngorongoro

Conservation Area

 • Beste tijd: januari – december.
 • Wildlife: big five, cheeta, hyena, zebra, wildebeest & flamingo.
 • Activiteiten: game drive, wandelen met gids & Maasai dorpjes.

LEES MEER

Rubondo Island

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Wildlife: chimpansee, nijlpaard, giraffe, olifant & vogels.
 • Activiteiten: chimpasees tracken, wandelen, vissen & varen.

 

LEES MEER

Serengeti

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Wildlife: big five, cheeta, wildebeest, zebra, gazelle, impala & giraffe.
 • Activiteiten: game drive, wandelsafari & ballonsafari.

LEES MEER

Tarangire

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Wildlife: leeuw, olifant, buffel, gerenoek & oryx.
 • Activiteiten: game drive, wandelsafari, nacht game drive & ballonsafari.

LEES MEER

Zuid Tanzania reizen

Mikumi

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Wildlife: leeuw, olifant, buffel, grote koedoe, sableantilope & vogels
 • Activiteiten: game drive.

Lees meer

Ruaha

National Park

 • Beste tijd: juni – december
 • Wildlife: wilde hond, leeuw, cheeta, gestreepte hyena & vogels
 • Activiteiten: game drive & wandelsafari.

LEES MEER

Selous

Game Reserve

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Wildlife: big five, wilde hond, nijlpaard, sabelantilope, krokodil & vogels.
 • Activiteiten: wandelsafari, bootsafari, fly-tent safari.

Lees meer

Udzungwa Mountains

National Park

 • Beste tijd: januari – december behalve april en mei.
 • Wildlife: Sanjemangabey, rode colobusaap en roodsnavelzanger.
 • Activiteiten: wandelen & kanovaren op de Kilombero rivier.

LEES MEER

West Tanzania reizen

Gombe Stream

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Wildlife: chimpansee, roodstaartmeerkat, rode- & blauwe franje aap.
 • Activiteiten: chimpansees tracken, wandelen & zwemmen.

Lees meer

Katavi

National Park

 • Beste tijd: juni – oktober
 • Wildlife: olifant, buffel, leeuw, cheeta, nijlpaard & krokodil.
 • Activiteiten: game drive in open jeep, wandelsafari & fly tent.

Lees meer

Mahale Mountains

National Park

 • Beste tijd: mei – oktober.
 • Wildlife: chimpansee, reuzen eenhoorn & rode franjeaap.
 • Activiteiten: chimpansee tracken, snorkelen, vissen & bootsafari.

Lees meer

Kust Tanzania reizen

Saadani

National Park

 • Beste tijd: jun – okt.
 • Wildlife: olifant, buffel, sabel antilope, leeuw, nijlpaard & krokodil.
 • Activiteiten: game drive, wandelsafari & bootsafari.

LEES MEER

Informatie over reizen naar de eilanden & stranden in Tanzania

Wat is er heerlijker dan uw safari in Tanzania of Kilimanjaro beklimming af te sluiten aan een van de paradijselijke witte zandstranden van Tanzania. U kunt kiezen uit het wat drukkere Zanzibar of de nog rustige eilanden Mafia, Pemba, Fanjove of Lazy Lagoon. Ook de stranden langs de kust ten noorden van Dar es Salaam zoals Saadani en Pangani of ten zuiden van Dar es Salaam zoals Ras Kutani zijn nog rustig en de moeite aard.

Eilanden om uw Tanzania reizen af te sluiten

Stranden  om uw Tanzania reizen af te sluiten

Eilanden om uw Tanzania reizen af te sluiten

Zanzibar

Witte stranden, wuivende palmbomen

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Activiteiten: snorkelen, duiken, kitesurfen & zwemmen met dolfijnen

Lees meer

Mafia Island

Fantastisch onderwaterlandschap

Binnenkort meer informatie

 • Beste tijd: juni – februari
 • Activiteiten: o.a. snorkelen met walvishaaien, watersport

Zoek een accommodatie

Pemba Island

Rustig en rustiek

Binnenkort meer informatie

 • Beste tijd: juli – oktober, december – januari
 • Activiteiten: o.a. watersport, excursies naar kleine eilandjes

Zoek een accommodatie

Fanjove

Op een onbewoond eiland...

Binnenkort meer informatie

 • Beste tijd: juni – oktober
 • Activiteiten: o.a. watersport, snorkelen direct vanaf het strand

Zoek een accommodatie

Lazy Lagoon

Paradijs vlak buiten de kust

Binnenkort meer informatie

 • Beste tijd: juni – oktober
 • Activiteiten: o.a. watersporten

Vraag informatie aan

Stranden om uw Tanzania reizen af te sluiten

Dar es Salaam

Strand

Binnenkort meer informatie

 • Beste tijd: juni – maart
 • Activiteiten: o.a. watersport, riviercruise, bezoek historische locaties

Vraag informatie aan

Ras Kutani

Wandelen langs verlaten kusten

Binnenkort meer informatie

 • Beste tijd: juni – oktober
 • Activiteiten: o.a. watersport

Vraag informatie aan

Pangani

Rust in Swahili-sfeer

Binnenkort meer informatie

 • Beste tijd: juni – maart
 • Activiteiten: o.a. watersport, riviercruise, bezoek historische locaties

Vraag informatie aan

Saadani

National Park

Binnenkort meer informatie

 • Beste tijd: jun – okt.
 • Wildlife: olifant, buffel, sabel antilope, leeuw, nijlpaard & krokodil.
 • Activiteiten: game drive, wandelsafari & bootsafari.

Lees meer

Bergen beklimmen op uw Tanzania reis

Op uw reis naar Tanzania kunt u met Sundowner Wildlife Holidays 3 bergen, eigenlijk vulkanen, beklimmen:

Bergen beklimmen op uw Tanzania reis

Mt. Kilimanjaro

Afrika's hoogte berg

 • Beste tijd: juni – oktober, december – maart.
 • Routes: o.a. Machame, Marangu, Lemosho (min. 6 dagen).
 • Soort reis: privéreis of groepsreis (max 8 personen).

Lees meer

Mount Meru

Op één na hoogste berg van Tanzania

Binnenkort meer informatie

 • Beste tijd: juni – februari.
 • Routes: Mt. Meru (min. 3 dagen).
 • Soort reis: privéreis.

Vraag informatie aan

Ol Donyo Lengai

Actieve vulkaan bij Lake Natron

Binnenkort meer informatie

 • Beste tijd: juni – oktober.
 • Routes: Ol Donyo Lengai (ca. 12 uur).
 • Soort reis: privéreis.

Vraag informatie aan

Accommodaties op uw reizen naar Tanzania

Onze selectie accommodaties voor uw Tanzania reizen

Als touroperator gespecialiseerd in Wildlife & Natuurreizen, hebben wij op onze vele reizen naar Tanzania in de afgelopen 15 jaar een persoonlijke selectie gemaakt van betaalbare, comfortabele en luxe accommodaties. Wij vinden dat iedere Wildlife & Natuurliefhebber van dit fantastische land moet kunnen genieten.

Criteria die wij hanteren zijn onder andere: optimale ligging voor het bekijken van wilde dieren, uitzicht, service, stijl, kennis van de gidsen, prijs-/kwaliteitsverhouding en, heel belangrijk, de feedback van onze klanten.

Soorten accommodaties waar u kunt verblijven op uw Tanzania reizen

Op uw Tanzania reizen kunt u verblijven in onder andere lodges, tented lodges, tented camps, fly-tents, resorts en hotels. Hieronder leest u meer over wat u van de verschillende soorten accommodaties kunt verwachten.

Lees meer over soorten accommodaties in Tanzania

Kwaliteitsniveau of ratings van accommodaties in Tanzania

We hebben onze accommodaties in Tanzania beoordeeld door middel van sterren. Variërend van basic (2*) tot zeer luxe (5*). Hieronder leest u meer over wat u bij de verschillende ratings kunt verwachten.

Lees meer over rating accommodaties

Zoek accommodaties in…

Heel Tanzania

Klimaat op uw reizen naar Tanzania

De beste periodes om te reizen naar Tanzania  is de lange droge tijd van juni tot en met oktober en korte droge tijd van januari tot en met februari. De lange regentijd van maart (eind) tot en met mei is vanwege de langdurige neerslag, de dichte vegetatie en de soms ondergelopen wegen minder geschikt. Wel zijn er dan veel jonge dieren, is er prachtig licht om te fotograferen, is het heerlijk rustig en zijn de prijzen het laagst. In de korte regentijd tussen november en december regent het gewoonlijk een paar uur aan het einde van de dag waarna het weer droog wordt.

De beschikbaarheid van bepaalde activiteiten zoals kanosafari’s op Lake Manyara en de mogelijkheid om bepaalde soorten wilde dieren te zien, hangt af van de tijd van het jaar en het gebied dat u bezoekt.

Droge- en regentijd in Tanzania

 • Korte droge tijd         : Half december – half maart
 • Lange regentijd         : Half maart – mei
 • Lange droge tijd        : Juni – oktober
 • Korte regentijd          : November – half december
  Klimaat J F M A M J J A S O N D
 ● Droge tijd en regentijd
  Droge tijd   Regentijd

Via onderstaande button vindt u specifieke informatie over temperatuur en neerslag per maand in de regio’s van Tanzania.

Per maand informatie

Beste periode nationale parken in Tanzania

De beste periode om de verschillende nationale parken in te bezoeken vindt u in het schema hieronder.

 Noord J F M A M J J A S O N D
Arusha National park
Lake Eyasi National Park
Lake Manyara National Park
Lake Natron National Park
Ngorongoro Conservation Area
Rubondo Island National Park
Serengeti National Park
Tarangire National Park
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 Zuid J F M A M J J A S O N D
Mikumi National Park
● Ruaha National Park
Selous Game Reserve
Udzungwa Mountains National Park
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 West J F M A M J J A S O N D
●  Gombe Stream National Park
Katavi National Park
●  Mahale Mountains National Park
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 Kust J F M A M J J A S O N D
●  Saadani National Park
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 Eilanden & Stranden
J F M A M J J A S O N D
Zanzibar
Mafia Island
● Pembla Island
● Fanjove Island
● Lazy Lagoon
● Dar es Salaam
● Ras Kutani
● Pangani
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 Bergen J F M A M J J A S O N D
●  Mount Kilimanjaro
●  Mount Meru
●  Ol Donyo Lengai
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen

Uitstekend!

Reis op maat (februari 2017)

Veel gezien en alles klopte. Weinig problemen of obstakels gehad.

Op één uitzondering na, mijn vrouw was één dag ziek, vermoedelijk vanwege de malaria medicatie.

Jaap Mosselman

Lees verder