Tanzania, misschien wel Afrika’s beste safari bestemming …

Tanzania is misschien wel de beste safari bestemming van Afrika. Er valt zoveel te zien en mee te maken. Bekijk bijvoorbeeld de jaarlijkse grote trek van honderdduizenden wildebeesten of spot de Big Five in de Ngorongoro krater. Rij over de eindeloze savannes vol wilde dieren van het Serengeti National Park of bezoek een Masai dorpje. Maak een boot safari in het Selous Game Reserve of een avontuurlijke wandelsafari in Ruaha. Andere hoogtepunten van Tanzania zijn de met sneeuw bedekte Kilimanjaro beklimmen of zwemmen met walvishaaien bij het eiland Mafia. En na alle safari avonturen kunt u heerlijk uitrusten aan de witte zandstranden van Zanzibar, Mafia of Pemba.

Als Tanzania specialist reizen we al 16 jaar naar dit ultieme safari land en helpen we u graag bij het samenstellen van uw reis op maat naar Tanzania.

Rondreis Noord Tanzania

Een rondreis door het noorden van Tanzania is een reis door afwisselende landschappen met schitterende vergezichten en vele wilde dieren. Op de uitgestrekte open savannes van het Serengeti National Park ziet u grote aantallen wilde dieren. Ook is dit het gebied van jaarlijkse grote trek en de grote katten zoals leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Onderweg kunt u een Masai dorpje bezoeken. In het fraaie Lake Manyara National Park kunt u roze flamingo’s spotten en leeuwen zien die in bomen klimmen. Het nog rustige Tarangire National Park is de plek voor bizarre baobab bomen en grote kuddes olifanten. Voor de Big Five kunt u het beste naar de immense Ngorongoro krater.

“Spot de Big Five in de Ngorongoro krater”

Rondreis zuid Tanzania

Het zuiden van Tanzania wordt veel minder bezocht dan het noorden. Hier kunt u dan ook een rustige rondreis maken door ongerepte wildernissen. Naast dieren uit het noorden van Tanzania kunt u hier ook wilde honden, grote koedoes en sabel antilopen spotten. In het zuiden van Tanzania maakt u game drives in open jeeps. In het Selous Game Reserve, het grootste park van Afrika, kunt u ook bootsafari’s en wandelsafari’s maken. In de regenwouden van het Udzungwa Mountains National Park liggen prachtige watervallen waaronder de 170 meter hoge Sanje waterval. In de regenwouden van de Udzungwa Mountains kunt u apen spotten die nergens anders ter wereld voorkomen. Uniek is verder een chimpansee trekking in het Mahale Mountains National Park. Wilt u helemaal geen andere mensen op uw rondreis in Tanzania zien? Vlieg dan naar het zeer afgelegen Katavi National Park. De afstanden tussen de parken in het zuiden van Tanzania zijn groot. Daarom vliegen veel mensen tussen de parken.

Noord Tanzania reizen

Bekijk onze reizen

Zuid Tanzania reizen

Bekijk onze reizen

Sluit af met een strand vakantie op Zanzibar, Mafia of Pemba

Na uw safari rondreis in Tanzania kunt u heerlijk uitrusten aan de uitgestrekte witte zandstranden van Tanzania. Houdt u van wat meer vertier kies dan voor het eiland Zanzibar. Bent u op zoek naar rust reis dan naar het eiland Mafia of het eiland Pemba. Nog niet rustig genoeg? Denk dan aan het privé eiland Fanjove of aan de stranden van Ras Kutani ten zuiden van Dar es Salaam. Met een binnenlandse vlucht bent u er zo. Liever naar de Seychellen? Vraag ons naar de mogelijkheden. Wist u  trouwens dat u op uw rondreis in Tanzania kunt zwemmen met walvishaaien bij Mafia Island ?

Zanzibar

Lees meer

Mafia Island

Lees meer

Beklim de Kilimanjaro in Tanzania

Hebt u altijd al eens op het besneeuwde dak van Afrika willen staan? Beklim dan de bijna 6 km hoge Kilimanjaro. U kunt bij ons terecht voor privé reizen vanaf 1 persoon en groepsreizen met maximaal 8 personen. Beklim de Kilimanjaro via de 10-daage Machame route of de 10-daagse Lemosho route waarbij u in tenten overnacht. Wilt u in hutten verblijven, kijk dan naar onze 9-daagse Marangu route . Op onze Kilimanjaro privé- en groepsreizen is altijd 1 dag acclimatiseren inbegrepen.

Lees meer

Kilimanjaro beklimmen

Bekijk onze reizen

Activiteiten & accommodaties in Tanzania

Tented Camps, Lodges & Resorts

Bekijk onze selectie

Activiteiten

Lees meer

De Big Five zien op uw Tanzania rondreis

De Big Five van Afrika bestaan uit de olifant, de buffel, de leeuw, het luipaard en de neushoorn. In Tanzania komen alleen zwarte neushoorns voor. Het is vooral de zwarte neushoorn, gewild bij stropers, die zeer zeldzaam is.

Er zijn maar drie gebieden waar u op uw rondreis in Tanzania alle vijf de leden van de Big Five kunt zien.

De meeste kans om op een rondreis in Tanzania de neushoorn en dus de Big Five te zien, heeft u in de Ngorongoro krater. In de krater leven ongeveer 20 zwarte neushoorns. Ze grazen vaak tussen buffels dus kijk goed naar kuddes buffels in de Ngorongoro krater. In de Serengeti bij de Moru kopjes leeft een dag-en-nacht bewaakte populatie neushoorns en heel soms wordt er een neushoorn gezien in het uiterste noorden van de Serengeti. In de Selous, Afrika’s grootste park, leven nog maar enkele neushoorns ten noorden van de Rufiji rivier in de Beho Beho Hills en ze worden maar een paar keer per jaar gezien.

Bekijk de grote trek op uw rondreis door Tanzania

Het Serengeti National Park in Tanzania is tussen oktober en juli het toneel van één van ’s werelds meest bijzondere natuur spektakels: de jaarlijkse grote trek van honderdduizenden wildebeesten en zebra’s. Gedreven door de regen trekken de wildebeesten van dorre kaalgevreten vlaktes naar fris groene graslanden.

In Tanzania zijn er twee hoogtepunten van de grote trek. De ene is de oversteek tussen juli en oktober van de met krokodillen gevulde Mara rivier in het noorden van de Serengeti. De andere is de geboortegolf in februari en maart op de open vlaktes van de zuidelijke Serengeti en de Ngorongoro Conservation Area( Het Ndutu gebied).

De grote trek

Lees meer

Big Five

Lees meer

Beste tijd wildlife

Lees meer

Onze reizen in Tanzania

In Tanzania bieden wij onderstaande reizen aan.

 • Individuele rondreizen op maat in Tanzania

Als Tanzania specialist maken wij uw rondreis in Tanzania geheel op maat. Telefonisch, bij ons op kantoor of bij u thuis nemen we uw wensen samen door.

Wanneer u wilt vertrekken, welke parken u wilt bezoeken, wat u wilt zien en meemaken, in welke lodges en of tented camps u wilt verblijven en wat uw budget is voor deze reis. Vervolgens stelen wij dan uw droomreis samen.  Wilt u dan nog wat laten aanpassen? Dan gaan we daar net zo lang mee door tot dat uw reis helemaal naar wens is en binnen uw budget past. Kijk voor inspiratie bij onze voorbeeld rondreizen in Tanzania.

 • Groepsreizen Tanzania

Reist u liever in een kleine groep met professionele gidsen en gelijkgestemden ? Kijk dan eens bij onze groepsreizen naar Tanzania.

Reizen op maat

Bekijk onze reizen

Familiereizen

Bekijk onze reizen

Vliegtijd

● Kilimanjaro - 8,5 uur
● Dar es Salaam - 10 uur

Maatschappij

● KLM (D)
● KLM (O)
● Kenya Airways (O)

Tijdverschil

● Zomertijd +1 uur
● Wintertijd +2 uur

Visum

● Ja, 3 maanden geldig
● Klik hier voor een Visum

Vaccinaties

● Cholera (V)
● Gele koorts (R)
● DTP & hepatitis A (A)
● Klik hier voor een afspraak

Malaria

● Ja

Valuta

● Tanzaniaanse shilling
● Amerikaanse dollar

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Inspiratie voor een onvergetelijke reis naar Tanzania

Tanzania reizen

Bekijk onze reizen

Reiservaringen Tanzania

Bekijk alle reiservaringen

 • Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk onze voorbeeldreizen naar Tanzania

Noord-Tanzania

Bekijk onze reizen

Zuid-Tanzania

Bekijk onze reizen

West-Tanzania

Bekijk onze reizen

Kilimanjaro beklimmen

Bekijk onze reizen

Informatie over de nationale parken op uw Tanzania reizen

Nationale Parken in noord Tanzania

Arusha

Lees meer

Lake Eyasi

Lees meer

Lake Manyara

Lees meer

Lake Natron

Lees meer

Ngorongoro

Lees meer

Rubondo Island

Lees meer

Serengeti

Lees meer

Tarangire

Lees meer

Saadani

Lees meer

Nationale Parken in zuid Tanzania

Mikumi

Lees meer

Ruaha

Lees meer

Selous

Lees meer

Udzungwa

Lees meer

Katavi

Lees meer

Mahale

Lees meer

Informatie over een vakantie naar de mooiste stranden van Tanzania

Wat is er heerlijker dan uw safari in Tanzania of Kenia of uw Kilimanjaro beklimming af te sluiten met een strand vakantie aan een van de paradijselijke witte zandstranden van Tanzania. Kies voor het wat drukkere Zanzibar of juist voor de rust van Mafia Island, Pemba Island of Lazy Lagoon. Wilt u strand combineren met safari’s, ga dan naar Saadani National Park. Voor het ultieme eiland vliegt u naar het afgelegen Fanjove Private Island. En voor eindeloze wandelingen langs verlaten witte zandstranden en heerlijk eten met mooie ijskoude witte wijnen gaat u naar Ras Kutani.

Zanzibar

Lees meer

Mafia Island

Lees meer

Pemba Island

Lees meer

Fanjove Island

Lees meer

Lazy Lagoon

Lees meer

Ras Kutani

Lees meer

De Kilimanjaro beklimmen in Tanzania

Hebt u er altijd al van gedroomd om de 5.895 meter hoge Kilimanjaro te beklimmen?  Lees dan hieronder wat er allemaal bij uw beklimming van Afrika’s hoogste berg komt kijken. Ook kunt u direct onze selectie van routes om de Kilimanjaro te beklimmen bekijken.

U kunt via Sundowner de Kilimanjaro beklimmen

 • Op privé basis vanaf 1 persoon of in een van onze kleine groepen.
 • Met met meer comfort (superieur) of met minder comfort tegen een lagere prijs (standaard).

Bekijk onze selectie van tented camps, lodges & resorts in Tanzania

Tanzania

Accommodaties

Tented Camps

Tanzania

Lodges

Tanzania

Resorts

Tanzania

Het klimaat op uw reizen naar Tanzania

De beste periodes om te reizen naar Tanzania  is de lange droge tijd van juni tot en met oktober en korte droge tijd van januari tot en met februari. De lange regentijd van maart (eind) tot en met mei is vanwege de langdurige neerslag, de dichte vegetatie en de soms ondergelopen wegen minder geschikt. Wel zijn er dan veel jonge dieren, is er prachtig licht om te fotograferen, is het heerlijk rustig en zijn de prijzen het laagst. In de korte regentijd tussen november en december regent het gewoonlijk een paar uur aan het einde van de dag waarna het weer droog wordt.

De beschikbaarheid van bepaalde activiteiten zoals kanosafari’s op Lake Manyara en de mogelijkheid om bepaalde soorten wilde dieren te zien, hangt af van de tijd van het jaar en het gebied dat u bezoekt.

Noord Tanzania

 • Parken: Arusha, Lake Eyasi, Lake Manyara, Lake Natron, Ngorongoro, Rubondo Island, Serengeti & Tarangire.
Klimaat
JFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)71681512891222711131233149106
● Dag (°C)272827252323222325272626
● Nacht (°C)141315161513121313141514
Droge tijd Regentijd ☀ Zon 🌨 Regen

Zuid Tanzania

 • Parken: Mikumi, Ruaha, Selous & Udzungwa Mountains.
Klimaat
JFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)200191236224721257112669145
● Dag (°C)303029282827262729303130
● Nacht (°C)222222222018171819212222
Droge tijd Regen tijd ☀ Zon 🌨 Regen

West Tanzania

 • Parken: Gombe Stream, Katavi & Mahale Mountains.
Klimaat
JFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)132127133176575232160134145
● Dag (°C)272727272828282930292726
● Nacht (°C)202020201918171820202019
Droge tijd Regen tijd ☀ Zon 🌨 Regen

Zanzibar & stranden

 • Eilanden: Fanjove Island, Lazy lagoon, Mafia Island, Ras Kutani, Saadani & Pemba Island.
Klimaat
JFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)56143228523461713
● Dag (°C)323232302828272828303131
● Nacht (°C)242425252323232222222324
● Zee (°C)292930292827262526262829
Droge tijd Regen tijd ☀ Zon 🌨 Regen

Via onderstaande button vindt u specifieke informatie over temperatuur en neerslag per maand in de regio’s van Tanzania.

Reis informatie per maand

Beste periode nationale parken in Tanzania

De beste periode om de verschillende nationale parken te bezoeken vindt u in het schema hieronder.

 Noord JFMAMJJASOND
Arusha
Lake Eyasi
Lake Manyara
Lake Natron
Ngorongoro
Rubondo
Serengeti
Tarangire
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 ZuidJFMAMJJASOND
Mikumi
● Ruaha
Selous
Udzungwa
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 WestJFMAMJJASOND
Gombe Stream
Katavi
Mahale
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 Eilanden & Stranden
JFMAMJJASOND
Zanzibar
Mafia Island
Pembla Island
Fanjove Island
Lazy Lagoon
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 KustJFMAMJJASOND
Saadani
● Dar es Salaam
Ras Kutani
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 BergenJFMAMJJASOND
Kilimanjaro
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen

Noord Tanzania & Zanzibar

Reis op maat (maart 2019)

● Genoten ● Veel gezien ● Alles goed geregeld ● Wel beetje hinderlijk dat je hier je gegevens weer moet invullen

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

A.O…

Lees verder
 • Met plezier maken wij een vrijblijvend voorstel op maat.

 • Voornaam- en achternaam

 • Telefoonnummer

 • Email

 • Uw reis wensen of vragen

 • Bij aanmelding gaat u akkoord met de privacy policy van Sundowner Wildlife Holidays