Tanzania, misschien wel Afrika’s meest bijzondere safari bestemming …

Tanzania is misschien wel Afrika’s meest bijzondere safari bestemming. Waar anders kunt u de jaarlijkse grote trek van honderdduizenden wildebeesten op de vlaktes van de Serengeti meemaken en de Big 5 spotten in de Ngorongoro krater. Bijzonder zijn ook de afgelegen zuidelijke wildernissen Selous, Ruaha en Katavi waar u in rust avontuurlijke game drives, boot safari’s en wandelsafari’s kunt maken. De met sneeuw bedekte Kilimanjaro beklimmen behoeft vast geen uitleg. Maar wist u dat u bij het eiland Mafia kunt zwemmen met walvishaaien? Na al uw safari avonturen kunt u in luxe resorts heerlijk uitrusten aan de tropische stranden van Zanzibar, Mafia of Pemba.

Als Tanzania specialist reizen we al 16 jaar naar dit ultieme safari land en helpen we u graag bij het samenstellen van uw unieke reis op maat naar Tanzania.

De vlaktes en het wildrijke noorden van Tanzania

Op uw rondreis door noord Tanzania reist u door afwisselende landschappen met schitterende vergezichten en grote aantallen wilde dieren. De uitgestrekte savannes van het Serengeti National Park zijn de beste plek voor de jaarlijkse grote trek en om grote aantallen leeuwen, luipaarden en cheeta’s te spotten. Onderweg kunt u een Masai dorpje bezoeken. In het mooie Lake Manyara National Park ziet u vaak roze flamingo’s en met geluk leeuwen die in bomen klimmen. Het nog rustige Tarangire National Park is de plek om bizar gevormde baobab bomen en grote kuddes olifanten te bewonderen. Voor de Big5 kunt u het beste naar de immense Ngorongoro krater.

De rust van het ongerepte zuiden van Tanzania

In het minder bezocht zuiden van Tanzania geniet u van rust en ongerepte wildernissen. Naast dieren uit het noorden van Tanzania leven hier ook wilde honden, grote koedoes en sabel antilopen. Een van de mooiste parken is het Selous Game Reserve, het grootste park van Afrika. Naast game drives kunt u hier ook bootsafari’s en wandelsafari’s maken. In Ruaha National Park leven meer leeuwen dan er bezoekers zijn. Houdt u van regenwouden, watervallen en apen die nergens anders voorkomen? Maak dan een wandeling met gids door het Udzungwa Mountains National Park. Over apen gesproken, in het afgelegen Mahale Mountains National Park kunt u een chimpansee trekking maken. Nog niet afgelegen genoeg? Vlieg dan naar Katavi National Park waar maar een paar honderd bezoekers per jaar op safari gaan.

Safari circuit van Tanzania

Lees meer

Unieke hoogtepunten op uw Tanzania rondreis

De meest unieke hoogtepunten op een safari rondreis in Tanzania zijn voor velen toch wel het spotten van de Big 5, de grote trek in de Serengeti, een chimpanzee trekking in Mahale en zwemmen met walvishaaien bij Mafia Island.

De Big 5 spotten

De Big 5 is een oude jachtterm uit de koloniale tijd die verwees naar de vijf wilde dieren die het lastigst waren om op te jagen. De Big 5 bestaat uit de olifant, de buffel, de leeuw, het luipaard en de neushoorn. In Afrika komen de zwarte en de witte neushoorn voor. In Tanzania komen alleen zwarte neushoorns voor. Het is vooral de zwarte neushoorn, gewild bij stropers, die zeer zeldzaam is. In de meeste parken kunt u dus wel olifanten, buffels, leeuw en luipaard zien maar geen neushoorns. Op uw rondreis in Tanzania kunt u maar in drie gebieden de Big 5 zien; de Ngorongoro Conservation Area, het Serengeti National Park en het Selous game Reserve. De meeste kans om op uw rondreis in Tanzania de neushoorn en dus de Big Five te zien, heeft u in de Ngorongoro krater waar ongeveer 20 zwarte neushoorns leven.

Big Five

Lees meer

De grote trek in de Serengeti

De grote trek is een van de meest unieke hoogtepunten in de natuur. Miljoenen wildebeesten, zebra’s en gazellen trekken van de Masai Mara in Kenia naar het Serengeti National Park in Tanzania en weer terug. Een al eeuwen durende tocht zonder een echt begin en einde. Een tocht gedreven door de regens waarbij de hongerige wildebeesten steeds van dorre kaalgevreten vlaktes naar fris groene graslanden trekken. De Serengeti in Tanzania is tussen oktober en juli het toneel van de grote trek. Op de grote trek in Tanzania zijn er twee unieke hoogtepunten. De ene is de oversteek tussen juli en oktober van de met krokodillen gevulde Mara rivier in het noorden van de Serengeti. De andere is de geboortegolf in februari en maart op de open vlaktes van de zuidelijke Serengeti en de Ngorongoro Conservation Area( Het Ndutu gebied).

Chimpansees in de Mahale Mountains

In de bergen van het afgelegen Mahale Mountains National Park leven enkele honderden chimpansees. De beste tijd om ze te zien is de droge tijd van juni tot en met oktober. Een unieke ervaring in Tanzania die u uw leven lang niet zult vergeten.

De grote trek

Lees meer

De Kilimanjaro beklimmen

Hebt u altijd al eens op het besneeuwde dak van Afrika willen staan? Ga dan de bijna 6 km hoge Kilimanjaro beklimmen. U kunt bij ons terecht voor privé reizen vanaf 1 persoon en groepsreizen tot maximaal 8 personen.

Bekijk onze privé reizen om de Kilimanjaro te beklimmen via de:

Bekijk de data van onze groepsreizen om de Kilimanjaro te beklimmen via de:

Om uw kans om de top te halen te vergroten, is op al onze reizen om de Kilimanjaro te beklimmen 1 dag acclimatiseren inbegrepen. Bel of mail ons voor advies voor uw Kilimanjaro beklimming op maat.

Lees meer

Kilimanjaro beklimmen

Bekijk onze 4 routes

Activiteiten Tanzania & Zanzibar

Om nog meer te genieten van uw rondreis in Tanzania hebben wij een aantal unieke activiteiten geselecteerd die u optioneel kunt bijboeken. De meeste activiteiten in Tanzania zijn op privé basis en worden  begeleid door een privé gids. Een aantal voorbeelden van activiteiten in Tanzania die wij u van harte kunnen aanraden. Op een ballonsafari over de wildrijke vlaktes van de Serengeti zweven. Met een mountainbike langs dorpjes en plantages fietsen bij Lake Manyara. Een kano en wandelsafari maken in Arusha National Park op zoek naar wilde dieren. Met pijl en boog op jacht gaan met de Hadzabe stam bij Lake Eyasi. Wilde dieren in het diner zien op een nachtgame drive in Lake Manyara. Via een hangbrug het regenwoud bij Lake Manyara verkennen. Met gids langs de Ngorongoro kraterrand wandelen. Zwemmen met dolfijnen bij Kizimkazi op Zanzibar of zwemmen met walvishaaien op Mafia. Bel of mail ons gerust voor advies over activiteiten op uw reis op maat naar Tanzania.

Activiteiten Tanzania

Lees meer

Onze selectie lodges, tented camps & resorts in Tanzania

Op uw safari rondreis door Tanzania kunt u kiezen uit diverse soorten accommodaties in diverse prijsklassen. In de afgelopen 16 jaar hebben wij op onze vele reizen in Tanzania een mooie selectie voor u gemaakt van 3* eenvoudig, 4* comfort en 5* luxe accommodaties. Van betaalbare, schone en veilige lodges en tented camps op fraaie plekken in of net buiten de nationale parken tot en met kleinschalige luxe lodges en tented camps op de mooiste plekken, met de beste service en met de hoogst gekwalificeerde gidsen. Bekijk ook onze selectie van met-de-grote-trek-meereizende “mobile tented camps” in de Serengeti. Op de eilanden Zanzibar, Mafia en Pemba hebben wij vele prachtige resorts in diverse prijsklassen direct aan het strand voor u uitgekozen. Staat uw accommodatie in Tanzania er niet bij? Bel of mail ons gerust en vraag ons naar de mogelijkheden.

Tented Camps, Lodges & Resorts

Bekijk onze lodges in Tanzania

Geniet van tropische stranden op Zanzibar, Mafia of Pemba

Na uw safari rondreis in Tanzania kunt u heerlijk uitrusten aan de tropische zandstranden van Tanzania. Houdt u van wat meer vertier kies dan voor het eiland Zanzibar. Bent u juist op zoek naar rust ga dan naar de eilanden Mafia of Pemba. Nog niet rustig genoeg? Denk dan aan het privé eiland Fanjove of aan de stranden van Ras Kutani ten zuiden van Dar es Salaam. Met een binnenlandse vlucht bent u er zo. Liever op reis naar de Seychellen of Mozambique? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Zanzibar, eilanden & stranden

Lees meer

Beste tijd voor uw safari in Tanzania

De beste tijd voor een safari rondreis in Tanzania is de droge tijd van juni tot en met oktober. Naarmate het water schaarser wordt trekken de wilde dieren naar de laatste plekken met water. Omdat het gras in deze tijd laag is, kunt u de wilde dieren gemakkelijk bekijken. Overdag schijnt de zon, regent het vrijwel niet en is het niet al te warm. In de avond kan het behoorlijk afkoelen. De kleine droge tijd in januari en februari is ook een prima tijd om in Tanzania op safari te gaan. Wel is het dan een stuk warmer met een hogere luchtvochtigheid. De beste tijd voor een familiereis naar Tanzania is de zomervakantie. Ook de voorjaarsvakantie, de herfstvakantie en de kerstvakantie zijn goede periodes voor een familiereis naar Tanzania.

Lees meer over de beste tijd in Tanzania

Meer Tanzania tips

Bekijk onze tips

Tanzania combinatiereizen

Tanzania is goed te combineren met een safari in een ander land. Zoals bijvoorbeeld met Kenia, Oeganda, Rwanda of de Seychellen.

Bekijk onze Tanzania combinatiereizen

Vliegtijd

● Kilimanjaro - 8,5 uur
● Dar es Salaam - 10 uur

Maatschappij

● KLM (D)
● KLM (O)
● Kenya Airways (O)

Tijdverschil

● Zomertijd +1 uur
● Wintertijd +2 uur

Visum

● Ja, 3 maanden geldig
● Klik hier voor een Visum

Vaccinaties

● Cholera (V)
● Gele koorts (R)
● DTP & hepatitis A (A)
● Klik hier voor een afspraak

Malaria

● Ja

Valuta

● Tanzaniaanse shilling
● Amerikaanse dollar

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Inspiratie voor een onvergetelijke reis naar Tanzania

Reiservaringen Tanzania

Bekijk alle reiservaringen

 

.

Bekijk onze voorbeeldreizen naar Tanzania

De meeste van onze reizen in Tanzania zijn voorbeeld reizen met naar keuze een verblijf in 3* eenvoudig, 4* comfort en 5* luxe accommodaties. Al onze voorbeeld reizen kunnen we geheel aan uw wensen aanpassen. Bel of mail ons gerust voor uw reis op maat naar Tanzania.

Noord-Tanzania

Bekijk onze reizen

Zuid-Tanzania

Bekijk onze reizen

West-Tanzania

Bekijk onze reizen

Kilimanjaro beklimmen

Bekijk onze reizen

Tanzania Combinatiereizen

Bekijk onze combinatiereizen

Informatie over de nationale parken op uw Tanzania reizen

In het uitgestrekte Tanzania dat ruim 29 keer zo groot is als Nederland ligt een groot aantal nationale parken. De nationale parken van Tanzania behoren tot de mooiste en meeste wildrijke parken van Afrika. Niet voor niets zijn de Serengeti, de Ngorongoro krater, de Selous en de Kilimanjaro tot UNESCO World Heritage verklaard. In totaal zijn er 14 nationale parken in Tanzania en 9 game reserves. Een game reserve heeft een lagere status dan een nationaal park zodat u er vaak een wandelsafari of een nacht game drive kunt doen. Vanuit safari oogpunt onderscheiden we de wat drukkere parken het noorden en de afgelegen en daardoor minder bezochte parken in het zuiden en westen van Tanzania.

Nationale Parken in noord Tanzania

Arusha

Lees meer

Lake Eyasi

Lees meer

Lake Manyara

Lees meer

Lake Natron

Lees meer

Ngorongoro

Lees meer

Rubondo Island

Lees meer

Serengeti

Lees meer

Tarangire

Lees meer

Saadani

Lees meer

Nationale Parken in zuid Tanzania

Mikumi

Lees meer

Ruaha

Lees meer

Selous

Lees meer

Udzungwa

Lees meer

Katavi

Lees meer

Mahale

Lees meer

Informatie over een vakantie naar de mooiste stranden van Tanzania

Wat is er heerlijker dan uw safari in Tanzania of Kenia of uw Kilimanjaro beklimming af te sluiten met een strand vakantie aan een van de paradijselijke witte zandstranden van Tanzania. Kies voor het wat drukkere Zanzibar of juist voor de rust van Mafia Island, Pemba Island of Lazy Lagoon. Wilt u strand combineren met safari’s, ga dan naar Saadani National Park. Voor het ultieme privé eiland vliegt u naar het afgelegen Fanjove Private Island. En voor eindeloze wandelingen langs verlaten witte zandstranden en heerlijk eten met mooie ijskoude witte wijnen gaat u naar Ras Kutani ten zuiden van Dar es Salaam.

Zanzibar

Lees meer

Mafia Island

Lees meer

Pemba Island

Lees meer

Fanjove Island

Lees meer

Lazy Lagoon

Lees meer

Ras Kutani

Lees meer

De Kilimanjaro beklimmen in Tanzania

Hebt u altijd al eens op het besneeuwde dak van Afrika willen staan? Ga dan de bijna 6 km hoge Kilimanjaro beklimmen. U kunt bij ons terecht voor privé reizen vanaf 1 persoon en groepsreizen tot maximaal 8 personen.

Bekijk onze privé reizen om de Kilimanjaro te beklimmen via de:

Bekijk de data van onze groepsreizen om de Kilimanjaro te beklimmen via de:

Om uw kans om de top te halen te vergroten, is op al onze reizen om de Kilimanjaro te beklimmen 1 dag acclimatiseren inbegrepen. Bel of mail ons voor advies voor uw Kilimanjaro beklimming op maat.

Kijk voor meer informatie voor privé reizen of groepsreizen naar de Kilimanjaro bij de routes hieronder.

Bekijk onze selectie van accommodaties in Tanzania

In de afgelopen 16 jaar hebben wij een selectie gemaakt van accommodaties in Tanzania. Van eenvoudige, veilige en betaalbare accommodaties tot de meest luxe accommodaties die u zich maar kunt wensen. Bekijk onze selectie.

Tanzania

Accommodaties

Tented Camps

Tanzania

Lodges

Tanzania

Resorts

Tanzania

Beste tijd voor reizen naar Tanzania

Het klimaat op uw reizen naar Tanzania

De beste periodes om te reizen naar Tanzania  is de lange droge tijd van juni tot en met oktober en korte droge tijd van januari tot en met februari. De lange regentijd van maart (eind) tot en met mei is vanwege de langdurige neerslag, de dichte vegetatie en de soms ondergelopen wegen minder geschikt. Wel zijn er dan veel jonge dieren, is er prachtig licht om te fotograferen, is het heerlijk rustig en zijn de prijzen het laagst. In de korte regentijd tussen november en december regent het gewoonlijk een paar uur aan het einde van de dag waarna het weer droog wordt.

De beschikbaarheid van bepaalde activiteiten zoals kanosafari’s op Lake Manyara en de mogelijkheid om bepaalde soorten wilde dieren te zien, hangt af van de tijd van het jaar en het gebied dat u bezoekt.

Noord Tanzania

  • Parken: Arusha, Lake Eyasi, Lake Manyara, Lake Natron, Ngorongoro, Rubondo Island, Serengeti & Tarangire.
Klimaat
JFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)71681512891222711131233149106
● Dag (°C)272827252323222325272626
● Nacht (°C)141315161513121313141514
Droge tijd Regentijd ☀ Zon 🌨 Regen

Zuid Tanzania

  • Parken: Mikumi, Ruaha, Selous & Udzungwa Mountains.
Klimaat
JFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)200191236224721257112669145
● Dag (°C)303029282827262729303130
● Nacht (°C)222222222018171819212222
Droge tijd Regen tijd ☀ Zon 🌨 Regen

West Tanzania

  • Parken: Gombe Stream, Katavi & Mahale Mountains.
Klimaat
JFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)132127133176575232160134145
● Dag (°C)272727272828282930292726
● Nacht (°C)202020201918171820202019
Droge tijd Regen tijd ☀ Zon 🌨 Regen

Zanzibar & stranden

  • Eilanden: Fanjove Island, Lazy lagoon, Mafia Island, Ras Kutani, Saadani & Pemba Island.
Klimaat
JFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)56143228523461713
● Dag (°C)323232302828272828303131
● Nacht (°C)242425252323232222222324
● Zee (°C)292930292827262526262829
Droge tijd Regen tijd ☀ Zon 🌨 Regen

Via onderstaande button vindt u specifieke informatie over temperatuur en neerslag per maand in de regio’s van Tanzania.

Reis informatie per maand

Beste periode nationale parken in Tanzania

De beste periode om de verschillende nationale parken te bezoeken vindt u in het schema hieronder.

 Noord JFMAMJJASOND
Arusha
Lake Eyasi
Lake Manyara
Lake Natron
Ngorongoro
Rubondo
Serengeti
Tarangire
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 ZuidJFMAMJJASOND
Mikumi
● Ruaha
Selous
Udzungwa
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 WestJFMAMJJASOND
Gombe Stream
Katavi
Mahale
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 Eilanden & Stranden
JFMAMJJASOND
Zanzibar
Mafia Island
Pembla Island
Fanjove Island
Lazy Lagoon
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 KustJFMAMJJASOND
Saadani
● Dar es Salaam
Ras Kutani
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd
 BergenJFMAMJJASOND
Kilimanjaro
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen van Tanzania

Safari Tanzania (Selous & Mafia eiland)

Reis op maat (feb 2020)

Safari deel in Selous was super. We konden de dagen indelen zoals we wilden. Veel gezien. Deskundige gids en goede chauffeur. Lekker eten en geweldige accommodatie. Personeel erg aardig en behulpzaam.

Waardering voor de reis: 9

Mafia eiland was ook leuk. Bustani resort was goed met geweldig personeel. Het strand bij Bustani was niet te gebruiken om te liggen vanwege de mangrove strook, dat hadden we graag vooraf geweten. Butiama was wat dat betreft beter. Dat soort dingen mag vooraf wat duidelijker aangegeven worden. Ook snorkelen kan alleen in het Marine Park. Vooraf was aangegeven dat snorkelen aan de westkant van het eiland ook mogelijk was, mogelijk vanaf de lange steiger. Maar die lange steiger is alleen voor grote boten ( en bovendien een kilometer lang). Achteraf gezien hadden we Mafia 3 dagen korter gedaan en misschien extra safari locatie (afhankelijk van financiën).

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

Wat betere informatie vooraf (zie boven) is wenselijk. Hulp bij achtergelaten mobiele telefoon was erg prettig. Transfers allemaal goed geregeld.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

M. de Vries & A. Kielhorn

Lees verder