Mahale Mountains National Park

De afgelegen en met regenwouden begroeide Mahale Mountains rijzen tot wel 2.500 meter hoog uit boven het azuurblauwe Tanganyika meer. Kleine stranden grenzen aan dampende tropische regenwouden die overgaan in koele bamboe bossen. Nog hoger liggen mistige bergwouden en boven de 2 km liggen graslanden. In de verschillende natuurgebieden leven vele soorten wilde dieren. Er lopen geen wegen door het park en de dichtstbijzijnde weg ligt 60 km verderop, dus u kunt het alleen te voet verkennen. De Mahale Mountains staan bekend om de chimpansees die u er kunt zien.

Bekijk onze reizen naar Tanzania

Stranden, regenwouden & rust

Goudkleurige stranden die grenzen aan berghellingen begroeid met dampende tropische regenwouden vol apen, vogels en kleurrijke vlinders. Geen wegen, geen auto’s en geen andere mensen op uw vakantie in Tanzania dan de andere mensen in uw accommodatie. Bijzondere ontmoetingen met chimpansees, snorkelen in kristalhelder water met kleurrijke vissen, varen in een houten dhow op het Tanganyika meer en bij het kampvuur luisteren naar de geluiden uit de bush. Dat zijn de dagelijkse bezigheden op uw reis naar het Mahale Mountains National Park in Tanzania.

Op zoek naar chimpansees

De Mahale Mountains in Tanzania staan bekend om de chimpansees die u er kunt bezoeken. In totaal leven er zo’n 800 chimpansees in Mahale waarvan er ongeveer 60 aan mensen gewend zijn. Deze 60 chimpansees worden sinds 1965 door onderzoekers van de Japanse Kyoto Universiteit bestudeerd. Met een gids kunt u de dieren gaan zoeken. Soms zitten ze vlakbij het kamp en heeft u ze in een half uur gevonden, maar andere keren zitten ze hoger en bent u 3 uur aan het klimmen en dalen voor u ze gevonden hebt, wat de beloning alleen maar groter maakt.

“Er leven nog ongeveer 800 chimpansees in de Mahale Mountains”

Andere apen en wilde dieren

Naast chimpansees kunt u op uw reis in de Mahale Mountains ook rode franjeapen, roodstaartmeerkatten, blauwe- en groene meerkatten en grote troepen bavianen zien. Ook de oliepalmeekhoorn en het Afrikaanse kwaststaartstekelvarken komen in de bossen voor. verder ziet u er vele soorten kleurrijke vogels en vlinders. Luipaarden komen in de Mahale Mountains voor, maar worden zelden gezien. In de avond komen civet- en genetkatten tevoorschijn en soms zwemmen nijlpaarden langs de kampen. Aan de oostkant van de Mahale Mountains komen olifanten, buffels, giraffen en zelfs leeuwen voor. In het kristalheldere meer leven ongeveer 250 soorten cichlyden: fraai gekleurde muilbroedende vissen.

Beste reistijd voor Mahale Mountains National Park

De beste tijd om chimpansees te zien in Mahale Mountains is de droge tijd van mei tot en met oktober.

Bekijk beste tijd Tanzania

Welke wilde dieren kunt u zien in Mahale Mountains National Park?

Foto: © Gopal Vijayaraghavan
 • Luipaard
 • Gevlekte Hyena
 • Chimpansee
 • Nijlpaard
 • Nijlkrokodil
 • Zwart-witte franjeaap
 • Blauwe meerkat
 • 3500+ Vogels

Activiteiten in Mahale Mountains National Park

In Mahale Mountains National Park zijn de volgende activiteiten & excursies mogelijk:

 • Chimpansee tracken.
 • Wandelen.
 • Zwemmen.
 • Snorkelen.
 • Vissen.
 • Boottochten maken.

Chimpansee tracking in de Mahale Mountains

Vroeg in de ochtend gaat u met gids en trackers in 2 groepjes van ieder 6 personen het dampende regenwoud in. Afhankelijk waar de chimpansees zitten, heeft u ze gewoonlijk binnen een half uur tot 3 uur gevonden. U mag 1 uur bij ze blijven om te zien hoe ze spelen, elkaar vlooien, eten en ruzie maken. Om besmetting te voorkomen, draagt u een masker over uw mond en neus (verkrijgbaar in het kamp). Draag goede, stevige schoenen, een petje, kleren in bruine of groene kleuren en lange broeken (behalve chimps zitten er ook insecten) en neem vooral veel water mee.  U bent op tijd terug voor de lunch, waarna u heerlijk kunt zwemmen, varen, vissen of uitrusten. U mag 1 chimpansee tracking per dag maken en de minimale leeftijd is 12 jaar.

Reistijd & accommodaties in Mahale Mountains National Park

Bekijk hieronder de reistijd en onze selectie van accommodaties in Mahale Mountains National Park.

Hoe komt u in Mahale Mountains National Park

Arusha/Ruaha: vlucht en 1,5 uur varen.

Klimaat in Mahale Mountains National Park

Dag: 26°C – 30°C

Nacht: 13°C – 18°C

Beste reistijd 

Mei – oktober

Camps in Mahale Mountains

Bekijk onze selectie tented camps

Reiservaringen Tanzania

 

Bekijk alle reiservaringen

 • Aanmelden nieuwsbrief