Ontdek Gabon met Sundowner Wildlife Holidays, de Gabon reizen specialist

Gabon is een dunbevolkt land in centraal Afrika met een ongelooflijke mooie en gevarieerde natuur. Met meer dan 70 procent aan regenwouden en slechts 1,2 miljoen inwoners is het binnenland zo goed als verlaten. Naast onbewoonde regenwouden liggen er savannes, eindeloze stranden en lagunes.

Bekijk onze voorbeeldreizen naar Gabon

Grote aantallen wilde dieren

De laatste schattingen van het wildlife zijn dan ook overweldigend. Wat dacht u van 64.000 olifanten, 25.ooo laagland gorilla’s, 35.000 chimpansees en de grootste troepen mandrils van Afrika. Tussen juli en september migreren ruim 3.000 bultrug walvissen langs de 800 km lange kust. Maar liefst 4 soorten zeeschildpadden, waaronder 3 meter grote lederschildpadden, leggen tussen oktober en februari hun eieren op het strand. En in de vele unieke habitats zijn bijna 700 soorten vogels waargenomen.

Dankzij Mike Fay telt Gabon nu maar liefst 13 nationale parken. In 1999 trok deze Amerikaanse bioloog trok in 455 dagen te voet door de regenwouden van het Congo Basin in Centraal Afrika. Hij wist de toenmalige president van Gabon te overtuigen om 12% van het land tot nationaal park uit te roepen. Niet alle 13 parken zijn toegankelijk maar wel de mooiste zoals Loango National Park, Lope National Parl, Ivindo National Park en Moukalaba Doudou National Park.

Olifanten op het strand en nijlpaarden in zee

Gabon is met recht een paradijs voor liefhebbers van ongerepte natuurreizen. Een paar voorbeelden. In Loango National Park kunt u tussen oktober en april olifanten en buffels op het strand zien. Met geluk spot u dan ook nijlpaarden in zee. In Lope National Park kunt u tussen juli en oktober troepen mandrils van wel 1.200 exemplaren zien. In dezelfde periode verzamelen zich in Loango tienduizenden Congo zwaluwen en roze bijeneters. In Ivindo National Park kunt u laagland gorilla’s spotten in de “bais”. Ook kunt u in Ivindo met kano’s naar de afgelegen Kongou watervallen. Op uw reizen in de nationale parken van Gabon ziet u vrijwel zeker geen andere mensen (behalve die in uw lodge verblijven).

Natuur Gabon

Lees meer

Gabon reizen

Lees meer

Laagland gorilla trekking

Sinds 2016 kunt u in Loango National Park op gorilla trekking naar een groep van 16 westelijke laagland gorilla’s. Met ervaren gidsen gaat u op zoek naar gorilla’s. Hebt u de gorilla’s gevonden, dan mag u 1 uur bij ze blijven. Deze gorilla reizen in Gabon zijn niet vergelijken met gorilla trekkings in het veel dichter bevolkte Oeganda of Rwanda in oost Afrika. Dit zijn echt avontuurlijke reizen door ongerepte regenwouden.

Laagland gorilla's

Lees meer

Activiteiten

Comfortabele lodges & avontuurlijke wild camps

 

Tijdens uw avonturen in de natuur verblijft u in comfortabele lodges & avontuurlijke wild camps.

Sluit uw reis in Gabon af aan het strand

Na al uw avonturen in de natuur van Gabon kunt u heerlijk uitrusten aan het strand van Baie de Tortue. Dit witte met palmbomen omzoomde zandstrand ligt op ca. 1,5 uur rijden en varen van Libreville. Een bezoek aan de afgelegen eilanden Sao Tome e Principe op ca. 2 uur vliegen van Gabon behoort ook tot de mogelijkheden. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden voor een privé reis op maat.

Beste tijd voor uw reis naar Gabon

De beste periode om Gabon te bezoeken hangt af van wat u wilt zien en meemaken. Wat voor de een een goede periode is, is voor de anders juist een minder goede periode. Over het algemeen is de drogere periode de beste tijd om in Gabon rond te reizen. Hieronder hebben we wat beknopte informatie gezet die regionaal kan verschillen.

Beste reistijd Gabon

Vliegtijd

● Libreville - 9,5 uur

Maatschappij

● KLM (O)
● Ethiopian (O)

Tijdverschil

● Zomertijd -1 uur
● Wintertijd -0 uur

Visum

● Ja, 1 maand geldig
● Klik hier voor een Visum

Vaccinaties

● Gele koorts (V)
● DTP & hepatitis A (A)
● Klik hier voor een afspraak

Malaria

● Ja

Valuta

● CFA franc
● Euro

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Reiservaringen Gabon

 

Bekijk alle reiservaringen

 

.