Ontdek de ongerepte natuur van Gabon

Gabon is een dunbevolkt land in centraal Afrika met een ongelooflijke mooie en gevarieerde natuur. Met meer dan 70 procent aan regenwouden en slechts 1,2 miljoen inwoners is het binnenland zo goed als verlaten. Naast onbewoonde regenwouden liggen er savannes, eindeloze stranden en lagunes.

Volgende stap

.

.

.

   Nationale Parken

.

.

.

Nationale parken van Gabon

Olifanten op het strand en nijlpaarden in zee

Gabon is met recht een paradijs voor liefhebbers van ongerepte natuurreizen. Een paar voorbeelden. In Loango National Park kun je tussen oktober en april olifanten en buffels op het strand zien. Met geluk spot je dan ook nijlpaarden in zee. In Lope National Park kun je tussen juli en oktober troepen mandrils van wel 1.200 exemplaren zien. In dezelfde periode verzamelen zich in Loango tienduizenden Congo zwaluwen en roze bijeneters. In Ivindo National Park kun je laagland gorilla’s spotten in de “bais”. Ook kun je in Ivindo met kano’s naar de afgelegen Kongou watervallen. Op je reizen in de nationale parken van Gabon zie jevrijwel zeker geen andere mensen (behalve die in je lodge verblijven).

Ja, ik wil graag meer lezen

Congobekken natuur & wildlife

Grote aantallen wilde dieren

De laatste schattingen van het wildlife zijn dan ook overweldigend. Wat dacht u van 64.000 olifanten, 25.000 laagland gorilla’s, 35.000 chimpansees en de grootste troepen mandrils van Afrika. Tussen juli en september migreren ruim 3.000 bultrug walvissen langs de 800 km lange kust. Maar liefst 4 soorten zeeschildpadden, waaronder 3 meter grote lederschildpadden, leggen tussen oktober en februari hun eieren op het strand. En in de vele unieke habitats zijn bijna 700 soorten vogels waargenomen.

Dankzij Mike Fay telt Gabon nu maar liefst 13 nationale parken. In 1999 trok deze Amerikaanse bioloog trok in 455 dagen te voet door de regenwouden van het Congo Basin in Centraal Afrika. Hij wist de toenmalige president van Gabon te overtuigen om 12% van het land tot nationaal park uit te roepen. Niet alle 13 parken zijn toegankelijk maar wel de mooiste zoals Loango National Park, Lope National Parl, Ivindo National Park en Moukalaba Doudou National Park.

Ja, ik wil graag meer lezen

Laagland gorilla trekking

Sinds 2016 kun je in Loango National Park op gorilla trekking naar een groep van 16 westelijke laagland gorilla’s. Met ervaren gidsen ga je op zoek naar gorilla’s. Heb je de gorilla’s gevonden, dan mag je 1 uur bij ze blijven. Deze gorilla reizen in Gabon zijn niet vergelijken met gorilla trekkings in het veel dichter bevolkte Oeganda of Rwanda in oost Afrika. Dit zijn echt avontuurlijke reizen door ongerepte regenwouden.

Ja, ik wil graag meer lezen

Wat te doen in Gabon

In Gabon zijn er volop avonturen te beleven. Van opvallend levendige mandrillen, westelijke laaglandgorilla’s en bosolifanten diep in de jungle tot bultruggen en dolfijnen in de oceanen. Het hoogtepunt voor velen is echter een laaglandgorilla trekking in Loango National Park. Daarnaast heeft Gabon zoveel meer te bieden.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Accommodaties

.

.

.

Onze selectie comfortabele lodges & avontuurlijke wild camps

Tijdens je avonturen in de natuur verblijft u in comfortabele lodges & avontuurlijke wild camps.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

.

.

.

    Beste reistijd

.

.

.

Beste tijd voor uw reis naar Gabon

De beste periode om Gabon te bezoeken hangt af van wat je wilt zien en meemaken. Wat voor de een een goede periode is, is voor de anders juist een minder goede periode. Over het algemeen is de drogere periode de beste tijd om in Gabon rond te reizen. Hieronder hebben we wat beknopte informatie gezet die regionaal kan verschillen.

Ja, ik wil graag meer lezen

Sluit uw reis in Gabon af aan het strand

Na al je avonturen in de natuur van Gabon kun je heerlijk uitrusten aan het strand van Baie de Tortue. Dit witte met palmbomen omzoomde zandstrand ligt op ca. 1,5 uur rijden en varen van Libreville. Een bezoek aan de afgelegen eilanden Sao Tome e Principe op ca. 2 uur vliegen van Gabon behoort ook tot de mogelijkheden. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden voor een privé reis op maat.

Veel gestelde vragen en praktische informatie over Gabon.

Om je Gabon reis op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar Gabon komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je reis door Gabon.