Ga met Sundowner Wildlife Holidays zwemmen met dolfijnen

Wereldwijd komen in alle grote zeeën en oceanen dolfijnen voor. Excursies waarbij u wilde dolfijnen kunt zien worden dan ook op veel verschillende plaatsen aangeboden. Zwemmen met wilde dolfijnen wordt echter een stuk minder aangeboden, omdat het water bijvoorbeeld te koud of te gevaarlijk kan zijn vanwege stroming. Bij de Azoren kunt u met een gids veilig zwemmen en snorkelen met dolfijnen.

Om het niet koud te krijgen in het water, krijgt u een wetsuit aan en daarnaast krijgt u een duikbril en snorkel zodat u goed onderwater kunt kijken. U gaat met 2 personen tegelijk het water in en kunt dan 10 minuten tussen de dolfijnen drijven en zwemmen.

Zwemmen met wilde dolfijnen is ongevaarlijk aangezien dolfijnen mensen niet als voedsel beschouwen. Er zijn geen aanvallen op mensen bekend.

Zwemmen met dolfijnen

Bekijk onze voorbeeldreizen

Gedragsregels voor het zwemmen met dolfijnen

Om uw zwemmen met dolfijnen excursie zo veilig en diervriendelijk mogelijk te laten verlopen, is het van belang dat u zich aan een paar duidelijke gedragsregels houdt. De onderstaande gedragsregels worden vrij algemeen toegepast, maar kunnen per aanbieder of bestemming verschillen:

  • Draag geen zonnebrand crème: Zonnebrand crème vervuilt het zeewater en is slecht voor de gezondheid van de dolfijnen.
  • Wees zo stil mogelijk: Glij langzaam vanuit de boot het water in (niet springen). Blijf rustig en veroorzaak zo min mogelijk spetters en bubbels.
  • Raak de dieren niet aan: Als dolfijnen of orka’s worden aangeraakt kunnen ze schrikken en zullen ze snel weg zwemmen. Ook hebben dolfijnen en orka’s een zeer kwetsbare huid die makkelijk kan worden verwond door nagels of sieraden.
  • Blijf op gepaste afstand: Blijf op minimaal 2 meter afstand van de dieren en laat ze uit eigen initiatief dichterbij komen. Als er een dolfijn of orka op u afkomt, blijf dan kalm en zwem rustig opzij.
  • Foto’s: Gebruik geen flitser bij het fotograferen van dolfijnen en orka’s.
  • Minimale leeftijd: Afhankelijk van de bestemming tussen 8 en 14 jaar.
  • Niet geschikt voor: Zwangere vrouwen, mensen met rug- of nekklachten.

Het leefgebied van dolfijnen

Wereldwijd komen dolfijnen in alle oceanen en wereldzeeën voor. Van de koude poolwateren bij IJsland tot tropisch water rond de evenaar: Overal leeft wel een soort dolfijn die zich helemaal heeft aangepast aan het plaatselijke habitat. Naast groepen ‘resident’ dolfijnen die in een specifiek gebied het hele jaar verblijven, zijn er ook ‘transient’ groepen die gedurende het jaar migreren naar verschillende plekken. Zwemmen met dolfijnen kunt u bij de Azoren en Zanzibar.

De Azoren

Een van de beste plekken om te zwemmen met dolfijnen is De Azoren. De Portugese archipel bestaat uit 9 weelderig groene eilanden in de Atlantische oceaan. In de voedselrijke wateren rondom de eilanden Pico en Sao Miguel kunt u het gehele jaar door 5 soorten dolfijnen spotten. Tijdens een excursie waarbij u kunt snorkelen met dolfijnen gaat u met een duikbril en snorkel het water in zodat u de dolfijnen onder en langs u ziet zwemmen.

Zanzibar, Tanzania

Menai Bay Conservation Area bij het eiland Zanzibar is beroemd om zijn dolfijnen populaties en de zee wemelt van honderden verschillende vissoorten. Met kristalhelder water, ongerepte witte stranden en een ontmoeting met dolfijnen. Zwemmen met dolfijnen in hun natuurlijke habitat geeft u de kans om te zien hoe zo’n ontmoeting op een ethische en duurzame manier gebeurt.

Beste tijd om te zwemmen met dolfijnen

Bij de Azoren kunt u van april tot en met oktober zwemmen met dolfijnen. In de lente en herfst kan het water wel redelijk fris zijn. Bij Zanzibar kunt u het gehele jaar door in het tropische water dolfijnen spotten.

WildlifeJFMAMJJASOND
● Pico, de Azoren
● Sao Miguel, de Azoren
● Menai Bay, Zanzibar
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen 

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief