Narwal spotten

Narwallen met hun 2,5 meter lange slagtand zijn de eenhoorns van de zee. Deze bijna mythische dieren leven het grootste deel van het jaar in diep water langs de randen van het pakijs. Door hun schuwe aard zijn ze ook nog eens moeilijk te spotten. Ze komen niet naar boten toe zoals bultrug walvissen. Wil je narwallen zien, dan moet je naar het pakijs.

Bekijk hieronder onze reizen om narwallen te spotten :

Alle reizen | Canada

Waar      Wanneer      Hoe      Soorten

Klantervaring

” Wees de eerste die een narwal van dichtbij ziet “

Lees onze reviews

Waar kun je het beste narwallen spotten ?

Een van de beste plekken om in mei en juni narwallen te zien, zijn de kusten van Baffin Island en Bylot Island in Nunavut in Arctische Canada. Op de rand van het pakijs in de Eclipse Sound niet ver van Pond Inlet op Baffin Island ligt het Premium Arctic Tented Safari Camp. Vanuit dit comfortabele en verwarmde camp ga je dagelijks op zoek naar narwallen die in een wak naar boven komen of die lang de randen van het pakijs op vis jagen.

Bekijk de beste plekken om narwallen te spotten op de kaart.

Bezienswaardigheden Canada

Waar in de Poolgebieden ?

Bekijk hieronder onze voorbeeldreizen: 

Waar kun je het beste narwal spotten in de poolgebieden ?

Ervaar het Hoge Noordpoolgebied door tijd door te brengen aan de rand van de ijsschots: bekijk ijsberen, narwals en ijsbergen onder de middernachtzon. Reis naar de noordelijke uithoeken van Baffin Island, waar het zee-ijs het open water ontmoet, en kijk hoe zeezoogdieren en andere dieren in het wild samenkomen aan de rand van de schots. De noordelijke oceanen zijn bijzonder rijk aan walvisachtigen. Waar je tijdens een expeditie cruise beluga’s, narwals en de zeldzame Groenlandse walvissen kunt spotten.

Narwallen

Wanneer is de beste tijd om narwallen te spotten ?

De beste tijd om narwallen te spotten zijn de maanden mei en juni. Als in deze periode het ijs begint te smelten, zwemmen narwallen van hun winter leefgebieden in de Baffin Bay bij Groenland en Canada naar de zomer foerageer gebieden in en rond de Lancaster Sound in Nunavut in Arctisch Canada.

Bekijk onze voorbeeldreizen: narwal per maand.

Locatie Beste tijd
Poolgebieden
Arctisch Canada Mei – Jun
Locatie Beste tijd
Groenland
Spitsbergen
Narwal, Arctic Canada

Hoe je het beste een narwal kunt spotten ?

Omdat je narwallen vanaf het pakijs bekijkt is warme kleding van groot belang. Wil je weten wat voor kleding je nodig hebt om warm en comfortabel narwallen te spotten? Lees dan meer over kleding op een walvisexcursie. Een narwal zien is een ding, maar een walvis fotograferen is iets anders. Neem een goede telelens mee en omdat je op het pakijs bent een statief. Denk verder aan een polarisatie filter. Door de kou zijn je batterijen snel leeg, Denk er dus aan om extra batterijen mee te nemen. Als je met narwallen gaat kajakken, bescherm dan je camera tegen het water met een waterbestendige cameratas. Wil je meer weten over fotograferen van narwallen? Lees dan onze tips over walvissen fotograferen.

Lees meer: kleding & fotograferen

MV PLancius, zuidpoolcirkel expeditie, Antarctica

Reizen per expeditie cruise ?

Bekijk hieronder onze voorbeeldreizen:

  • Walvissen & dolfijnen cruises

Walviscruises

Afhankelijk van de bestemming, kun je op verschillende manieren op walvissafari. Je kunt bij Sundowner Wildlife Holidays kiezen uit dagexcursies of meerdaagse walvis reizen. Op de dagexcursies wordt veelal gebruik gemaakt van; overdekte boten met diverse observatie platforms en café aan boord, traditionele vissersboten, open motorboten al of niet met scherm tegen de zon, snelle rubber zodiaks, zeekano’s of traditionele houten vissersboten. Bij meerdaagse walvisreizen kun je weer kiezen uit meerdaagse cruises of rondreizen. Hierbij kun je denken aan luxe walviscruises of comfortabele expeditie cruises.

Op onze meerdaagse walvis reizen kun je ook vanuit stabiele zeekano’s orka’s of beloega’s gaan spotten. Verder behoort snorkelen met orka’s en bultruggen en zwemmen blauwe vinvissen tot de mogelijkheden. Uiteraard maken wij je walvis rondreis al of niet met huurauto geheel op maat.

IJsduiken en narwallen in Arctisch Canada

Duiken met narwallen ?

Bekijk hieronder onze voorbeeldreizen:

  • IJsduiken met narwallen

Zwemmen met narwallen ?

Tijdens het ijsduiken met narwallen in Arctisch Canada ga je naar het noorden van Baffin Island. Verken het Noordpoolgebied van boven en onder het ijs en ontdek de magische onderwaterwereld van ijsduiken.

Lees meer:  zwemmen met walvissen

Wat is een narwal ?

Narwallen behoren tot de tandwalvissen. De narwal is vooral bekend vanwege zijn ca. 2,5 meter lange schroefvormige slagtand. Alleen mannetjes hebben deze slagtand. Recent onderzoek laat zien dat ze deze slagtand gebruiken bij de jacht om hun prooien ermee te slaan en te prikken. De dieren zijn wit met een zwart gespikkelde bovenkant. Met een lengte van ca. 5 meter, exclusief de slagtand, zijn het net als beluga walvissen middelgrote walvissen. Ze leven in groepen van 15 a 20 dieren. Narwallen leven het hele jaar door in Arctische wateren rond het pakijs. Gebieden waar je ze kunt zien zijn Canada, Groenland en Rusland. Hun voedsel bestaat vooral uit vis. Ze communiceren door kliks, fluittonen en trillingen. Hun grootste vijand is het pakijs. Vaak stikken ze omdat ze niet bij een luchtgat kunnen komen. Ook orka’s eisen hun tol. Verder mag de Inuit bevolking nog op traditionele wijze op narwallen jagen. Naar schatting leven er nog 170.000 narwallen in het Arctische gebied.

Welke soorten walvissen kun je nog meer zien ?

Van de 90 soorten walvissen op de wereld kun je ….

Lees meer:

Narwal weetjes ?

Narwallen zijn een van de diepst duikende walvissen. Op jacht naar vis en inktvissen kunnen ze wel 1.500 meter diep duiken en daarbij tot 25 minuten onder water blijven. Een narwal heeft geen rugvin zodat hij makkelijk onder het pakijs kan zwemmen. De slagtanden van narwallen zijn eigenlijk hele lange tanden. Narwal betekent lijkwalvis. Ze werden zo genoemd vanwege hun bleke kleur en omdat ze vaak op hun rug aan de oppervlakte dreven.

Zijn blauwe vinvissen gevaarlijk ?

Nee, narwal walvissen zijn niet gevaarlijk.

Bezienswaardigheden Arctisch Canada

Prijzen walvissen ?

Bekijk onze voorbeeldreizen:

Prijzen walvissen reizen ?

Walvissen  en dolfijnen spotten …..

Walvis spot reis boeken ?

Om je te helpen bij de planning van je walvisreis, hebben we de beste tijden, de beste locaties en de 8 meest indrukwekkende walvissoorten in kaart gebracht.