Ga met Sundowner Wildlife Holidays chimpansee reis in Afrika

Chimpansee reizen

Bekijk onze voorbeeldreizen

Het Leefgebied van de Chimpansee

Oeganda, Rwanda, Gabon, Congo-Brazaville & Tanzania

Oeganda

In de weelderige regenwouden van Kibale Forest in Oeganda leven ruim 700 chimpansees en 12 andere soorten primaten. Hiermee is Kibale Forest National Park een van de meest primaten rijke parken in Oeganda en in heel Afrika. Een prachtig gezicht als u de chimpansees luid krijsend en druk doend bezig ziet.

Een chimpansee reis in Kibale Forest National Park kunt u het hele jaar door maken. De beste tijd voor een chimpansee trekking in Oeganda is de droge tijd van december tot en met half maart en van half mei tot en met half oktober. Een chimpansee trekking in Oeganda in de regentijd heeft als nadeel dat de paden glibberig zijn en het daardoor wat zwaarder kan zijn.

Rwanda

De dichte groene bossen van Nyungwe Forest National Park in Rwanda zijn de laatste bergwouden van Oost Afrika. In deze nog grotendeels ongerepte wouden leven chimpansees en diverse andere primaten.

U kunt het hele jaar door chimpansees zien in Nyungwe Forest National Park. De beste tijd voor een chimpansee reis naar Nyungwe Forest in Rwanda is de droge tijd van december tot en met half maart en van half mei tot en met half oktober. Chimpansee bezoeken in Nyungwe Forest in Rwanda in de regentijd heeft als nadeel dat de paden glibberig zijn en het daardoor zwaarder wordt.

Tanzania

Op de dicht beboste hellingen van het bergachtige Mahale Mountains National Park leven ongeveer 800 chimpansees waarvan er ca. 60 aan mensen zijn gewend. Het park ligt in het westen van Tanzania.

Beste tijd om chimpansees te spotten

Wildlife J F M A M J J A S O N D
Oeganda
Rwanda
Tanzania
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd