Home > Thema >

Ga op een korte of meerdaagse huskysafari

Een huskysafari is zo’n activiteit die bij veel mensen hoog op de ‘bucketlist’ staat en de afgelopen jaren is het aanbod in huskytochten dan ook flink gestegen. Huskysafari’s zijn er inmiddels in alle soorten en maten, maar welke safari past nu het beste bij u? Wilt u meerdere dagen op pad of kiest u liever voor een korte huskytocht? Wilt u dat de focus ligt op plezier en genieten van het landschap of houdt u wel van wat fysieke uitdaging? Naar welk land of gebied wilt u op reis? We kijken graag met u mee.

Volgende stap

“Tijdens een meerdaagse huskysafari bestuurt u zelf uw eigen huskyslee met 5 – 6 husky’s”

Wat is een husky safari ?

Natuurlijk zijn er onderlinge verschillen, maar bij vrijwel alle meerdaagse huskytochten wordt er van u verwacht dat u de ervaren gidsen meehelpt in het verzorgen van de husky’s (eten en drinken geven, team intuigen en inspannen, de slee inpakken). Daarnaast helpt u mee met ‘huishoudelijke taken’ zoals water halen bij de wildernishut, vuur maken en koken. Tijdens de meeste meerdaagse huskytochten overnacht u samen met de ervaren gidsen in eenvoudige, maar zeer gezellige wildernishutten met een gemeenschappelijk leef- en slaapvertrek en een traditionele sauna. Stroom, Wifi en warm water zijn afwezig. Voor de echte bikkels zijn er ook avontuurlijke tochten waarbij u in een meegebrachte koepeltent overnacht die u zelf opzet in de wildernis.

Doet u het liever allemaal iets rustiger aan? Kies dan voor een korte safari waarbij u overdag een mooie huskytocht maakt en ’s nachts comfortabel in een hotelbed of volledig ingerichte blokhut overnacht.

Wanneer kun je op husky safari?

Je kunt tijdens de winter op huskysafari …

Huskysafari
J F M A M J J A S O N D
Noord Finland & Fins Lapland
Noord Noorwegen & Noors Lapland
Noord Zweden & Zweeds Lapland
Hudson Bay (Arctic Canada)
● Beste tijd o Redelijke tijd

 

Bekijk onze reizen per maand

Jan | Feb | Mrt | Apr | Mei | Jun | Jul | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec

Waar kun je op  husky safari?

De beste plekken voor een …

“Als we aankomen bij de huskykennel worden we van alle kanten begroet door enthousiast geblaf van wild op en neer springende husky’s. De husky’s lijken er nog wel meer zin in te hebben dan wij… Na een uitgebreide uitleg van onze ervaren gids over het inpakken en besturen van de slee en het verzorgen van de honden, is het dan tijd voor het grote avontuur. Al snel horen we niets anders meer dan het hijgen van de husky’s en zachte hondenvoeten in de sneeuw… Op weg naar the middle of nowhere“.

Sundowner Wildlife Holidays is specialist in meerdaagse huskysafari’s in kleinschalig groepsverband. Wilt u een meerdaagse tocht op maat met uw eigen privé gezelschap? Of maakt u liever een kortere huskysafari van een paar uur vanuit een comfortabele lodge of vakantiehuisje? Wij informeren u graag over de mogelijkheden van onze huskytochten in een voorstel op maat.

Bekijk voor de beste bestemmingen om op safari te gaan.

Canada | Finland | Lapland | Noorwegen | Zweden

Finland

Lees meer

Uw huskytocht in Finland & Fins Lapland

In Midden Finland en Fins Lapland, een zeer dunbevolkt gebied met meer rendieren dan mensen, kunt u vele verschillende korte en meerdaagse huskytochten maken. Er is keuze uit relatief eenvoudige tochten waarbij u regelmatig stopt voor foto’s en snacks tot fysiek uitdagende tochten waarbij dagelijks grote afstanden worden afgelegd door ongerepte wildernis. Afhankelijk van het gebied en de huskysafari die u kiest, maakt u tochten door betoverend besneeuwde sprookjesbossen, over bevroren meren en vlaktes en over kale heuveltoppen.

U maakt uw meerdaagse huskytocht met een klein gezelschap van maximaal 7 deelnemers en uw ervaren gids.

U heeft de keuze uit diverse reizen in Lapland: 4, 6, 7, 8, 9 of zelfs 14 dagen (incl. reisdagen). Tijdens al deze meerdaagse huskytochten (behalve de 6-daagse) verblijft u de eerste en laatste nacht in een gezellige hotelkamer of blokhut en tijdens de safari overnacht u in basic wildernishutten. Bij de 6-daagse reis verblijft u in een hotelkamer of blokhut van waaruit u overdag verschillende dagtochten maakt.

Afhankelijk van de aanbieder van de huskysafari en de lengte van de avontuurlijke tocht, is de minimumleeftijd voor meerdaagse huskysafari’s in Fins Lapland 16 of 18 jaar.

Heeft een korte huskysafari van een paar uur tot een hele dag uw voorkeur? Ook dit is mogelijk in Finland en Fins Lapland. Naar keuze verblijft u in een gezellige hotelkamer of een comfortabele blokhut met open haard. Vanuit uw vaste accommodatie kunt u naast korte huskysafari’s ook vele andere winterexcursies doen zoals een sneeuwscootertocht, rendiersafari of verschillende Noorderlicht safari’s. Ontdek zelf wat Lapland te bieden heeft.

Bekijk onze husky safari reizen in Finland

Noorwegen

Lees meer

Uw huskytocht in Noorwegen & Noors Lapland

Noorwegen is een unieke bestemming om een huskysafari te maken. In het verre noorden van Noord-Noorwegen, op zo’n 350 km boven de Poolcirkel, ligt de havenstad Tromsø. Zodra u de stad verlaat, zit u midden in de natuur waar u prachtige meerdaagse huskysafari’s kunt maken. Deze huskytochten zijn fysiek behoorlijk uitdagend door de eenvoud van de accommodatie onderweg en omdat er veel hoogteverschil in de dagelijkse tochten zit. U moet de husky’s zo nu en dan helpen door mee te steppen en de slee te duwen. De route wordt bepaald door het weer, maar deze voert gewoonlijk over besneeuwde vlaktes en door kale fjelltoppen met zo nu en dan steile stukken (met als beloning een weergaloos uitzicht op de top).

U maakt uw meerdaagse huskytocht met een klein gezelschap van maximaal 7 deelnemers en uw ervaren gids.

U kunt kiezen uit 4- of 7-daagse tochten (incl. reisdagen). U overnacht in een basic koepeltentje die u meeneemt op uw huskyslee en zelf opzet. Uw ervaren gids bepaalt iedere dag waar u gaat kamperen (afhankelijk van de weer- en sneeuwcondities).

De minimumleeftijd voor een 4-daagse reis is 16 jaar, voor de 7-daagse reis is dit 18 jaar.

Wilt u liever een korte huskysafari doen van een halve of een hele dag? Ook dit is mogelijk vanuit Tromsø. Er zijn ook speciale Noorderlicht huskysafari’s in de avond. Tenslotte kunt u vanuit Tromsø ook vele andere winterexcursies doen zoals een rendiersafari, sneeuwschoenwandeling of sneeuwscootertocht.

Bekijk onze actieve reizen in Noorwegen

Uw huskytocht in Zweden & Zweeds Lapland

In het zuiden van Zweeds Lapland, te midden van traditioneel Sami gebied, kunt u middellange tot lange meerdaagse huskytochten maken die fysiek gemiddeld tot zeer uitdagend zijn. Gedurende de winter zijn er verschillende mogelijke routes die afgelegd worden. Hierdoor is het ook aantrekkelijk om nog een tweede of derde keer te komen voor een andere route. De verschillende routes voeren door besneeuwde bossen, over bevroren meren en over kale fjelltoppen in het hooggebergte.

U maakt uw meerdaagse huskytocht met een zeer exclusief gezelschap van maximaal 2 – 4 deelnemers en uw ervaren gids. Ook is het mogelijk om op aanvraag een privé huskysafari te maken (ook mogelijk voor grotere groepen).

U kunt kiezen uit 6-, 7- 12- en 16-daagse tochten (incl. reisdagen). Tijdens de 6-daagse reis overnacht u comfortabel in het ‘basecamp’ van de familie die de huskykennel runt. Overdag maakt u iedere dag een andere lange dagtocht. Tijdens de langere avontuurlijke tochten overnacht u de eerste en laatste nacht in het ‘basecamp’ en tijdens uw safari overnacht u in basic wildernishutten.

De minimumleeftijd is in principe 18 jaar, maar als u een privé reis op maat wilt maken, zijn er eventueel mogelijkheden voor jongere kinderen (vanaf ca. 15 jaar). De route wordt dan aangepast op de leeftijd en fitheid van de deelnemers.

Bekijk onze husky safari reizen in Zweden

Canada

Lees meer

Op huskysafari in Canada

In Canada en de Verenigde Staten verzorgen we geen meerdaagse huskysafari’s. Bij een aantal Wildlife reizen is het echter wel mogelijk om een korte huskysafari te maken. Deze duren 2 tot 4 uur en zijn inclusief rondleiding in de huskykennel.

In Canada heeft u de mogelijkheid om een huskysafari te maken tijdens een van onze ijsberenreizen in Churchill. Bij een aantal reizen is deze excursie standaard inbegrepen terwijl u bij een aantal andere reizen een huskysafari als supplement kunt bijboeken.

Bekijk onze ijsberenreizen in Canada

Weetjes over een safari?

Tips voor een safari?

Op een safari is het van belang om u