020 - 641 86 97 info@sundowner.nl info- of voorstel aanvragen

Met Sundowner naar de Malediven

Waarom de Malediven?

Droomeilanden

Warme kristalheldere tropische wateren met afgelegen koraal eilanden omzoomd door witte stranden en wuivende palmbomen … dit zijn de droom eilanden van de Malediven in de Indische oceaan. Hele dagen zwemmen, snorkelen, duiken, kitesurfen, boeken lezen of gewoon helemaal niets doen … heerlijk.

De afgelegen ligging van de eilanden is voor velen een van de belangrijkste redenen om naar de Malediven te gaan. Maar dit betekent niet dat u zich hoeft te vervelen (tenzij u dat wilt …). Er is heel veel te doen en al helemaal voor liefhebbers van onderwater wildlife.

Zeer gevarieerd onderwater wildlife

Voor liefhebbers van onderwater wildlife is er veel te zien op de Malediven. Rond de veelal nog ongerepte koraalriffen waar meer dan 1.000 soorten vissen en onderwaterdieren in alle soorten en maten leven, is het een drukte van jewelste. Kleine clownvissen die bescherming zoeken in anemonen, karet- of soepschildpadden die traag voorbij zwemmen, grote scholen gekleurde vissen die zich tegoed doen aan het rif een rifhaai de een kijkje komt nemen.

Er is zoveel te zien en te beleven op de kleurrijke koraalriffen en het mooiste is je hoeft er niet voor te kunnen duiken. Sterker nog in de bovenste 10 meter van de zee waar het zonlicht nog goed doorheen schijnt is ook het meeste leven te vinden en zijn de kleuren het mooist. Bij een zicht van 30 a 40 meter of meer kunt u bij het snorkelen dan ook optimaal genieten van al dat moois vlak onder u.

“Ongelooflijk, die walvishaai zwom op nog geen 5 meter van me vandaan ...”

Walvishaaien & mantaroggen

De Malediven zijn ook een van de beste plekken ter wereld om op zoek te gaan naar walvishaaien en manta roggen. Deze fascinerende dieren volgen het door de monsoon voortgedreven plankton. Gewoonlijk kunt u hen zien op bootexcursies vanuit een van de resorts tussen mei en november in met name de Baa-, South Ari- en Faafu atollen (lees meer op de pagina over walvishaaien).

Walvissen & dolfijnen

Maar liefst 18 soorten walvissen en dolfijnen komen voor in de wateren van de Malediven. Om walvissen en dolfijnen in de uitgestrekte Indische oceaan te vinden is ons kleine comfortabele cruise schip met plaats voor 15 personen en gepassioneerde gids dan ook perfect (lees meer op de pagina over onze walviscruise). Vertrekken vinden plaats in de periode februari – april en oktober – november.

Snorkelen en duiken

De Malediven bestaan uit 26 atollen die ieder weer bestaan uit vele grotere en kleinere eilandjes. Van de in totaal 1.192 eilanden zijn er ongeveer een kwart onbewoond. Volop mogelijkheden om te snorkelen en duiken op maagdelijke riffen. Maar net zo belangrijk is het huisrif. De mooiste plek om te snorkelen is daar waar de zanderige lagune de diepe blauwe zee in duikt, de zogenaamde “drop off”. De “drop of” herken je aan waar het water ineens diepblauw wordt. Een muur van koraal die de diepte ingaat waar u uren boven kunt zwemmen of duiken. Verschillende dieren zijn op verschillende diepte te vinden. Des te verder van het strand de zee blauw wordt des te verder moet je zwemmen voor je bij het huisrif bent. Zowel snorkellaars als duikers komen hier volop aan hun trekken zowel overdag als tijdens een nachtduik.

Combinaties met India en Sri Lanka

De Malediven zijn een heerlijke afsluiter voor een safari of rondreis in India of Sri Lanka. Bekijk onze combinatiereizen of neem contact met ons op voor uw wildlife reis op maat …

Welk Wildlife kunt u hier zien?

De Malediven is met meer dan 1.000 soorten vissen waaronder haaien en roggen, 18 soorten walvissen en dolfijnen, zeeschildpadden, kreeften, krabben, zeesterren, slangensterren, zeekomkommers, zee-egels en andere kleurrijke onderwaterdiertjes een paradijs voor liefhebbers van onderwaterleven om over de onderwaterfotografen nog maar te zwijgen.

Boven water is het wat minder met wat heremiet- en andere krabben op het strand, wat hagedissen en 144 soorten vogels waaronder keerkringvogels, fregatvogels, pijlstormvogels, noddies en onze eigen reiger.

Malediven

Walvishaaien

Malediven

Mantaroggen

Malediven

Zeeschildpadden

Malediven

Walvissen en dolfijnen

Vissen

Onderwaterdiertjes

shutterstock_605998580 (1)

Haaien

Vogels 140+

Wat voor reizen bieden wij aan?

Als touroperator gespecialiseerd in Wildlife en Natuurreizen bieden wij onderstaande reizen aan naar de Malediven.

Individuele reizen op maat

 • Wij kunnen uw vakantie naar vrijwel ieder gewenst resort op de Malediven voor u verzorgen.
 • Combinaties met een safari in India en/of Sri Lanka maken we geheel naar uw wensen op maat.

Groepsreizen

 • Op de Malediven bieden wij een walvissen en dolfijnen cruise aan op een kleinschalig en comfortabel cruise schip met gepassioneerde gids.
 • U kunt zowel alleen als met meerdere personen deelnemen aan deze unieke cruises.

Alle reizen naar de Malediven

Vliegtijd

● Malé - 14 uur

Maatschappij

● KLM (O)
● Etihad (O)

Tijdverschil

● Zomertijd +3 uur
● Wintertijd +4 uur

Visum

● Ja, aanvraag bij aankomst
● Klik hier voor advies

Vaccinatie

● DTP & hepatitis A (A)
● Klik hier voor een afspraak

Malaria

● Nee

Valuta

● Maldiven Rufiyaa
● Amerikaanse Dollar

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Informatie over reizen met de walvissen- en dolfijnen cruise

Onze reizen naar walvissen & dolfijnen cruise

Alle reizen naar…

Malediven

De walvissen- en dolfijnen cruise langs de Malediven

Informatie over reizen met de walvissen- en dolfijnen cruise

Walvissen en dolfijnen “must see”

In de warme blauwe tropische wateren rond de droomeilanden van de Malediven komen grote aantallen en soorten walvissen en dolfijnen voor. Alleen al in de afgelopen 2 jaar zijn maar liefst 18 soorten walvissen en dolfijnen in de wateren van de Malediven waargenomen. Van langsnuitdolfijnen, tuimelaars, grampers en grienden tot en met potvissen, spitssnuitdolfijnen en blauwe vinvissen. De Malediven zijn dan ook een absolute “must see” voor iedere walvissen en dolfijnen liefhebber.

De beste en leukste manier om deze prachtige wilde dieren in de uitgestrekte oceaan rond de 1.192 eilanden van de Malediven te vinden is op een kleinschalig- maar comfortabel cruise schip. Aan boord is een gepassioneerde gids die echt alles weet van walvissen en dolfijnen in dit gebied en er diverse boeken over heeft geschreven (en dan hebben we het heerlijke eten en drinken aan boord nog niet vermeld …).

“Maar liefst 18 soorten walvissen en dolfijnen komen voor op de Malediven ...”

Met plaats voor slechts 15 gasten in 8 airconditioned hutten met ensuite badkamer vaart u een week lang door de kalme wateren van de uitgestrekte archipel van de Malediven op zoek naar walvissen, dolfijnen en andere onderwaterdieren.

Overdag speurt u de horizon af naar acrobatisch springende- en snel zwemmende scholen dolfijnen, staarten van onderduikende walvissen en metershoge wasems van uitademende walvissen. Ook schildpadden, manta roggen en zelfs walvishaaien worden geregeld gezien.

Onbewoonde tropische eilandjes

In de avonden meert u af in beschutte baaien van een onbewoond tropische eilandje. Een kwart van de eilanden van de Malediven is onbewoond. Wandel over verlaten witte zandstranden, snorkel waar nog nooit mensen hebben gesnorkeld, verbaas u over kleurrijke koralen en bizar gevormde onderwaterdiertjes en neem afscheid van de dag met een koel drankje terwijl de zon ondergaat en de hemel in vuur en vlam staat.

Nog niet genoeg van de Malediven of even lekker uitrusten na al dat zoeken naar de walvissen en dolfijnen ? Verleng dan deze reis met enkele dagen op een van de tropische eilandjes.

Hoogtepunten         

 • 18 soorten walvissen en dolfijnen.
 • Kleinschalige cruise schip.
 • Snorkelen op ongerepte koraalriffen.
 • Mantaroggen, schildpadden & walvishaaien.

Let op!

 • Verslavend …

Spinner dolfijn
Veel

Tuimelaar
Veel

Gramper
Veel

Indische Griend
Veel

Potvis
Weinig

Spitssnuitdolfijn
Algemeen

Malediven

Gestreepte Dolfijn
Algemeen

Bryde Vinvis
Algemeen

Orka
Weinig

Zwarte zwaardwalvis
Algemeen

Blauwe Vinvis
Weinig

Malediven

Walvishaai
Algemeen

Activiteiten tijdens de walvissen en dolfijnencruise

 • Zoeken naar walvissen en dolfijnen
 • Snorkelen.
 • Zwemmen.
 • Heerlijk nietsdoen.

Informatie over reizen naar walvishaaien

Over walvishaaien

Over walvishaaien rond de Malediven

Informatie over reizen naar walvishaaien

De grootste vissen ter wereld

Walvishaaien zijn met ruim 12 meter lengte de grootste vissen ter wereld en … ongevaarlijk voor mensen. De traag zwemmende vissen die in open zeen in de tropen voorkomen leven van plankton dat door de monsoon winden worden voortgedreven.

Er zijn twee andere haaien die van  plankton leven. De 12 meter lange reuzenhaai en de pas in 1976 ontdekte reuzenbekhaai (megamouth). De reuzenhaai is de 2e grootste vis ter wereld en deze kunt u o.a. zien in ons eigen Europa.

“Bij Maamili in het South Ari atol hebt u het hele jaar kans om walvishaaien te zien”

Beste plekken en beste tijden

Hoewel u op de Malediven het hele jaar door overal kans hebt om walvishaaien tegen te komen, zijn er bepaalde atollen en bepaalde periodes waar u een aanzienlijk grotere kans hebt. Walvishaaien zijn plankton eters en de locatie van het plankton is afhankelijk van de monsoon winden die het plankton voortdrijven. Door het plankton neemt het zicht wat af maar daar staan dus kansen op walvishaaien tegenover.

Baa atol

 • Hanifaru Bay Whaleshark Marine Park Area.
 • Mei – juni & oktober – november.

South Ari atol

 • Maamili Whaleshark Marine Park Area
 • Hele jaar door.
 • Piek in augustus – november.

De eilanden die hier in de buurt liggen (max  1,5 uur varen), raden we aan als u graag walvishaaien wilt zien.

WildlifeParkenJFMAMJJASOND
● Walvishaaien in Hanifaru Bay Whaleshark MPBaa atol
● Walvishaaien in Maamili Whaleshark MP AreaSouth Ari atol
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Selectie resorts

Op zoek naar een andere accommodatie…

Malediven

Dusit Thani

Baa Atol, Malediven

 • Luxe *****
 • Aantal Villa’s: 94
 • PADI centrum/ huisrif: ja
 • Walvishaaien & reuzen mantaroggen: ja

Lees meer

Reethi Beach Resort

Baa Atol, Malediven

 • Comfortabel ****
 • Aantal villa’s: 110
 • PADI centrum/ huisrif: ja
 • Walvishaaien & mantaroggen: ja

Lees meer

Soneva Fushi

Baa Atol, Malediven

 • Luxe *****
 • Aantal villa’s: 65
 • PADI centrum/ huisrif: ja
 • Walvishaaien & mantaroggen: ja

Lees meer

Filitheyo Island Resort

Faafu Atol, Malediven

 • Comfortabel ****
 • Aantal villa’s: 125
 • PADI centrum/ huisrif: ja
 • Walvishaaien & mantaroggen: ja

Lees meer

Angsana Ihuru

North Male Atol, Malediven

 • Luxe *****
 • Aantal villa’s: 45
 • PADI centrum/ huisrif: ja
 • Mantaroggen: ja

Lees meer

Bandos Island Resort

North Male Atol, Malediven

 • Comfortabel ****
 • Aantal villa’s: 215
 • PADI centrum/ huisrif: ja
 • Mantaroggen: ja

Lees meer

Banyan Tree Valbifaru

North Male Atol, Malediven

 • Luxe *****
 • Aantal villa’s:
 • PADI centrum/ huisrif: ja
 • Mantaroggen: ja

Lees meer

Baros Maledives

North Male Atol, Malediven

 • Luxe *****
 • Aantal villa’s: 75
 • PADI centrum/ huisrif: ja
 • Mantaroggen: ja

Lees meer

Bathala Island Resort

North Ari Atol, Malediven

 • Eenvoudig ***
 • Aantal villa’s: 46
 • PADI centrum/ huisrif: ja
 • Mantaroggen: ja

Lees meer

Conrad Maledives Rangali Island

South Ari Atol, Malediven

 • Luxe *****
 • Aantal villa’s: 150
 • PADI centrum/ huisrif: ja
 • Walvishaaien & Mantaroggen: ja

Lees meer

Lily Beach Resort & Spa

South Ari Atol, Malediven

 • Luxe *****
 • Aantal villa’s: 125
 • PADI centrum/ huisrif: ja
 • Walvishaaien/mantaroggen: ja

Lees meer

Lux Maldives

South Ari Atol, Malediven

 • Luxe *****
 • Aantal villa’s: 193
 • PADI centrum/ huisrif: ja
 • Walvishaaien/ mantaroggen: ja

Lees meer

Sun Island Resort

South Ari Atol, Malediven

 • Eenvoudig ***
 • Aantal villa’s: 462
 • PADI centrum/ huisrif: ja
 • Walvishaaien/ mantaroggen: ja

Lees meer

Vilamendhoo Island Resort

South Ari Atol, Malediven

 • Comfortabel ****
 • Aantal villa’s: 184
 • PADI centrum/ huisrif: ja
 • Walvishaaien/ mantaroggen: ja

Lees meer

Klimaat tijdens uw Malediven reizen

  KlimaatJFMAMJJASOND
 ● Droge- en Regen tijd
  Droge tijd   Regen tijd

Via onderstaande button vindt u specifieke informatie over temperatuur en neerslag per maand in de regio’s van de Malediven.

Klimaat Malediven

Wildlife tijdens de reizen naar Malediven

 WildlifeParkenJFMAMJJASOND
● Walvishaaien in Hanifaru Bay Whaleshark MPBaa atol
● Walvishaaien in Maamili Whaleshark MP AreaSouth Ari atol
● 18 soorten walvissen en dolfijnenCruiseschip
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen

Een fantastische boot

Reis op maat Malediven (maart 2014)

We willen jullie bedanken, voor de goede zaken en dat we wederom een (4e!) toffe reis hebben mogen maken dankzij Sundowner.

Toen ik gisterenavond ben begonnen om onze film te gaan monteren dacht ik ineens: Ik moet de aanstichter van onze reis nog berichten. Om kort te gaan, wederom hebben we een prettige reiservaring met “jullie organisatie” Sundowner.

 Natuurlijk zijn er wat dingetjes, maar die wegen niet op tot de indrukken, die we nog aan het verwerken zijn.

Onze boot op de Indische oceaan omringd door 250 (3 soorten) dolfijnen…ik bedoel maar. Toen we met het watervliegtuig naar ons resort op de Malediven gingen zagen we pas hoe groot de Indische Oceaan is, we beseften toen hoe moeilijk het is en een lucky om het zeeleven tegen te komen. Maar elke dag waren er wel dolfijnen, griendwalvissen, mantaroggen etc. En…een fantastische boot met een 10 voor de crew en zeker het eten aan boord (hoe kregen ze dat voor elkaar, 8 dagen vanaf land en alles vers en volop keus!!). Hulde gaat uit naar bioloog Charles Anderson, op de eerste plaats had hij de stress dat de boot waarmee we zouden gaan stuk was. Hij zal peentjes hebben gezweet maar hij had een prima alternatief en met wat improvisaties van zijn kant verdiend ook hij een 10. Het is echt leuk om met zo’n kenner op stap te gaan.

Mijn vrouw Joke heeft op de Malediven een nieuwe passie ontdekt; snorkelen. Stuur ons please geen reclame meer van jou (grapje) want ze wordt daardoor helemaal betoverd. Mijn enthousiasme over hoe zij de zee “besteeg” is een hartverwarmende beleving. Het eiland en resort was top.

Fijn dat we in Sundowner zo’n fijne en betrouwbare organisatie hebben gevonden. Het vertrouwen is altijd aanwezig. Toen er op Male geen ontvangst was en het Traders-hotel schijnbaar niet geboekt was, bleven wij volhouden dat, dat goed zou komen. Fijn dat de mensen van Go Maledives en het hotel ons op de manier ontvingen van: Uw kamer is niet gereserveerd maar voorlopig krijgt u gewoon een kamer en de afhandeling zien we wel. (Echt goed!). Uiteindelijk bleek alles in orde te zijn.

Op de terugweg hadden we met Emirates op Dubai nog ruim 4 uur vertraging. Door mist?  Na een overstapwachttijd van 6 uur. Maar dat is overmacht.

Joke & Ruud van der Heijden

 

Lees verder