Ontdek de paradijselijke Malediven

Tropische koraal eilandjes, witte zandstranden en een kristalhelder oceaan met kleurrijke koraalriffen. Wil jij ook naar de Malediven reizen, dan helpen we je graag bij je droomreis op maat. Wil je graag snorkelen? Bekijk dan onze selectie resorts met de mooiste huisriffen. Wil je graag walvissen en dolfijnen spotten? Bekijk dan onze cruises op zoek naar walvissen en dolfijnen. Wil je graag zwemmen met walvishaaien of mantaroggen? Bekijk onze selectie resorts met de beste kans op walvishaaien en mantaroggen of ga mee op een van onze walvishaai of mantarog cruises.

Volgende stap

.

.

.

    Wildlife

.

.

.

Spot wildlife op je Malediven reizen

Het unieke wildlife op de Malediven is niet alleen voorbehouden aan duikers. Vanuit je luxe resort op de Malediven snorkel je heel makkelijk tussen grote aantallen tropische vissen en schildpadden en geniet je van kleurrijke koralen. Spot verder walvissen en dolfijnen waaronder een aantal unieke soorten. Bovendien zijn de Malediven een van ’s werelds beste bestemmingen om te zwemmen met walvishaaien en mantaroggen. Wil je weten welke resorts op de Malediven de mooiste huisriffen hebben, waar je het beste walvissen kunt spotten en wanneer je het beste kunt zwemmen met walvishaaien? Lees dan verder.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

   Expeditiecruises

.

.

.

Walvissen en dolfijnen cruises

Maar liefst 18 soorten walvissen en dolfijnen komen voor in de voedselrijke wateren van de Malediven. Spot ze zelf op onze meerdaagse walvissen en dolfijnen cruises. Aan boord van een comfortabel cruiseschip vaar je naar afgelegen atollen om walvissen en dolfijnen te spotten. Je wordt begeleid door de schrijver van meerdere boeken over walvissen en dolfijnen op de Malediven. In de avond leg je aan bij onbewoonde eilandjes, snorkel je op maagdelijke riffen en geniet je met een “Sundowner” van de zonsondergang … Wil je ook mee op deze unieke walviscruises?

Ja, ik wil jullie walviscruises bekijken

.

.

.

    Wat te doen

.

.

.

Wat te doen op je Malediven reizen

Op je vakantie naar de Malediven hoef je je niet te vervelen. Kies uit vele bijzondere activiteiten op de Malediven. Ga bijvoorbeeld snorkelen of duiken en ontdek de fraaie onderwaterwereld. Zwem met vreedzame walvishaaien. Leer windsurfen, kiten of zeilen of probeer je geluk met diepzee vissen. Sluit vervolgens de dag af met een sunset cruise in een traditionele dhoni. Je kunt zelfs op Male een tochtje in een onderzeeboot maken langs de koraalriffen vol tropische vissen. Wil je ons overzicht van activiteiten op de Malediven bekijken?

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Resorts

.

.

.

Verblijf in luxe resorts op je Malediven reizen

Of je nu op zoek bent naar ultieme luxe, een romantisch resort voor je huwelijksreis, resorts met de mooiste huisriffen of de beste resorts om te zwemmen met walvishaaien, wij hebben de mooiste resorts op de Malediven voor je in kaart gebracht. Wil je graag onze selectie resorts op de Malediven bekijken?

Ja, laat me jullie selectie resorts zien

.

.

.

    Beste reistijd

.

.

.

Beste reistijd voor Malediven reizen

Op de Malediven is het met rond de 30°C altijd lekker warm. De beste reistijd voor een zonvakantie op de Malediven is van november tot en met april. Wil je graag walvissen en dolfijnen op de Malediven spotten, pak dan je koffers voor een vakantie op de Malediven van februari tot en met april of van oktober tot en met november.

Voor een duikvakantie op de Malediven kun je het beste tussen december en april het vliegtuig pakken voor optimaal zicht. Zwemmen met walvishaaien en mantaroggen kan het hele jaar door maar de beste maanden zijn mei en november tot en met december als de hoeveelheid plankton het hoogst is. Wil je meer lezen over de beste reistijd voor jouw vakantie op de Malediven ?

Ja, ik wil graag meer lezen

Reisadvies Malediven vakantie

Wat zijn de corona maatregelen en corona virus reisbeperkingen voor een vakantie op de Malediven.

Reisadvies Malediven

  • De kleurcode voor de Malediven is oranje. Alleen noodzakelijke reizen naar de Malediven worden aanbevolen.

Corona virus maatregelen op de Malediven

  • Mondkapje verplicht in afgesloten openbare ruimtes.
  • Afstand houden 1 meter.

Heen reis

  • Voor een reis naar de Malediven dien je minimaal 14 dagen voor aankomst volledig gevaccineerd te zijn.
  • Je hoeft alleen een negatieve PCR test niet ouder dan 96 uur te laten zien als je naar een eiland reist met een vaccinatie graad lager dan 90%.
  • Voor je vakantie op de Malediven moet je een gezondheidsverklaring van de overheid invullen.

Terugreis

  • Bij aankomst in Nederland moet je je corona bewijs of herstelbewijs laten zien.

Volg het actuele reisadvies voor de Malediven op reisadvies Malediven.

Veel gestelde vragen en praktische informatie over Malediven reizen

Om je Malediven reis optimaal voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar de Malediven komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je reis naar de Malediven.