Ontdek de Malediven met Sundowner Wildlife Holidays, de Malediven reizen specialist

Waarom reizen naar de Malediven zo uniek is

Geniet van tropische droomeilanden

Warme kristalheldere tropische wateren met afgelegen koraal eilanden omzoomd door witte stranden en wuivende palmbomen … dit zijn de droom eilanden van de Malediven in de Indische oceaan. Hele dagen zwemmen, snorkelen, duiken, kitesurfen, boeken lezen of gewoon helemaal niets doen … heerlijk.

De afgelegen ligging van de eilanden is voor velen een van de belangrijkste redenen om naar de Malediven te gaan. Maar dit betekent niet dat u zich hoeft te vervelen (tenzij u dat wilt …). Er is heel veel te doen en al helemaal voor liefhebbers van onderwater wildlife.

Ontdek gevarieerd onderwater wildlife

Voor liefhebbers van onderwater wildlife is er veel te zien op de Malediven. Rond de veelal nog ongerepte koraalriffen waar meer dan 1.000 soorten vissen en onderwaterdieren in alle soorten en maten leven, is het een drukte van jewelste. Kleine clownvissen die bescherming zoeken in anemonen, karet- of soepschildpadden die traag voorbij zwemmen, grote scholen gekleurde vissen die zich tegoed doen aan het rif een rifhaai de een kijkje komt nemen.

Er is zoveel te zien en te beleven op de kleurrijke koraalriffen en het mooiste is je hoeft er niet voor te kunnen duiken. Sterker nog in de bovenste 10 meter van de zee waar het zonlicht nog goed doorheen schijnt is ook het meeste leven te vinden en zijn de kleuren het mooist. Bij een zicht van 30 a 40 meter of meer kunt u bij het snorkelen dan ook optimaal genieten van al dat moois vlak onder u.

“Ongelooflijk, die walvishaai zwom op nog geen 5 meter van me vandaan ...”

Snorkel met walvishaaien & reuzen mantaroggen

De Malediven zijn ook een van de beste plekken ter wereld om op zoek te gaan naar walvishaaien en reuze mantaroggen. Deze fascinerende dieren volgen het door de “monsoon” winden voortgedreven plankton.

Gewoonlijk kunt u hen zien op bootexcursies vanuit een van de resorts tussen mei en november in met name de Baa-, South Ari- en Faafu atollen (lees meer op de pagina over walvishaaien).

Zoek vanaf een comfortabel cruise schip naar walvissen & dolfijnen

Maar liefst 18 soorten walvissen en dolfijnen komen voor in de wateren van de Malediven. Om op uw reis walvissen en dolfijnen in de uitgestrekte Indische oceaan te vinden is een schip het beste middel. Wij bieden 10- en 13daagse expeditie cruises aan op een comfortabel schip met plaats voor 16 personen en begeleid door een professionele en gepassioneerde gids die enkele boeken over walvissen en dolfijnen in dit gebied op zijn naam heeft staan.

 • De 10-daagse reizen vertrekken in april 2019 en gaan op zoek naar walvissen en dolfijnen in de centrale atollen van de Malediven.
 • De 13-daagse reizen vertrekken in november 2019 en gaan op zoek naar walvissen en dolfijnen in de zuidelijke atollen van de Malediven.

Ga snorkelen en duiken op kleurrijke huisriffen en afgelegen maagdelijke riffen

De Malediven bestaan uit 26 atollen die ieder weer bestaan uit vele grotere en kleinere eilandjes. Van de in totaal 1.192 eilanden zijn er ongeveer een kwart onbewoond.

Een reis naar de Malediven biedt volop mogelijkheden om te snorkelen en duiken op maagdelijke riffen en huisriffen. De mooiste plekken om te snorkelen zijn die plekken waar de zanderige lagune stijl naar beneden de diepte in duikt. Deze zogenaamde “drop off” herken je als de zee ineens donkerblauw wordt. Vaak liggen hier prachtige muren van kleurrijke koralen waar tropische vissen in allerlei vormen en kleuren rondzwemmen. U kunt hier uren boven snorkelen er is zoveel te zien.

Niet alle resorts hebben een huisrif waar je zo vanaf het strand naar toe zwemt. Bij sommige resorts moet je dan met een boot een excursie maken naar het huisrif omdat het te ver van het strand afligt.

Combineer de Malediven met een reis naar India en/of Sri Lanka

De Malediven zijn een heerlijke afsluiter voor een safari of rondreis in India of een vakantie op Sri Lanka. Bekijk onze combinatiereizen of neem contact met ons op voor uw combinatie reis op maat …

Welk wildlife kunt u hier zien?

De Malediven is met meer dan 1.000 soorten vissen waaronder haaien en mantaroggen, 18 soorten walvissen en dolfijnen, zeeschildpadden, kreeften, krabben, zeesterren, slangensterren, zeekomkommers, zee-egels en andere kleurrijke onderwaterdiertjes een paradijs voor liefhebbers van onderwaterleven om over de onderwaterfotografen nog maar te zwijgen.

Boven water is het wat minder gevarieerd met wat heremiet- en andere krabben op het strand, wat hagedissen en 144 soorten vogels waaronder keerkringvogels, fregatvogels, pijlstormvogels, noddies en onze eigen reiger.

Malediven

Walvishaaien

Mantarog

Mantaroggen

Malediven

Zeeschildpadden

Malediven

Walvissen en dolfijnen

Vissen

Onderwaterdiertjes

shutterstock_605998580 (1)

Haaien

Vogels 140+

Wat voor reizen naar de Malediven bieden wij aan?

Als touroperator gespecialiseerd in Wildlife en Natuurreizen bieden wij onderstaande reizen aan naar de Malediven.

Individuele reizen op maat naar de Malediven

 • Wij kunnen uw vakantie op de Malediven naar vrijwel ieder gewenst resort verzorgen.
 • Combinaties met een rondreis in India en/of rondreis in Sri Lanka maken we geheel naar uw wensen op maat.

Groepsreizen naar de Malediven

 • Op de Malediven bieden wij “walvissen en dolfijnen cruises” aan op een kleinschalig en comfortabel cruise schip met een gepassioneerde gids.
 • U kunt zowel alleen als met meerdere personen deelnemen aan deze bijzondere walvissen en dolfijnen cruises.

Alle reizen naar de Malediven

Vliegtijd

● Malé - 14 uur

Maatschappij

● KLM (O)
● Etihad (O)

Tijdverschil

● Zomertijd +3 uur
● Wintertijd +4 uur

Visum

● Ja, aanvraag bij aankomst
● Klik hier voor advies

Vaccinatie

● DTP & hepatitis A (A)
● Klik hier voor een afspraak

Malaria

● Nee

Valuta

● Maldiven Rufiyaa
● Amerikaanse Dollar

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Informatie over de walvissen- en dolfijnen cruises op de Malediven

De walvissen- en dolfijnen cruise op de Malediven

Informatie over de walvissen- en dolfijnen cruise

Ga mee op zoek naar 18 soorten walvissen en dolfijnen

In de warme blauwe tropische wateren rond de droomeilanden van de Malediven komen grote aantallen en soorten walvissen en dolfijnen voor. Alleen al in de afgelopen 2 jaar zijn maar liefst 18 soorten walvissen en dolfijnen in de wateren van de Malediven waargenomen. Van langsnuitdolfijnen, tuimelaars, grampers en grienden tot en met potvissen, spitssnuitdolfijnen en blauwe vinvissen. De Malediven zijn dan ook een absolute “must see” voor iedere walvissen en dolfijnen liefhebber.

De beste (en leukste) manier om deze bijzondere dieren in de uitgestrekte oceaan rond de 1.192 eilanden van de Malediven te vinden is op een kleinschalig- maar comfortabel cruise schip. U wordt begeleid door een professionele- en gepassioneerde gids die echt alles weet van walvissen en dolfijnen in dit gebied. Sterker nog hij heeft er diverse boeken over geschreven (en dan hebben we het heerlijke eten en drinken aan boord nog niet vermeld …).

Naast walvissen- en dolfijnen is het ook heerlijk genieten van zwemmen en snorkelen op onbewoonde eilandjes waar niemand anders komt …

“Maar liefst 18 soorten walvissen en dolfijnen komen voor op de Malediven ...”

Geniet van een comfortabel cruise schip

Aan boord van het cruise schip is plaats voor slechts 16 gasten in 8 airconditioned hutten met ensuite badkamer. U kunt kiezen uit main-deck hutten of tegen een supplement voor upper-deck hutten.

Vanaf Male vaart u door de wateren van de uitgestrekte archipel van de Malediven op zoek naar walvissen, dolfijnen en andere zeedieren. In april bezoekt u de centrale atollen en in november de zuidelijke atollen.

Overdag speurt u de horizon af naar springende dolfijnen, scholen snel zwemmende scholen dolfijnen, staarten van duikende walvissen en metershoge wasems (uitademen) van walvissen. Ook schildpadden, reuzen manta roggen en zelfs walvishaaien worden geregeld op deze cruises gezien.

Bezoek onbewoonde eilandjes

In de avonden meert u af in beschutte baaien van onbewoonde tropische eilandjes. U voelt zich een ware Robinson Crusoe … Maar liefst een kwart van de eilanden van de Malediven is onbewoond. Wandel over verlaten zandstranden, snorkel waar nog nooit mensen hebben gesnorkeld, geniet van kleurrijke koralen en bizar gevormde onderwaterdiertjes, verbaas u over de grootte van een voorbij zwemmende walvishaai en zie, met een koud drankje in uw hand, de zon achter de horizon zakken terwijl de lucht warm oranje kleurt.

Nog niet genoeg van de Malediven of even lekker uitrusten na al dat zoeken naar de walvissen en dolfijnen ? Verleng dan deze cruise met enkele dagen in een luxe resort op een van de tropische eilandjes.

Hoogtepunten         

 • 18 soorten walvissen en dolfijnen.
 • Kleinschalige cruise schip.
 • Snorkelen op ongerepte koraalriffen.
 • Mantaroggen, schildpadden & walvishaaien.

Let op!

 • Verslavend …

Spinner dolfijn
Hoge kans

Tuimelaar
Hoge kans

Gramper
Hoge kans

Indische Griend
Hoge kans

Potvis
Lage kans

Spitssnuitdolfijn
Goede kans

Malediven

Gestreepte Dolfijn
Goede kans

Bryde Vinvis
Goede kans

Orka
Lage kans

Zwarte zwaardwalvis
Goede kans

Blauwe Vinvis
Lage kans

Malediven

Walvishaai
Goede kans

Activiteiten tijdens de walvissen en dolfijnencruise

 • Zoeken naar walvissen en dolfijnen
 • Snorkelen.
 • Zwemmen.
 • Heerlijk nietsdoen.

Informatie over snorkelreizen met walvishaaien

Over snorkelreizen met walvishaaien op de Malediven

Walvishaaien, de grootste vissen ter wereld

Walvishaaien zijn met ruim 12 meter lengte de grootste vissen ter wereld en … ongevaarlijk voor mensen. De traag zwemmende vissen die in open zeen in de tropen voorkomen leven van plankton dat door de monsoon winden worden voortgedreven.

Er zijn twee andere haaien die van  plankton leven. De 12 meter lange reuzenhaai en de pas in 1976 ontdekte reuzenbekhaai (megamouth). De reuzenhaai is de 2e grootste vis ter wereld en deze kunt u o.a. zien in ons eigen Europa.

“Bij Maamili in het South Ari atol hebt u het hele jaar kans om walvishaaien te zien”

Snorkelen met walvishaaien; de beste plekken en de beste tijden

Hoewel u op de Malediven het hele jaar door overal kans hebt om walvishaaien tegen te komen, zijn er bepaalde atollen en bepaalde periodes waar u een aanzienlijk grotere kans hebt. Walvishaaien zijn plankton eters en de locatie van het plankton is afhankelijk van de monsoon winden die het plankton voortdrijven. Door het plankton neemt het zicht in het water wat af maar daar staan dus grotere kansen om walvishaaien te zien tegenover.

Hieronder hebben we voor u een overzicht neergezet van de atollen waar u de beste kans hebt om

Baa atol

 • Gebied  – Hanifaru Bay Whaleshark Marine Park Area.
 • Periode – Mei – juni & oktober – november.

South Ari atol

 • Gebied  – Maamili Whaleshark Marine Park Area
 • Periode – Hele jaar door met een piek tussen augustus – november.

Onze selectie resorts om te snorkelen met walvishaaien

Op uw reis naar de Malediven kunt u het hele jaar door walvishaaien tegen te komen. Maar er zijn 2 atollen waar u een veel grotere kans hebt om walvishaaien te zien. Het Baa Atol en het South Ari Atol

Hieronder vindt u onze selectie van resorts op de Malediven met de beste kansen op walvishaaien.

Baa atol

South Ari atol

Op zoek naar een andere accommodatie…

Malediven

WildlifeParkenJFMAMJJASOND
● Walvishaaien in Hanifaru Bay Whaleshark MPBaa atol
● Walvishaaien in Maamili Whaleshark MP AreaSouth Ari atol
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Selectie resorts

Verfijn uw keuze …..

Keuzehulp resorts

Dusit Thani

Baa Atol, Malediven

 • Luxe *****
 • Aantal Villa’s: 94
 • PADI centrum & huisrif
 • Walvishaaien & mantaroggen

Lees meer

Soneva Fushi

Baa Atol, Malediven

 • Luxe *****
 • Aantal villa’s: 65
 • PADI centrum & huisrif
 • Walvishaaien & mantaroggen

Lees meer

Filitheyo Island Resort

Faafu Atol, Malediven

 • Comfortabel ****
 • Aantal villa’s: 125
 • PADI centrum & huisrif
 • Mantaroggen

Lees meer

Angsana Ihuru

North Male Atol, Malediven

 • Luxe *****
 • Aantal villa’s: 45
 • PADI centrum & huisrif
 • Walvishaaien & mantaroggen

Lees meer

Bandos Island Resort

North Male Atol, Malediven

 • Comfortabel ****
 • Aantal villa’s: 215
 • PADI centrum & huisrif
 • Walvishaaien & mantaroggen

Lees meer

Banyan Tree Valbifaru

North Male Atol, Malediven

 • Luxe *****
 • Aantal villa’s:
 • PADI centrum & huisrif
 • Walvishaaien & mantaroggen

Lees meer

Amaya Kuda Rah

South Ari Atol, Malediven

 • Comfortabel ****
 • Aantal villa’s: 51
 • PADI centrum & huisrif
 • Walvishaaien & mantaroggen

Lees meer

Conrad Maledives Rangali Island

South Ari Atol, Malediven

 • Luxe *****
 • Aantal villa’s: 150
 • PADI centrum & huisrif
 • Walvishaaien & mantaroggen

Lees meer

Constance Moofushi

South Ari Atol, Malediven

 • Luxe *****
 • Aantal villa’s: 110
 • PADI centrum & huisrif
 • Walvishaaien & Mantaroggen

Lees meer

Lily Beach Resort & Spa

South Ari Atol, Malediven

 • Luxe *****
 • Aantal villa’s: 125
 • PADI centrum & huisrif
 • Walvishaaien & mantaroggen

Lees meer

Lux South Ari

South Ari Atol, Malediven

 • Luxe *****
 • Aantal villa’s: 193
 • PADI centrum & huisrif
 • Walvishaaien & mantaroggen

Lees meer

Sun Island Resort

South Ari Atol, Malediven

 • Eenvoudig ***
 • Aantal villa’s: 462
 • PADI centrum/ huisrif: ja
 • Walvishaaien/ mantaroggen: ja

Lees meer

Vakarufalhi Island Resort

South Ari Atol, Malediven

 • Luxe *****
 • Aantal villa’s: 82
 • PADI centrum & huisrif
 • Walvishaaien & mantaroggen

Lees meer

Vilamendhoo Island Resort

South Ari Atol, Malediven

 • Comfortabel ****
 • Aantal villa’s: 184
 • PADI centrum & huisrif
 • Walvishaaien & mantaroggen

Lees meer

Klimaat tijdens uw Malediven reizen

De Malediven

 • Eilanden: Baa Atol, Faafu Atol, North Male Atol & South Ari Atol
KlimaatJFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)755073132216172147188243222201232
● Dag (°C)292930313029292929292929
● Nacht (°C)252627272626262625252425
● Zee (°C)282829303029292929292920
Droge tijd Regen tijd  ☀ Zon  🌨 Regen

Wildlife tijdens de reizen naar Malediven

 WildlifeParkenJFMAMJJASOND
● Walvishaaien in Hanifaru Bay Whaleshark MPBaa atol
● Walvishaaien in Maamigili Whaleshark MP AreaSouth Ari atol
● 18 soorten walvissen en dolfijnenCruiseschip
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen

15-daagse reis op maat naar India & de Malediven

Reis op maat (April 2019)

Het was een prachtige reis! We hebben veel wildlife gezien en ontzettend genoten. Alle ontvangst op vliegvelden en vervoer van de ene naar de andere locatie waren goed geregeld en comfortabel.

De accomodaties waren verschillend in luxe en uitstraling, maar allemaal mooi en fijn. De informatie vooraf was vrij algemeen en niet altijd van toepassing op onze reis. bepaalde specifieke informatie die nuttig was geweest ontbrak, zoals dat je op veel plaatsen niet met creditcard kon betalen en dat er geen muskietennetten hingen in de lodges.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Fam. van Vugt

Lees verder