Pemba Island

Pemba Island is de ultieme plek voor rustzoekers, snorkelaars en duikers op zoek naar de mooiste duikplekken. Hebt u altijd al eens in een hotel kamer onder water willen slapen? Ook dan is Pemba Island de juiste keuze. Pemba Island is momenteel niet opgenomen in een van onze reizen. Met plezier nemen we Pemba Island op in uw reis op maat naar Tanzania.

Weelderig groen & witte stranden

Het vrijwel niet bezochte 80 km lange en 20 km brede Pemba Island ligt zo’n 40 km ten noorden van Zanzibar in de Indische oceaan. Een weelderig groen eiland omgeven door een warme azuurblauwe oceaan met paradijselijke bounty eilandjes langs de oostkust. Hier liggen duikplekken die tot de allerbeste ter wereld behoren. In het noorden liggen de weelderige regenwouden van het Ngezi Forest en langs de kust verlaten witte stranden. In het heuvelige binnenland van Pemba liggen weelderig groene kruidnagel-, bananen- en kokosnoot plantages afgewisseld met slaperige dorpjes.

Naast ongeveer 180 soorten vogels kunt u op Pemba Island rode franjeapen, groene meerkatten, blauwe duikers en grote aantallen vliegende honden zien. Met name het Ngezi Forest is een goede plek om deze wilde dieren te zien.

De beste duikplekken ter wereld

Het kristalheldere water, de kleurrijke en nog ongerepte koraalriffen en de diepe kanalen met grote vissen staan onder duikers en snorkellaars bekend als de beste duikplekken ter wereld.

Bultrug walvissen & walvishaaien

Bultrug walvissen passeren langs Pemba Island tussen juli en september en walvishaaien kunt u zien tussen oktober en maart. In de wateren rond Pemba Island komen verder 5 soorten dolfijnen voor die vaak in enorme scholen van wel een paar honderd dieren rondzwemmen. Zeeschildpadden kunt u het hele jaar door zien.

Overnacht in een onderwaterkamer …

Een van de meest unieke ervaringen in Tanzania is een nachtje slapen in de onderwaterkamer van het luxe Manta Resort op Pemba Island. De drijvende bungalow ligt op 250 meter uit de kust in een “blue hole”, een opening in een koraalrif en bestaat uit 3 verdiepingen. Boven water ligt een soort lounge gedeelte en een badkamer. Met een ladder komt u uit op het dak waar u heerlijk van de zon kunt genieten. Via een andere trap daalt u af naar de airconditioned slaapkamer die onderwater ligt. Door de ramen ziet u kleurrijke vissen voorbij zwemmen. Vanaf 850,- USD per persoon per nacht met een minimum van 2 nachten.

Resorts Pemba Island

Bekijk onze selectie

Activiteiten op Pemba Island

  • Snorkelen.
  • Duiken.
  • Het groene eiland verkennen.

Beste tijd voor Pemba Island

Klimaat J F M A M J J A S O N D
● Droge- en Regen tijd (mm) 62 70 156 427 330 89 56 34 28 52 102 112
● Dag temperatuur (°C) 33 34 34 32 31 30 30 30 31 32 33 33
Droge tijd Regen tijd
Wildlife J F M A M J J A S O N D
● Walvishaaien
● Mantaroggen
● Bultrug walvissen
● Dolfijnen
● Zeeschildpadden
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen Tanzania

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief