Ontdek Centraal Afrikaanse Republiek

In de regenwouden van de Centraal Afrikaanse Republiek leven nog grote aantallen bosolifanten en laagland gorilla’s. Het afgelegen Dzangha Sangha Forest Reserve is het beste park om deze wilde dieren te zien. Ga mee op onze comfortabele reizen en bekijk grote groepen bosolifanten in de open “Dzanga Bai”. Maak verder een gorilla trekking, ontmoet de Ba’aka pygmeeën en wandel in de nacht door het donkere regenwoud. Als natuurliefhebber moet je hier geweest zijn …

Volgende stap

Regenwouden in Dzanga Sangha

Dzanga Sangha Forest Reserve

Ontdek Dzangha Sanga Forest Reserve, een van de verborgen parels van Centraal Afrika. Een vrijwel nooit bezocht park met dichte regenwouden, rivieren en “bai’s”. De “bai’s” zijn open plekken in het bos waar bosolifanten en andere wilde dieren naar toe komen voor mineralen en zouten. Je verkent deze ongerepte wildernis zowel overdag als in de donkere nacht.

Ja, ik wil graag meer lezen

Wildlife in Dzanga Sangha (Congobekken Natuur)

Centraal Afrika natuur

Het tropische regenwoud van het Dzanga Sangha staat bekend om haar unieke wilde dieren. Bekijk hier bosolifanten, bosbuffels, laagland gorilla’s, chimpansees en bongo’s. Spot verder prachtige vlinders en vele soorten vogels. Bovendien maak je in de donkere nacht kans op het zien van galago’s, civetkatten, en veel andere wilde dieren.

Ja, ik wil graag meer lezen

Wat te doen in Dzanga Sangha

Activiteiten Congo, Natuurreizen naar tropische regenwouden

Het tropische regenwoud van het Dzanga Sangha heeft veel te bieden. Bezoek Dzanga Baï en bekijk hier bosolifanten, bosbuffels, laagland gorilla’s, chimpansees en bongo’s. Het reservaat leent zich voor allerlei activiteiten. Maak in de donkere nacht een wandeling en misschien zie je wel de galago’s, civetkatten, en andere wilde dieren die je hier kunt vinden. Of ga op rivier cruise op de Sangha rivier.

Ja, ik wil graag meer lezen

Sangha Lodge in Dzanga Sangha

Sangha Lodge

Het Dzangha Sangha Forest Reserve verken je vanuit de Sangha Lodge. Deze comfortabele lodge behoort tot de Odzala Discovery Camps. De Sangha Lodge, bestaat uit houten chalets omringd door regenwouden met een prachtig uitzicht op de Sangha rivier. Tijdens je verblijf in de Sangha Lodge zullen Ron en Tamar Cassidy ervoor zorgen dat het je aan niets ontbreekt.

Ja, ik wil graag de Sangha Lodge bekijken

Beste reistijd Centraal Afrikaanse Republiek

Beste tijd Centraal Afrikaanse Republiek

Wat is de beste reistijd voor een bezoek aan Dzangha Sangha in de Centraal Afrikaanse Republiek? Gaat het je vooral om laagland gorilla’s, bosolifanten, en andere wilde dieren? Dan is de droge periode van juni tot en met september en van december tot en met februari de beste periode. Ben je geïnteresseerd in vogels, dan is de regentijd van september tot en met november de betere tijd.

Ja, ik wil graag meer lezen

FAQ en praktische informatie over Centraal Afrikaanse Republiek.

Om je Centraal Afrikaanse Republiek reis zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar Centraal Afrikaanse Republiek komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid en geldzaken. Bekijk onze praktische informatie voor je reis.