Ga op zoek naar de Siberische tijger met Sundowner, de Rusland natuurreizen specialist.

Het uitgestrekte Rusland met haar eindeloze taiga wouden, poolgebieden, half woestijnen, bergen en vulkanen beslaat maar liefst 10 procent van de totale landoppervlakte op aarde. De meeste mensen wonen in het westen van Rusland in steden als Moskou en St. Petersburg. Overige delen van Rusland bestaan uit eindeloze onbewoonde wildernissen. Wij concentreren onze natuurreizen in Rusland op het Russische Verre Oosten waar de provincies Primorsky Krai en Khabarovsk liggen. Dit is het land van de Siberische tijger. De grootste tijger ter wereld kan wel 4 meter lang en 380 kilo zwaar kan worden. De beste tijd om deze oranje, zwart-witte schim te zien is de ijskoude winter. Van november tot en met maart volgt u hun enorme sporen in de sneeuw en zet u camera vallen uit. U verblijft in een afgelegen houten hut met sauna en knapperende open haard. En met veel geluk worden uw inspanningen beloond … Bel of mail ons voor uw natuurreis op maat in Rusland op zoek naar Siberische tijgers.

Bekijk onze Siberische tijgerreis

Volg sporen van tijgers in de sneeuw

Siberische tijgers patrouilleren elke 7 a 10 dagen hun territorium. Met ervaren lokale gidsen volgt u tussen november en maart de sporen van Siberische tijgers in de diepe sneeuw. U zet camera vallen uit langs de paden die ze hierbij volgen. De dagen erop haalt u de camera vallen weer op. De spanning stijgt … heeft de camera val een Siberische tijger vastgelegd op de plek waar u gisteren was ??? Die Siberische tijger was dus helemaal niet zo ver van u vandaan … Verder zoekt u naar wolven, zwarte beren en andere wilde dieren. Dagelijkse geniet u van de verlaten besneeuwde wildernis. Na een avontuurlijke dag is er natuurlijk niets lekkers dan een hete sauna en een goed glas wodka.

Hoewel Siberische tijgers in het park door bezoekers gezien zijn, is de kans klein. Maar zelfs als u geen tijger op uw reis ziet, dan nog is de reis in het land van de Siberische tijger een unieke beleving. Alleen al het feit dat u rondloopt in een gebied waar Siberische tijgers voorkomen is een bijzondere ervaring.  En laat dat nou net de spanning van een wildlife reis zijn …

Siberische tijgerreis

Bekijk onze voorbeeldreis

Siberian Tiger Reserve

Het Sikhote Alin gebergte in de provincies Primorsky Krai en Chabarovsk in het Russische Verre Oosten is een uitgestrekte en ongerepte wildernis. Een vrijwel onbewoond gebied waar de grootste tijgers ter wereld leven. Naar schatting 550 Siberische tijgers leven nog in deze verlaten wildernis in Rusland en in de aangrenzende gebieden in buurlanden China en Noord Korea.

Uw natuurreis in Rusland gaat naar het Siberian Tiger Reserve. Hier leven naar schatting ongeveer 10 Siberische tijgers. U verblijft in een eenvoudige maar sfeervolle houten lodge in de wildernis met sauna en knetterende open haard midden in de uitgestrekte wildernis.

Siberian Tiger Reserve

Lees meer

Boutique hotel & rustieke blokhut

Tijdens de Siberische tijgerreis verblijft u in een rustieke blokhut met sauna in de afgelegen taiga wouden van het Siberian Tiger Reserve. Bij een overnachting in Chabarosvk verblijft u in een comfortabele boutique hotel.

Siberian Tiger Lodge

Lees meer

Beste tijd voor Rusland

De beste en mooiste periode om het Siberian Tiger Reserve te bezoeken is de winter van november tot en met maart. Naast Siberische tijgers komen hier ook zwarte beren, wolven, lynxen en vossen voor.

Beste reistijd voor Rusland

Vliegtijd

● Khabarovsk: ca. 11 uur

Maatschappij

● KLM (O)
● Aeroflot(O)

Tijdverschil

● Zomertijd +8 uur
● Wintertijd +9 uur

Visum

● Ja
● Klik hier voor een Visum

Vaccinaties

● DTP & hepatitis A (A)
● Klik hier voor een afspraak

Malaria

● Nee

Valuta

● Roebel

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Reiservaringen Rusland

 

Bekijk alle reiservaringen

 

.