Ontdek het land van de Siberische tijger

Het uitgestrekte Rusland met haar eindeloze taiga wouden, poolgebieden, half woestijnen, bergen en vulkanen beslaat maar liefst 10 procent van de totale landoppervlakte op aarde. De meeste mensen wonen in het westen van Rusland in steden als Moskou en St. Petersburg. Overige delen van Rusland bestaan uit eindeloze onbewoonde wildernissen. Wij concentreren onze natuurreizen in Rusland op het Russische Verre Oosten waar de provincies Primorsky Krai en Khabarovsk liggen. Dit is het land van de Siberische tijger. De grootste tijger ter wereld kan wel 4 meter lang en 380 kilo zwaar kan worden. De beste tijd om deze oranje, zwart-witte schim te zien is de ijskoude winter. Van november tot en met maart volgt u hun enorme sporen in de sneeuw en zet u camera vallen uit. U verblijft in een afgelegen houten hut met sauna en knapperende open haard. En met veel geluk worden uw inspanningen beloond … Bel of mail ons voor uw natuurreis op maat in Rusland op zoek naar Siberische tijgers.

Bekijk onze Siberische tijgerreis

Volg sporen van tijgers in de sneeuw

Het Sikhote Alin gebergte in de provincies Primorsky Krai en Chabarovsk in het Russische Verre Oosten is een uitgestrekte wildernis. Een vrijwel onbewoond gebied waar de grootste tijgers ter wereld leven. Naar schatting 550 Siberische tijgers leven nog in deze verlaten wildernis in Rusland en in de aangrenzende gebieden in buurlanden China en Noord Korea.

Uw natuurreis in Rusland gaat naar het Siberian Tiger Reserve. Hier leven naar schatting ongeveer 10 Siberische tijgers. U verblijft u in een eenvoudige maar sfeervolle houten lodge met sauna en knetterende open haard midden in de uitgestrekte wildernis.

Met ervaren lokale gidsen volgt u tussen november en maart de sporen van Siberische tijgers in de diepe sneeuw. Siberische tijgers patrouilleren elke 7 a 10 dagen hun territorium. U zet camera vallen uit langs de paden die ze hierbij volgen. De dagen erop haalt u de camera vallen weer op. De spanning stijgt … heeft de camera val een Siberische tijger vastgelegd op de plek waar u gisteren was ??? Die Siberische tijger was dus helemaal niet zo ver van u vandaan … Verder zoekt u naar wolven, zwarte beren en andere wilde dieren. Dagelijkse geniet u van de verlaten besneeuwde wildernis.Na een avontuurlijke dag is er natuurlijk niets lekkers dan een hete sauna en een goed glas wodka.

Sundowner Wildlife Holidays is momenteel de enige Nederlandse touroperator die al 12 jaar Siberische tijgerreizen organiseert. Zelf zijn we er ook geweest en we adviseren u dan ook uit eigen ervaring. Maar pas op, een reis op zoek naar Siberische tijgers is net als een safari in Afrika. U blijft terugkomen …

Houdt u er wel rekening mee dat de kans om Siberische tijgers in deze onmetelijke wildernis te zien klein is. Maar zelfs als u geen tijger op uw reis ziet, dan nog is de reis in het land van de Siberische tijger een unieke beleving. Alleen al het feit dat u rondloopt in een gebied waar Siberische tijgers voorkomen is een bijzondere ervaring.  En laat dat nou net de spanning van een wildlife reis zijn …

Siberische Tijgers

Lees meer

Siberian Tiger Reserve

Lees meer

Siberian Tiger Lodge

Lees meer

Beste tijd Rusland

Lees meer

Vliegtijd

● Khabarovsk: ca. 11 uur

Maatschappij

● KLM (O)
● Aeroflot(O)

Tijdverschil

● Zomertijd +8 uur
● Wintertijd +9 uur

Visum

● Ja
● Klik hier voor een Visum

Vaccinaties

● DTP & hepatitis A (A)
● Klik hier voor een afspraak

Malaria

● Nee

Valuta

● Roebel

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Reiservaringen Rusland

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk onze voorbeeldreizen naar Rusland

Rusland natuurreizen

Bekijk onze reizen naar Rusland

Ontdek het Siberian Tiger Reserve in Rusland

Siberian Tiger Reserve

Lees meer

Bekijk onze selectie van lodges in Rusland

Beste tijd voor een bezoek aan het Siberian Tiger Reserve in Rusland

Klimaat in het Siberian Tiger Reserve.

KlimaatJFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)10101939598613613589492615
● Dag (°C)-17-13-31118242524179-5-14
● Nacht (°C)-25-22-13-2711171590-13-22
Zomer Winter  ☀ Zon  🌨 Regen/sneeuw

Wildlife in het Siberian Tiger Reserve

 WildlifeParkenJFMAMJJASOND
● Tijgers in de sneeuw
Siberian Tiger Reserve
● Aziatische zwarte beer● Siberian Tiger Reserve
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen Siberische tijgerreis in Rusland

Unieke ervaring

Siberische tijgerreis in Rusland (februari 2018)

Helaas geen tijger maar wel unieke ervaring (en iets teveel wodka). Bedankt Sundowners voor verzorgen van onze reis.

Deze reis stond al lang op ons lijstje en we hebben genoten van een unieke ervaring in de wildernis. Was wel koud maar de sauna en wodka maakten dat meer dan goed. Geen tijger dus we moeten terug. Bedankt Sundowners voor regelen van deze reis.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Zeker

Peter en Mirjam Boender

Lees verder