Op zoek naar Siberische tijgers in Rusland.

Het uitgestrekte Rusland met haar eindeloze taiga wouden, poolgebieden, half woestijnen, bergen en vulkanen is het grootste land ter wereld. De meeste mensen wonen in het westen van Rusland in steden als Moskou en St. Petersburg. De rest van Rusland bestaat uit onbewoonde wildernissen. Onze reizen in Rusland vinden plaats in het Russische Verre Oosten waar de provincies Primorsky Krai en Khabarovsk liggen. Dit is het land van de Siberische tijger, de grootste tijger ter wereld. De beste tijd om deze oranje schim te zien is de winter van november tot en met maart als je hun sporen kunt volgen in de sneeuw. Wil je zelf ook op zoek naar Siberische tijgers? Bel of mail ons dan voor je Siberische tijgerreis op maat.

Volgende stap

Bezienswaardigheden in Rusland

Het Sikhote Alin gebergte in de provincies Primorsky Krai en Chabarovsk in het Russische Verre Oosten is een uitgestrekte en ongerepte wildernis. Een vrijwel onbewoond gebied waar de grootste tijgers ter wereld leven. Naar schatting 550 Siberische tijgers leven nog in deze verlaten wildernis in Rusland en in de aangrenzende gebieden in buurlanden China en Noord Korea.

Je natuurreis in Rusland gaat naar het Siberian Tiger Reserve. Hier leven naar schatting ongeveer 10 Siberische tijgers. U verblijft in een eenvoudige maar sfeervolle houten lodge in de wildernis met sauna en knetterende open haard midden in de uitgestrekte wildernis.

Ja, ik wil graag meer lezen

Volg sporen van tijgers in de sneeuw

Siberische tijgers patrouilleren elke 7 a 10 dagen hun territorium. Met ervaren lokale gidsen volg je tussen november en maart de sporen van Siberische tijgers in de diepe sneeuw. Je zet camera vallen uit langs de paden die ze hierbij volgen. De dagen erop haal je de camera vallen weer op. De spanning stijgt … heeft jouw camera val een Siberische tijger vastgelegd op de plek waar je gisteren liep ??? Die Siberische tijger was dus helemaal niet zo ver van je vandaan … Verder zoek je naar wolven, zwarte beren en andere wilde dieren. Dagelijkse geniet je van de verlaten besneeuwde wildernis. Na een avontuurlijke dag is er natuurlijk niets lekkers dan een hete sauna en een goed glas wodka.

Hoewel Siberische tijgers elk jaar door bezoekers worden gezien, is de kans klein. Maar zelfs als je geen tijger ziet, dan nog is de reis in het land van de Siberische tijger een unieke beleving. Alleen al het feit dat je rondloopt in een gebied waar Siberische tijgers voorkomen is een bijzondere ervaring.  En laat dat nou net de spanning van een wildlife reis zijn …

Ja, ik wil graag de tijgerreis bekijken

.

.

.

    Hotels

.

.

.

Hotel & rustieke blokhut

Tijdens de Siberische tijgerreis verblijf je in een rustieke blokhut met sauna in de afgelegen taiga wouden van het Siberian Tiger Reserve. Bij een overnachting in Chabarosvk verblijft je in een comfortabel hotel.

Ja, ik wil de accommodaties bekijken

.

.

.

    Beste reistijd

.

.

.

Beste reistijd Rusland

De beste en mooiste periode om het Siberian Tiger Reserve te bezoeken is de winter van november tot en met maart. Naast Siberische tijgers kun je hier in deze periode ook zwarte beren, wolven, lynxen en vossen voor.

Ja, ik wil graag meer lezen

F.A.Q. en praktische informatie Rusland.

Om je reis naar Rusland zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar Rusland komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid en geldzaken. Bekijk onze praktische informatie voor je reis naar Rusland.