Ga met Sundowner Wildlife Holidays op luipaard safari reis naar Afrika & Azië.

De luipaard komt veel voor in Afrika, maar hij is een ster in het verstoppen: de vacht van een luipaard geeft namelijk perfecte camouflage. Als je geluk hebt spot je een luipaard in een boom, hier rusten luipaarden uit. Luipaarden leven veelal op zichzelf en blijven niet langer dan een paar dagen op een en dezelfde plek: ze kunnen zich goed aanpassen aan nieuwe omgevingen. Als een luipaard een prooi heeft gevangen, neemt hij het mee in de boom, zodat leeuwen en hyena’s niet van de buit mee kunnen genieten. Luipaarden zijn heel sportief: het zijn uitstekende zwemmers, ze kunnen als geen ander klimmen en ze springen tot wel 3 meter hoog. ’s Nachts worden de luipaarden actiever en gaan ze op jacht, waarbij hun vacht opnieuw goed van pas komt.

Luipaard reizen

Bekijk onze voorbeeldreizen

Het Leefgebied van de Luipaard

De grote katten komen voor in een groot aantal habitats; van woestijnen en semi-woestijngebieden in zuidelijk Afrika & de droge gebieden van Noord-Afrika. De savanne graslanden van Oost- en zuidelijk Afrika, bergachtige omgevingen op Mt. Kenia & de regenwouden van West- en Centraal-Afrika. De Aziatische luipaard komt voor in China, India, Sri Lanka & Maleisië.

Tanzania

De beste plek om luipaarden te spotten in Tanzania zijn de Serengeti National Park en de Ngornongo Krater. In het zuiden van Tanzania heeft u de meeste kans in Ruaha National Park om luipaarden te zien.

Kenia

De beste kans om luipaarden te spotten in Kenia zijn Samburu National Park & Masai Mara Nature Reserve. Daarnaast maakt u ook een goede kans om in Lake Nakuru National Park luipaarden te spotten.

Rwanda

Lees meer

Oeganda

Lees meer

India

Lees meer

Nepal

Lees meer

Beste tijd om luipaard te spotten

Wildlife J F M A M J J A S O N D
● Tanzania
● Kenia
● Rwanda
● Oeganda
● India
● Nepal
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd