Ga met Sundowner Wildlife Holidays op leeuwen safari in Afrika & Azië.

De leeuw is één van de krachtigste roofdieren: de grom van een leeuw is te horen op 8 kilometer afstand. Het is de enige katachtige die in een groep leeft, ook wel een ‘troep’ genoemd. Een troep bestaat gewoonlijk uit 15 leden, waaronder slechts 1 à 2 mannetjes. Leeuwen onderscheiden zich bovendien van andere katachtigen doordat ze sociaal gedrag vertonen. Zo helpen vrouwtjes elkaar bij het grootbrengen van elkaars welpen. Leeuwen slapen tot wel 20 uur per dag op een koele plek in de schaduw. Als de leeuwen overdag zijn uitgerust, gaan met name de vrouwtjes op jacht in open plekken. Ze jagen op grazende wildebeesten, zebra´s, giraffen, buffels en zelfs jonge olifanten. Een leeuw wordt gemiddeld 15 jaar oud, waarbij de manen van een mannetje zijn leeftijd verraden: hoe donkerder, hoe ouder hij is.

Orka safari reizen

Bekijk onze reizen

Het Leefgebied van de orka

Azoren

Lees meer

IJsland

Lees meer

Azoren

IJsland

Noorwegen

Lees meer

Alaska

Lees meer

Noorwegen

Alaska

 

Canada

Lees meer

Mexico

Lees meer

Canada

Mexico

Beste tijd om Orca’s te spotten

Wildlife
JFMAMJJASOND
● Azoren
● IJsland
● Noorwegen
● Alaska
● Canada
● Mexico
Beste tijd

Reiservaringen 

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief

  • Met plezier maken wij een vrijblijvend voorstel op maat.

  • Voornaam- en achternaam

  • Telefoonnummer

  • Email

  • Uw reis wensen of vragen

  • Bij aanmelding gaat u akkoord met de privacy policy van Sundowner Wildlife Holidays