Ontdek Rwanda met Sundowner Wildlife Holidays, de Rwanda reizen specialist

Er zijn maar weinig landen in Afrika waar u zoveel bijzonders kunt zien in zo’n korte tijd als op een rondreis in Rwanda. Wat dacht u van het volgende. Berggorilla’s spotten op de vulkanen in Parc National des Volcans. Chimpansees zoek in Nyungwe Forest, de Big Five spotten in Akagera National Park. Na uw rondreis kunt u heerlijk uitrusten aan het strand van het Kivu meer. En dat alles op maar een paar uur rijden van elkaar.

Het landschap dat u op uw vakantie in Rwanda ziet is prachtig. “Land van de duizend heuvels”, is niet voor niets de bijnaam van Rwanda. Van heuvels bedekt met akkertjes en kleine dorpjes tot en met prachtige uitzichten over het Kivu meer. En van Oost Afrika’s laatste bergwouden in het zuidwesten tot en met de spectaculaire 4.500 meter hoge vulkanen in het noordwesten.

Bekijk onze reizen naar Rwanda

Spot berggorilla’s, chimpansees & gouden meerkatten

Verborgen in dichte regenwouden op de hellingen van de Virunga vulkanen in het Volcanoes National Park kunt u berggorilla’s spotten en gouden meerkatten. In de bergwouden van Nyungwe Forest kunt u met gids op zoek naar chimpansees, zwart-witte franjeapen en rode franjeapen. Met 13 soorten primaten komen is Rwanda een must voor liefhebbers van primaten reizen.

“480 berggorilla's leven er nog op de hellingen van de Virunga vulkanen”

Maak een Big 5 safari

Nu leeuwen en neushoorns weer terug zijn in Akagera National Park kunt u in Rwanda weer de Big Five spotten. Naast de Big Five in Akagera kunt u er ook  hyena’s, giraffen, zebra’s, elanden, bavianen, nijlpaarden en krokodillen zien.

Gorillatracking

Lees meer

Volcanoes Park

Bekijk onze reizen

Akagera Park

Bekijk onze reizen

Beste tijd Rwanda

Lees meer

Relax aan het Kivu meer

Het Kivu meer in het westen van het land ligt op  2 uur rijden van Nyungwe Forest (chimpansee tracking). Op 3 uur rijden van Volcanoes National Park (gorilla tracking). En op 3 uur rijden van Kigali (hoofdstad). Kortom het Kivu is een ideale plek om tussen of na een gorilla- en/of chimpansee trekking een paar dagen uit te rusten aan het strand.

Combineer uw rondreis Rwanda met Oeganda, Kenia, Tanzania of Zanzibar

Met rechtstreeks vluchten tussen Kigali en Nairobi en tussen Kigali en Kilimanjaro is een gorilla trekking in Rwanda heel goed te combineren met een safari in Kenia of Tanzania of strandvakantie op Zanzibar. Ook een combinatie met Oeganda biedt vele mogelijkheden.

Lake Kivu

Lees meer

Lodges & Hotels

Bekijk onze reizen

Rwanda combinatiereizen

Rwanda is goed te combineren met een safari in een ander land. Zoals bijvoorbeeld met Kenia, OegandaTanzania of de Seychellen.

Bekijk onze Rwanda combinatiereizen

Vliegtijd

● Kigali: ca. 8,5 uur

Maatschappij

● KLM (D)
● KLM (O)
● Kenya Airways (O)

Tijdverschil

● Zomertijd +0 uur
● Wintertijd +1 uur

Visum

● Ja, 3 maanden geldig
● Klik hier voor een Visum

Vaccinaties

● Cholera (V)
● Gele koorts (R)
● DTP & hepatitis A (A)
● Klik hier voor een afspraak

Malaria

● Ja

Valuta

● Rwanda Franc
● Amerikaanse dollar

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Reiservaringen Rwanda

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief

Ontdek Rwanda met Sundowner Wildlife Holidays, de Rwanda reizen specialist

Rwanda reizen

Bekijk onze reizen

Rwanda combinatiereizen

Bekijk onze combinatiereizen

Ontdek de mooiste parken in Rwanda met Sundowner Wildlife Holidays

Volcanoes National Park

Lees meer

Akagera

Lees meer

Nyungwe

Lees meer

Lake Kivu

Lees meer

Bekijk onze selectie van lodges & resorts in Rwanda

De beste tijd voor een rondreis door Rwanda

Hoge ligging, gematigd klimaat

Rwanda ligt iets ten zuiden van de evenaar maar de hoge ligging van het land zorgt voor een gematigd klimaat in plaats van een tropisch klimaat. Het hoogste punt is de 4.705 meter hoge Mt. Karisimbi in Volcanoes National Park en het laagste punt is de Rusizi rivier op 950 meter hoogte. De rest van het land ligt er tussenin. Lake Kivu, het grootste meer van het land, ligt net als Akagera National Park op 1.400 a 1.500 meter hoogte en Nyungwe Forest ligt tussen de 1.600 en 3.000 meter.

De gemiddelde temperatuur in Rwanda is constant en ligt het hele jaar rond de 26ºC – 27ºC. Het bergachtige noordwesten bij Virunga’s is echter wat koeler. Er is het hele jaar door kans op regen, met name in de regentijd van maart tot mei en in november.

Rwanda

Beste tijd om te reizen
JFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)8593106168118238276810211487
● Dag (°C)282827262727282828272627
● Nacht (°C)161616161715151616161616
Droge tijd Regen tijd  ☀ Zon  🌨 Regen/sneeuw
 Beste tijd wildlife
ParkenJFMAMJJASOND
● Big Five spottenAkagera National Park
● ChimpanseestrackingNyungwe Forest
● Berggorrilla’s trackingVolcanoes National Park
● Vogels SpottenAlle Parken
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

 

Wilde dieren op safari

Wilde dieren in Akagera kunt u het beste bekijken in de droge tijd. Het water is dan schaars en wilde dieren zijn bij de laatste plekken met water te vinden. Ook is in de droge de vegetatie minder dicht.

Berggorilla’s

Berggorilla’s kunt u zowel in de droge- als de regentijd goed zien.

Een van de favoriete voedselbronnen van berggorilla’s is struikgewas. Dit groeit laag op de grond en ze hoeven hiervoor niet te klimmen of ver te lopen. In de regentijd is overal veel vers struikgewas aanwezig waardoor berggorilla’s dus langer op dezelfde plek blijven. In de regentijd zijn gorilla’s over het algemeen wat minder ver weg en worden ze wat sneller gevonden. Een ander voordeel van de regentijd is dat er minder mensen op tracking gaan en de permits goedkoper zijn. Een groot nadeel is dat de paden glibberig zijn, er veel bloedzuigers en andere insecten zijn, de vegetatie nog dichter is dan in de droge tijd en dat het lang en heftig kan regenen.

In de droge tijd is er minder struikgewas zodat de berggorilla’s op zoek moeten naar andere voedsel bronnen die soms verder weg of in bomen hangen. In deze periode kunnen berggorilla’s dus wat verder weg zitten en wat vaker, vooral de kleinere vrouwtjes en jongen, in de bomen.

Chimpansees

Bij chimpansees werkt het net even anders. Chimpansees zitten vaker en hoger in de bomen dan berggorilla’s waardoor ze veel moeilijker te zien zijn. In de regentijd zijn vijgen en fruit volop aanwezig en de chimpansees worden in deze tijd lager in de bomen gezien waar ze van het fruit eten. Door de overvloed aan fruit in de regentijd hoeven de chimpansees ook minder ver te zoeken. In de regentijd zijn chimpansees daarom in een kleiner gebied te vinden en net wat beter te zien.

Vogels

In Rwanda zijn meer dan 750 soorten vogels waargenomen. Deze zijn het hele jaar door goed te zien. De beste tijd om naar vogels te zoeken is de periode van december tot en met februari als vele trekvogels in het land komen fourageren.

Reiservaringen van Rwanda

Schrijf een reiservaring

 

Uw collega-reizigers horen graag hoe u uw reis met Sundowner ervaren heeft! Bij voorbaat dank voor het invullen.

Lees verder