Ontdek de natuur van Rwanda

Reis door de natuur van Rwanda. Er zijn maar weinig landen in Afrika waar je zoveel bijzonders kunt zien in zo’n korte tijd als op een rondreis in Rwanda. Wat dacht je van het volgende. Berggorilla’s spotten op de vulkanen in Parc National des Volcans. Chimpansees zoek in Nyungwe Forest, de Big Five spotten in Akagera National Park. Na je rondreis kun je heerlijk uitrusten aan het strand van het Kivu meer. En dat alles op maar een paar uur rijden van elkaar.

Volgende stap

Rwanda bezienswaardigheden

Lake Kivu

Het landschap dat je op je vakantie in Rwanda ziet is prachtig. “Land van de duizend heuvels”, is niet voor niets de bijnaam van Rwanda. Van heuvels bedekt met akkertjes en kleine dorpjes tot en met prachtige uitzichten over het Kivu meer. En van Oost Afrika’s laatste bergwouden in het zuidwesten tot en met de spectaculaire 4.500 meter hoge vulkanen in het noordwesten.

Ja, ik wil graag meer lezen

Rwanda wildlife

Bezienswaardigheden van Rwanda

Spot berggorilla’s, chimpansees & gouden meerkatten

Verborgen in dichte regenwouden op de hellingen van de Virunga vulkanen in het Volcanoes National Park kun je berggorilla’s spotten en gouden meerkatten. In de bergwouden van Nyungwe Forest kun je met gids op zoek naar chimpansees, zwart-witte franjeapen en rode franjeapen. Met 13 soorten primaten komen is Rwanda een must voor liefhebbers van primaten reizen. Klik hier meer informatie over gorillatrekking.

Maak een Big 5 safari

Nu leeuwen en neushoorns weer terug zijn in Akagera National Park kun je in Rwanda weer de Big Five spotten. Naast de Big Five in Akagera kun je er ook  hyena’s, giraffen, zebra’s, elanden, bavianen, nijlpaarden en krokodillen zien.

Hotels & lodges in Rwanda

Restaurant Bisate Lodge, Rwanda exclusief

Accommodatie in Rwanda valt over het algemeen in twee soorten uiteen: hotels in de hoofdstad Kigali en safari lodges en tentenkampen in de parken en reservaten van Rwanda, waarvan de meest populaire in de buurt van het Volcanoes National Park liggen. Deze accommodaties zijn de ideale uitvalsbasis voor een gorilla trekking. Bekijk hier de accommodatie op de kaart.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

Wat te doen in Rwanda

Bootsafari Magashi

Relax aan het Kivu meer

Het Kivu meer in het westen van het land ligt op  2 uur rijden van Nyungwe Forest (chimpansee tracking). Op 3 uur rijden van Volcanoes National Park (gorilla tracking). En op 3 uur rijden van Kigali (hoofdstad). Kortom het Kivu is een ideale plek om tussen of na een gorilla- en/of chimpansee trekking een paar dagen uit te rusten aan het strand.

Combineer je rondreis Rwanda met Oeganda, Kenia, Tanzania of Zanzibar

Met rechtstreeks vluchten tussen Kigali en Nairobi en tussen Kigali en Kilimanjaro is een gorilla trekking in Rwanda heel goed te combineren met een safari in Kenia of Tanzania of strandvakantie op Zanzibar. Ook een combinatie met Oeganda biedt vele mogelijkheden. Bekijk onze Rwanda combinatiereizen.

Beste tijd voor je reis naar Rwanda

Beste reistijd Rwanda

Rwanda is een bestemming voor alle seizoenen, maar de drogere periode van juni tot september is het beste om het onbetwiste hoogtepunt van het land, de berggorilla, te spotten. De regenseizoenen van maart tot mei en van juni tot september zijn de optimale tijden om chimpansees te volgen. De temperaturen variëren nauwelijks gedurende de seizoenen vanwege de ligging van Rwanda net ten zuiden van de evenaar, met warme dagen en nachten die koel kunnen zijn, vooral op grote hoogte.

Beste reistijd Rwanda

Veel gestelde vragen en praktische informatie Rwanda

Om je Rwanda rondreis op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar Rwanda komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je rondreis door Rwanda.