Ontdek de Amerika rondreizen in de natuur

De beste plek ter wereld om wolven te spotten is de Lamar Valley in het Yellowstone National Park in Amerika. De beste periode om wolven in Yellowstone te spotten is de winter van januari tot en met maart. Dan is er weinig vegetatie, zijn prooidieren minder schuw en zijn de wolven goed zichtbaar in de sneeuw. Op onze groepsreizen ga je met gidsen op zoek naar wolven. Zij krijgen via de radio de laatste informatie van de park rangers over de locaties van de wolven. Mede hierdoor hebben alle klanten in de afgelopen 20 jaar wolven gezien. Naast wolven zie je ook bizons, andere wilde dieren en bezoek je de geothermische hoogtepunten. We bieden 3 soorten reizen naar Yellowstone aan. Één gericht op wolven spotten, één gericht op wolven fotograferen en één gericht op wolven en landschap fotograferen incl. helikoptervlucht.

Volgende stap

Yellowstone & Grand Tetons bezienswaardigheden

Amerika bezienswaardigheden, Lamar Valley

De aangrenzende nationale parken Yellowstone National Park en Grand Teton National Park in het noordwesten van de Amerika behoren tot de meest bezochte parken van het land. De meeste bezoekers komen in de zomer. In de winter tussen november en maart ben je één van de weinige bezoekers. Juist in deze periode veranderen Yellowstone en de Tetons in een schitterende witte wildernis. Ook heb je in de winter veel meer kans om wilde dieren zoals wolven te spotten. Daarom organiseren wij onze reizen om wolven in Yellowstone te spotten ook in de wintermaanden.

Yellowstone National Park is niet alleen befaamd om haar wolven en andere wilde dieren, maar ook vanwege de bijzondere geothermische activiteit in het gebied. In de winter ontloop je de grote aantallen bezoekers die normaal gesproken verzamelen rondom de geiser van Old Faithfull en de mineraalafzettingen van de Mammoth Hot Springs. Het kokend hete water dat uit de geisers spuit, bevriest nog voordat het de grond raakt en zorgt zo voor een wolk van piepkleine ijskristallen.

Ja, ik wil graag meer lezen

Wolven in Yellowstone en andere wilde dieren

Wildlife en natuur Yellowstone

In zowel Yellowstone National Park als Grand Teton National Park leven grote aantallen wilde dieren. In de wintermaanden is het wildlife minder schuw vanwege de kleinere aantallen bezoekers en de beperkte hoeveelheid voedsel. In deze periode zie je dan ook makkelijker wilde dieren. Verder zijn de dieren ook beter zichtbaar omdat er weinig vegetatie is en ze beter zichtbaar zijn in het besneeuwde landschap. Tijdens onze groepsreizen onder leiding van professionele gidsen zal je vrijwel zeker wolven, coyotes, bizons, dikhoornschapen en andere wilde dieren spotten. De indrukwekkende, tot 900 kg zware Amerikaanse bizon houdt zichzelf warm door in de warmwaterbronnen in het park te baden. Door de kou bevriest de stoom van de bronnen op de bontvacht van de bizons wat prachtige foto’s oplevert.

De 48 km lange Lamar Valley wordt ook wel de “Ngorongoro van Noord Amerika” genoemd vanwege de grote aantallen wilde dieren. Door de aanwezigheid van maar liefst ongeveer 200 wolven in de vallei, is dit een van de beste plekken ter wereld om dit schuwe dier te zien. In de winter gaan de roedels op de open vlakte op jacht naar grazers en heb je een meer dan uitstekende kans om in Yellowstone National Park meerdere wolven te spotten.

Ja, ik wil graag meer lezen

Hotels Yellowstone National Park

Old Faithfull Snow Lodge

Op onze groepsreizen worden zoveel mogelijk kleinschalige en comfortabele hotels in en net buiten Yellowstone National Park gebruikt.

Ja, ik wil graag jullie hotels bekijken

Beste reistijd wolven Yellowstone National Park

Amerika Reizen

De beste reistijd om wolven te spotten in Yellowstone National Park is de winter van januari tot en met maart.

Ja, ik wil graag meer lezen

Veel gestelde vragen en praktische informatie Amerika.

Om je groepsreis door Yellowstone National Park zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar Amerika komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid en geldzaken. Bekijk onze praktische informatie voor je groepsreis door Amerika.