Kleding walvis spotten

Ons advies als u gaat walvis spotten is om u zo warm mogelijk aan te kleden. Veel walvissafari’s duren 3 uur en het kan hard waaien en regenen zodat u heel snel afkoelt. Ook kan er een felle zon staan waar u zich ook tegen dient te beschermen. Lees hieronder alles over welke kleding u het beste kunt dragen op een walvis- of orka safari.

Migratie vinvis, Pico, Azoren

Kleding walvis spotten in de zomer

In de zomer maanden kunt u vaak kiezen om op een overdekte boot, een open boot of een snelle zodiak boot een walvissafari te maken. Bij een open boot en een zodiak boot krijgt u een water- en winddichte survival suit uitgereikt. Draag stevige waterdichte schoenen met rubber zolen voor voldoende grip op het soms gladde dek. Kies voor het 3-lagen kleding systeem. Hierbij houdt een thermo onderlaag je huid droog, zorgt een fleece tussenlaag voor isolatie en beschermt de waterdichte buitenlaag je ­tegen wind en regen. Krijgt u het te warm, dan trekt u een laag uit. Als u het snel koud hebt, kies dan een dikkere tussenlaag of zelfs een 4e laag. Denk verder aan een muts en dunne handschoenen. Vergeet vooral niet een goede polaroid zonnebril.

Kleding walvis spotten in de winter

In de wintermaanden maakt u uw walvis of orka safari op een overdekte boot, een open boot of een snelle zodiak boot. Bij een open boot en een zodiak boot krijgt u een waterdicht survivalpak uitgereikt. Draag stevige waterdichte schoenen of gevoerde winterlaarzen met rubber zolen voor voldoende grip op het vaak gladde dek. Kies voor het 3-lagen kleding systeem. De thermo onderlaag houdt je huid droog, een fleece tussenlaag zorgt voor isolatie en de waterdichte buitenlaag beschermt tegen wind, regen en sneeuw. Als u het snel koud hebt, kies dan een dikkere tussenlaag of neem een 4e laag mee. Krijgt u het te warm, dan trekt u een laag uit. Neem een oren-dekkende-muts en gevoerde handschoenen of wanten mee. Vergeet niet uw zonnebril of skibril waarbij uw ogen ook bij de zijkanten beschermt zijn.

Beste tijd Antarctica walvissen, Exclusieve National Geographic Antarctica
Activiteiten Noord IJsland, Walvissen fotograferen

Kledingadvies walvis spotten

Wilt u graag een kledingadvies voor uw walvissafari of orka safari in de zomer of winter? Bel ons gerust op 020 – 641 86 97 of stuur uw vraag aan info@sundowner.nl

Ik wil graag een voorstel ontvangen om te gaan walvis spotten.