Ontdek de eilanden & stranden van Oost Tanzania

De kust van Oost Tanzania heeft een paar plekken die zeker een bezoek waard zijn, de stranden ten zuiden van Tanga bieden zacht wit zand en een aantal goede duik- en snorkel locaties. Een vlucht van 15 minuten ten zuiden van Dar es Salaam is een van de beste strandbestemmingen in Tanzania. Een andere favoriet is Ras Kutani. Dit is luxe op blote voeten op zijn best, een prachtige plek om echt te ontspannen en op te laden.

De eilanden Pemba & Mafia net voor de kust van Tanzania zijn minder bekend dan Zanzibar, maar bieden een aantal fantastische ongerepte riffen om te duiken en snorkelen.

Volgende stappen

Tanzania  Bekijk op kaart

Klik op één van de links voor meer informatie over de eilanden & stranden van Tanzania.

Overzicht stranden & eilanden van Oost Tanzania

Bagamoyo

Het vissersdorp Bagamoyo was een van de belangrijkste handelsplaatsen aan de Oost-Afrikaanse kust. Aan het einde van een dunne landtong bij Bagmoyo ligt Lazy Lagoon. Een 9 km strand ligt aan een lagune van azuurblauwe water. De mangrovebossen van Lazy Lagoon vormen een privé reservaat met veel kleine zoogdieren.
Spot: Bush babies & vogels
Zie: historische vissersdorp
Doen: kajakken, zeilen & snorkelen

Lees meer …

Dar es Salaam

Het tropische metropool ligt aan één van de belangrijkste zeeroutes ter wereld. Dar es Salaam wordt vaak gebruikt als tussenstop  voor een aantal bestemmingen in Tanzania, evenals de prachtige stranden van het eiland Zanzibar. Ontdek de mooie stranden en de onbewoonde eilanden voor de kust van Dar es Salaam.
Spot: bultruggen
Zie: vismarkt & Coco beach
Doen: boottocht & relaxen aan het strand

Vraag informatie aan

Fanjove Island

Fanjove Private Island is een prachtig klein tropisch paradijs en is onderdeel van de Songo Songo archipel. Fanjove eiland biedt prachtig witte stranden, wuivende kokospalmen en een buitengewone bio diversiteit zowel onder- als bovenwater. Vooral het 11 km lange koraalrif is het leven enorm divers.
Spot: zeeschildpadden & kokos krab
Zie: koraalrif
Doen: duiken & snorkelen

Lees meer …

Kilwa Kisiwani

Het eiland Kilwa Kisiwani ligt in het zuiden van Tanzania, op een korte boottocht van het vasteland.  Het was ooit een bloeiende zeehaven; vanaf de elfde eeuw werden de sultans van Kilwa rijk, door de controle over de goud handel. De belangrijkste staande ruïnes uit die periode zijn de Grote Moskee en het paleis in Husuni Kubwa.
Spot: nijlpaarden & walvissen
Zie: historische ruïnes
Doen: dhow varen & snorkelen

Vraag informatie aan

Mafia Island

Mafia Island is een onderwater sport bestemming. Waar zowel snorkelen als duiken van absolute wereldklasse zijn. Het Mafia Island Marine Park biedt het grootste beschermde onderwater gebied van de Indische oceaan. Je kunt hier snorkelen met walvishaaien tussen oktober en maart. Of geniet van witte verlaten stranden.
Spot: walvishaai & zeeschildpad
Zie: Marine Park
Doen: boottocht, duiken & snorkelen

Lees meer …

Pemba Island

Het eiland Pemba staat ook bekend  als het “groene eiland”. Dit ongerepte eiland heeft veel bossen & uitgerekte plantages. De koraalriffen die het Pemba Island omringen is een paradijs voor snorkelaars & duikers. Vooral het indrukwekkende onderwaterleven van Pemba Channel. Uniek is het slapen in een onderwaterkamer.
Spot: walvishaaien & bultruggen
Zie: koraalrif
Doen: duiken & snorkelen

Lees meer …

Ras Kutani

Deze afgelegen bestemming ligt 30 km ten zuiden van Dar es Salaam. Ras Kutani is een oase van tropische eilandstijl zonder van het vasteland te gaan. Tussen een prachtige zoetwater lagune en de warme Indische Oceaan ligt een zacht wit zandstrand.  Omringd met kleurrijke planten, omgeven door weelderig tropisch palmbomen.
Spot: bultruggen & schildpadden
Zie: lagune & bos
Doen: wandelen, kajakken  & snorkelen

Lees meer …

Stone Town

Stone Town, de eeuwenoude hoofdstad van het eiland Zanzibar, is de plek waar de meeste mensen aankomen op Zanzibar. Een prachtige oude stad aan zee met een Arabisch aandoende sfeer vol paleizen, koopmanshuizen met fraai bewerkte houten deuren. In de smalle, koele steegjes kun je heerlijk dwalen en het dagelijkse leven bekijken.
Spot: zonsondergang
Zie: house of wonders & avondmarkt
Doen: stadswandeling

Lees meer …

Zanzibar

Zanzibar, algemeen bekend als “het Kruideneiland”, is een ontspannen tropisch paradijs doordrenkt van geschiedenis & cultuur. Met ongerepte witte zandstranden, turkooisblauwe oceaanwateren en luxe hotels aan het strand.  Je kunt genieten van een breed scala aan leuke maritieme en culturele activiteiten.
Spot: inheemse dieren & bultruggen
Zie: Jozani forest & Menai bay
Doen: wandelen, duiken  & snorkelen

Lees meer …

Weet je wat je wilt zien, maar niet waar heen je wilt ?