Kilimanjaro Tanzania

Met 5.895 meter hoogte is de Kilimanjaro de hoogste berg in Afrika en  is één van de Seven Summits (zeven hoogste bergen). De met sneeuw bedekte top van Afrika is een slapende vulkaan en bevindt zich in het Kilimanjaro National Park van Tanzania. Hier kunnen klimmers ijs en sneeuw ervaren terwijl ze bijna precies op de evenaar staan. Een Kilimanjaro trektocht betekent ook een kans om de wilde dieren van Afrika te spotten.

Volgende stap

Kilimanjaro beklimmen

Kilimanjaro beklimmen via Lemosho route

Mount Kilimanjaro is de hoogste vrijstaande berg van Afrika. Maar wist je dat het uit drie verschillende vulkanen bestaat? Namelijk Kibo, Mawenzi en Shira. Terwijl de vulkanische formaties van Mawenzi en Shira uitgestorven zijn, is Kibo slechts slapend. Uhuru Peak ligt in de vulkanische kegel Kibo. Met een duizelingwekkende hoogte van 5.895 meter boven de zeespiegel is Uhuru Peak de hoogste vrijstaande piek in Afrika. In een schilderachtige omgeving is Uhuru een adembenemende piek om te bereiken tijdens de Kilimanjaro wandeling. Er zijn acht verschillende paden naar Uhuru Peak, waarvan er vijf routes regelmatig worden gebruikt tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro.

Ja, ik wil graag meer lezen

Kilimanjaro routes

Kilimanjaro routes

Kilimanjaro National Park heeft zeven officiële routes naar de Kilimanjaro. Elke route verschilt in zijn specifieke aantrekkingskracht, van mooie uitzichten tot moeilijkheidsgraad en vooral acclimatisatie. Als je de meeste kans wil maken op de top, is machame-, Lemosho & Northern Circuit route een goede optie. Tijdens de Marangu – & Machame route wandel je ook door het regenwoud. Het zijn tevens ook de drukste route. Minder zware route zijn de Rongai & Marangu. De laatste is ook een geschikte route tijdens de regentijd.

Ja, ik wil graag meer lezen

Tenten, berghutten & hotels

Expeditie tenten Mount Kilimanjaro beklimmen via Northern Circuit route

Op bijna alle Kilimanjaro wandelroutes slapen wandelaars in North Face v25 tent in tented camps, gedragen door een team van dragers en opgezet door kampmeesters. Op de Marangu route slapen wandelaars echter in A-vormige houten hutten voor 6-8 personen met stapelbedden. De nacht voor- & na de expeditie overnacht je in een hotel met zwembad in Moshi.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

Wanneer is de beste tijd van het jaar om de Kilimanjaro te beklimmen

Uhuru Peak Beste tijd voor de Kilimanjaro

De beste tijd om de Kilimanjaro te beklimmen zijn de maanden januari tot begin maart en juni tot oktober.  Als je het niet erg vindt dat het regent en je goed voorbereid bent, zijn de schouderseizoenen net voor en na de regen de rustigste tijd van het jaar. Het hoogtepunt van het klimseizoen op de Kilimanjaro is van augustus tot september. Het weer is bijzonder goed om te klimmen: de dagen zijn helder en iets warmer dan in juni/juli. Tegelijkertijd kan het bewolkt zijn in de bos-/heidezone en kan het regenen op de zuidelijke route (Machame). Maar als je het regenwoud achter je laat, wordt het zonnig.

Half januari tot half maart zijn erg populair onder klimmersHet weer is perfect in balans: het is niet te koud en niet te nat. De dagen zijn over het algemeen droog, hoewel er af en toe regen kan vallen. In de tweede helft van maart neemt de kans op regen toe omdat het seizoen van de “grote regens” nadert.

Lees meer over de beste tijd om de Kilimanjaro te beklimmen.

Sluit je vakantie in Tanzania af aan de tropische stranden van Zanzibar, Mafia of Pemba eiland

Na je bergbeklimming in Tanzania kun je heerlijk uitrusten aan de tropische zandstranden van Tanzania. Hou je van wat meer vertier kies dan voor het eiland Zanzibar. Ben je juist op zoek naar rust ga dan naar de eilanden Mafia of Pemba. Nog niet rustig genoeg? Denk dan aan het privé eiland Fanjove of aan de stranden van Ras Kutani ten zuiden van Dar es Salaam. Met een binnenlandse vlucht ben je er zo.

Bel of mail ons gerust voor advies over je vakantie op maat naar de Kilimanjaro.

Veel gestelde vragen en praktische informatie Tanzania

Om je bergbeklimming op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar Tanzania komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en kledingadvies. Bekijk onze praktische informatie voor je reis naar  Kilimanjaro in Tanzania.