Ontdek Mexico

Mexico is een schatkamer van UNESCO werelderfgoed locaties. Waardoor het een fascinerende bestemming is voor zowel geschiedenis-, cultuur- als natuurliefhebbers. Een land met diverse landschappen, dieren in het wild en een rijke geschiedenis. De woestijnen, ravijnen, regenwouden, prachtige stranden en rijke zeeën bieden een overvloed aan natuurspektakels. Van ontmoetingen met uiterst vriendelijke grijze walvissen tot het zien van miljoenen migrerende vlinders.

Volgende stap

Ontdek de natuur van Mexico

Luxe cruise Baja California

Mexico is niet alleen Maya piramides en koloniale steden, maar ook wildernis, verborgen lagunes en veel dieren in het wild. Eeuwenlang was de Zee van Cortez een mysterieus territorium dat een zeeparadijs beschermde. Pas in de 20e eeuw gingen biologen en oceanografen op onderzoek uit. De legendarische Franse onderzoeker Jacques-Yves Cousteau noemde de Zee van Cortez “Het grootste aquarium ter wereld”.

De Zee van Cortez herbergt duizenden soorten vissen en zoogdieren. waaronder een 20.000 jaar oud levend koraalrif. Deze rif ligt in het door UNESCO beschermde Cabo Pulmo National Park. In de wateren van Baja California leeft 35% van de totale wereldpopulatie van walvissen en dolfijnen. Waardoor het één van de belangrijkste zeeën is voor het bestuderen van deze zeezoogdieren. Om er maar een paar te noemen: zeeschildpadden, walvishaaien, zeeleeuwen en manta’s leven in deze wateren tussen diverse vissoorten en duizenden zeevogels.

Monarch vlinders & grijze walvissen in Mexico

Monarchvlinderreis, Mexico

Een van ’s werelds meest verbazingwekkende natuurevenementen vindt elke winter plaats in de beboste centrale hooglanden van Mexico. De monarchvlinders migreren in kolonies vanuit Canada en de Verenigde Staten.

Elke winter keren honderden grijze walvissen terug naar hun traditionele broed- en geboortegronden. Langs de Pacifische kust gaan ze naar het Mexicaanse schiereiland Baja California. Hun migratie van 6.000 mijl van de Beringzee in Alaska naar deze beschutte lagunes is de langste migratie van zoogdieren op aarde. Deze vriendelijke walvissen zij vaak geïntrigeerd door mensen en zwemmen langs kleine bootjes.

Activiteiten in Mexico

Dolfijnen, Baja California

Ga op avontuur in Baja California met een Lindblad expeditie cruise. Wees getuige van ontmoetingen met grijze walvissen van dichtbij. Verken grotten per kajak, snorkel met acrobatische zeeleeuwen en scholen kleurrijke vissen. Of wandel over onbewoonde stranden en wandel tussen bloeiende cactussen met natuurgidsen.

Betreed te voet en te paard de afgelegen dennenbossen van de Centrale hooglanden van Mexico, waar miljoenen monarch elke winter verblijven en broeden. Verken traditionele Mexicaanse bergdorpen en bezoek een authentieke markt.

Bekijk onze selectie van lodges, hotels & resorts in Mexico

Costa Baja Resort & Spa

Van een gezellige herberg in het kleine berggehucht Angangueo tot een luxe resort in een beboste regio van de Sierra Madre Mountains. Onze Selectie accommodaties zijn gekozen vanwege hun authenticiteit, charme, natuurlijke omgeving en toegang tot de vlinders. Je kunt genieten van huisgemaakte gerechten die afkomstig zijn van verse lokale gerechten, die het culturele erfgoed van de regio weerspiegelen. Tijdens de expeditie reizen naar Baja California verblijf je op een cruise schip.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

Beste reistijd om de Monarch vlinders en andere dieren te spotten

Grijze walvis, National Geographic Venture

Tegen eind oktober, wanneer de herfstkleuren in heel Canada en de Verenigde Staten zichtbaar worden, zullen de laatste monarchvlinders hun noordelijke thuis verlaten en beginnen aan een reis van 2500 km naar het warme zuiden. De vlinders komen meestal begin november aan en tussen half november en eind maart is het mogelijk om een van de heiligdommen te bezoeken.

De beste tijd om blauwe vinvissen, grijze walvissen orka’s en potvissen te zien in Mexico is van januari tot april. Wil je graag de walvishaaien spotten in Mexico dan is het afhankelijk waar je naar toegaat. Het walvishaaiseizoen in Cancun & Cozumel is van half mei tot half september. In Baja California is de walvishaaiseizoen december tot mei.

Ja, ik wil graag meer lezen

Veel gestelde vragen en praktische informatie Mexico

Om je Mexico natuurreis op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar Mexico komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je rondreis door Mexico.