Strandvakantie op Zanzibar voor de kust van Tanzania

Het door een warme blauwe oceaan omringde eiland Zanzibar is de ideale plek om helemaal tot rust te komen. Langs de oostkust van het eiland liggen brede met palmbomen omzoomde witte zandstranden waar u uren kunt wandelen. Voor de kust van Zanzibar liggen kleurrijke koraalriffen waar u kunt snorkelen en duiken. Vanuit uw resort kunt u diverse activiteiten ondernemen van kite surfen, zeilen met een traditionele houten Dhow tot en met zwemmen met dolfijnen. Een bezoek aan de Arabisch aandoende hoofdstad Stone Town met haar vele kleine steegjes en fraaie houten deuren kunnen we van harte aanbevelen. Vanuit Nederland, Arusha, Kilimanjaro, de Selous, Saadani en Dar es Salaam vliegt u comfortabel naar Zanzibar.

De oude Arabische stad Stone Town

Stone Town, de eeuwenoude hoofdstad van het eiland Zanzibar, is de plek waar de meeste mensen per vliegtuig aankomen. Een prachtige oude stad aan zee met een Arabisch aandoende sfeer vol paleizen, gerestaureerde koopmanshuizen en huizen met fraai bewerkte houten deuren. In de smalle, koele steegjes kunt u heerlijk dwalen en het dagelijkse leven bekijken. Ambachtslieden die op straat hun vak uitoefenen, verkopers die luidkeels hun waren proberen te slijten en kraampjes waar verleidelijke geuren uit opstijgen. Bezoek de Forodhani Gardens, het Arabische Fort, het House of Wonders en de voormalige slavenmarkt. Drink een verse kop koffie bij het Zanzibar Coffee House en bezoek het geboortehuis van Freddy Mercury van de Engelse popgroep Queen. Geniet op het dakterras van het Africa House Hotel van een drankje bij zonsondergang en ga daarna naar de Forodhani Gardens. Op de bruisende avondmarkt komt u oren en ogen tekort. Overal staan verlichte kraampjes vol lokale lekkernijen, er is muziek en als de zon ondergaat varen traditionele Dhows de zee op om vis te gaan vangen.

Paradijselijke witte zandstranden

Langs de oostkust van Zanzibar liggen paradijselijke witte zandstranden, wuivende palmbomen en een warme blauwe oceaan. Zanzibar is dan ook de ideale bestemming voor een strandvakantie na uw safari in Tanzania, in Kenia, na uw beklimming van de Kilimanjaro, voor een duikvakantie of gewoon om een weekje tot rust te komen. Slenter langs eindeloze, oogverblindend, witte zandstranden, zoek bij eb in poeltjes naar zeediertjes, lees een spannend boek of val heerlijk in slaap in de schaduw van een palmboom. Sportiever kan ook. Wat dacht u van snorkelen, duiken, kitesurfen, diepzeevissen, surfen, zwemmen met dolfijnen, zeilen met een traditionele Dhow, fietsen, specerijen plantages bezoeken of de prachtige oude Arabische stad van Stone Town verkennen.

Activiteiten op Zanzibar & onze selectie accommodaties op Zanzibar

Hieronder kunt u meer lezen over activiteiten op Zanzibar en over onze selectie accommodaties op Zanzibar.

Activiteiten

Lees meer

Hotels & resorts

Bekijk onze selectie

Safari rondreis & Zanzibar

Wat is nu mooier dan uw safari rond reis in Afrika afsluiten met een bezoek aan een tropisch eiland of strand ? Zanzibar is goed te combineren met Tanzania, Kenia Oeganda & Rwanda. Bekijk onze voorbeeldreizen.

Safari rondreis & Zanzibar

Bekijk onze reizen

Bekijk onze combinatie voorbeeldreizen naar Zanzibar

Safari rondreis & Zanzibar

Bekijk onze voorbeeldreizen

Tanzania & Zanzibar

Bekijk onze voorbeeldreizen

Zuid Tanzania & Zanzibar

Bekijk onze voorbeeldreizen

Stranden van Zanzibar

Noordkust Zanzibar

Bekijk onze selectie resorts

Noordoostkust Zanzibar

Bekijk onze selectie resorts

Noordkust van Zanzibar

Op het noordelijke puntje van Zanzibar ligt Nungwi Beach, dat grofweg loopt van Kendwa in het noordwesten tot aan de Vuurtoren in het noorden. Net als bij Kendwa liggen hier schitterende brede witte zandstranden aan een azuurblauwe oceaan. Het strand grenst aan koraalrotsen, waar de resorts op zijn gebouwd. De resorts liggen hier vrij dicht op elkaar.

Voorbij de Vuurtoren, in het noordoosten, ligt de kust van Nungwi. Deze kust is veel rustiger dan Nungwi beach met maar een paar resorts.

Noordoostkust van Zanzibar

Langs de noordoostkust liggen eindeloze brede witte zandstranden met wuivende palmbomen. Parallel aan de oogverblindende stranden ligt een barrière rif op ca. 1 kilometer uit de kust. De bodem van de zee wordt tot aan het rif niet snel diep. Bij eb valt de zee dan ook droog en kunt u er vrijwel niet zwemmen. Bij vloed verdwijnen de stranden geheel of gedeeltelijk onder water.

Een andere fenomeen is zeewier dat langs deze kust op houten palen in zee wordt door lokale bewoners wordt verbouwd. Bij eb, als de zee zicht terugtrekt, blijft vaak veel zeewier achter. De meeste resorts laten dit door hun personeel opruimen, maar je ziet vaak toch altijd wel wat liggen.

Zuidoostkust Zanzibar

Bekijk onze selectie resorts

Zuidwestkust Zanzibar

Bekijk onze selectie resorts

Zuidoostkust van Zanzibar

De zuidoostkust begint aan de top van het 10 km lange Michamvi schiereiland met aan de westkant Chwaka Bay en aan de oostkant de Indische oceaan. Ook hier eindeloze brede witte zandstranden met wuivende palmbomen en kleine vissersdorpjes die doorlopen tot aan Makunduchi in het uiterste zuiden van Zanzibar.

Parallel aan het strand loopt op 1 à 2 kilometer in zee een barrière rif. De bodem van de zee loopt tot aan het rif geleidelijk af. Bij eb trekt de zee zich dan ook 1 à 2 km terug en is zwemmen vrijwel niet mogelijk. Bij vloed verdwijnt het strand geheel of gedeeltelijk onder water.

Een andere fenomeen is zeewier dat langs de kust op houten palen in zee wordt door lokale bewoners wordt verbouwd. Bij eb als de zee zicht terugtrekt blijft vaak veel zeewier achter. De meeste resorts laten dit door hun personeel opruimen, maar je ziet vaak toch altijd wel wat liggen.

Zuidwestkust van Zanzibar

Langs de weinig bezochte zuidwestkust liggen de stranden van Kizimkazi, Unguja & Fumba. Het gebied voor zwemmen met dolfijnen. Slechts een paar witte zand stranden en daardoor heerlijk rustig en relaxed.

Het slaperige vissersdorpje Kizimkazi staat bekend om de zwemmen-met-dolfijnen excursies die hier van start gaan. Met een traditionele houten dhow gaat u in de Menai Bay Conservation Area op zoek naar dolfijnen waarmee u kunt zwemmen (ga zo vroeg mogelijk en hou wel gepaste afstand van de dieren). In de Menai Bay Conservation Area hebt u ook kans om bultrug walvissen te zien. Verder prachtige koralen en kleurrijke vissen. OOk duikers zullen zich langs de zuidwestkust goed vermaken met kans op grote pelagische vissen.

Activiteiten op uw reis op Zanzibar

Wilt u naast uitrusten op Zanzibar uw reis uitbreiden ? Wij kunnen onderstaande activiteiten en bezienswaardigheden in uw programma opnemen.

Lees meer over onze activiteiten op Zanzibar

Prison Island

Dhow sunset

Jozani Forest

Safari Blue

Stone Town

Snorkel & duik

Spice tour

Kitesurfen

Bike tour

Bekijk onze selectie van lodges & resorts op Zanzibar

Beste tijd voor een vakantie op Zanzibar

KlimaatJFMAMJJASOND
● Seizoen🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)62701564273308956342852102112
● Dag (°C)333434323130303031323333
● Nacht (°C)242424242322212121222324
● Zeewater302 930312928272627282930
Zomer Winter  ☀ Zon  🌨 Regen
WildlifeJFMAMJJASOND
● Zwemmen met dolfijnen – Menai Bay
● Rifhaaien – Mnemba Island
● Mantaroggen – Nungwi
● Bultrug walvissen – Mnemba Island & Nungwi
● Zeeschildpadden – Nungwi
● Reuzenschildpad – Prison Island
● Zanzibar franjeaap – Jozani Forest
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen

Safari Tanzania & Zanzibar

Reis op maat (aug 2019)

Geweldige reis. Onvergetelijk. Vooral de safari. Afrikaanse sfeer volledig geproefd.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

R. Groot

Lees verder

Reiservaringen Tanzania & Zanzibar

 

Bekijk alle reiservaringen

 

.