Ga met Sundowner Wildlife Holidays op ijsberen spotten in Canada & Spitsbergen

IJsberen kunnen ongeveer 3 meter lang worden en 800 kg wegen waarmee ze de grootste land roofdieren ter wereld zijn. Ze jagen vooral op zeehonden. Hoewel ijsberen er log uitzien, kunnen ze op een korte sprint wel 40 km per uur halen. IJsberen zijn uitstekende zwemmers en er zijn gevallen bekend waarbij ze meer dan 100 km hebben gezwommen. Vaak zwemmen ijsberen geruisloos naar een op het ijs liggende zeehond. Vlakbij de zeehond komen ze razendsnel uit het water en grijpen de nietsvermoedende zeehond. Een andere jachttechniek is dat ze urenlang doodstil bij een adem gat van een zeehond zitten. Komt een zeehond ademhalen, dan slaan ze in één haal met hun klauw de zeehond op het ijs. Naar schatting leven er nog zo’n 25.000 ijsberen in het wild.

Het Leefgebied van de ijsbeer

IJsberen komen voor in 5 landen in de arctische gebieden namelijk Amerika (Alaska), Canada, Groenland, Noorwegen (Spitsbergen) en Rusland. Hun leefgebied strekt zich uit van de toendra vlaktes langs de noordelijke ijszeeën tot en met het pakijs.

Lodges in Hudson Bay

Bekijk onze selectie

Canada

De vlaktes rond Churchill en de Seal River bij de Hudson Bay in de provincie Manitoba in het noorden van Canada bieden de beste kansen ter wereld om van dichtbij ijsberen te spotten en te fotograferen. In de zomer en herfst scharrelen de ijsberen op de toendra en langs de kust op zoek naar voedsel. Als de baai in november dichtvriest, trekken de beren het ijs op voor de jacht op zeehonden.

Lodges in Hudson Bay

Op uw ijsberenreis naar Churchill kunt u ervoor kiezen om te verblijven in een eenvoudig hotel in het stadje of in de Tundra Lodge. Deze bijzondere ‘trein’ op wielen staat midden in ‘ijsberengebied’ op de kale toendra. Helemaal bijzonder is om met een bushplane door te vliegen naar een van de zeer exclusieve wildernislodges waar de ijsberen zelfs voor het raam langslopen. Hier kunt u naast buggysafari’s ook wandelsafari’s maken.

Beste tijd om ijsberen te spotten

WildlifeJFMAMJJASOND
Canada
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen 

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief