Ga met Sundowner Wildlife Holidys op ijsbeer reizen naar Canada & Spitsbergen.

Hebt u altijd al eens ijsberen van dichtbij in het wild willen zien of fotograferen ? Dan adviseren wij u graag bij het kiezen van de juiste ijsberen reis in de juiste periode. Al 15 jaar organiseren wij ijsberen reizen in kleine groepen onder begeleiding van de beste gidsen naar Canada en met kleine expeditie schepen naar Spitsbergen.

In de afgelopen 15 jaar is het nog nooit voorgekomen dat onze klanten op ijsberen reizen naar Canada geen ijsberen hebben gezien. Bel of mail gerust voor advies voor uw ijsberen reis.

Bekijk onze ijsbeer reizen aanbod

Polar Bear Nat Hab
“De ijskoude wind raasde over de besneeuwde vlaktes rond Churchill in noord Canada. Met een kop koffie stond ik bij de warme kachel in de langzaam rijdende toendra buggy. Ineens riep Paul de gids “Polar bear, polar bear … go outside”. Snel pakte ik mijn camera en liep het balkon van de buggy op de snijdende kou in. Ik keek over de rand van het balkon en onder me stond een enorme ijsbeer op zijn achterpoten tegen de toendra buggy aan …”

- Ronald Loriaux

Informatie over ijsberen reizen

IJsberen komen voor in 5 landen in de arctische gebieden namelijk Amerika (Alaska), Canada, Groenland, Noorwegen (Spitsbergen) en Rusland. Hun leefgebied strekt zich uit van de toendra vlaktes langs de noordelijke ijszeeën tot en met het pakijs. IJsberen kunnen ongeveer 3 meter lang worden en 800 kg wegen waarmee ze de grootste land roofdieren ter wereld zijn. Ze jagen vooral op zeehonden. Hoewel ijsberen er log uitzien, kunnen ze op een korte sprint wel 40 km per uur halen.

“Er leven naar schatting nog zo’n 25.000 ijsberen in het wild”

IJsberen zijn uitstekende zwemmers en er zijn gevallen bekend waarbij ze meer dan 100 km hebben gezwommen. Vaak zwemmen ijsberen geruisloos naar een op het ijs liggende zeehond. Vlakbij de zeehond komen ze razendsnel uit het water en grijpen de nietsvermoedende zeehond. Een andere jachttechniek is dat ze urenlang doodstil bij een adem gat van een zeehond zitten. Komt een zeehond ademhalen, dan slaan ze in één haal met hun klauw de zeehond op het ijs.

Waar kunt het beste ijsberen spotten ?

U kunt het beste ijsberen spotten op onze :

Foto: Dennis Fast © Churchill Wild

Waar en wanneer kunt u ijsberen spotten in noord Canada.

De vlaktes rond Churchill en de Seal River bij de Hudson Baai in de provincie Manitoba in het noorden van Canada bieden de beste kansen ter wereld om van dichtbij ijsberen te spotten en te fotograferen

“Ga gegarandeerd ijsberen spotten tijdens de grootste concentratie ijsberen bij Churchill”.

 

Waar en wanneer kunt u ijsberen in Spitsbergen zien

Tijdens de Arctische zomer maanden tussen mei en september is het “warm” en smelt het ijs rond Spitsbergen. In deze periode kunnen expeditie cruise schepen in de nog steeds met ijsschotsen bezaaide wateren rond Spitsbergen varen.

“Op de rand van een ijsschots zat in mijn duikpak in de zon te zweten. Johan onze duikgids gaf een briefing “We duiken onder die ijsberg door, komen aan de andere kant naar boven en de boot pikt ons op”. Ik zette mijn duikbril op, gleed het ijskoude, heldere water in en zwom achter Johan aan. Aan de andere kant kwamen we boven en keken rond. Geen walrussen maar de mensen in de boot wezen naar de kust waar in de verte 2 ijsberen op ons af kwamen lopen … ”

- Ronald Loriaux

Wij bieden diverse ijsberen reizen op kleinschalige en middelgrote expeditie cruise schepen aan.

In verband met onze nieuwe website zijn we momenteel druk bezig met ons Spitsbergen en Antarctica programma. We verwachten binnen enkele weken onze Spitsbergen en Antarctica programma’s op onze website te kunnen zetten.

Bel of mail ons gerust want hoewel de Spitsbergen reizen momenteel niet op onze website staan, bieden we ze gewoon aan.

  • IJsberen expeditie cruises op kleine schepen.
  • IJsberen expeditie cruises op middelgrote schepen.

Wilt u net als wij ook ijsberen in het wild zien.

U wilt een reis op maat of meer informatie?

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Met plezier maken wij een vrijblijvend voorstel op maat.

  • Voornaam- en achternaam

  • Telefoonnummer

  • Email

  • Uw reis wensen of vragen

  • Bij aanmelding gaat u akkoord met de privacy policy van Sundowner Wildlife Holidays