Ga ijsberen spotten in het afgelegen Noord Canada

De ongerepte wildernissen langs de Hudson Bay in het afgelegen noorden van Canada zijn de beste plek om ijsberen te zien. Tussen oktober en november verzamelen grote aantallen ijsberen zich rond het dorpje Churchill waar ze wachten tot het ijs op de Hudson Bay dik genoeg is om er zeehonden op te jagen. Nog dieper in de wildernis liggen zeer afgelegen lodges als de Seal River Heritage Lodge en de Nauk Polar Bear Lodge waar een ongekend avontuur op je ligt te wachten. Ga wandelen tussen de ijsberen in de sneeuw tussen oktober en november of op de warme rood, oranje en bruin gekleurde toendra in augustus en september. Naast ijsberen kans op zwarte beren, grizzly beren, wolven, veelvraten, elanden, kariboes en prachtige vogels waaronder sneeuwuilen. Op koude, heldere nachten kun je genieten van het spectaculaire noorderlicht.

IJsberen reizen

Bekijk onze voorbeeldreizen

Verken het land van de ijsbeer

Bij Churchill ga je met comfortabele en verwarmde toendra buggies (soort bus op hoge wielen) op de ijzige vlaktes op zoek naar ijsberen. Vanuit de afgelegen lodges verken je het gebied te voet met een gewapende gids, per boot of rijdend met een “tundra tracker”.

Lodges in Hudson Bay

Bekijk onze selectie

Canada

De vlaktes rond Churchill en de Seal River bij de Hudson Bay in de provincie Manitoba in het noorden van Canada bieden de beste kansen ter wereld om van dichtbij ijsberen te spotten en te fotograferen. In de zomer en herfst scharrelen de ijsberen op de toendra en langs de kust op zoek naar voedsel. Als de baai in november dichtvriest, trekken de beren het ijs op voor de jacht op zeehonden.

Lodges in Hudson Bay

Op je ijsberenreis naar Churchill kunt je ervoor kiezen om te verblijven in een eenvoudig hotel in het stadje of in de Tundra Lodge. Deze bijzondere ’trein’ op wielen staat midden in ‘ijsberengebied’ op de kale toendra. Helemaal bijzonder is om met een bushplane door te vliegen naar een van de zeer exclusieve wildernislodges waar de ijsberen zelfs voor het raam langslopen. Hier kun je naast buggysafari’s ook wandelsafari’s maken.

Beste tijd om ijsberen te spotten

Wildlife J F M A M J J A S O N D
Canada
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd