Ontdek de natuur & cultuur van Nepal

Nepal, grenzend aan Tibet en India, is een land van uitersten. Van de koude, ruim 8.848 meter hoge, besneeuwde pieken van de Himalaya’s tot en met de warme subtropische jungles van de Terai laagvlaktes. Nepal staat ook bekend als een land met een fascinerend cultuur, van Tibetaanse kloosters tot en met kleurrijke markten en oude tempels.

Volgende stap

.

.

.

   Nationale Parken

.

.

.

Ontdek de nationale parken in Nepal

Het Chitwan National Park is het populairste jungle van Nepal. Met een overvloed aan dieren in het wild. Zoals tijgers & neushoorns. Daarnaast is het gemakkelijk bereikbaar vanuit zowel Kathmandu als Pokhara. Het Bardia ook wel Bardiya genoemd is de kans om tijgers te spotten groter dan in Chitwan. In Nepal zijn nog meer parken en valleien te ontdekken.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Wildlife

.

.

.

Tijgers en neushoorns in Nepal

Net zo gevarieerd als het landschap is het Wildlife in Nepal. Met kans op bruine beren, wolven en sneeuwluipaarden in de koude bergen tot en met luipaarden, neushoorns en tijgers in de warme bossen en graslanden. Ook het aantal vogels dat in de verschillende landschappen rondvliegt is met 878 soorten zeer indrukwekkend te noemen. Het mooie is dat je in de parken zowel safari’s per jeep, per boot en te voet kunt maken.

“Er leven nog zo’n 350 a 500 sneeuwluipaarden in de afgelegen bergen van Nepal”

Ook in Nepal kunt u op zoek naar de Big 5 waarbij de leeuw wordt vervangen door de tijger. In parken als Chitwan, Bardia en Sukla Phanta kunt u de Big 4, tijgers, luipaarden, neushoorns en olifanten, zien. Alleen voor buffels moet u naar Koshi Tappu. Met een beetje creativiteit kunt u de buffel vervangen door de gaur, oftewel de Indische bizon, zodat u in Chitwan en Bardia toch de Big 5 kunt zien.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Wat te doen

.

.

.

Wat te doen in Nepal

Naast wildlife staat Nepal bekend om zijn wandelingen en trekkingen. Trekken door de grote Himalaya is misschien niet voor iedereen weggelegd. Maar dat betekent niet dat je de meest majestueuze toppen ter wereld moet missen. Een panoramische bergvlucht door de Himalaya  is de perfecte manier om te genieten van ongeëvenaarde uitzichten op ooghoogte van die bergtoppen en om de ware schoonheid van de Himalaya voor je ogen te zien ontvouwen, inclusief de Mount Everest.

Fascinerend is ook de culturele mix van boeddhisme en Hindoeïsme. In de bergen langs de grens met Tibet liggen afgelegen stille kloosters en stupa’s met gebedsvlaggetjes en gebedsrollen. In andere delen van Nepal liggen tempels met afbeeldingen van Vishnu, Brahma en Shiva en lopen heilige koeien rond. In de hoofdstad Kathmandu is de verwevenheid van beide godsdiensten goed te zien met tempels die naast stoepa’s liggen en heilige mannen die langs monniken lopen.

Zo is er in Nepal een breed scala aan avontuurlijke activiteiten vinden. Zoals tijgersafari, raften of mountainbiken.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Hotels

.

.

.

Bekijk onze selectie van tented camp, lodges & resorts

Het aanbod aan accommodaties in Nepal betekent dat je kunt genieten van luxe in de stad of kunt overnachten onder de sterren op een afgelegen berghelling. Kathmandu heeft de grootste selectie hotels, variërend van historische boetiekjes tot eenvoudige, door een familie gerunde pensions.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

.

.

.

    Beste tijd

.

.

.

Beste reistijd om tijgers en andere dieren spotten

De beste tijd voor Nepal is afhankelijk wat je wil zien of doen. Over het algemeen is de herfst en de lente de meest populaire tijd om een trekking te maken in de uitlopers van de Himalaya. Wanneer de lucht helderblauw is en aangename temperaturen de ideale omstandigheden voor avonturen in de bergen. Voor de beste kansen om tijgers en andere wilde dieren te spotten is eind januari of februari de ideale moment op je reis te plannen.

Ja, ik wil graag meer lezen

Veel gestelde vragen en praktische informatie Nepal

Om je Nepal rondreis op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar Nepal komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je rondreis door Nepal.