Ga met Sundowner Wildlife Holidays op laagland gorilla reis naar Gabon & Congo-Brazzaville

Laagland gorilla reizen

Bekijk onze voorbeeldreizen

Het Leefgebied van de Laagland gorilla

Gabon

Loango National Park in Gabon ligt aan de kust en bestaat uit regenwouden, savannes, lagunes en eindeloze stranden. Het park staat bekend als een van de mooiste parken van heel Afrika. In Loango National Park leven duizenden gorilla’s, chimpansees en andere primaten. In deze periode kunt u op uw primaten reis Gabon met een gids op zoek naar deze grote en kleurrijke primaten. Sinds kort zijn in Loango National Park gorilla’s aan mensen gewend gemaakt en hebt u een zeer goede kans om ze met een gids te zien. Gorilla’s spotten in Gabon is niet te vergelijken met gorilla’s spotten in Oeganda of Rwanda. In Gabon spot u gorilla’s in uitgestrekte nog volledig ongerepte regenwouden. Een echte wildernis ervaring.

Lope National Park in Gabon bestaat uit een savanne- en een regenwoud gedeelte. Op de savannes met eilandjes regenwoud trekking komen in juli en augustus enorme aantallen mandrils bij elkaar. In deze periode kunt u op uw primaten reis Gabon met een gids op zoek naar deze grote en kleurrijke primaten. Naast mandrils leven er in de regenwouden ook laagland gorilla’s, chimpansees en diverse andere primaten. Omdat de gorilla’s in Lope niet gehabitueerd zijn is de kans om ze hier te zien vrij klein. Chimpansees worden wel vaak luid krijsend gehoord maar minder vaak gezien.

Congo-Brazzaville

Een laagland gorilla trekking in Odzala National Park in Congo Brazzaville kunt u het hele jaar door maken. De beste tijd voor een laagland gorilla trekking in Odzala National Park is de droge tijd van december tot en met januari en van mei tot en met september. Een laagland gorilla trekking in Odzala in de regentijd heeft als nadeel dat de paden glibberig zijn. Omdat sinds kort laagland gorilla’s gehabitueerd zijn, is de kans om laagland gorilla’s in het wild te zien zeer groot.

Beste tijd om laagland gorilla’s te spotten

Wildlife
J F M A M J J A S O N D
Gabon
Congo-Brazaville
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd