Ontdek Noord Noorwegen …

Noord Noorwegen met haar talloze eilanden, steile bergen en diepe fjorden is een ongerept en verlaten gebied. Een wildernis die voor veel natuurliefhebbers in de winter pas echt tot leven komt. In deze periode kun je husky safari’s, sneeuwscooter tochten en sneeuwschoenwandelingen maken. Helemaal bijzonder is dat je tussen november en januari kunt zwemmen met orka’s. Geniet verder van een warme sauna, rust uit bij een knetterende open haard en bewonder het noorderlicht. Kies voor je verblijf uit onze selectie boutique lodges en ijshotels op de mooiste locaties in Noord Noorwegen. Combineer je reis in Noorwegen met een verblijf in Zweden en/of Finland.

Volgende stap

Bezienswaardigheden van Noorwegen, bekijk ze op kaart en lees de beschrijving.

Bekijk de bezienswaardigheden in Noord Noorwegen op de kaart. Bepaal zo zelf de route voor je Noorwegen rondreis op maat.

Ja, ik wil graag meer lezen

Snorkelen met orka’s in Noorwegen

Je moet er helemaal voor naar het noorden van Noorwegen reizen. Maar daar wacht een van Europa’s meest bijzondere natuurreizen. Snorkelen met orka’s …. en het wordt nog mooier. Het blijft vaak niet alleen bij orka’s, want je hebt ook uitstekende kansen om enorme bultrug walvissen, vinvissen en potvissen te zien.

Zie je het al voor je. Je zit in een warm droogpak op de rand van een zodiak rubber boot. Je kijkt om je heen en ziet besneeuwde bergen en de eindeloze Atlantische oceaan. In de verte zie je enorme vinnen op je af komen. De kapitein zet de motor uit en spanning stijgt. De wel 2 meter hoge vinnen komen steeds dichterbij. Dan geeft de kapitein een seintje. Je zet je masker op en je glijdt de ijskoude zee in. In het kristalheldere water doemen een aantal donkere schimmen op en even later zwemt op een paar meter afstand een grote groep orka’s onder je door…

Wil je niet snorkelen met orka’s, dan blijft je gewoon aan boord zitten. Als je over de rand van de zodiak kijkt zie je de enorme wel 8 meter lange orka’s onder de boot door zwemmen. Een ervaring op zich.

Je kunt kiezen voor snorkelen met orka’s vanuit een hotel of vanaf een tweetal kleinschalige expeditie cruises schepen. Net waar je voorkeur naar uit gaat. De minimum leeftijd om te snorkelen met orka’s is 14 jaar.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Noorderlicht

.

.

.

Noorwegen noorderlicht

Bij heldere, donkere en ijskoude nachten kunt je naar hartenlust het mysterieuze Noorderlicht bewonderen met vaak prachtige rode, blauwe en groene kleuren.

Ja, ik wil graag meer lezen

Wat te doen in Noorwegen?

Je kunt je reis snorkelen met orka’s in Noord Noorwegen combineren met o.a. een husky safari, sneeuwschoen wandelen of een sneeuwscooter tocht in het adembenemende en verstilde winterlandschap.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Hotels

.

.

.

Luxe winter vakantie Lapland

Als je op zoek bent naar een luxe winter vakantie in Lapland dan hebben wij een aantal bijzondere reizen met verblijf in sfeervolle boutique hotels voor je samengesteld. De ene luxe vakantie combineert de winterse fjorden van Noord Noorwegen met een exclusief verblijf in een privé blokhut in de besneeuwde bossen in Zweeds Lapland. De andere luxe vakantie combineert een aurora cabin in Fins Lapland met het sneeuwhotel in Noors Lapland. Deze reizen kunnen wij geheel naar je wensen op maat maken.

Bekijk de locatie van onze accommodaties op de kaart in Noord Noorwegen.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

.

.

.

    Beste reistijd

.

.

.

Beste tijd voor uw reis naar het noorden van Noorwegen

De beste tijd om op een orka safari te gaan snorkelen met orka’s in Noord Noorwegen is tussen november en januari. De meeste kans om het noorderlicht in Noord Noorwegen te zien hebt je tussen oktober en maart.

Ja, ik wil meer lezen

Veel gestelde vragen en praktische informatie Noorwegen.

Om je Noorwegen rondreis op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar Noorwegen komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je rondreis door Noorwegen.