Ontdek Noord Noorwegen met Sundowner, de Noorwegen natuurreizen specialist

Noord Noorwegen met haar talloze eilanden, steile bergen en diepe fjorden is een ruig en ongerept gebied met maar weinig bewoners. In de wintermaanden komt dit unieke natuurgebied zowel boven als onder water pas echt tot leven.

Tussen november en januari organiseren wij orka safari’s vanuit een hotel waarbij u kunt snorkelen met orka’s. U kunt uw orka safari combineren met korte husky safari’s en tijdens koude donkere nachten hebt u een uitstekende kans om het noorderlicht te zien. U kunt kiezen voor orka’s safari’s in Noorwegen vanuit een hotel of per comfortabel expeditie cruise schip.

Verder hebben wij in Noord Noorwegen in de wintermaanden een aantal luxe natuurreizen met verblijf in boutique hotels voor u samengesteld. Hier kunt u nog in stilte genieten van rust, ruimte en de overweldigende natuur. Op deze luxe natuurreizen combineert u bijzondere locaties aan zee in Noord Noorwegen met unieke lodges in de besneeuwde wouden in Zweeds- of Fins Lapland.

Bekijk onze Noorwegen reizen

Orka safari & snorkelen met orka’s in Noorwegen

U moet er helemaal voor naar het hoge noorden van Noorwegen reizen. Maar daar wacht een van Europa’s meest bijzondere natuurreizen op u. Snorkelen met orka’s …. en het wordt nog mooier. Het blijft vaak niet alleen bij orka’s, want u hebt ook uitstekende kansen om zowel boven als onderwater enorme bultrug walvissen, vinvissen en potvissen te zien.

Ziet u het al voor u. U zit in een warm droogpak op de rand van een zodiak rubber boot. U kijkt om u heen en ziet besneeuwde bergen en de eindeloze Atlantische oceaan. In de verte ziet u enorme vinnen op u af komen. De kapitein zet de motor uit en spanning stijgt. De wel 2 meter hoge vinnen komen steeds dichterbij. Dan geeft de kapitein een seintje. U zet uw masker op en u glijdt de ijskoude zee in. In het kristalheldere water doemen een aantal donkere schimmen op en even later zwemt op een paar meter afstand een grote groep orka’s onder u door…

Wilt u niet snorkelen met orka’s, dan blijft u gewoon aan boord zitten. Als u over de rand van de zodiak kijkt ziet u de enorme wel 8 meter lange orka’s onder de boot door zwemmen. Een ervaring op zich.

U kunt kiezen voor snorkelen met orka’s vanuit een eenvoudig doch comfortabel hotel of een tweetal kleinschalige expeditie cruises schepen. Net waar uw voorkeur naar uit gaat.

Snorkelen met orka's

Bekijk onze voorbeeldreizen

Noorwegen noorderlicht

Bij heldere, donkere en ijskoude nachten kunt u naar hartenlust het mysterieuze Noorderlicht bewonderen met vaak prachtige rode, blauwe en groene kleuren.

Noorderlicht

Lees meer

Winteractiviteiten

U kunt uw reis snorkelen met orka’s in Noord Noorwegen combineren met o.a. een husky safari, sneeuwschoen wandelen of een sneeuwscooter tocht in het adembenemende en verstilde winterlandschap.

Winteractiviteiten

Lees meer

Luxe winter vakantie Lapland

Als u op zoek bent naar een luxe winter vakantie in Lapland dan hebben wij een aantal bijzondere reizen met verblijf in sfeervolle boutique hotels voor u samengesteld. De ene luxe vakantie combineert de winterse fjorden van Noord Noorwegen met een exclusief verblijf in een privé blokhut in de besneeuwde bossen in Zweeds Lapland. De andere luxe vakantie combineert een aurora cabin in Fins Lapland met het sneeuwhotel in Noors Lapland. Deze reizen kunnen wij geheel naar uw wensen op maat maken.

Boutique hotels

Bekijk onze selectie

Beste tijd voor uw reis naar het noorden van Noorwegen

De beste tijd om op een orka safari te gaan snorkelen met orka’s in Noord Noorwegen is tussen november en januari. De meeste kans om het noorderlicht in Noord Noorwegen te zien hebt u tussen oktober en maart.

Beste reistijd Noord-Noorwegen

Vliegtijd

● Tromsø 5 uur
● Sørkjosen 5,5 uur

Maatschappij

● SAS (O)
● Norwegian (O)

Tijdsverschil

● Zomertijd +0uur
● Wintertijd +0 uur

Visum

● Nee

Vaccinaties

● Nee

Malaria

● Nee

Valuta

● Noorse Kroon

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Reiservaringen Noorwegen

 

Bekijk alle reiservaringen

 

.