Ontdek Noord Noorwegen met Sundowner, de Noorwegen reizen specialist

Noord Noorwegen met haar talloze eilanden, steile bergen en diepe fjorden is een rauw en ongerept gebied met maar weinig bewoners. Onze reizen vinden plaats in de winter als de Atlantische oceaan tot leven komt. In deze periode waarin het overdag maar een paar uur licht is, kunt u orka safari’s maken waarbij u zelfs kunt snorkelen met orka’s. Verder kunt u o.a. husky safari’s maken en op ijskoude donkere nachten hebt u een uitstekende kans om het noorderlicht te zien. U kunt kiezen voor orka’s safari’s in Noorwegen vanuit een hotel of met een expeditie cruise schip.

Verder hebben wij in de winter in Lapland in Noord Noorwegen een aantal heerlijk luxe reizen voor u samengesteld waarbij u in stilte kunt genieten van rust, ruimte en natuur. U verblijft in sfeervolle boutique hotels waarbij u bijzondere locaties aan zee in Noord Noorwegen combineert met unieke lodges in uitgestrekte besneeuwde wouden in Zweeds of Fins Lapland. Omringd door prachtige natuur geniet u van diverse winteractiviteiten met gids en in de avond van de gezelligheid van een knetterende open haard, heerlijke diners en het mysterieuze noorderlicht.

Bekijk onze bijzondere Noorwegen reizen

Orka safari en snorkelen met orka’s in Noorwegen

U moet er helemaal voor naar het hoge noorden van Noorwegen reizen. Maar daar wacht een van Europa’s meest bijzondere natuurreis ervairngen op u. Snorkelen met orka’s …. en het wordt nog mooier. Het blijft vaak niet alleen bij orka’s, want u hebt ook uitstekende kansen om zowel boven als onderwater enorme bultrug walvissen, vinvissen en potvissen te zien.

Ziet u het al voor u. U zit in een warm droogpak op de rand van een zodiak rubber boot. U kijkt om u heen en ziet besneeuwde bergen en de eindeloze Atlantische oceaan. In de verte ziet u enorme vinnen op u af komen. De kapitein zet de motor uit en spanning stijgt. De wel 2 meter hoge vinnen komen steeds dichterbij. Dan geeft de kapitein een seintje. U zet uw masker op en u glijdt de ijskoude zee in. In het kristalheldere water doemen een aantal donkere schimmen op en even later zwemt op een paar meter afstand een grote groep orka’s onder u door…

Wilt u niet snorkelen met orka’s, dan blijft u gewoon aan boord zitten. Als u over de rand van de zodiak kijkt ziet u de enorme wel 8 meter lange orka’s onder de boot door zwemmen. Een ervaring op zich.

U kunt kiezen voor snorkelen met orka’s vanuit een comfortabel hotel of een tweetal kleinschalige expeditie cruises schepen. Net waar uw voorkeur naar uit gaat.

Snorkelen met orka's

Bekijk onze voorbeeldreizen

Orka safari

Lees meer

Noorwegen Noorderlicht & winteractiviteiten

U kunt uw reis snorkelen met orka’s in Noord Noorwegen combineren met o.a. een husky safari, sneeuwschoen wandelen of een sneeuwscooter tocht in het adembenemende en verstilde winterlandschap. Bij heldere, donkere en ijskoude nachten kunt u naar hartenlust het mysterieuze Noorderlicht bewonderen met vaak prachtige rode, blauwe en groene kleuren.

Luxe reizen Lapland – voor een luxe winter vakantie in het noorden van Noorwegen, Zweden en Finland

Als u op zoek bent naar een luxe reis in Lapland dan hebben wij prachtige reizen voor u samengesteld. De ene luxe reis combineert de winterse fjorden van Noord Noorwegen met een exclusief verblijf in een privé blokhut in de besneeuwde bossen in Zweeds Lapland. De andere luxe reis combineert Fins Lapland met Noors Lapland waarbij u in een aurora cabin en in het sneeuwhotel verblijft om optimaal te genieten van het noorderlicht.

Noorderlicht

Lees meer

Winteractiviteiten

Lees meer

Onze selectie expeditie schepen & boutique hotels in Noord Noorwegen

Tekst

Boutique hotels

Bekijk onze selectie

Beste tijd voor uw reis naar het noorden van Noorwegen

De beste tijd voor een orka safari om te gaan snorkelen met orka’s in Noord Noorwegen is tussen november en januari. De meeste kans om het noorderlicht in Noorwegen te zien hebt u tussen oktober en maart.

Beste reistijd Noord-Noorwegen

Vliegtijd

● Tromsø 5 uur
● Sørkjosen 5,5 uur

Maatschappij

● SAS (O)
● Norwegian (O)

Tijdsverschil

● Zomertijd +0uur
● Wintertijd +0 uur

Visum

● Nee

Vaccinaties

● Nee

Malaria

● Nee

Valuta

● Noorse Kroon

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Reiservaringen Noorwegen

 

Bekijk alle reiservaringen

 

.