Kenia, afwisselende landschappen vol wilde dieren …

Van de jaarlijkse gnoetrek en de Big Five in de Masai Mara tot en met de ongerepte natuur gebieden op het Laikipia Plateau waar wilde honden rondtrekken. Van de zinderende vlaktes in Samburu waar olifanten in droge rivierbeddingen naar water zoeken tot en met de groene wildernis in het vrijwel niet bezocht Meru National Park. Na al je safari avonturen kun je heerlijk uitrusten aan de tropische witte zand stranden langs de eindeloze kust.

Volgende stap

Ontdek de parken op een rondreis Kenia

Glooiende graslanden bezaaid met wildebeesten, zebra’s en antilopen op de voet gevolgd door leeuwen en cheeta’s, boslanden waar luipaarden op takken in de schaduw liggen te rusten, ruige en droge halfwoestijnen met unieke diersoorten als de gerenuk en de beisa oryx en ondiepe zout meren omringd door roze flamingoes en andere watervogels. Alles wat je op een safari wilt zien en meemaken kun je in het indrukwekkende en afwisselende Kenia vinden.

Wildlife in Kenia

 

Spot de ‘Big Five’ op je rondreis in Kenia

In  koloniale tijden stonden de olifant, de buffel, de leeuw, het luipaard en de neushoorn bovenaan het lijstje van jagers omdat deze dieren te voet het moeilijkst en gevaarlijkst waren om op te jagen.  De jagers noemden deze dieren dan ook de Big Five. Gelukkig kunt u ze deze prachtige wilde dieren tegenwoordig gemakkelijk vastleggen met jecamera. Bekende parken waar je de Big Five kunt zien zijn Lake Nakuru National Park, Ol Pejeta Conservancy en Lewa Conservancy op het Laikipia Plateau en de Masai Mara.

Zoek neushoorns op uw safari in Kenia

In Kenia komen 2 soorten neushoorns voor; de witte neushoorn en de zwarte neushoorn. De naam “witte” slaat niet op de kleur van de neushoorn. Het is een verbastering van het Afrikaanse woord “Wyd” waarvan de Engelse kolonisten dachten dat men er “wit” mee bedoelde. Wijd, betekent hier dan ook breed of weid en slaat op de brede lippen van deze neushoorn soort die ook wel breedlipneushoorn wordt genoemd. Goede parken om zwarte en witte neushoorns te zien zijn o.a. Nairobi National Park, Lake Nakuru National Park, Ol Pejeta & Lewa Conservany , Meru National Park en Tsavo West National Park.

Ja, ik wil graag meer lezen

Wat te doen in Kenia

Om nog meer te genieten van je reis door Kenia hebben wij een aantal unieke activiteiten geselecteerd die je optioneel kunt bijboeken.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

   Accommodaties

.

.

.

Onze selectie lodges, tented camps & resorts in Kenia

Op je safari rondreis door Kenia kun je kiezen uit diverse soorten accommodaties in diverse prijsklassen. In de afgelopen 16 jaar hebben wij op onze vele reizen in Kenia een mooie selectie voor jou gemaakt van 3* eenvoudig, 4* comfort en 5* luxe accommodaties. Van betaalbare, schone en veilige lodges en tented camps op fraaie plekken in of net buiten de nationale parken tot en met kleinschalige luxe lodges en tented camps op de mooiste plekken, met de beste service en met de hoogst gekwalificeerde gidsen.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

Sluit uw reis in Kenia af aan het strand

Na uw safari reis Kenia kunt u heerlijk uitrusten aan de tropische witte zand stranden langs de eindeloze kust.

Diani Beach

Diani Beach ligt 40 km ten zuiden van Mombassa, in zuidoost Kenia. Bij Diani Beach ligt maar liefst 25 km aan witte stranden met op sommige plekken glashelder water. Op en rond het water kun je allerlei activiteiten ondernemen, zoals kitesurfen, duiken en vissen. Maar Diani Beach is vooral een plek om tot rust te komen. Je hebt hier ruime keuze uit accommodaties, van grote hotels en resorts tot intieme cottages. Wil je een dag niet op het strand liggen, dan is Shimba Hills National Park vlakbij.

Mombasa Beach

Mombassa is een grote havenstad met een rijke historie in het zuidoosten van Kenia. Je kunt hier voor of na uw safarireis heerlijk uitrusten aan het strand. Mombassa heeft een internationale luchthaven en ligt dus perfect op uw route. Verder kunt u hier de oude stad bekijken, waar veel beroemde historische gebouwen staan, zoals het 16e-eeuwse Fort Jesus. Je kunt in en rond Mombassa verblijven in allerlei accommodaties, van kleine guesthouses tot grote, luxe hotels.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Beste reistijd

.

.

.

Beste reistijd om de big five & de grote trek in Kenia te spotten

De beste tijd om de grote trek te volgen of de big5 in Kenia te spotten is tijdens de lange droge tijd (juni – november). In juli – augustus na een oversteek met krokodillen gevulde Mara rivier, trekken de kuddes de Masai Mara in. Tegen het einde van oktober zijn de vlaktes in de Mara droog en dor en trekken de eerste kuddes richting Tanzania.  De grote trek maakt weer een gevaarlijke Mara rivier oversteek.

Ja, ik wil graag meer lezen

Wat voor Kenia safari reizen bieden wij aan?

Als touroperator gespecialiseerd in wildlife- en natuurreizen bieden wij in Kenia de onderstaande safari reizen aan:

Individuele reizen op maat in Kenia

In Kenia maken wij uw safari reis geheel naar uw wensen op maat. Afhankelijk van o.a. de periode waarin u reist, de lengte van uw reis, uw specifieke wensen en uw budget overleggen we samen welke parken u het beste kunt bezoeken en in welke lodges en/of tented camps u het beste kunt verblijven.

In Kenia kunt u voor uw safari reis kiezen voor een privé minibus of privé jeep  of voor een fly-in safari.

  • Bij een safari per privé minibus of privé jeep rijdt u van park naar park in een privé 4WD Minibus met plaats voor 7 personen, met Engelssprekende gids/chauffeur en voorzien van te openen dak voor optimaal zicht op de wilde dieren. Tegen een supplement kunt u uw safari maken in een 4WD Landrover of Landcruiser.
  • Bij een fly-in safari vliegt u van park naar park . U maakt dan gebruik van de gedeelde jeeps van de accommodaties waar u verblijft. Tegen een supplement is een privé jeep mogelijk.

Bent u professioneel of hobby natuurfotograaf en wilt u graag een bepaalde diersoort fotograferen of de wildbeestmigratie vastleggen ? Wij hebben diverse natuurfotografen geholpen om hun reportages tot een succes te maken en adviseren u dan ook graag uit onze ruime ervaring.

Groepsreizen in Kenia

Reist u liever in een kleine groep gelijkgestemden onder begeleiding van ervaren en professionele gidsen ? Sundowner Wildlife Holidays biedt een aantal internationale groepsreizen aan naar Kenia met keuze uit verschillende kwaliteitsniveaus. Bel of mail ons voor voor de verschillende groepsreizen in Kenia.

Veel gestelde vragen en praktische informatie Kenia.

Om je  Kenia safarireis op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar Kenia komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je reis door Kenia.