Reiservaringen

358 resultaten gevonden

Orka, bultrug & husky’s in Noorwegen

Reis op maat  (nov 2023) Bekijk foto's !

Dit was er eentje voor in een vakantiefolder. We hebben prachtig weer gehad. De husky tour was gaaf. Tijdens de Aurora Dinner Cruise hebben we al wat Noorderlicht gezien.

Waardering voor de reis: 10

De autorit naar Skjervoy ging perfect. De eerste orka tour hebben we orka’s gezien. Diezelfde avond was het prachtig helder en het Noorderlicht was bizar mooi. De 2e orka tour ging helaas niet door i.v.m. slecht weer dus dat werd een pyjamadag. De 3e orka tour was wederom amazing. Ze waren werkelijk overal. Hebbeb zelfs een bultrug walvis gezien. Ons geluk kon niet op! Vriendelijke mensen, goed eten, goede hotels, prachtige omgeving, magische zonsopkomsten- en ondergangen. Werkelijk waar, amazing.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 10

Wat kunnen wij verbeteren aan de reis?

Persoonlijk vind ik het snorkelen niet echt iets toevoegen. Het is meer het idee dat je kunt zeggen Ik heb met Orka’s gezwommen. Je hebt zoveel kleding aan dat zwemmen lastig wordt. Het is heel chaotisch en daardoor zie je vanuit het water niet veel. Je moet de schipper in de gaten houden en bent vooral bezig met uit de boot stappen er weer terug inklimmen waardoor je heel veel van de orka’s mist. Wij zijn de 2e tour dan ook niet meer het water in gegaan. Zo konden we veel meer genieten van de orka’s en het uitzicht.

Wat kunnen wij verbeteren aan onze communicatie?

Super service! Alles top geregelt door jullie. Hotels op top locaties ten opzichte van de excursies. Alles was op loopafstand. Heerlijk!

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Danielle de H.

               

 

Lees verder

Wilde dieren & wandelen in Nepal

Reis op maat  (okt 2023)

Onze reis naar Nepal was een heel mooie en bijzondere ervaring vol afwisseling. Samenvattend een geweldige reis waarin alles qua organisatie klopte. De lokale reisagent was zeer betrokken en liet niets aan toeval over. De gidsen waren allemaal goed en sommige zelfs zeer goed.

Waardering voor de reis: 9

De 3-weekse reis begon met een dagexcursie in Kathmandu onder leiding van een zeer ervaren gids. De onderdompeling in de drukte van de stad met zijn talloze tempels, winkeltjes en straatjes inspireerde om meer van het land, de mensen en de cultuur te willen weten. Wij vonden het als buitenstaanders best lastig om de religieuze activiteiten te doorgronden maar het prikkelde de nieuwsgierigheid. Daarna volgden bezoeken van ieder drie nachten aan Wildlife Reserve Koshi Tappu en de nationale parken Chitwan en Bardia. Alle drie de parken liggen in de zuidelijke, tropische Terai, waar de regentijd dit jaar nog niet was afgelopen.

Koshi Tappu ligt in het zuid-oosten in een minder ontwikkeld deel van (toch al arme) Nepal en is een rivierengebied waar het geweldig is om vogels te bekijken. Het hele jaar door zijn er veel vogels maar tijdens de vogeltrek zijn er nog veel meer. Wij waren te vroeg voor de vogeltrek maar hebben toch zeker 85 soorten gezien tijdens de wandel en eTukTuk safari’s. Bij de dam in de rivier op de grens met India hebben we ook de Ganges dolfijn kunnen zien. De accommodatie was een combinatie van een ecologische boerderij en vakantiehuisjes, eenvoudig maar netjes en op loop afstand van het park. De staf was geweldig betrokken en het eten was authentiek Nepalees. Wat wij erg leuk vonden was dat je de lokale manier van leven kon zien en meemaken omdat de accommodatie daar midden tussen ligt. Het is er totaal niet toeristisch, we waren de enige gasten op enkele locals na die ‘s avonds kwamen eten.

In Chitwan zaten we in een van de vele luxe resorts aan de rivier. Je merkt dat dit een toeristisch gebied is. Het was allemaal perfect geregeld. Jeep, kano en wandel safari’s gedaan. Neushoorns, herten, wilde zwijnen, krokodillen en veel vogels gezien. Een tijger zien hier is niet echt te verwachten terwijl er wel veel zijn in het park.
Bardia ligt in westen van Nepal en is een stuk minder toeristisch dan Chitwan. Het is een prachtig park met afwisseling van rivieren, bos en grasland. Wij vonden de wandelsafari door het metershoge olifantsgras, het bos en over rivieroevers een geweldig avontuur en een absoluut hoogtepunt. Zeker omdat ons geduld werd beloond en we een tijger hebben gezien. Daarnaast olifanten, een neushoorn, de rivier dolfijn nogmaals, verschillende herten en weer veel vogels gezien.

Na de warme en vochtige dagen in de Terai zijn we naar Pokhara gevlogen voor een trekking van 5 dagen in het Annapurna gebied. Met een gids en een drager volgden we de oude paden van de Hilly people zoals de mensen uit de bergen aan de voet van de Himalaya zich noemen. We bewogen ons tussen de 1400 en 2100 meter over hellingen met terrasbouw, dorpje en af en toe een stukje bos. Door de verlengde regentijd zagen we pas op de laatste dagen pas de immens hoge pieken van Annapurna. Dat is echt spectaculair. De lodges waren prachtig. Zeer authentiek en comfortabel, met elke avond een drankje bij het haardvuur.
Na een afsluitend bezoek met gids aan Bhaktapur, een van de koningssteden, vlogen we weer naar huis.

We hadden gekozen voor interne vluchten omdat de verplaatsingen over de weg erg veel tijd zouden kosten. De wegen zijn slecht en er loopt van alles over de weg. De manier van rijden is ook niet wat wij gewend zijn. Maar een stuk met de auto geeft wel een mooi beeld van het land. Houd wel rekening met vertragingen bij de vluchten want men kan alleen vliegen als er voldoende zicht is. Buddha air voelde als een veilige maatschappij.

In het zuidelijk deel hebben we met klamboes en muggenspul de insecten op afstand gehouden. Naast muggen loopt er van alles rond, ook af en toe in de kamers. De accomodaties doen er wel alles aan om muggen buiten de deur te houden. In onze accommodaties was men goed ingesteld op de eetgewoonten van toeristen. Er was meestal keuze tussen Nepalees en Europees. Ook hebben we geen noemenswaardige buikklachten gehad. Het is wel zaak om desinfecterende handgel te gebruiken denken wij.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 9

Wat kunnen wij verbeteren aan de reis?

De laatste dag van de trekking waren we liever direct naar Kathmandu gevlogen in plaats van pas de volgende dag. Dit is prima mogelijk omdat er voldoende vluchten zijn. Het had meer mogelijkheden geboden om van daaruit nog iets te doen. Nu was de reisdag van Pokhara naar Kathmandu een beetje een verloren dag.

Wat kunnen wij verbeteren aan onze communicatie?

Zeer goed. Er werd goed ingegaan op vragen en de antwoorden waren duidelijk en nuttig. Ook gevraagde wijzigingen konden worden geregeld.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

B & M

Lees verder

Familiereis Tanzania & Zanzibar

Reis op maat  (jul/aug 2023)

Wij maakten deze onvergetelijke reis met onze kinderen van 19 en 15; Eerst een safari van 6 dagen door Tanzania (National Park Tarangire, Lake Manyara, Serengethi, Ngorongroro) en aansluitend een strandvakantie aan Jambiani Beach op Zanzibar (Mwezi boutique resort). De ervaring overtrof onze verwachtingen. We hebben tijdens de safari alle wilde dieren in overvloed aangetroffen, inclusief de aanval van een hyena op een gazelle. De parken zelf hebben elk een unieke en afwisselende vegetatie en ook tijdens de reis door het land, tussen de parken in, keken we onze ogen uit. De verzorging was uitstekend, de aandacht persoonlijk en de kennis van onze gids leek wel onuitputtelijk.

Waardering voor de reis: 10

De aansluitende week op Zanzibar was zalig. Mwezi Boutique is een klein paradijs waar we bovendien dagelijks bezoek kregen van de de bijna uitgestorven Colobus apen. Jambiani is erg gemoedelijk en rustig. Er zijn nog niet zo veel verkopers op het strand als elders en er hangt een gemoedelijke sfeer. Een uitstapje naar het naastgelegen Paje is leuk (lopend over het strand bij eb of per taxi). In Paje biedt prachtige turquoise lagunes, mooie strandtenten en er hangt een heerlijke surfvibe.
Links van Mwezi Boutique (5 min. lopen over het strand) zit trouwens een goede Italiaan, met Napolitaanse eigenaar :-).

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 10

De organisatie was perfect geregeld en niets werd aan het toeval overgelaten. Wij boeken normaal altijd onze eigen reizen maar wilden deze twee weken met kinderen vooral iets meer ontzorgd worden. Dat voelde ook echt zo. Werkelijk aan alles was gedacht. Ik kan niets negatiefs bedenken, enkel lof voor de organisatie.

Het enige minpuntje van onze reis vond ik de bijgeboekte fietstocht. Wij waren in de veronderstelling dat we gingen fietsen door plantages en een stuk binnenland zouden zien. Dit bleek echter een commerciële tour met heel veel (koop)stops op elke hoek van de straat. De fietstocht hebben wij voortijdig afgebroken.

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 10

Wat kunnen wij verbeteren aan de reis? 10

Wij hebben veel aan Sundowner gehad bij het maken van onze keuze, in relatie tot wensen en budget. Ook op tussentijdse vragen werd altijd direct gereageerd en elke twijfel direct opgelost. Sundowner hanteert een heel persoonlijke benadering, met als voordeel dat zij zelf alle ins and outs van de reizen kennen. Dit maakt dat het advies goed aansluit op de klantvraag. Wij gaan zeker nog een keer boeken via Sundowner.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Ciska & Leon

Lees verder

Walvissen en mantaroggen Comoren

Ontdek Moheli eiland  (september 2023)

De extra dag op Grand Comoren (voor de heen en ook bij de terug reis van Moheli) is verstandig. We hebben zelf nu meegemaakt dat de vlucht tussen de eilanden gecanceld werd en we met de boot moesten.

Waardering voor de reis: 8

De lokale agent heeft goed meegedacht met de vragen welke we hadden en zijn met goede oplossingen gekomen.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 8

Hier werd zeker aandacht aan besteed, maximaal aantal personen bij de walvis tours, afstand houden van de schildpadden, etc.

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 9

Wat kunnen wij verbeteren aan de reis?

Service was goed, alles was goed geregeld en uitgevoerd volgens afspraak. Alleen in de prijzen van supplementen die we bij jullie van te voren hebben geboekt en wat men bij de lodge vraagt zit wel veel verschil.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

W. vd Wetering.

Lees verder

Bultruggen en regenwoud Comoren

Ontdek de Comoren eilanden  (september 23)

Het snorkelen met bultruggen was prachtig. Het koraal en de vissen zijn erg mooi. Het is echt waar een verborgen paradijs.

Waardering voor de reis: 9

Het was ontzettend mooi. De mensen zijn erg aardig. De natuur is prachtig!
De lokale agent en de mensen van Laka Lodge hebben mij goed geholpen. Erg vriendelijke mensen.
Het snorkelen met bultruggen was prachtig. Het koraal en de vissen zijn erg mooi. Het is echt waar een verborgen paradijs.
Zoals aangegeven is Engels daar inderdaad weinig gesproken en is beheersing van het Frans niet verkeerd.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 9

Ik werd een beetje zenuwachtig omdat in een aantal mailtjes over Tanzania werd gesproken, maar vertrouw jullie en het was allemaal top geregeld. Het was ook erg fijn dat er een samenwerking was met de lokale agent. Ze zijn echt top!

Wat kunnen wij verbeteren aan de reis?

Perfect.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Hadassa K.

Lees verder

Blauwe vinvis onderzoeksreis Canada

Blauwe vinvissen onderzoeksreis  (sept 2023)

Het was een hele mooie ervaring om toeschouwer te mogen zijn van het onderzoeksteam en het belangrijke werk wat ze doen. Mooie bijkomstigheid is daardoor dat je dicht bij de dieren mag komen en ze lang mag observeren en heel veel over de diersoorten leert. Door de kleine groepen heb je het gevoel een klein onderdeel van het stukje natuur te zijn.

Waardering voor de reis: 8

Het boeken van de definitieve reis liet lang op zich wachten. Er werd wel gesproken over de migratieroute en de 2 onderzoekspunten, maar ik denk dat het overzichtelijker was als we er wat meer info over hadden gehad zodat we ons beter een beeld konden vormen. Bijv. Het onderzoekscentrum is in Longue point, waar 2 zodiacs liggen. Daarnaast ligt in Sept Iles ook een zodiac (2u verderop). Afhankelijk van waar de walvissen zich bevinden, of wat de weersomstandigheden zijn wordt ( soms op korte termijn) de uitvaar locatie bepaald, wat invloed kan hebben op de plek waar je verblijft.
Je boekt voor 6 dagen whalewatch. Er wordt beschreven dat bij niet uit kunnen varen je een alternatief krijgt. Dat os ook zo, maar je gaat er vanuit dat dit een uitzondering is. Gezien de forse prijs die je voor een dergelijke reis betaalt is het voor mensen goed om te weten dat je vaak maar 3 dagen uit kan varen, of dat de kans er zelfs is dat je niet uit kan varen. Gelukkig hebben wij mazzel gehad en mochten we 3 dagen uitvaren, zelfs 4 als we geen vertraging hadden gehad, maar volgens het team was dit heel veel geluk hebben. Daarnaast is het goed om te weten dat de zodiac geen toilet heeft en je 8-11uur op de zodiac zit. Gelukkig konden wij ” over boord” hangen, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit kan of zolang zonder wc.
Het duurde even voor we snapte wat er van ons verwacht werd rondom de maaltijden. In de reisbeschrijving staat dat je in restaurants met elkaar eet. Echter hebben we alleen de laatste avond met het team gegeten. Verder werd er een heerlijke maaltijd in ons b en b afgeleverd. Lunch werd idd geregeld, ontbijt kregen we voedsel voor in ons huis, maar werd ook regelmatig s morgens aangeleverd.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 8

Wat kunnen wij verbeteren aan de reis?

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Marleen H.

Lees verder

Blauwe vinvissen onderzoekreis Canada

Walvissen onderzoeksreis Canada  (aug 23)

Alles was zoals altijd goed geregeld. Wat ik zeer waardeer is de snelle en goede service wanneer zaken afwijken van het schema.

Waardering voor de reis: 10

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 10

Wat kunnen wij verbeteren aan de reis?

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Kirsten S.

Lees verder

14-daagse reis noord Tanzania & Zanzibar

Reis op maat  (aug 2023)

Het was een prachtige reis. Wij hadden een hele betrokken en ervaren driver die ons heel veel kon vertellen en kon laten zien. De organisatie ter plekke was ook erg goed.

Waardering voor de reis: 8

We hebben mooie locaties gehad voor verblijf maar ook twee mindere locatie die wij anderen niet zouden adviseren. Maar overal heel aardig personeel.

Ballonvaart Serengeti ook een aanrader.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 9

Wat kunnen wij verbeteren aan de reis?

Twee locatie’s (rhino lodge 1 nacht en wildlife safari camp 1 nacht) zouden we niet adviseren.

Andere locaties overigens allemaal heel goed!

Er stond nog een mountainbike tour ingepland maar deze was niet bekend bij Leopold tours en overigens ook geen tijd voor gehad i.v.m. afstanden en game drives. Was voor ons geen probleem naar even to know. Volgens mij hadden we daar ook niet voor betaald van te voren maar niet zeker?

Heel prettig , snel en geheel naar onze wensen.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Manon V.

Lees verder

Reis naar Vancouver Island

Reis op maat  (aug 2023) Bekijk foto's!

We hebben een mooie reis gehad, met bijzondere excursies.

Waardering voor de reis: 8

Er was een weg afgesloten, voordat wij dit zelf wisten hadden we al een bericht dat dit zo was en was er ook een ander hotel geregeld waar we konden overnachten. Later nog een verkeerde kamer aangewezen gekregen en ook dit was binnen een uur geregeld.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 9

Wat kunnen wij verbeteren aan de reis?

Vooraf hadden we hele duidelijke informatie over wat we gingen doen en hoe laat we waar we moesten zijn.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Paulien en Tygo

               

Lees verder

Reis naar de Comoren

Zwemmen met walvissen Comoren reis  (aug 2023)

Prachtige reis om nooit te vergeten.

Waardering voor de reis: 9

Door het slechte wegdek op de Comoren, misschien best bepaalde excursies groeperen. De excursie op Moheli waar je van de luchthaven naar Laka lodge te voet gaat, best meedelen dat dit een hele zware excursie is. Onze vlucht werd vervroegd en we moesten het hotel verlaten zonder ontbijt. Met een nuchtere maag zo een zware excursie doen had tot gevolg dat we volledig uitgeput waren. Voorts niets aan te merken.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 9

Wat kunnen wij verbeteren aan de reis?

Perfect.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Nancy H.

Lees verder