020 - 641 86 97 info@sundowner.nl info- of voorstel aanvragen

Reiservaringen

156 resultaten gevonden

In een woord fantastisch

Sneeuwluipaard groepsreis in India  (februari / maart 2018)

11 dagen rondom Leh voor het sneeuwluipaard; hele goede gids en gedreven spotters. Slapen in de home-stay in Ule & Rumbak goed verzorgd en centraal gelegen in de "vallei".

3 dagen Kaziranga Nat. Park mooie afwisselende natuur en wildlife en zeer goede accommodatie Diphlu Riverlodge; zeer goeie gids.
Hoolock Gibbon Sanctuary zeer de moeite waard; kort bezoek alvorens terug te vliegen naar Delhi, maar heel erg leuk!!!
3 dagen Corbet Nat. Park ook hele goede accommodatie in Jims Jungle Retreat, enthousiaste driver en gids.
Lutyens-Bungalows in Delhi een heel leuk, gastvrij en warm plekje in zo’n drukke stad.

Waardering voor de reis                                                    10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays       10

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken        Ja

Lees verder

Tijger Bonanza in India

Tijgers spotten in centraal India  (februari 2018)

De eerste tijger hadden we al 10 minuten nadat we het park waren ingereden. Toppunt was de ontmoeting met T29 een massieve mannetjestijger. Zijn naam doet denken aan een Russische Tank. Als zo'n kat je op minder dan 5 meter je open safarikarretje passeert, dan voel je je wel erg nietig.

New Delhi voldeed aan de verwachtingen, veel smog en heel veel mensen. We zijn na een dag door gevolgen en hebben tijdens deze reis 3 verschillende nationale parken bezocht in centraal India. Hoofddoel was om tijgers te zien, veel vogelsoorten etc. De eerste stop was Kanha NP, en we verbleven in de Singinawa Lodge. Lieve staf, goede service, lekker eten en niets werd aan het toeval overgelaten. Alle relevante vogelboeken liggen op de kamer. Onze gids was David Raju, een regionale bekendheid, en een plezier om mee op pad te gaan. Leuke bijkomstigheid, hij kende alle vogelgeluiden en roestplekken van een aantal “lastige uilen”. Suggestie; koop zijn boek in de Lodge.

We zijn daarna doorgereden naar Pench NP, beroemd vanwege het “junglebook en Mowgli”. We verbleven in de Pench Tree Lodge. Staf was wederom uiterst capabel, maar de dienstdoende kok spande de kroon. Deze dame was ver gekomen in “Masterchef India” en kookte de sterren van de hemel. Ook de gids was weer uitmuntend. Hier zijn de tijgers veel witter, en we zagen Balu (lippenbeer), wat voor Pench best bijzonder is. Hier hadden we wat regen, maar de Lodge zorgde voor poncho’s. Aan alles werd gedacht.

De laatste bestemming was Tadoba NP. De Svasara Lodge was weer uitstekend. Lekker eten, goede gidsen, lief personeel en ze deden alles om je het naar de zin te maken. We waren al gewaarschuwd door de andere gidsen dat we in Tadoba waarschijnlijk veel meer en veel beter de tijgers zouden zien. We zagen hier 14 van de 22 tijgers die we in totaal hebben gespot. De ster was Maya die met twee welpen die ruim te tijd nam om voor ons te poseren. In totaal ruim 220 vogelsoorten gezien.

Complimenten voor de organisatie, alle vervoer was tot in de puntjes geregeld. Wat altijd bijblijft zijn de lieve mensen in India die heel goed bezig zijn om hun natuurlijke rijkdom te conserveren.

Ronald en Diënne Bontrop

Waardering voor de reis                                                    10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays       10

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken        Ja

 

Lees verder

Alles was indrukwekkend

Reis op maat  (september 2015)

Deze reis voldeed zeker aan onze verwachtingen en nogmaals dank voor de perfecte organisatie.

De reis was echt perfect georganiseerd zowel het Nathab- als het Beijinggedeelte. Accomodaties, gidsen, vervoer, bezoeken aan typische stadjes en de vriendelijke contacten met de bewoners ervan, bezoeken aan pandacentra in Chengdu, en de andere parken waren indrukwekkend. Bovendien was het reisgezelschap (allemaal Amerikanen) heel aangenaam.

Toch één enkele ontgoocheling : in het Tangjiahe nature reserve. De natuurpracht is heel mooi, maar er is bijna geen wildlife te bespeuren : tien takins (gnoegeit) op honderden meter afstand,  tien verschillende vogeltjes, een paar vlinders, een half verscholen wild varken en een bende makaken. Dit is heel weinig om twee dagen mee te vullen. Een dagje meer in Chengdu en eentje minder in Tangjiahe had misschien beter geweest.

C. Van den Wyngaerde en J. Buelens

Lees verder

Prima georganiseerd!

Reis op maat  (mei 2017)

Wij hebben een hele mooie reis gehad! Wellicht keren we nog eens terug om het noorden en oosten te bezoeken. Daar schijnen ook erg mooie parken te zijn. (Assam, Sundarbans)

Jullie India partner, heeft alle transfers uitstekend georganiseerd, zelfs met wachttijden in hotels met airco. Helaas spraken de meeste chauffeurs weinig Engels, zodat we niet veel met hen hebben kunnen communiceren over wat we tijdens de reis zagen. Maar allen deden hun uiterste best het ons zo comfortabel mogelijk te maken.

Alle accommodaties waren prima, de ontvangst was allerhartelijkst en de persoonlijke aandacht en service prima.
Voor een reis als de onze, waarin de nadruk lag op tijgers, was de temperatuur goed. Voor overige wildleven was het feitelijk iets te warm. Daarentegen was het geen hoogseizoen meer, waardoor de parken redelijk rustig waren. Tadoba was eigenlijk het drukst. Een stofmasker is aan te raden.

Inge Lugtigheid en Jaap Schuurman

Lees verder

Een fantastische reis!

Reis op maat  (mei 2017)

Alles was tot in de puntjes verzorgd. Mooie accommodaties. Vijf gamedrives in Nagarhole Nationaal Park, waarbij we drie tijgers hebben gezien. Frequent olifanten. Veel herten, apen, eekhoorns, pauwen en twee luipaarden!

Reisduur Bangalore Nagarhole was te lang om de eerste middag op tijd voor de gamedrive te zijn. Was geen probleem om dit te verzetten naar de ochtend van vertrek, waardoor we toch 5 gamedrives hadden en een tussenstop in Mysore konden invoegen om het paleis te bezoeken.
Reis naar Ooty mooie trip, prachtige botanische tuinen en mooie trip met de stoomtrein. reisduur naar Munnar ook te lang om middags nog een rondleiding op de theeplantage te doen, maar was wederom makkelijk verzet naar de volgende ochtend.
Madurai heel leuk. met gids naar het paleis en twee maal naar de tempel geweest en een sluitceremonie. Heel bijzonder om dat mee te maken.

Periyar Nationaal Park was een minder mooie safari. Zou de hele dag zijn van 05:30 tot 18:00 uur. In werkelijkheid met een jeep het park in over de “doorgaande weg”. Een paar apen en eekhoorns gezien. Vervolgens ontbijt. 45 minuten wandeling met gids door het park, mooie natuur, maar geen wild. De gids heeft ons in een roeiboot binnen 30 minuten over meertje heen geroeid en ons naar een museum gebracht, om een olifantenskelet te zien. Na de lunch werden we om 14:30 weer gedropt in het hotel. We hebben hierover contact opgenomen met lokale agent, die geregeld heeft dat we de volgende ochtend om 07:30 nog een trip op het meer van Periyar konden maken. Dit was wel prachtig, ondanks de lage waterstand. Herten, Aziatische runderen, Olifanten, schildpadden en veel vogels.

Backwaters, prachtig om met een boot door de kanalen te varen. te stoppen bij de vismarkt voor verse vis of konings garnalen, die vervolgens heerlijk werden bereid door de kok. Genoten van de serene rust, en het leven langs het water.

De eindbestemming was helemaal super in een waanzinnig huis op het strand van Marari. Volledig in de watten gelegd in een volledig verzorgd huis met de zee op enkele passen afstand. Waar de dolfijnen af en toe passeerden en de vissers af en aan voeren met hun traditionele schepen. Een genot om hier drie dagen alle indrukken van deze prachtige reis te verwerken.
Niets dan lof over de reis, de organisatie en bij veranderingen was snel een alternatief of oplossing geregeld.
Tevens regelmatig en veel informatie ontvangen tijdens de planning en voor vertrek en een prachtige wildgids bij aankomst in India.

Mariska de Pagter

Lees verder

Fantastisch!

Reis op maat  (mei 2017)

De hele reis was fantastisch.

In één woord fantastisch.

Sek

Lees verder

Supermooie ervaring

Reis op maat  (april 2017)

Fijn walvis gespot en aardige mensen.

Helaas kon ik niet zo goed wennen, aan de temperatuur van rond de vierendertig graden en een bijzonder hoge luchtvochtigheidsgraad.

Carol Zeitlin

Lees verder

Het was geweldig!

Reis op maat  (april 2017)

We hebben de dieren gezien, waar we voor kwamen. De lodges waar we verbleven waren erg netjes en het personeel zeer vriendelijk. Als we het geld ervoor hadden zaten, we er volgende week weer!

We hebben het vreselijk naar ons zin gehad en alles was perfect geregeld. Op elke luchthaven stond er iemand ons netjes op te wachten en het vervoer tussen de parken was ook goed geregeld.

Kimberly van Ditmarsch

Lees verder

Genoten van de tijgers

Reis op maat  (april 2017)

Het was een hele goede reis en de organisatie was perfect. Op alle locaties was er een vertegenwoordiger, om ons te helpen. Zowel bij aankomst alsook bij vertrek. Waarvoor onze dank.

We hebben er heeeeel veel van genoten.

Tadoba was een hoogtepunt, vier tijgers en in totaal zeven tijgers gespot.

Pench de omgeving was prachtig, geen tijgers maar wel andere wildsoorten.

Kanha  één tijger gezien, maar weer in een andere omgeving.

De rest van de toer is ook goed meegevallen met de forten en paleizen.

Heel hartelijk bedankt.

Julia en jean-pierre Dunon

Lees verder

Het dak van Afrika

Reis op maat  (maart 2017)

Op donderdag 9 maart om 7.15 uur in de ochtend stonden we op de top van de Kilimanjaro. Het was het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van onze reis.

We hebben een geweldige reis gehad naar het dak van Afrika.

We zijn er van overtuigd dat we het mogelijk niet gered hadden als we niet zo’n geweldige steun hadden gehad van ons team. Deze mensen waren in één woord geweldig.

We zullen dan ook zeker jullie naam noemen bij mensen, die er ook over denken de Kilimanjaro te beklimmen.

Nogmaals hartelijk dank en wie weet tot ziens.

Hanneke en Johan Blokvoord

 

Lees verder