Reiservaringen

316 resultaten gevonden

Zanzibar Next Paradise

Reis op maat  (aug 2022)

We hebben een heerlijke vakantie gehad op Zanzibar. Het resort Next Paradise was fantastisch. Zo heerlijk kleinschalig en goede service en lekker eten. Ook The Sands, wat we zelf hadden geboekt is een fijn resort.

Waardering voor de reis: 9

Ons transport van het vliegveld naar Next Paradise duurde veel langer dan nodig omdat onze chauffeur niet precies wist waar hij moest zijn dus reden we een hele tijd langs de kust heen en weer op zoek naar de afslag naar ons hotel. Hij moest ook veel bellen met iemand om instructies te krijgen. Dus we kwamen veel later dan nodig op ons resort.

De excursies waren mooi maar het bezoek aan Prison Island viel wat tegen. Het eiland is niet echt mooi verzorgd, er valt weinig te zien behalve de schildpadden en het was erg druk daar. Heel veel schildpadden in een klein gebied met veel toeristen. Het snorkelen bij de zandbank en de lunch daar was zeker wel de moeite waard. We hadden wel een privé excursie geboekt maar dat bleek niet goed te zijn gegaan en dus hadden we een groepsexcursie.
De safari blue experience was gelukkig wel nog op tijd privé geregeld. We hebben op 2 plekken gesnorkeld. Het snorkelen was mooi maar op de 1e plek was het veel te druk met teveel boten en dus niet relaxed om te snorkelen omdat je goed moest opletten om niet te botsen met een boot of andere mensen. Op de 2e plek waren we de enige en dat was heel fijn.
Ik had me wel meer voorgesteld van het bezoek aan de mangrove daarna. Dat was alleen daarheen varen en de gelegenheid hebben om te staan in het water maar verder was er niks te zien of te doen.

Een paar dagen later gingen we naar Jozani Forrest. We hadden geluk als eersten naar een plek meegenomen te worden waar de apen zaten. Maar algauw kwamen er hele hordes mensen onze kant op, om ook de apen te zien. Als we daartussen hadden gezeten dan had het een veel minder mooie ervaring geweest. Was dus erg massaal.
De boardwalk door de mangrove was leuk maar wel veel korter dan ik had verwacht. En ook de wandeling daarna door het bos was erg kort. We waren denk ik 10 minuten onderweg. Het was een kort rondje waarbij we zowat de parkeerplaats nog konden zien dus dat viel ook wel tegen. Wat ook jammer was dat we helemaal geen vogels, slangen of andere dieren hebben gezien in Jozani Forest, naast de apen natuurlijk die we gelukkig van heel dichtbij hebben gezien.
Het was apart dat we werden opgehaald bij The Sands voor deze excursie door een chauffeur met een gids en dat we dan bij Jozani Forest ook nog een gids kregen dus liepen we met 2 gidsen daar.

Next Paradise zou ik iedereen aanraden, wat een heerlijk resort. Daar zou ik zo nog eens teruggaan.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 9

De service van jullie is uitstekend, zowel voor, tijdens als na de reis. Goede bereikbaarheid en als er iets is dan wordt het opgelost.

Ondanks onze kritische punten bij de excursies hebben we een fantastische vakantie gehad, echt fantastisch. Maar dit zijn punten die wellicht enerzijds met onze eigen verwachtingen te maken hebben of toch handig zijn om te verbeteren of gewoon met toeval en pech te maken hadden maar vond het wel belangrijk om te laten weten.

Tot de volgende keer!
Bedankt voor alles!

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Monique G.

Lees verder

Safari reis Kenia

Reis op maat  (jul/aug 2022)

We hebben samen met Sundowner een privé safari reis samengesteld naar Kenia. Het meedenken, het meerdere keren wijzigen en uitbreiden van onze reis was geen enkel probleem. We hebben die service als heel erg prettig ervaren en hebben daardoor een super mooie en onvergetelijke safari gemaakt in Kenia! Dankjewel!

Waardering voor de reis: 10

Kenia:
We kwamen ’s avonds laat aan op de luchthaven. Daar stond een chauffeur klaar en werden wij keurig naar ons hotel gebracht. De volgende dag begon onze safari.

Onze chauffeur tijdens onze gehele safari was een geweldige man die heel veel wist en vertelde. Hij dacht ook mee in het geen wij graag wilde zien. Zo hebben wij twee keer een zeer uitgebreide, luxe lunch box meegekregen, zodat we verder het park in konden gaan in de hoop o.a. de trek van de gnoes te kunnen zien bij de Mara rivier.
En dat is gelukt!! Door de lunch box konden wij daar blijven staan, eten en rustig wachten en dat werd beloond: uiteindelijk besloot een grote groep gnoes de oversteek te wagen. Dat was geweldig om te zien en mee te maken!
We hadden het echt getroffen met onze chauffeur. Zo ook bij de Kilimanjaro. Wij waren daar 2 dagen in Satao Elerai lodge en de Kilimanjaro was al dagen gehuld in nevel. De laatste middag daar, kwam de chauffeur naar ons toe en vertelde dat de Kilimanjaro te zien was! Wij en alle andere gasten hadden dat nog niet gezien dus iedereen was helemaal enthousiast en bedankte hem. Dat was zo mooi.
Ook had hij voor de terugreis een voorstel met ons besproken. We zouden de laatste dag van Tsavo-oost terug rijden naar Nairobi. Gezien de wegen en het verkeer een reis van ongeveer 6-7 uur. Hij vroeg ons na te denken of wij er voor openstonden om met de trein (eerste klas) terug te reizen naar Nairobi. Reisduur 4 uur. Hij zou de tickets regelen met het kantoor en uiteraard helemaal met ons meereizen naar het hotel in Nairobi.
Wij vonden dit wel een goed voorstel want zo hadden we die laatste ochtend nog een rustige gamedrive en route om vervolgens door te rijden (15 minuutjes) naar het treinstation in Voi. In de trein gestapt met gereserveerde eerste klas zitplaatsen en 4 uur later ontspannen uitgestapt in Nairobi.
Onze complimenten voor de agent met in het bijzonder onze chauffeur.
Hij heeft van onze reis een onvergetelijke vakantie gemaakt!
Fijn dat jullie, Sundowner, samenwerken met deze agent.

De accommodaties waren bijna allemaal geweldig en overtroffen onze verwachtingen. De locaties zo mooi gekozen!
Karen Blixen Camp was echt geweldig. De mensen zo vriendelijk en behulpzaam. Prachtige locatie aan de Mara rivier met zijn nijlpaarden. Grote luxe tenten, overheerlijk eten, gemoedelijke sfeer. Wat ons betreft comfort en luxe!
Lake Nakuru Sopa Lodge had een mooi uitzicht op Lake Nakuru. Keurige accommodatie en prima eten. Het park is prachtig met veel dieren. We hebben hier drie leeuwinnen vanuit de jeep gevolgd die op jacht waren. Prachtigom te zien en filmen!
Lake Naivasha Sopa Lodge was heel bijzonder door de zebra’s en gazelles in de tuin voor het huisje. Ook de nijlpaarden die middels een hek op afstand worden gehouden zijn prachtig te zien vanuit je kamer. Wij vonden dit een mooie accommodatie met een uitgebreid buffet.
Satao Elerai Camp was weer zo’n geweldige locatie en accommodatie. Het uitzicht op de drinkplaats was prachtig. En als de Kilimanjaro zich laat zien is dat zo mooi. De mensen uiterst vriendelijk, behulpzaam en zo aardig. Het ontbijt en diner top!
De luxe safari tenten zijn mooi ingericht met goede bedden en met uitzicht op de Kilimanjaro. De giraffen lopen voor langs je tent!!
Kilaguni Serena Safari Lodge was heel comfortabel met een geweldig uitzicht op een hele grote drinkplaats. Waar continu dieren aanwezig waren. Maraboes, olifanten, jakhalzen, giraffen, pumba’s, apen, zebra’s, buffels … zo ontzettend veel!. Geweldig!
Prima kamers met heerlijke bedden, goed eten en mooi uitzicht vanaf het balkon of terras.
Ashnil Aruba Lodge in Tsavo-oost vonden wij de minste accommodatie. De kamer waren erg eenvoudig en authentiek… Zo ook de badkamer. Alles was er zeker wel schoon. Het eten was ook zeer eenvoudig en niet heel veel keus. Het uitzicht was een kale vlakte en helaas hebben wij vanuit de accommodatie geen enkel dier gezien. Wellicht verwend door alle andere mooie accommodaties 😉
Wat ons betreft in zijn geheel de minst mooie accommodatie; zeer eenvoudig.
Het park Tsavo-oost is wel prachtig. Heel veel dieren gezien!

We hebben de parken Masai Mara, Lake Nakuru, Lake Naivasha, Amboseli, Tsavo-west en Tsavo-oost bezocht. Allemaal prachtige parken. Elk park is uniek met zijn eigen vegetatie, dieren en bijzonderheden. Tsavo-west heeft prachtige lavavelden. Heel mooi op te zien en over te lopen. Daar hebben wij ook het luipaard gespot! Gebeurd niet vaak omdat dit vrij schuwe dieren zijn.
In de Masai Mara hebben we ook een adembenemende ballonvaart gemaakt. Dat was zó mooi en bijzonder. Na de landing staat er midden in de Masai Mara een tafel klaar om te gaan ontbijten. Koks die heerlijke omeletten bakken, heel veel fruit, wafels, pannenkoeken, broodjes etc. Dat vergeten wij nooit meer, echt geweldig!

We hebben een geweldige reis gehad, met schitterende accommodaties, super chauffeur en tevens gids, de prachtigste dieren en landschappen gezien, goed georganiseerd: een ervaring om nooit te vergeten!
Dank jullie wel!

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 10

Als wij dan toch een heel klein puntje “moeten” noemen dan is de zichtbaarheid van de agent op het vliegveld bij aankomst te summier. Een groter bordje met de tekst ……. en/of Sundowner zou prettig zijn geweest. Wij en met ons nog twee andere gezinnen hebben de agent in eerste instantie niet gezien.

Ervaring met Sundowner is met één woord GEWELDIG!
Onze vakantie kon in 2020 helaas niet doorgaan door Covid-19, het jaar daarop was het nog steeds allemaal moeilijk, dus mochten we onze reis doorboeken naar 2022. Dat was een geweldige service.

  • Het aanpassen van de reis in de tussentijd was ook geen enkel probleem.
  • Het meedenken over de reis en de uitvoering op papier (reisplan etc.) was heel goed verzorgd.
  • Veel ervaring en goede ideeën.
  • Het contact was ook altijd prettig en verliep altijd goed: goede bereikbaarheid en snelle reacties.
  • Het toesturen van het reisplan, informatie en dergelijke was heel duidelijk, zeer uitgebreid en keurig verzorgd.
  • De informatie die we een paar dagen voor vertrek ontvingen vonden we ook een hele goede service.

Onze ervaring is zeer positief en jullie hebben er voor ons een onvergetelijke mooie vakantie van gemaakt!

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Heidy van S.

Lees verder

Sportvissen in de Azoren

Reis op maat  (aug 2022)

Geweldig gevist op een catch and release manier. Dit was het enige reisbureau dat een bootcrew kon vinden dat aan catch and release deed. Hierdoor konden we alles weer vrij laten hoewel de norm in de Azoren is dat alles meegenomen wordt. Voor het vissen hoefde wij zelf niets mee te nemen. Alles was geregeld en werd voor ons op de boot gedaan.

Waardering voor de reis: 10

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 10

Een nummer van een contactpersoon in de Azoren klopte niet, maar dit is snel opgelost! Het telefooncontact was perfect en zelfs toen er een probleem ontstond op de vakantie zelf kon ik meteen terecht bij jullie en was alles voorspoedig verholpen.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Nee

Het land waar ik interesse in heb staat niet op jullie lijst.

Hans H.

Lees verder

Pico, Faial & Sao Miguel reis

Reis op maat  (jul 2022)

We hebben genoten van de reis! Het is echt een fantastische bestemming. Mosteiros Place vonden we de beste accommodatie. En voor de totaalprijs van de reis hadden we verwacht dat het niveau van Mosteiros de standaard was.

Waardering voor de reis: 8

Hadden in februari geboekt en meeste was al weg. Coasteering was heel leuk maar nog leuker als groepen op leeftijd worden ingedeeld (wij zaten in een groep met kids van zes jaar waardoor het tempo heel laag was). Al met al top en we gaan zeker nog een keer!

– Aldeira de Gingeiras op Pico:
* heel leuke accommodatie. Wel een paar punten van aandacht. Er is geen receptiegebouw oid. Goed om een telefoonnr aan te geven in het reisschema.
* in het huisje was geen plek voor vijf. We hebben een extra huisje voor twee personen gekregen. Helemaal prima maar goed te weten.
* Ontbijt was not included. Dat staat ook in het reisschema maar in de nabije omgeving zijn geen winkels om inkopen. Wij kwamen zaterdagavond laat aan en op zondag zijn winkels dicht. Eigenaren hebben elke ochtend ontbijt gebracht, dat zou een oplossing kunnen zijn om mee te nemen.
– Terranostra Garden Hotel in Furnas had een beetje rare sfeer. Niet heel gastvrij, gedateerd, moest echt mee in stramien, beetje wintersporthotel vibe in de zomer.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 8

Heel goed, hands on en jullie hebben de vakantie echt heel goed geregeld! Komen graag weer bij jullie terug!

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Susanne K.

Lees verder

Rondreis Namibië & Mauritius

Reis op maat  (jul/aug 2022)

We hebben een hele mooi rondreis in Namibië gemaakt en vervolgens een aantal dagen op Mauritius doorgebracht. Alles was top geregeld en de mensen waren supervriendelijk.

Waardering voor de reis: 9

De landschappen en de dieren die we hebben gezien hebben een onvergetelijke indruk gemaakt. Hoogtepunten waren Etosha (mn cheetah, leeuw en wassende olifanten), op 10 meter van neushoorns staan, zwemmen met walvissen en dolfijnen op Mauritius.

De lodges die we het meest waardeerden waren Epacha lodge (Etosha), Frans Indongo lodge en Zebra Kalahari lodge. Deze waren alledrie heel mooi gelegen, hadden goed eten en heel attent personeel.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 9

We vonden de lodges allemaal goed, maar Emanya viel wat tegen qua eten en personeel.
De lodge bij Aus viel ook wat tegen qua eten, maar op zich was dit een korte tussenstop, dus dan maakt het minder uit.
Op een aantal plekken hebben we toch excursies bijgeboekt (Zebra, Fish River Canyon, Frans Indongo, Mauritius), wat prima was omdat vooraf lastig in te schatten is wat je wilt doen. In Swakupmund hadden we wellicht wel vooraf moeten boeken want daar zijn we uiteindelijk zelf op pad gegaan waarbij we wellicht wat minder hebben gehaald uit deze plek.

Met de service van Sundowner zijn we heel tevreden. We waren heel blij dat we in goed overleg de reis 2 jaarhebben kunnen uitstellen. Verder waren we echt heel blij dat Sundowner ons heeft geholpen toen onze bagage niet was aangekomen in Johannesburg.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Joost van D.

Lees verder

19-daagse rondreis West Canada

Reis op maat  (aug 2022)

Tijdens deze reis heb ik Vancouver Island & de parken van West Canada bezocht.

Waardering voor de reis: 8

Nooit meer iemand onderbrengen in Wells Gray Inn in Clearwater

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 6

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 8

Positieve ervaring met Sundowner

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Hans G.

Lees verder

Rondreis Kenia & Zanzibar

Reis op maat  (Aug 2022) Bekijk foto's !

Een waanzinnige ervaring met van alles wat. De safari was intensief, maar magisch. We hadden een geweldige gids, met een enorme passie en kennis voor en wildlife. Maar ook naast zijn dierenkennis hadden we ook leuke gesprekken met hem over het leven en de cultuur in Kenia.

Waardering voor de reis: 9

De accommodaties waar we verbleven waren erg mooi en behoorlijk luxe. De gidsen, chauffeurs etc die betrokken waren bij onze reis, waren altijd stipt op tijd!

Masai Mara was fantastisch, we hebben zoveel wildlife gezien! En de boottocht op lake Naivasha en wandeling over Cresent Island is een leuke afwisseling na alle game drives.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 9

De accommodaties waren erg mooi. Sarova Mara daar sliepen we in tenten en de mensen daar waren super vriendelijk. Sopa lodge was veel groter en massaler. Niet helemaal onze voorkeur, dus dat hadden we graag geweten van tevoren. Maar het was verder ook een prachtige plek en leuk om eens mee te maken dat de dieren recht voor onze deur liepen. Dhow Palace was mooi en knus. Funn beach op Zanzibar was een paradijs!

Een ander punt: in onze planning stond dat het 5u rijden zou zijn van Lake Naivasha naar Nairobi, maar dat was klein 2 uurtjes. Na de lunch zijn we naar het Sheraton gegaan op de airport, maar er ging ’s avonds ook een rechtstreekse vlucht naar Zanzibar. Dat had ons een nacht gescheeld in het (dure) Sheraton en waren we ’s morgens al wakker geworden in Stonetown. Nu voelde het als een ‘verloren’ dag, waarbij we hebben zitten wachten, terwijl we ook gelijk door konden. De vlucht die we nu habben heeft ook een tussenstop en duurde ook een stuk langer dan de rechtstreekse vlucht.

Topreis, hele gave ervaring!

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Merel P.v.W.

               

 

Lees verder

Rondreis West Canada

Reis op maat  (juni 2022) Bekijk foto's !

Ontzettend mooi route, veel natuur en wildlife gezien. Zeker de dag met Rolf Hicker was de moeite waard.

Waardering voor de reis: 8

Rolf Hicker was een echte toevoeging aan onze reis, hij weet feilloos vele dieren te vinden die je van dichtbij kunt zien. De dag is ook goed verzorgd. Misschien is dit een optie voor andere mensen. Het is niet goedkoop maar zeker ook voor fotografen de moeite waard.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 8

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Nicole B.

               

Lees verder

Sao Miguel, Pico & Faial rondreis

Reis op maat  (juli 2022)

Tevreden over de reis, mooi gebied van de Azoren. Excursies op het water beter elders dan rond het eiland Sao Miguel. Canyoning op Sao Miguel was erg leuk.

Waardering voor de reis: 8

Lokale reisbureau maakte 2 keer een fout: 1 keer m.b.t. de huurauto die er niet was toen we aankwamen en 1 keer met ophalen/transfer vanuit Sao Miguel naar het hotel op Faial.
Verder beste om walvis excursies in Faial / Pico te doen en niet bij Sao Miguel. Bij Sao Miguel een stuk minder kans om ze te zien. Ik denk dat een big game vis dag ook beter te doen is i.p.v. bij Sao Miguel. Wij vingen niks tijdens een 4 uur excursie op Sao Miguel en dat is jammer, want is toch een duur uitje.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 8

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Fam. Teuben

Lees verder

Safari rondreis Tanzania & Zanzibar

Reis op maat  (aug 2022)

Wij hebben een fantastische reis gemaakt met ons gezin met 3 kinderen in de leeftijd van 18, 17 en 15 jaar. We hebben ontzettend veel dieren gezien en onze gids heeft ons heel veel verteld en geleerd over Tanzania, de natuur en de dieren.

Waardering voor de reis: 10

Daarnaast reed hij heel erg veilig en verantwoord. Het ontvangst en verblijf bij de lodges was ook heel erg goed geregeld, super aardig personeel en het eten was goed, afwisselend en lekker. Alhoewel we lange dagen in de auto hebben gezeten, hebben onze kinderen ook een hele fijne vakantie gehad.
Als kers op de taart sloten we de vakantie af in Zanzibar. We zaten in Fun Beach Hotel en daar vonden we de sfeer precies goed, heel relaxed, lief personeel en lekker eten. Echt een aanrader.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 10

Heel goed, compleet en informatief.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

We waren erg blij met de suggesties voor het geven van de tips (staat vermeld in de informatie van Sundowner) in de lodges en bijv aan de gids. Dus het is belangrijk om voldoende dollars mee te nemen want die kun je niet makkelijk pinnen in Tanzania.

Sankie G.

Lees verder