020 - 641 86 97 info@sundowner.nl info- of voorstel aanvragen

Reiservaringen

154 resultaten gevonden

Alles was indrukwekkend

Reis op maat  (september 2015)

Deze reis voldeed zeker aan onze verwachtingen en nogmaals dank voor de perfecte organisatie.

De reis was echt perfect georganiseerd zowel het Nathab- als het Beijinggedeelte. Accomodaties, gidsen, vervoer, bezoeken aan typische stadjes en de vriendelijke contacten met de bewoners ervan, bezoeken aan pandacentra in Chengdu, en de andere parken waren indrukwekkend. Bovendien was het reisgezelschap (allemaal Amerikanen) heel aangenaam.

Toch één enkele ontgoocheling : in het Tangjiahe nature reserve. De natuurpracht is heel mooi, maar er is bijna geen wildlife te bespeuren : tien takins (gnoegeit) op honderden meter afstand,  tien verschillende vogeltjes, een paar vlinders, een half verscholen wild varken en een bende makaken. Dit is heel weinig om twee dagen mee te vullen. Een dagje meer in Chengdu en eentje minder in Tangjiahe had misschien beter geweest.

C. Van den Wyngaerde en J. Buelens

Lees verder

Prima georganiseerd!

Reis op maat  (mei 2017)

Wij hebben een hele mooie reis gehad! Wellicht keren we nog eens terug om het noorden en oosten te bezoeken. Daar schijnen ook erg mooie parken te zijn. (Assam, Sundarbans)

Jullie India partner, heeft alle transfers uitstekend georganiseerd, zelfs met wachttijden in hotels met airco. Helaas spraken de meeste chauffeurs weinig Engels, zodat we niet veel met hen hebben kunnen communiceren over wat we tijdens de reis zagen. Maar allen deden hun uiterste best het ons zo comfortabel mogelijk te maken.

Alle accommodaties waren prima, de ontvangst was allerhartelijkst en de persoonlijke aandacht en service prima.
Voor een reis als de onze, waarin de nadruk lag op tijgers, was de temperatuur goed. Voor overige wildleven was het feitelijk iets te warm. Daarentegen was het geen hoogseizoen meer, waardoor de parken redelijk rustig waren. Tadoba was eigenlijk het drukst. Een stofmasker is aan te raden.

Inge Lugtigheid en Jaap Schuurman

Lees verder

Een fantastische reis!

Reis op maat  (mei 2017)

Alles was tot in de puntjes verzorgd. Mooie accommodaties. Vijf gamedrives in Nagarhole Nationaal Park, waarbij we drie tijgers hebben gezien. Frequent olifanten. Veel herten, apen, eekhoorns, pauwen en twee luipaarden!

Reisduur Bangalore Nagarhole was te lang om de eerste middag op tijd voor de gamedrive te zijn. Was geen probleem om dit te verzetten naar de ochtend van vertrek, waardoor we toch 5 gamedrives hadden en een tussenstop in Mysore konden invoegen om het paleis te bezoeken.
Reis naar Ooty mooie trip, prachtige botanische tuinen en mooie trip met de stoomtrein. reisduur naar Munnar ook te lang om middags nog een rondleiding op de theeplantage te doen, maar was wederom makkelijk verzet naar de volgende ochtend.
Madurai heel leuk. met gids naar het paleis en twee maal naar de tempel geweest en een sluitceremonie. Heel bijzonder om dat mee te maken.

Periyar Nationaal Park was een minder mooie safari. Zou de hele dag zijn van 05:30 tot 18:00 uur. In werkelijkheid met een jeep het park in over de “doorgaande weg”. Een paar apen en eekhoorns gezien. Vervolgens ontbijt. 45 minuten wandeling met gids door het park, mooie natuur, maar geen wild. De gids heeft ons in een roeiboot binnen 30 minuten over meertje heen geroeid en ons naar een museum gebracht, om een olifantenskelet te zien. Na de lunch werden we om 14:30 weer gedropt in het hotel. We hebben hierover contact opgenomen met lokale agent, die geregeld heeft dat we de volgende ochtend om 07:30 nog een trip op het meer van Periyar konden maken. Dit was wel prachtig, ondanks de lage waterstand. Herten, Aziatische runderen, Olifanten, schildpadden en veel vogels.

Backwaters, prachtig om met een boot door de kanalen te varen. te stoppen bij de vismarkt voor verse vis of konings garnalen, die vervolgens heerlijk werden bereid door de kok. Genoten van de serene rust, en het leven langs het water.

De eindbestemming was helemaal super in een waanzinnig huis op het strand van Marari. Volledig in de watten gelegd in een volledig verzorgd huis met de zee op enkele passen afstand. Waar de dolfijnen af en toe passeerden en de vissers af en aan voeren met hun traditionele schepen. Een genot om hier drie dagen alle indrukken van deze prachtige reis te verwerken.
Niets dan lof over de reis, de organisatie en bij veranderingen was snel een alternatief of oplossing geregeld.
Tevens regelmatig en veel informatie ontvangen tijdens de planning en voor vertrek en een prachtige wildgids bij aankomst in India.

Mariska de Pagter

Lees verder

Fantastisch!

Reis op maat  (mei 2017)

De hele reis was fantastisch.

In één woord fantastisch.

Sek

Lees verder

Supermooie ervaring

Reis op maat  (april 2017)

Fijn walvis gespot en aardige mensen.

Helaas kon ik niet zo goed wennen, aan de temperatuur van rond de vierendertig graden en een bijzonder hoge luchtvochtigheidsgraad.

Carol Zeitlin

Lees verder

Het was geweldig!

Reis op maat  (april 2017)

We hebben de dieren gezien, waar we voor kwamen. De lodges waar we verbleven waren erg netjes en het personeel zeer vriendelijk. Als we het geld ervoor hadden zaten, we er volgende week weer!

We hebben het vreselijk naar ons zin gehad en alles was perfect geregeld. Op elke luchthaven stond er iemand ons netjes op te wachten en het vervoer tussen de parken was ook goed geregeld.

Kimberly van Ditmarsch

Lees verder

Genoten van de tijgers

Reis op maat  (april 2017)

Het was een hele goede reis en de organisatie was perfect. Op alle locaties was er een vertegenwoordiger, om ons te helpen. Zowel bij aankomst alsook bij vertrek. Waarvoor onze dank.

We hebben er heeeeel veel van genoten.

Tadoba was een hoogtepunt, vier tijgers en in totaal zeven tijgers gespot.

Pench de omgeving was prachtig, geen tijgers maar wel andere wildsoorten.

Kanha  één tijger gezien, maar weer in een andere omgeving.

De rest van de toer is ook goed meegevallen met de forten en paleizen.

Heel hartelijk bedankt.

Julia en jean-pierre Dunon

Lees verder

Het dak van Afrika

Reis op maat  (maart 2017)

Op donderdag 9 maart om 7.15 uur in de ochtend stonden we op de top van de Kilimanjaro. Het was het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van onze reis.

We hebben een geweldige reis gehad naar het dak van Afrika.

We zijn er van overtuigd dat we het mogelijk niet gered hadden als we niet zo’n geweldige steun hadden gehad van ons team. Deze mensen waren in één woord geweldig.

We zullen dan ook zeker jullie naam noemen bij mensen, die er ook over denken de Kilimanjaro te beklimmen.

Nogmaals hartelijk dank en wie weet tot ziens.

Hanneke en Johan Blokvoord

 

Lees verder

Een prachtige ervaring

Reis op maat  (maart 2017)

Ging specifiek voor de tijger. Ik heb vijf tijgers gezien en als extra vier luipaarden.

Het was een prachtige ervaring, met mooie lodges en heel vriendelijk en behulpzaam personeel. Het enige vermoeiende waren de twee vluchten na elkaar, gevolgd door een lange autorit op wisselend terrein!

Michel Decoster

Lees verder

Alles perfect geregeld!

Reis op maat  (februari 2017)

Zowel de begeleiding tijdens de tocht als het materiaal, zoals tenten, waren van een professionele kwaliteit. Dagelijks werd onze conditie gemeten en was er een zuurstofapparaat beschikbaar voor noodgevallen.

Daarbij was het team van dragers heel erg aardig, en hebben we nog steeds bewondering voor de kunsten van de kok. Een heel erg leuke bijkomstigheid was dat onze gids Musa dagelijks een update gaf met foto’s op Facebook. Heel leuk dus voor het thuisfront.

De klim zelf was toch wel redelijk zwaar, vooral het laatste stuk naar Stella point. Daarna was het weer goed te doen. We hebben dus de top bereikt en kijken daar met heel veel voldoening op terug. Ook de gekozen periode was prima. We hebben een bui gehad in het regenwoud maar de verdere tocht goed weer, hoewel wel vaak erg koud. Maar dat is waarschijnlijk gewoon op de Kilimanjaro. Over andere routes kunnen we niet oordelen maar hebben de indruk dat de Machame route voor ons de beste keuze was vanwege de afwisseling die er in zit en zeker de extra dag voor acclimatiseren. Van hoogteziekte nauwelijks last gehad.

Jan Kloosterman

Lees verder