Fanjove Island

Fanjove Island is een privé eiland dat ligt in de Songo Songo archipel. Deze archipel, op ongeveer 140 km ten zuiden van Dar es Salaam, bestaat uit 5 eilandjes omgeven door kristalhelder water en kilometer lange en nog volledig ongerepte koraalriffen. Op het eiland liggen 6 eco-bungalows zodat u vrijwel het hele eiland voor u alleen hebt. Een bezoek aan Fanjove Island nemen we graag in uw reis op maat naar Tanzania op.

Verblijf op een privé eiland

Hebt u altijd al eens een strandvakantie op een afgelegen privé eiland willen meemaken? Denk dan eens aan Fanjove Island in de Songo Songo archipel. Deze archipel, op ongeveer 140 km ten zuiden van Dar es Salaam, bestaat uit 5 eilandjes omgeven door kristalhelder water en kilometer lange en nog volledig ongerepte koraalriffen. Op het door witte zandstranden omgeven en met palmbomen en struiken begroeide Fanjove eiland liggen 6 houten en comfortabel ingerichte houten eco-bungalows met ensuite badkamer. De bungalows liggen ver van elkaar af voor optimale privacy. U loopt zo vanuit uw bungalow het stand op en de warme blauwe zee in.

“Genieten van rust op een afgelegen privé eiland”

Snorkelen en duiken

De uitgestrekte koraalriffen rond Fanjove Island zijn nog volledig ongerept en vol kleurrijke tropische vissen. Schildpadden, rifhaaien en vele andere soorten wilde dieren komt u vrijwel altijd tegen als u gaat snorkelen of duiken in het kristalheldere water. Tussen november en maart zijn vele trekvogels op Fanjove Island aanwezig. In de avond worden kokoskrabben, de grootste landkrabben ter wereld, actief. Langsnuitdolfijnen en tuimelaars zwemmen in grote groepen door de Songo Songo archipel. Op het eiland kunt u duikspullen huren om de riffen met duikgids te verkennen. Verder kunt u op en rond Fanjove Island o.a. kajakken, vissen, strandwandelingen maken, zeilen met een traditionele houten dhow en de Fanjove Nature trail lopen. U bereikt Fanjove Island met een vlucht van ca. 45 minuten vanuit Dar es Salaam naar de Songo Songo airstrip en een boot tocht van ca. 40 minuten varen met een speedboot. Een nachtje op Fanjove Island, open tussen juni en maart, kost tussen de 280,- en 320,- per persoon op basis van vol pension.

Accommodaties op Fanjove Island

Op Fanjove Island ligt alleen de Fanjove Island Lodge. Kijk hieronder voor meer informatie.

Fanjove Private Island Lodge

Lees meer

Activiteiten op Fanjove Island

  • Duiken

  • Snorkelen

  • Vissen

  • Varen met een dhow

  • Fanjove Nature Trail wandelen

Beste tijd voor Fanjove Island

KlimaatJFMAMJJASOND
● Droge- en Regen tijd (mm)54381161334521222820285986
● Dag temperatuur (°C)323331292828272829303131
Droge tijd Regen tijd
WildlifeJFMAMJJASOND
● Bultrug walvissen
● Dolfijnen
● Zeeschildpadden
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen Tanzania

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief