Met de schoolvakanties in 2024 & 2025 op familiereis

De boeken in de kast en even geen huiswerk. Het is tijd voor vakantie met je gezin. Maar waar gaat je familiereis heen dit jaar? Ga je samen met je kinderen op Big Five safari in Afrika, walvissen kijken op de Azoren, in tropische regenwouden op zoek naar orang oetans in Borneo, snorkelen op de Malediven, met een huurauto Canada verkennen, op husky safari in Finland, het noorderlicht bekijken in IJsland of wolven zoeken in de sneeuw in Italië. Zie je ook door de bomen het bos niet meer.

Wil je niet teveel betalen voor je familiereis? Wil je nog keuze hebben uit de leukste accommodaties? Vind je de prijzen van de vliegtickets ook zo schrikbarend hoog? De schoolvakanties  2024 & 2025 zijn een gewilde periode om op familie vakantie te gaan. Er is dus heel veel vraag (en niet alleen uit Nederland) naar vluchten en accommodaties. Boek daarom minimaal 9 maanden voor je op reis wilt voor je familie vakantie.

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met de mooiste reisbestemmingen in de voorjaarsvakantie, de mei vakantie, de zomer vakantie, de herfst vakantie en de kerstvakantie. Staat je reisbestemming of reis idee er niet bij? Bel of mail ons gerust voor je reis met kinderen in de schoolvakanties.

Bekijk onze familiereizen

Voorjaarsvakantie

Bekijk onze familiereizen

Voorjaarsvakantie (Schoolvakanties 2024 & 2025)

De voorjaarsvakantie valt eind februari. Heerlijk, 9 dagen om met je kinderen op vakantie te gaan. Februari is de beste tijd voor een familiereis naar Tanzania om de geboortegolf van honderdduizenden wildebeest kalfjes in de Serengeti mee te maken en daarna te gaan snorkelen op Zanzibar. Op een familiereis in Kenia kun je in de Masai Mara de Big Five bekijken. Ook spannend is een tijgersafari in India met je kinderen en daarna snorkelen met ongevaarlijke walvishaaien op de Malediven. Op een familiereis naar Borneo kun je in de regenwouden op zoek naar orang oetans. Je houdt meer van sneeuw en gezelligheid bij de open haard? Ga dan op familiereis naar Finland voor husky safari’s en het noorderlicht. Heb je iets anders in gedachten? Bel of mail ons gerust voor je familiereis op maat.

Tanzania    Kenia      India      Malediven     Borneo    Sri Lanka    Finland     Azoren     Canada

Februari 2024

 • Regio noord: 17 februari – 25 februari
 • Regio midden: 17 februari – 25 februari
 • Regio zuid: 10 februari – 18 februari

Februari 2025

 • Regio noord: 15 februari – 23 februari
 • Regio midden: 22 februari – 02 maart
 • Regio zuid: 22 februari – 02 maart

Meivakantie (Schoolvakanties 2024 & 2025)

De meivakantie valt eind april en begin mei. Soms 1 en soms 2 weken vakantie. Een periode dat in veel landen in Oost Afrika de regentijd op zijn hevigst is. Een reis naar de Seychellen is eind april/begin mei juist perfect. Dus wil je heerlijk relaxen in een luxe resort en snorkelen met je kinderen, dan is een familiereis naar de Seychellen een uitstekende keus. In zuidelijke Afrika is de regentijd in Namibië juist afgelopen en begint de droge tijd. Een prima reistijd om met je huurauto zelf rond te rijden door de mooiste woestijnlandschappen op zoek naar wilde dieren. April en mei zijn in India de beste tijden om naar tijgers te zoeken maar het is er met 4o graden en hoger ook behoorlijk heet (wel droge hitte). Dichterbij huis kun je op de Azoren de migratie van meer dan 20 soorten walvissen dolfijnen meemaken. Een reis naar de Azoren met je kinderen is leuk om te combineren met een city trip in Lissabon. Ook avontuurlijk is een familiereis naar IJsland. Zwemmen met je kinderen in de Blue Lagoon, spuitende geisers, vulkaanlandschappen en heetwaterbronnen bekijken en tussendoor walvissen en orka’s spotten. Staat je reisbestemming er niet bij? Bel of mail ons gerust voor je familiereis op maat.

Seychellen   Azoren   IJsland

Mei 2024

 • Regio noord: 27 april – 05 mei
 • Regio midden: 27 april – 05 mei
 • Regio zuid: 27 april – 05 mei

Meivakantie 2025

 • Regio noord: 26 april – 04 mei
 • Regio midden: 26 april – 04 mei
 • Regio zuid: 26 april – 04 mei

Zomervakantie (Schoolvakanties 2024 & 2025)

De zomervakantie valt in juli en augustus. 6 weken om te doen wat je wilt en heerlijk met je gezin op familie vakantie te gaan. Ga op vakantie naar Tanzania met je kinderen en spot de Big Five in de Serengeti en de Ngorongoro krater en ga daarna snorkelen op Zanzibar. Op familie safari kunt je ook naar Kenia met je kinderen waar ze de grote trek in de Masai Mara kunnen bekijken. Daarna relaxen aan het strand bij Mombasa, Zanzibar of de Seychellen. Op reis naar Namibië in de zomer vakantie is helemaal perfect. Helemaal “cool” is een combinatie van de woestijn in Namibië met de groene Okavango in Botswana (al of niet in combinatie met een paar dagen Kaapstad).Rij met je huurauto door de mooiste woestijnlandschappen, zoek wilde dieren, wandel door bergen en spot walvissen. Slapen doe je in een tent op het dak van uw jeep, in een lodge of in een tented camp. Je wilt een familie reis in een door het massa toerisme nog niet bezocht deel van de wereld? Dat kan op een vakantie naar de eilanden Sao Tome & Principe voor de west kust van Afrika. Bijnamen voor deze eilanden zijn “Jurassic Park”, de “Vergeten eilanden”, de “chocolade eilanden” en “het land dat wereld in tweeën deelt”. Spannend is ook een familievakantie in de natuur van Canada. Reis in Canada met je huurauto door de mooiste natuur landschappen op zoek naar beren, walvissen en andere wilde dieren. Borneo is nog zo’n perfecte familie vakantie bestemming. Wandel en vaar door regenwouden, zoek naar orang oetans, olifanten en exotische vogels en relax aan de mooiste stranden. In ons eigen Europa kun je ook de mooiste familie reizen maken. Wat dacht je van de Azoren met je kinderen. Reis rond met je huurauto op de Azoren, spot walvissen, bekijk vulkanen, zwem met dolfijnen, wandel door prachtige natuur, eet vis in een haventje en maak een mountainbike excursie. In de zomer op familie reis in IJsland is ook een goed idee. Rij de ringweg rond IJsland in huurauto en geniet van geisers, heetwaterbronnen, walvissen, vulkanen, gletjsers, wilde paarden, snorkelen in kristalhelder water, vogels bij Lake Myvatn, zwarte stranden, papegaai duikers, de Blue Lagoon en ongelooflijke mooie natuur. Je bent dit jaar in Italië? Ga dan op zoek naar beren in de Abruzzen. De Abruzzen, zei je? Klopt, een van de mooiste berggebieden van Italië met middeleeuwse dorpjes, heerlijk eten, robuuste wijnen en volop bruine beren en wolven. Dit moois vind je op slechts 2 uur rijden van Rome. Je zoekt wat anders voor je zomervakantie. Bel of mail ons voor je familiereis op maat.

Tanzania   Kenia   Namibië   Canada  Azoren   IJsland  Sao Tomé & Principe  Borneo   Italië

Juli – augustus 2024

 • Regio noord: 20 juli – 01 september
 • Regio midden: 13 juli – 25 augustus
 • Regio zuid: 06 juli – 18 augustus

Juli – augustus 2025

 • Regio noord: 12 juli – 24 augustus
 • Regio midden: 19 juli – 31 augustus
 • Regio zuid: 05 juli – 17 augustus

Herfstvakantie

Bekijk onze familiereizen

Herfstvakantie (Schoolvakanties 2024 & 2025)

De herfstvakantie valt in oktober. Je kinderen hebben 9 dagen vrij. Je zou met je kinderen op familievakantie naar Tanzania kunnen gaan. Het einde van de droge tijd en daarom een van de beste maanden om de Big Five in Tanzania te spotten. Een paar dagen safari en daarna paar dagen Zanzibar. Oktober is ook zeer geschikt voor een familiereis met kinderen in Kenia. De Seychellen met je kinderen is ook een mooi vooruitzicht. In oktober komen de zeeschildpadden op de Seychellen aan land om te nestelen. Je kunt dan prachtig met deze dieren snorkelen. Dichterbij kun je in oktober de migratie van meer dan 20 soorten walvissen en dolfijnen op de Azoren bekijken. Je denkt aan een andere bestemming voor je familiereis in oktober? Bel of mail ons voor de mogelijkheden voor een familievakantie reis op maat.

Tanzania     Kenia   Seychellen   Azoren reizen

Oktober 2024

 • Regio noord: 26 oktober – 03 november
 • Regio midden: 26 oktober – 03 november
 • Regio zuid: 19 oktober – 27 oktober

Oktober 2025

 • Regio noord: 18 oktober – 26 oktober
 • Regio midden: 18 oktober – 26 oktober
 • Regio zuid: 11 oktober – 19 oktober

Kerstvakantie (Schoolvakanties 2024 & 2025)

De kerstvakantie valt eind december begin januari. Heerlijk 2 weken de tijd voor een mooie familievakantie. Boek wel minimaal 9 maanden vooraf want dit is de allerdrukste periode van het jaar. In Tanzania begint de korte droge tijd met veel jonge dieren en groene natuur. Een prima tijd voor een safari in Tanzania met kinderen. Vier kerst in de Serengeti en oud en nieuw op Zanzibar. De kerstvakantie is ook zeer geschikt voor een safari in Kenia met je kinderen. Met de kerstvakantie kun je op tijgersafari in India met je kinderen. Daarna heerlijk uitrusten aan de stranden van Goa of de Malediven. Een reis naar de paradijselijke eilanden van de Malediven met je kinderen is perfect als je kinderen van strand en snorkelen houden. Naast tropische vissen kun je op de Malediven ook zwemmen met ongevaarlijke walvishaaien. Bel voor de Malediven voor onze aantrekkelijke vroegboekkortingen. Voor het echte kerstvakantie gevoel met kou, sneeuw en open haard ga je naar het besneeuwde Finland met je kinderen. Ga op husky safari, slaap in een ijshotel, rij met een sneeuwscooter, bekijk het noorderlicht, zwem in een wak, wandel door besneeuwde landschappen en geniet van een knetterende open haard. Bekijk onze reizen naar Finland. Ook IJsland met je kinderen in de kerstvakantie is een goede keuze. Bekijk op je familiereis in IJsland het vulkanische landschap, zwem in de warme blue lagoon, zie spuitende geisers, spot orka’s, rij over gletsjers en verbaas je over het noorderlicht. Je hebt een andere bestemming voor de kerstvakantie in gedachten? Bel of mail ons voor je familiereis op maat.

Tanzania    Kenia      India      Malediven   Finland   IJsland

December 2024 – januari 2025

 • Regio noord: 21 december – 05 januari
 • Regio midden: 21 december – 05 januari
 • Regio zuid: 21 december – 05 januari

December 2025 – januari 2026

 • Regio noord: 20 december – 04 januari
 • Regio midden: 20 december – 04 januari
 • Regio zuid: 20 december – 04 januari