Ontdek Arctisch Canada

Arctisch Canada, een uitgestrekte en vrijwel onbewoonde wildernis met spectaculaire landschappen, unieke wilde dieren, een rijke geschiedenis en een fascinerende Inuit cultuur. In de korte Arctische zomer smelt het ijs en komen de toendra vlaktes tot leven. De eerste ijsberen komen aan land en wandelen over tapijten van paarse en gele bloemen. Vogels doen zich tegoed aan insecten en beloega walvissen zwemmen de rivieren langs de Hudson Baai op. Rond Baffin Island trekt het pakijs zich terug zich en ijsberen, beloega’s, narwallen en walrussen laten zich zien. In deze periode kun je ook de Northwest Passage bevaren waar ontdekkingsreizigers eeuwenlang naar zochten. Na de zomer als het noorderlicht te zien is migreren kariboes naar het zuiden, wachten honderden ijsberen bij Churchill tot het pakijs dik genoeg is en zijn wolven te zien in het Wapusk National Park. Vanuit Winnipeg of Ottawa vlieg je in een paar uur naar het noorden van Canada en verblijf je in afgelegen en comfortabele lodges.

Volgende stap

Bezienswaardigheden Arctisch Canada

Bezienswaardigheden Arctisch Canada

Arctisch Canada is eigenlijk het boomloze toendra gebied boven de poolcirkel in de provincies Yukon, Northwest Territories en Nunavut. Vanwege de grote aantallen ijsberen en wolven rekenen wij het gebied rondom de Hudson Baai in Manitoba ook tot Arctisch Canada. De bezienswaardigheden in het uiterste noorden van Canada zijn vooral de spectaculaire landschappen. Ten zuiden van de poolcirkel liggen heuvels begroeid met bossen en talloze meren. Noordelijker gaat dit landschap over in eindeloze boomloze toendra vlaktes, moerassen en meren. Nog noordelijker liggen enorme bergachtige eilanden met fjorden en gletsjers zoals Baffin Island. Bylot Island en Ellesmere Island. Rond de eilanden ligt het eeuwige pakijs dat in het najaar optrekt tot aan de kusten van de Hudson Baai. Bekijk de vele landschappelijke bezienswaardigheden en hoogtepunten op de kaart van Arctisch Canada.

Ja, ik wil graag meer lezen

Wilde dieren in Arctisch Canada

Arctic Canada rendier migratie

In Arctisch Canada leven een aantal unieke wilde dieren die je nergens anders kunt zien. Bekend is natuurlijk de ijsbeer, de koning van het noordpoolgebied, die je hier vrij zeker kunt zien. Andere roofdieren die je in het noorden van Canada vrij zeker kunt zien zijn poolwolven en poolvossen. Deze dieren jagen op muskusossen, kariboes, sneeuwhazen, vogels en jonge zeehondjes. Langs de kusten van de Hudson Baai leven zeehonden, beloega walvissen, walrussen en zeehonden. Noordelijker rond het pakijs kun je ook narwallen en Groenlandse walvissen zien, Wat zuidelijker beneden de poolcirkel komen ook grizzly beren, zwarte beren en veelvraten voor. Bijzonder om mee te maken is de kariboe migratie in het najaar als 200.000 rendieren van de noordelijke Barren lands ruim 500 km zuidwaarts migreren om hun jongen ter wereld te brengen. Hierbij steken ze Ennadai Lake over wat prachtige fotomomenten oplevert. In het voorjaar migreren ze weer noordwaarts. In de korte arctische zomer kun je rond de 200 soorten vogels in het noorden van Canada spotten. Wil je meer weten over welke wilde dieren je waar en wanneer kunt zien, klik dan op onderstaande button.

Lodges in Arctisch Canada

Dymond Lake Lodge

In het uiterste noorden van Canada liggen een aantal unieke lodges op zeer afgelegen plekken. Van de toendra lodge op wielen bij Churchill waar je tussen de ijsberen slaapt of het verwarmde Arctic Safari Camp op het pakijs bij Baffin Island. Bekijk onze selectie hotels, lodges & tented camps in Arctisch Canada.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

Wat te doen in Arctisch Canada

Beluga walvissen

In het uiterste noorden van Canada kun je een aantal zeer bijzondere activiteiten doen die zelfs de meest verwende reiziger zal verbazen. Bekijk ijsberen vanuit een verwarmde toendra buggy op wielen of ga met de gewapende gidsen wandelen met de Koning van de Noordpool. Kajak tussen honderden witte beloega walvissen en spot walrussen op ijsschotsen. Vlieg met een helikopter over de toendra of stuur je hondenslede door de sneeuw. Fotograaf het spectaculaire noorderlicht of wandel in de avond onder de middernachtzon. Snorkel met narwallen of duik onder het pakijs bij Baffin Island.

Beste reistijd Arctisch Canada?

Beste tijd Arctisch Canada

De beste tijd voor een reis naar Arctisch Canada hangt af van wat je wilt zien, doen en meemaken. Wil je op de bloeiende toendra wandelen, kajakken met beloega’s, narwallen spotten vanaf het pakijs of staat wandelen met ijsberen, het noorderlicht observeren of wolven fotograferen op je bucket lijst? Wil je weten wat de beste reistijd is voor jouw activiteit. Klik dan op onderstaande button en lees alles over de beste reistijd voor je vakantie in Arctisch Canada.

Ja, ik wil graag meer lezen

Oost en West Canada

Heb je ook of juist interesse in een vakantie in West Canada of Oost Canada? Lees dan meer over onze fly drives, drijvende beren lodges, kanoën met orka’s en walvisreizen in Canada.

Ja, ik wil graag meer lezen

Veel gestelde vragen en praktische informatie Arctisch Canada.

Om je reis naar het noorden van Canada zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een dergelijke reis komt kijken. Van vliegen, paspoort en gezondheid tot en met tijdsverschil, geldzaken en kleding. Wil je weten hoe je je reis naar het uiterste noorden van Canada optimaal voorbereid, klik dan op onderstaande button.

Ja, ik wil graag meer lezen