Ga met Sundowner Wildlife Holidays op olifant reis naar Afrika & Azië.

De Afrikaanse olifant is het grootste lid van de Big Five en is met een maximale hoogte van 4 meter zelfs het grootste landdier ter wereld. Met 170 kilo aan planten per dag eet geen enkel ander dier zo veel vegetatie als de olifant. Olifanten zijn sociale dieren. Ze leven in kuddes die tot 1.000 leden groot kunnen worden en ze communiceren met elkaar door middel van een grote variatie aan geluiden op lage frequentie, die ze onderling soms wel op 10 kilometer afstand kunt horen. Olifanten zijn kenmerkend door hun kalme uitstraling, tenminste, zolang je ze met rust laat. Als een olifant zich bedreigd voelt, wordt hij heel gevaarlijk: hij flappert met zijn ronde, grote oren, trompettert en rent met een gewicht van zo’n 5.000 kilo op je af. Je kan tijdens een Big Five safari dus maar beter veilig in de jeep blijven zitten.

Olifant reizen

Bekijk onze reizen

Het Leefgebied van de olifant

Tanzania

Lees meer

Kenia

Lees meer

Oeganda

Lees meer

Rwanda

Lees meer

Congo-Brazaivlle

Lees meer

Gabon

Lees meer

India

Nepal

Lees meer

Beste tijd om bruine beren te spotten

WildlifeJFMAMJJASOND
● Tanzania
● Kenia
● Oeganda
● Rwanda
● Congo-Brazaville
● Gabon (strand)
● India
● Nepal
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen 

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief

  • Contactformulier Sundowner Wildlife Holidays

    Vermeld hieronder uw vragen en/of wensen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Voornaam- en achternaam

  • Telefoonnummer

  • Email

  • Uw reis wensen of vragen

  • Bij aanmelding gaat u akkoord met de privacy policy van Sundowner Wildlife Holidays