Zwemmen met haaien en grote zeedieren

Heb je altijd al eens willen zwemmen met haaien of andere grote zeedieren? Sundowner Wildlife Holidays stelt voor je speciale reizen op maat of in een kleine groep samen waarbij je op zoek gaat naar haaien of andere grote zeedieren. Door ruim 15 jaar ervaring kunnen we je als geen ander adviseren over de beste plekken voor het zien van een indrukwekkend dieren te zien. Ook vertellen we je graag waar en wanneer je het beste kunt snorkelen met walvishaaien of reuzenmanta’s.

Wil je ook in kristalhelder water snorkelen of duiken met vissen terwijl er een enorme walvishaai onder je door zwemt of heb je altijd al een mantarog willen spotten? Laat je door ons adviseren over de verschillende bestemmingen waar je kunt zwemmen met haaien en andere grote zeedieren en laat je adviseren over de beste periodes voor jouw reis op maat in een kleine groep.

 

Volgende stap

Waar kun je zwemmen met haaien en grote zeedieren ?

De beste plekken in Europa om walvissen in het wild te zien zijn IJsland, Noorwegen en de Azoren. Op deze plekken kunt u vrij gemakkelijk met boten de zee op om diverse soorten walvissen en dolfijnen te spotten. Andere plekken waar u walvissen en dolfijnen kunt zien zijn Groenland, Spitsbergen, Ierland, Schotland, Spanje en Madeira. Sundowner Wildlife Holidays, dé walvis reizen specialist, organiseert momenteel walvis reizen op maat naar IJsland, Noorwegen en de Azoren. Op korte termijn voegen wij walvissafari’s naar Groenland, Spitsbergen en Madeira aan onze bestemmingen toe. Bekijk de walvis bestemmingen op de kaart van Europa.

Azoren

Vanuit de eilanden Pico, Faial en Sao Miguel kun je met een speciale boot excursie naar de Princess Alice Bank. Hier kun je snorkelen of duiken tussen de betrekkelijk ongevaarlijke blauwe haai. Maar ook met manta’s. Vanwege de stroming en de diepte, zijn de minimale vereisten om te mogen duiken een Padi Advanced Open Water certificaat & minimaal 50 duiken.
Waar: Faial, Pico, Sao Miguel
Wanneer: juli – oktober

Bekijk onze reizen

Malediven

De Malediven is een van de beste plekken om met walvishaaien te zwemmen. Met name South Ari Atol heb je geweldige ontmoetingen met deze vriendelijke reuzen te zwemmen. Naast zwemmen met walvishaaien kun je ook in de Malediven ook zwemmen met mantaroggen. De beste plekken voor de roggen zijn in de kleine Hanifaru baai op de Baa Atol & de South Ari Atol.
Waar: South Ari Atol | Baa Atol
Wanneer: januari – december

Bekijk onze reizen

Mexico

Aan de oostkust van Mexico, bij het schiereiland Yucatan, vind je een rijk onderwaterleven met koraalriffen, lagunes en mangrovebossen. Tussen april en oktober verzamelen zich tientallen walvishaaien in dit gebied om zich te voeden met krill. Daarnaast kun je zwemmen met walvishaaien & mantaroggen in de zee van Cortez, aan de westkust van Mexico.
Waar: Yucatan | Zee van Cortez
Wanneer: mei – sep & jan – mrt

Bekijk onze reizen

Tanzania

Voor de kust van Tanzania ligt het kleinere en rustigere eiland Mafia. Dit eiland is nog niet door massatoerisme ontdekt. Je vindt hier nog rustige vissersdorpjes, met palmbomen omzoomde zandstranden en prachtige riffen waar je goed kunt zwemmen met walvishaaien. Walvishaaien, de vriendelijke reuzen van de zee, wagen zich dicht bij de kust in de warme wateren van de Indische Oceaan
Waar: Mafia Island
Wanneer: jan – feb & okt – dec

Bekijk onze reizen

Wanneer kun je zwemmen met haaien & zeedieren ?

De beste tijd om te zwemmen met haaien & zeedieren hangt af van de locatie waar je haaien of manta’s wilt kijken. Maar ook de soort haai of rog die je wilt zien. Van juli tot en met half oktober verzamelen in de Azoren talloze blauwe haaien en mako haaien. En er zijn weinig plekken op aarde waar zoveel scholen roggen samenkomen als in de Azoren.

Afgezien van het weer kun je het hele jaar walvishaaien & manta’s spotten in de Malediven. Zowel de oostkust als de westkust van Mexico kun je walvishaaien & manta’s spotten. Van half mei tot half september aan de oostkust. De westkust van Mexico is november tot mei de beste maanden om walvishaaien te zien.  In de buurt van Mafia Island voor de kust van Tanzania kun je tussen oktober en maart zwemmen met walvishaaien.

Mantarog
Walvissen spotten
J F M A M J J A S O N D
Azoren o o
Malediven o o o o o
Mexico
Tanzania o o
● Beste tijd    o Goede tijd   Redelijke tijd

Welke soorten haaien & zeedieren kun je zien?

De walvishaai en reuzenmanta vallen onder de haaien- en roggensoorten en behoren tot de grootste vissen op aarde. Beide soorten zeedieren eten alleen plankton en zijn ongevaarlijk voor de mens. Je kunt dus oog in oog staan met deze grote zeedieren. De walvishaai wordt gemiddeld zo’n 8 meter lang, maar er zijn wel eens exemplaren van maar liefst 15 meter gezien. De reuzenmanta is met zijn 7 meter ook een indrukwekkende verschijning. Zowel de reuzenmanta als de walvishaai komen wereldwijd voor in gematigde tot tropische oceanen.

Zwemmen met blauwe vinvissen ?

Op Sri Lanka is het in februari en maart mogelijk om met blauwe vinvissen te zwemmen. Onze agenten beschikken over speciale permits die dit mogelijk maken. Bekijk onze reizen met blauwe vinvissen

Wildlife reizen in Europa

Zwemmen met orka’s

In Noord Noorwegen kun je tussen november en half februari op een verantwoorde manier zwemmen met orka’s. Sundowner Wildlife Holidays organiseert volledig verzorgde zwemmen-met-orka-reizen op maat naar Noord Noorwegen. Lees meer over zwemmen met orka’s in Noord Noorwegen.

Zwemmen met dolfijnen

Wilt je op een verantwoorde manier zwemmen met dolfijnen op de Azoren? Dat kan met Sundowner Wildlife Holidays. Wij organiseren geheel verzorgde reizen op maat om op een verantwoorde manier te zwemmen met dolfijnen op de Azoren. Lees meer over zwemmen met dolfijnen

Hoe kan ik het beste haaien & manta’s fotograferen ?

Walvishaai, Wildlife spotten