Reuzen pandaberen reizen in China

In de diverse natuurgebieden van de uitgestrekte volksrepubliek China leven vele unieke sorten wilde dieren. Van tijgers, olifanten en sneeuwluipaarden tot kamelen, wolven en beren. Maar het meest tot de verbeelding sprekende wilde dier is toch de reuzen pandabeer. Dit unieke dier leeft in de dicht beboste en ontoegankelijke berggebieden in de provincies Sichuan, Shaanxi en Gansu.

Daarom concentreren wij onze natuurreizen in China momenteel op de provincie Sichuan omdat u hier de meeste kans hebt om reuzen pandaberen en andere wilde dieren in het wild te zien. De beste tijd voor een reis naar China om reuzen pandaberen in het wild te zien zijn de maanden maart tot en met mei als het paartijd is voor de reuzen panda’s. Ook oktober tot en met februari als er sneeuw ligt zijn goede maanden voor een natuurreis naar China om pandaberen in het wild te zien. Vanuit afgelegen hotels, berghutten of homestays en met speciale permits gaat u met lokale gidsen op beboste berghellingen en valleien op zoek naar reuzen pandaberen en andere wilde dieren. Diverse klanten hebben reuzen pandaberen in het wild gezien.

Indien u graag een dagje mee wilt helpen om reuzen pandaberen te verzorgen (Panda volunteer) dan kunnen we dit voor u verzorgen.

Wilt u graag een natuurreis in een ander deel van China maken? Of wilt u uwnatuurreis in China verlengen met een bezoek aan bijvoorbeeld Beijing, Xi’an, Shanghai, Yangshuo, Guilin of waar u ook maar heen wilt in China. Bel of mail ons voor uw rondreis op maat naar China.

Bekijk onze reuzen pandabeer reizen

Natuur rondreizen in China

Uiteraard biedt China veel meer soorten natuurgebieden waar u op zoek kunt gaan naar wilde dieren. Hoewel China zeer dicht bevolkt is, zijn er nog vele vooral onherbergzame gebieden die vrijwel onbewoond zijn. Ongerepte gebieden als de zinderende Taklamakan woestijn, de dampende regenwouden van Yunnan, de taiga wouden in het noordoosten bij de grens met Rusland, de uitgestrekte graslanden op het Tibetaanse plateau en de besneeuwde bergen in Qinghai. Gebieden die zo mooi zijn dat alleen al de reis ernaar toe meer dan de moeite waard is. In deze unieke natuurgebieden leven maar liefst 2 soorten tijgers, sneeuwluipaarden, luipaarden, nevel panters, zwarte beren, bruine beren, kleine pandaberen, wolven, jakhalzen, wilde honden, Chinese aligators, rivier dolfijnen, kamelen, yaks, olifanten, diverse soorten antilopen, herten, apen en ruim 1.300 soorten vogels. Kortom er valt heel veel te zien en te beleven in de natuur van China. Om wilde dieren in deze ontoegankelijke gebieden te zien zijn een goede logistiek, de juiste permits en ervaren lokale gidsen van doorslaggevend belang.

Bel of mail ons gerust voor een natuur rondreis op maat naar China.

Reuzenpanda

Lees meer

Wild Panda Nature Reserve

Lees meer

Golden Monkey Nature Reserve

Lees meer

Panda volunteer

Lees meer

Traditionele dorpjes en moderne metropolen, mao- en maatpakken

In het landelijke China met haar vele verschillende volken liggen talloze traditionele dorpjes met houten of lemen huisjes en varkens en kippen die door de ongeplaveide straatjes scharrelen. Deze authentieke dorpjes vormen een fascinerend contrast vormen met de hoge van staal en glas gebouwde flatgebouwen in Beijing, Chengdu en Shanghai. De culturele rijkdom in China is ongeëvenaard met hoogtepunten zoals de Chinese muur, de Verboden stad en het Tian an Men plein in Beijing, de hangende tuinen in Shanghai, de oude steden van Lijiang en Pingyao, het Terra Cotta leger in Xi’an, de Giant Buddha in Leshan, de Yangtze rivier met de 3-kloven dam, de intens groene rijst terrassen in Yunnan, het vissen met aalscholvers in het landschappelijk onwaarschijnlijk mooie Yangshuo, de woestijn stad Dunhuang en ga zo maar door. Een andere leuke bijkomstigheid van rondreizen door China is het meer dan heerlijke eten. Houdt u van heet eten, dan is Sichuan het paradijs. Probeer zeker in Chengdu voor of na uw reuzen pandaberen reis een authentiek hotpot diner …

Bel of mail ons om uw natuur rondreis op maat naar China te combineren met een van de vele culturele hoogtepunten van China.

Hotels in China

Lees meer

Beste tijd China

Lees meer

Vliegtijd

● Chengdu - 10 uur

Maatschappij

● KLM (D)
● China Southern (D)
● KLM & Xiamen (O)

Tijdverschil

● Zomertijd +6 uur
● Wintertijd +7 uur

Visum

● Ja, 3 maanden geldig
● Klik hier voor een Visum

Vaccinaties

● DTP & hepatitis A (A)
● Klik hier voor een afspraak

Malaria

● Ja

Valuta

● Chinese yuan renminbi

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Reiservaringen China

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk onze natuur rondreizen in China

Informatie over de nationale parken op uw natuur rondreizen in China

Panda Nature Reserve

Lees meer

Golden Monkey Reserve

Lees meer

Jiuzhaigou National Park

Lees meer

Panda volunteer

Lees meer

Bekijk onze selectie van hotels in China

Steden

Uw natuurrond reis in China combineren met een bezoek aan een stad? Bekijk dan onze selectie accommodaties in de steden Xi’an & Chengdu. Wilt u naar een andere stad of dorp in China? Wij kunnen hotels in alle gebieden in China aanbieden.

Beste Tijd

China kent verschillende klimaatzones. Momenteel focussen we onze reizen op Sichuan in het zuiden van China. ’s Winters is het hier tussen de 5 en 20 graden, ’s zomers tussen de 30 en 40 graden. Hoger in de bergen kan er sneeuw liggen en kan het stevig vriezen. Voor het zoeken naar reuzen pandaberen is de paartijd van maart tot en met mei en de wintermaanden met sneeuw van oktober tot en met februari de beste tijd.

Sichuan

  • Nationale parken: Golden Monkey Nature Reserve, Wild Panda Nature Reserve, Laohe Land Trust Reserve & Jiuzhaigou National Park.
  • NB: In hoger gelegen delen kan het aanmerkelijk kouder zijn of zelfs vriezen.
Klimaat J F M A M J J A S O N D
● Seizoenen 🌨 🌨 🌨 🌨 🌨 🌨 🌨
● Regen (mm) 8 12 20 44 79 107 225 201 119 35 16 5
● Dag (°C) 9 11 16 22 26 28 30 30 26 21 16 11
● Nacht (°C) 3 5 8 13 17 21 22 22 19 15 10 5
Zomer Winter  ☀ Zon  🌨 Regen/sneeuw
 Wildlife Parken J F M A M J J A S O N D
● Gouden stompneusaap Golden monkey Reserve
● Reuzenpanda in de sneeuw ●  Wild Panda Reserve
● Reuzenpanda paartijd ●  Wild Panda Reserve
● Jiuzhaigou – sneeuw ●  Jiuzhaigou National Park
● Jiuzhaigou – bloeiende bloemen ●  Jiuzhaigou National Park
● Jiuzhaigou – groene natuur ●  Jiuzhaigou National Park
● Jiuzhaigou – warme herfst kleuren ●  Jiuzhaigou National Park
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen van China

Voor de vierde keer naar china!

Natuurreis naar China (April 2013)

Zoals de vorige 3 keer was onze reis weer formidabel! Alles was tot in de de puntjes geregeld en er is niets fout gelopen. Het is een unieke ervaring om de panda's te verzorgen en er zo dicht bij de te kunnen zijn, wat alleen maar kan als vrijwilliger.

We hebben ook een bijdrage gedaan om het goede werk te steunen, met als resultaat dat we met de kleine panda’s mochten spelen en ze aanraken en snoepjes geven (geweldig)!

Ook de anderen excursies die op het programma stonden waren heel interessant . De gidsen hebben ons prima begeleid, want zonder gids in China is gewoon niet mogelijk. Ze hebben ons nog veel extra laten beleven, leuke restaurantjes, Chinese opera , enz. We zijn op plaatsen geweest waar andere toeristen niet komen. We hopen dat we volgend jaar weer een unieke reis door jullie georganiseerd kunnen beleven.

 Bedankt het een belevenis om nooit te vergeten. 

Groetjes

Bieke en Anna

 

Lees verder