Reuzen pandaberen en natuur reizen in China

China natuur reizen naar diverse natuurgebieden van de uitgestrekte volksrepubliek China. Waar unieke soorten wilde dierenleven. Van tijgers, olifanten en sneeuwluipaarden tot kamelen, wolven en beren. Maar het meest tot de verbeelding sprekende wilde dier is toch de reuzen pandabeer. Dit unieke dier leeft in de dicht beboste en ontoegankelijke berggebieden in de provincies Sichuan, Shaanxi en Gansu.

We concentreren onze natuur reizen in China momenteel op de provincie Sichuan omdat je hier de meeste kans hebt om reuzen pandaberen en andere wilde dieren in het wild te zien. Indien je graag een dagje mee wilt helpen om reuzen pandaberen te verzorgen (Panda volunteer) dan kunnen we dit voor je verzorgen.

Wil je graag een natuurreis in een ander deel van China maken? Of wil je natuurreis in China verlengen met een bezoek aan bijvoorbeeld Beijing, Xi’an, Shanghai, Yangshuo, Guilin of waar je ook maar heen wilt in China.

Volgende stap

.

.

.

   Natuur in China

.

.

.

Ontdek de nationale parken in West-China

Momenteel bieden we natuurreizen in China aan in de provincie Sichuan, omdat je hier de meeste kans hebt om reuzen pandaberen en andere wilde dieren in het wild te zien. Jiuzhaigou National Park is één van de beste bezienswaardigheden in de provincie Sichuan. Deze Unesco “Vallei van Negen dorpen” herbergt een aantal watervallen en turquoise meren. In de provincie Sichuan zijn ook zeven natuurreservaten. Waar je de schattige reuzenpanda’s kunt zien. Hier kun je ook de bedreigde rode panda, gouden stompaap en takin spotten.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Wildlife

.

.

.

Wilde dieren spotten in China

Uiteraard biedt China veel soorten natuurgebieden waar je op zoek kunt gaan naar wilde dieren. Hoewel China zeer dicht bevolkt is, zijn er nog vele vooral onherbergzame gebieden die vrijwel onbewoond zijn. Ongerepte gebieden als de zinderende Taklamakan woestijn, de dampende regenwouden van Yunnan, de taiga wouden in het noordoosten bij de grens met Rusland, de uitgestrekte graslanden op het Tibetaanse plateau en de besneeuwde bergen in Qinghai. Gebieden die zo mooi zijn dat alleen al de reis ernaar toe meer dan de moeite waard is. In deze unieke natuurgebieden leven maar liefst 2 soorten tijgers, sneeuwluipaarden, luipaarden, nevel panters, zwarte beren, bruine beren, kleine pandaberen, wolven, jakhalzen, wilde honden, Chinese aligators, rivier dolfijnen, kamelen, yaks, olifanten, diverse soorten antilopen, herten, apen en ruim 1.300 soorten vogels. Kortom er valt heel veel te zien en te beleven in de natuur van China. Om wilde dieren in deze ontoegankelijke gebieden te zien zijn een goede logistiek, de juiste permits en ervaren lokale gidsen van doorslaggevend belang.

Dieren spotten in West-China

Sichuan biedt uitstekende kansen om enkele van de unieke dieren in China te zien. Zoals de reuzenpanda en de gouden stompneusaap. Het alpen bos is de beste locatie in China om panda’s en tal van andere zoogdieren te zien. Denk aan de Tibetaanse makaak, de Chinese luipaardkat en de varkensdas. De graslanden van de Tibetaanse plateau is op hun beurt de perfecte habitat voor enkele van China’s unieke roofdieren. Waaronder de Chinese bergkat, kat van Palas, Tibetaanse wolf & -vos.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Wat te doen

.

.

.

Wat te doen in China ?

Traditionele dorpjes en moderne metropolen, mao- en maatpakken

In het landelijke China met haar vele verschillende volken liggen talloze traditionele dorpjes. Met houten of lemen huisjes en varkens en kippen die door de ongeplaveide straatjes scharrelen. Deze authentieke dorpjes vormen een fascinerend contrast met de hoge van staal en glas gebouwde flatgebouwen in Beijing, Chengdu en Shanghai. De culturele rijkdom in China is ongeëvenaard met hoogtepunten zoals de Chinese muur, de Verboden stad en het Tian an Men plein in Beijing. Maar ook de hangende tuinen in Shanghai, de oude steden van Lijiang en Pingyao. Of bezoek het Terra Cotta leger in Xi’an, de Giant Buddha in Leshan.  Verder heeft China de Yangtze rivier met de 3-kloven dam, de intens groene rijst terrassen in Yunnan. Ga vissen met aalscholvers in het landschappelijk onwaarschijnlijk mooie Yangshuo of bezoek de woestijn stad Dunhuang en ga zo maar door. Een andere leuke bijkomstigheid van rondreizen door China is het meer dan heerlijke eten. Hou je van heet eten, dan is Sichuan het paradijs. Probeer zeker in Chengdu voor of na je reuzen pandaberen reis een authentiek hotpot diner …

Panda Volunteer

We bieden je ook de exclusieve kans om één of meerdere dagen vrijwilligerswerk te doen bij onderzoekcentrum van reuzenpanda’s. Dat geeft jou de kans om nauwer in contact te komen met deze schattige pandaberen. Tevens  leer je het belang van de trainingsprogramma in de wildernis van de panda’s begrijpen. Tijdens het programma werk je samen met Chinese panda medewerkers om voor de panda’s te zorgen.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Hotels

.

.

.

Bekijk onze selectie van comfortabele lodges & luxe hotels in West-China

We bieden een aantal accommodaties in de steden Xián & Chengdu. Onze accommodaties  liggen in de nabijheid van beroemde Chinese bezienswaardigheden en afgelegen in wilde natuurlijke omgevingen. Elke kamer biedt een lokale ervaring van China met tal van voorzieningen.  Wil je een andere stad of dorp van China bezoeken ? Wij kunnen hotels in alle gebieden in China aanbieden.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

.

.

.

    Beste reistijd

.

.

.

Beste reistijd om reuzenpanda en andere dieren spotten

China kent verschillende klimaatzones. Momenteel focussen we onze reizen op Sichuan in het zuiden van China. ’s Winters is het hier tussen de 5 en 20 graden, ’s zomers tussen de 30 en 40 graden. Hoger in de bergen kan er sneeuw liggen en kan het stevig vriezen.

De beste tijd voor natuur reizen in China om reuzen pandaberen in het wild te zien zijn de maanden maart tot en met mei als het paartijd is voor de reuzen panda’s. Ook oktober tot en met februari als er sneeuw ligt zijn goede maanden voor een natuurreis naar China om pandaberen in het wild te zien. Vanuit afgelegen hotels, berghutten of homestays en met speciale permits ga je met lokale gidsen op beboste berghellingen en valleien op zoek naar reuzen pandaberen en andere wilde dieren. Diverse klanten hebben reuzen pandaberen in het wild gezien.

Ja, ik wil graag meer lezen

Veel gestelde vragen en praktische informatie over China

Om je China rondreis op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar China komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je rondreis door West-China.