Ga beren spotten met Sundowner Wildlife Holidays

Als specialist in Wildlife en natuurreizen kunt u met Sundowner Wildlife Holidays wereldwijd op zoek naar beren tijdens een speciale reis op maat of in een kleine groep. Of u nu de imposante ijsbeer of de grappige pandabeer wilt zien, wij kunnen u adviseren over de beste plekken en periodes om beren te spotten in het wild.

De beer is een dier dat zeer tot de verbeelding spreekt. Door zijn logge uiterlijk en dikke vacht komt hij zowel schattig als levensgevaarlijk over. Naast de de beroemde grizzly beer, de indrukwekkende ijsbeer en de bijzondere geestbeer leven ook zwarte beren in Canada. In de herfst kunt u in Canada en Alaska de welbekende zalmtrek meemaken waarbij de grizzlies in de rivieren op zalm vissen. China is het enige land waar de zeer zeldzame en bedreigde pandabeer voorkomt. Dichter bij huis, in Finland en Italië, vindt u bruine  beren. Vanuit een observatiehut of wandelend tijdens een beer trekking met uw gids gaat u op zoek en speurt u de berghellingen af.

Reuzepanda

Berensoorten

Beren vallen onder de familie van ursidae. Wereldwijd zijn er 8 berensoorten: de bruine beer, de ijsbeer, de Amerikaanse zwarte beer, de Aziatische zwarte beer, de reuzenpanda, de honingbeer, de lippenbeer en de brilbeer. De grizzly beer is eigenlijk een ondersoort van de bruine beer en de mysterieuze geestbeer is een ondersoort van de Amerikaanse zwarte beer. Beren komen voor in Azië, Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

Beren kunnen – als ze rechtop staan – in grootte verschillen van 1 meter (honingbeer) tot 3 meter (ijsbeer). Beren leven in habitats van het ijskoude Noordpoolgebied tot de tropische regenwouden in Borneo. Tijdens onze reizen hebt u kans om o.a. de ijsbeer, bruine beer, grizzly beer, pandabeer en beide zwarte beren te spotten. De meeste beren houden in de winter een winterslaap waardoor bijna al onze safari’s plaatsvinden tussen april en oktober.

Bruine beer

In de lente, de zomer en herfst kunt u in de Taiga wouden van Finland beren spotten vanuit observatiehutten of op zoek naar bruine beren op de bergweides van de Abruzzen in Italië.

Bruine beer

Lees meer

Grizzly beer

Wilt u grizzly beren in Canada op zalm zien vissen in wildstromende rivieren of op zoek naar de mysterieuze witte geestbeer in de dichtste bossen van Canada? Laat u door ons adviseren over de verschillende bestemmingen en beste periodes om beren te spotten tijdens uw reis op maat in een kleine groep.

Grizzlybeer

Lees meer

Geestbeer

De geestbeer ook wel bekend als de kermode beer is te zien in de omgeving van de Spirit Bear Lodge in het Great Bear Forest in West-Canada.

Geestbeer

Lees meer

IJsbeer

Van juli tot eind november kunt u ijsberen spotten aan de kusten van de Hudson Baai, te noorden van Canada.

IJsbeer

Lees meer

Pandabeer

Als u (in het wild) reuzenpanda’s wilt zien komt u automatisch bij China uit. Dit is het enige land ter wereld waar deze unieke beer voorkomt. Momenteel leven er zo’n 1.850 pandaberen in China in het wild.

Pandabeer

Lees meer

Overige beren

In de zomer- en herfstmaanden kunt u tijdens speciale excursies zwarte beren in het wild spotten en observeren in West-Canada.

Reiservaringen

 

 

Bekijk alle reiservaringen