Ga beren spotten met Sundowner Wildlife Holidays

Als specialist in Wildlife en natuurreizen kun je met Sundowner Wildlife Holidays wereldwijd op zoek naar beren tijdens een speciale reis op maat of in een kleine groep. Of je nu de imposante ijsbeer of de grappige pandabeer wilt zien, wij kunnen je adviseren over de beste plekken en periodes om beren te spotten in het wild.

De beer is een dier dat zeer tot de verbeelding spreekt. Door zijn logge uiterlijk en dikke vacht komt hij zowel schattig als levensgevaarlijk over. Naast de de beroemde grizzly beer, de indrukwekkende ijsbeer en de bijzondere geestbeer leven ook zwarte beren in Canada. In de herfst kun je in Canada en Alaska de welbekende zalmtrek meemaken waarbij de grizzlies in de rivieren op zalm vissen. China is het enige land waar de zeer zeldzame en bedreigde pandabeer voorkomt. Dichter bij huis, in Finland en Italië, vind je bruine  beren. Vanuit een observatiehut of wandelend tijdens een beer trekking met je gids ga je op zoek en speur je de berghellingen af.

Volgende stappen

Berensoorten

Beren vallen onder de familie van ursidae. Wereldwijd zijn er 8 berensoorten: de bruine beer, de ijsbeer, de Amerikaanse zwarte beer, de Aziatische zwarte beer, de reuzenpanda, de honingbeer, de lippenbeer en de brilbeer. De grizzly beer is eigenlijk een ondersoort van de bruine beer en de mysterieuze geestbeer is een ondersoort van de Amerikaanse zwarte beer. Beren komen voor in Azië, Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

Beren kunnen – als ze rechtop staan – in grootte verschillen van 1 meter (honingbeer) tot 3 meter (ijsbeer) lang. Beren leven in habitats van het ijskoude Noordpoolgebied tot de tropische regenwouden in Borneo. Tijdens onze reizen heb je kans om o.a. de ijsbeer, bruine beer, grizzly beer, pandabeer en beide zwarte beren te spotten. De meeste beren houden in de winter een winterslaap waardoor bijna al onze safari’s plaatsvinden tussen april en oktober.

Welke beren kun je spotten

Grizzlybeer 

Wil je grizzlyberen  tijdens de zalmtrek op zalm zien vissen in wildstromende rivieren van Canada? Laat je door ons adviseren over de verschillende bestemmingen en beste periodes om beren te spotten tijdens je reis op maat in een kleine groep. Je kunt de grizzlyberen spotten vanuit één van onze speciaal geselecteerde berenlodges, midden in de wildernis van west Canada.
Beste plek: West Canada | Amerika | Alaska
Lees meer …

Bruine beer

In de lente, de zomer en herfst kun je in de Taiga wouden van Finland beren spotten vanuit observatiehutten of op zoek naar bruine beren op de bergweides van de Abruzzen in Italië. De bruine beer kent veel ondersoorten waaronder de indrukwekkende Grizzlybeer en de Kodiak beer, welke beide in Canada en Alaska te vinden zijn.
Beste plek: Finland | Italië
 

Lees meer …

Amerikaanse zwarte beer

De bossen van Canada zitten vol met zwarte beren en de kans dat je er eentje ziet is zeer aanwezig. Of je ze nu ziet struinen door de bossen op zoek naar bessen of dat je ziet vissen in de rivieren vol zalm, het blijft een bijzondere ervaring. Naast de Amerikaanse is er ook nog de Aziatische zwarte beer welke, zoals de naam al doet vermoeden, in sommige Aziatische landen te vinden is. Je kunt de Amerikaanse zwarte beer spotten vanuit één van onze speciaal geselecteerde berenlodges in Canada.
Beste plek: West Canada

Geestbeer 

De geestbeer ook wel bekend als de Kermode beer is te zien in de omgeving van de Spirit Bear Lodge in het Great Bear Forest in West-Canada. Je moet wel goed zoeken want deze zeer zeldzame beren zijn lastig te vinden. Ze verstoppen zich vaak in de bossen en de populatie is niet zo groot maar dit maakt de ervaring alleen nog maar adembenemender als je er wél eentje spot.
Beste plek: West Canada
 

Lees meer …

Pandabeer

Als je in het wild reuzenpanda’s wilt zien kom je automatisch bij China uit. Dit is het enige land ter wereld waar deze unieke beer voorkomt. Momenteel leven er zo’n 1.850 pandaberen in China in het wild. De reuzenpanda, ook wel bekend als de bamboebeer, is van oorsprong een echt roofdier maar heeft zich gespecialiseerd vinden en eten van bamboe en andere plantensoorten. De panda is een bedreigde diersoort en het is dan ook erg bijzonder om ze eens in het echt te spotten.
Beste plek: China
Lees meer …

IJsbeer

Van juli tot eind november kun je ijsberen spotten aan de kusten van de Hudson Baai, op Baffin Island en op Somerset Island, in het noorden van Canada. Ga met Sundowner mee in speciale ijsbeerlodges en hotels, midden in “the-middle-of-nowhere” en maak je klaar voor de ultieme ijsbeer ontmoeting. Deze witte roofdieren brengen geregeld een bezoekje aan je lodge of de speciale toendra buggy’s waarmee je over de ijsvlaktes reist.
Beste plek: Noord Canada | Arctisch Canada
Lees meer …

Brilbeer

De brilbeer heeft een zwarte vacht met witte kringen rond de ogen. Deze beer dankt zijn naam dan ook aan dit brilvormige figuur. De brilberen zijn in het wild alleen in Zuid-Amerika te vinden en dan voornamelijk in het oosten van het continent. Deze beren zijn over het algemeen vegetariërs maar ze vergrijpen zich zo nu en dan aan kleine zoogdieren.
Beste plek: Venezuela | Ecuador | Peru | Bolivia | Argentinië | Panama

Lippenbeer

De lippenbeer, die ook bekend staat onder de naam Bahloe, zijn bruin of zwart en zijn gemakkelijk te herkennen aan de witte, hoefijzervormige vlek op de borst. De lippenbeer dankt zijn naam aan zijn manier van eten. Ze missen 2 voortanden en kunnen hun lippen gemakkelijk tuiten in termietenheuvels. Ze zuigen hun voedsel op met hun lippen.
Beste plek: India | Nepal | Bhutan | Sri Lanka