Maak de mooiste rondreis Tanzania en Zanzibar met Sundowner Wildlife Holidays

Een van Afrika’s beste bestemmingen voor een combinatie van safari en strand is Tanzania. Een rondreis Tanzania maakt u in uw privé 4WD jeep met Engelstalige gids/chauffeur. U kunt zowel in het noorden als in het zuiden van Tanzania uw safari maken. Het noorden en het zuiden van Tanzania bieden ieder een andere safari ervaring met verschillende soorten landschappen en unieke diersoorten. Na een rondreis in het noorden of zuiden van Tanzania vliegt u comfortabel naar het eiland Zanzibar voor een paar heerlijke dagen aan de paradijselijke witte zandstranden.

Informatie over Tanzania

Lees meer

Tanzania rondreizen

Bekijk onze reizen

Ga op safari in Tanzania en sluit uw rondreis af aan het strand van Zanzibar

Op Zanzibar kunt u diverse excursies maken en watersport activiteiten beoefenen. Wandel door de smalle steegje van de oude stad van Stone Town, bezoek specerijen plantages, bekijk de grotten waar slaven werden gehouden. Ook op het strand is genoeg te doen. Snorkel met dolfijnen in de baai van Kizimkazi in het zuiden van Zanibar, ga snorkelen of duiken bij Mnembai Island, verbaas u over de enorme schildpadden op Prison Island. Hier kunt u ook fraai snorkelen, kitesurfen langs de kust van noord- of zuidoost Zanzibar. Nog niet genoeg van wilde dieren ? In het Jozani Chwaka Bay National Park op Zanzibar kunt u op zoek gaan naar wilde dieren.  Hier leven onder andere rode franjeapen en andere kleine wilde dieren en vogels.

Activiteiten Zanzibar

Lees meer

Zanzibar

Lees meer

Maak een rondreis door Noord Tanzania en Zanzibar

Op een rondreis door het noorden van Tanzania maakt u safari’s in indrukwekkende- en afwisselende landschappen op zoek naar de Big Five.  U kunt hier genieten van de met wilde dieren gevulde Ngorongoro krater en de eindeloze vlaktes van het Serengeti National Park. Ook passeert u het Tarangire National Park. Dit park staat vol baobab bomen. In het prachtige Lake Manyara National Park kunt u naast nacht game drives ook treetop wandelingen maken.

Helemaal bijzonder op uw rondreis Tanzania & Zanzibar is een bezoek aan de desolate en door zinderende vlaktes omgeven Lake Natron. Deze ligt aan de voet van de immense Ol Donyo Lengai vulkaan. Authentieke Masai dorpjes, watervallen en het vaak gekleurde Lake Natron vol kleine flamingo’s zijn maar een paar hoogtepunten op uw safari naar het afgelegen Lake Natron in Tanzania. Vanuit Arusha en vanuit diverse airstrips in het Serengeti National Park vliegt u comfortabel naar Zanzibar. Hier heeft u nog een paar heerlijke dagen vakantie aan het strand.

Ngorongoro krater

Lees meer

Serengeti National Park

Lees meer

Manyara National Park

Lees meer

Tarangire National Park

Lees meer

Maak een rondreis door Zuid Tanzania en Zanzibar

Een rondreis door het zuiden van Tanzania biedt weer een heel andere ervaring. Rustiger en meer afgelegener dan het noorden liggen hier unieke nationale parken die nog een echte wildernis ervaring bieden. De rijafstanden op uw rondreis door zuid Tanzania langer maar er is onderweg ook veel te zien. Na uw rondreis Tanzania vliegt u uit Dar es Salaam of vanaf airstrips in de nationale parken comfortabel naar Zanzibar. Hier kunt u nog genieten van een paar dagen vakantie aan de met wuivende palmbomen omzoomde witte stranden.

Op uw safari in Zuid Tanzania kunt u op zoek naar de Big Five in diverse nationale parken. In het uitgestrekte Selous Game Reserve kunt u naast game drives ook wandelsafari’s en bootsafari’s maken. Er komen zwarte neushoorns in de Selous voor maar de kans om ze te zien is klein. Wel heeft u hier een prima kans om wilde honden tegen te komen tijdens uw safari in Tanzania. Op de landschappelijk prachtige, door heuvels omzoomde, Mkata wetlands in het kleine Mikumi National Park ziet u grote aantallen wilde dieren. In  het afgelegen Ruaha National Park zult u meer olifanten en leeuwen zien dan mensen. Deze ruige wildernis ligt in de overgangszone tussen het noorden en het zuiden van Tanzania. De wildernis ligt vol dorre hellinge, baobab bomen en de Ruaha rivier. Op uw safari in Zuid Tanzania kunt u hier dus flora en fauana uit beide gebieden zien.

“Tanzania, een van Afrika’s beste bestemmingen voor een safari en strand combinatie”

Endemische apen in de egenwouden van Udzungwa

Uniek zijn de met dichte regenwouden begroeide hellingen en bergen van het Udzunga Mountains National Park. Hier kunt u endemische apen en vogels zien die nergens anders ter wereld voorkomen. Ook de Sanje watervallen zijn een bezoek meer dan waard.

Aan het einde van uw rondreis Tanzania verlaat u uw privé jeep. Vervolgens vliegt u vanuit de Selous of vanuit Ruaha comfortabel naar Zanzibar HIer kunt u nog genieten van een paar heerlijke dagen uitrusten aan het strand.

Selous Game Reserve

Lees meer

Mikumi National Park

Lees meer

Ruaha National Park

Lees meer

Udzungwa National Park

Lees meer

Reiservaringen Tanzania

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief