Ontdek de natuur van Brazilië

De beste plek om jaguars in het wild te zien is aan de Cuiaiba rivier in de Pantanal van Brazilië. Reizend in kleine bootjes langs de rivier met ervaren gids, is het mogelijk om jaguars lange tijd te observeren. De beste tijd om jaguars te zien in de Pantanal is van juli tot oktober. Hoewel jaguars een van de weinige katten zijn die van zwemmen houden, zoeken ze tijdens de regens beschutting in de bossen. Op onze groepsreis ga je met gidsen op zoek naar jaguars en andere wilde dieren.

Volgende stap

.

.

.

   Pantanal

.

.

.

Hoogtepunten van de Pantanal

De Pantanal is een breed, vlak bekken dat grotendeel in het westen van Brazilië ligt. Maar dat uitloopt in zuidoosten van Bolivia en het noordoosten van Paraquay. Met een oppervlakte van tussen de 54.000 en 81.000 vierkante mijl is de Pantanal misschien wel het grootste tropische wetland ter wereld. Deze unieke laaggelegen habitats zijn de thuisbasis van jaguars, reuzenmiereneters, capibara’s, reuzen rivierotters, brulapen en kapucijnapen, en groene anaconda’s om er maar een paar te noemen.

.

.

.

    Wildlife

.

.

.

Zeldzame jaguar & andere dieren

Een van de redenen waarom jaguars in de Pantanal gemakkelijker te spotten zijn dan in andere delen van de wereld (afgezien van de zichtbaarheid van de uitgestrekte laaggelegen vlaktes in de regio) is de overvloed aan prooien. Met miljoenen kaaimannen en gigantische grazende capibara’s is de regio bijna een onbeperkt buffet voor zo’n formidabel roofdier. Een andere is hun geschiedenis van interactie met mensen. Terwijl in de Amazone en andere oerwouden jaguars mensen vreesden en uit de buurt bleven, zijn de wezens in de Pantanal gewend geraakt aan hun aanwezigheid.

.

.

.

    Activiteiten

.

.

.

Activiteiten

Je verkent het enorme Pantanal mozaïek van overstroomde moerassen, droge eilanden en savanne op verschillende manieren. In kleine open boten vaar je langs de dicht begroeide oevers op zoek naar jaguars. Verschillende wandelpaden leiden tot de uitbundige en gevarieerde flora en dieren in het wild. Paardrijden is een uitstekende manier om het open grasland en het bos te ontdekken, ongeacht het overstroomde of droge seizoen. Voor langere afstanden kun je per jeep safari dag en nacht wild spotten. Of ga peddelen of “piranha” vissen voor een spannende maar ook ontspannende manier om van deze ongetemde natuur te genieten.

.

.

.

    Lodges

.

.

.

Bekijk onze selectie eco-lodges & hotels in Brazilië

We kiezen accommodaties vanwege hun uitstekende locaties waar het bekijken van dieren in het wild het beste is. Tijdens de groepsreis in de wetlands van de Pantanal verblijf je in eco-lodges in het hart van de natuurreservaten. De reis begint en eindigt in Sao Paolo waar je in een luxe hotel verblijft.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

.

.

.

    Beste reistijd

.

.

.

Beste reistijd om jaguars en andere dieren spotten

Je kunt de Pantanal op elk moment van het jaar bezoeken, en velen zullen beweren dat de Pantanal de meest kleurrijke en opvallende is tijdens de overstromingen. Tijdens het natte seizoen van december tot april staat 80% van het Pantanal gebied onder water, waardoor het geschikter is voor waterdieren zoals kaaimannen, anaconda’s en piranha’s. Het droge seizoen van juni tot oktober wordt aanbevolen voor het spotten van zoogdieren, waaronder jaguars, wanneer ze langs de rivieroevers te zien zijn.

Veel gestelde vragen en praktische informatie Brazilië

Om je Brazilië natuurreis op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar Brazilië komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je rondreis door Brazilië.