Ga met Sundowner Wildlife Holidays op geestbeer reis in Canada

De Kermode-, geest- of ‘spirit’ beer is eigenlijk geen aparte berensoort, maar een ondersoort van de zwarte beer. In West-Canada heeft een klein percentage van de zwarte beren een bepaalde genmutatie die ervoor zorgt dat de vacht niet zwart, maar gelig wit is. Het is dus geen albinisme. Geschat wordt dat er tussen de 100 en 500 geestberen voorkomen in West-Canada. Door de bijzondere vachtkleur kennen de lokale First Nations deze beer spirituele eigenschappen toe en het dier speelt dan ook een belangrijke rol in vele lokale sagen en legenden. De beste tijd voor een kermode beer/ geestbeer reis is tijdens de zomer- en herfstmaanden van mei tot en met oktober.

Kermode geestbeer reizen

Bekijk onze voorbeeldreizen

Het leefgebied van de geestbeer

De geest beer vindt u in het gematigd regenwoud aan de kust van West-Canada. Met name in het gebied rondom de Spirit Bear Lodge (bij Klemtu) komt deze bijzondere beer veel voor; op sommige eilanden voor de kust is 25% van de berenpopulatie een ‘geestbeer’.

Great Bear Forest (Klemtu)

Bekijk onze voorbeeldreizen

Spirit Bear Lodge

Lees meer

Great Bear Forest (Klemtu)

De geestbeer leeft in een relatief klein leefgebied aan de noordkust van British Columbia. Dit gebied behoort tot het Great Bear Rainforest en, zoals de naam al aangeeft, bestaat dit gebied uit gematigd kustregenwoud waar een grote concentratie beren leeft. Naast de geestbeer komt ook de ‘gewone’ zwarte beer en de grizzlybeer veel voor. Vooral in de streek rond het First Nations dorpje Klemtu leven in verhouding veel geestberen (soms tot wel 25% van de zwarte berenpopulatie). Op individuele basis kunt u dit gebied slechts zeer moeilijk bereiken. De dorpjes zijn er schaars en worden alleen per boot of watervliegtuig bereikt. Tijdens een speciaal arrangement met excursies kunt u genieten van deze ongerepte wildernis en heeft u een redelijke kans om de geestbeer te zien.

Spirit Bear Lodge

Bij het dorpje Klemtu ligt de unieke Spirit Bear Lodge. De Lodge verzorgt volledig verzorgde arrangementen met excursies en presentaties. De uitstekende gidsen gaan met u op zoek naar geestberen, zwarte beren en grizzlyberen. Daarnaast kunt u naar wens ook walvisexcursies maken, wandelen, sporen zoeken en First Nations erfgoed bezoeken. U bereikt de Lodge door vanuit Vancouver naar Bella Bella te vliegen en van daaruit een watertaxi naar de Lodge te nemen. Uiteraard kunnen wij dit alles voor u in een maatwerkreis verzorgen. Alleen tijdens een verblijf in de Spirit Bear Lodge heeft u een redelijk tot goede kans om een geestbeer te spotten.

Beste tijd om Kermode geestbeer te spotten

WildlifeJFMAMJJASOND
Canada
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen 

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief