Ga met Sundowner Wildlife Holidays op wilde honden reis

Wilde hond reizen

Bekijk onze reizen

Het Leefgebied van de wilde hond

De Afrikaanse wilde hond kunt u spotten in Tanzania, Namibie & Kenia.

Kenia

Lees meer

Tanzania

Lees meer

Kenia

Het niet zo druk bezochte en betrekkelijk onbekende Laikipia plateau in centraal Kenia biedt in dit land de beste kansen om de Afrikaanse wilde hond te zien. Laikipia bestaat uit een groot aantal privé ranches en reservaten die alle nauw samenwerken om de natuur en het Wildlife zo goed mogelijk te beschermen. Het gebied wordt slechts spaarzaam bezocht en het unieke is dat u hier vele, elders zeer zeldzame, diersoorten kunt spotten waaronder de wilde hond. Desondanks hebt u nog steeds flink wat geluk nodig om de wilde honden ook daadwerkelijk te spotten.Afrikaanse wilde honden hebben een enorm territorium en leggen dagelijks vaak grote afstanden af (zonder een duidelijk te voorspellen patroon). De beste kans hebt u van eind mei tot begin juli als de wilde honden voor 6 tot 10 weken bij hun ‘den’ blijven om de pasgeboren jongen groot te brengen.

Tanzania

In het rustigere zuiden van Tanzania vindt u een aantal minder druk bezochte Nationale Parken en reservaten. Hier hebt u een kleine tot redelijke kans om tijdens uw safari reis een roedel wilde honden te spotten. Afrikaanse wilde honden hebben een enorm territorium en leggen dagelijks vaak grote afstanden af (zonder een duidelijk te voorspellen patroon). Om daadwerkelijk wilden honden te zien tijdens uw safari, hebt u dan ook een flinke portie geluk nodig. In de Selous en Mikumi zijn de aantallen wilde honden wat groter en is de kans om ze te zien dan ook iets groter dan elders. De beste kans hebt u van eind mei tot begin juli als de wilde honden voor 6 tot 10 weken bij hun ‘den’ blijven om de pasgeboren jongen groot te brengen.

Namibië

India

Lees meer

Namibië

India

India is uniek voor het feit dat u hier zowel wolven als wilde honden kunt zien. De Indische wolf is een ondersoort van de Euraziatische wolf die u voornamelijk in het westen en zuidwesten van India kunt spotten. Met name in het compacte Velavadar National Park en het droge woestijngebied van de Rann of Kutch hebt u een goede kans. In het droge, spaarzaam begroeide landschap zijn de wolven eenvoudiger te spotten dan in dichtbegroeide berggebieden. De Aziatische wilde hond, ook wel dhole genoemd, leeft in redelijk grote aantallen in grote delen van West-, Centraal- en Zuid-India. Toch is de dhole doorgaans moeilijker te spotten dan de tijger omdat dholes regelmatig hun territorium verplaatsen van het ene naar het andere Nationale Park. Om Aziatische wilde honden te spotten hebt u dan ook wel wat geluk nodig.

 

Beste tijd om wilde honden te spotten

Wildlife
JFMAMJJASOND
● Kenia
● Tanzania
● Namibië
● India
Beste tijd

Reiservaringen 

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief