Maak prachtige primaten reizen in Afrika en Azië met Sundowner Wildlife Holidays

“I can hear them”, fluistert de gids. Eindelijk, wat een klim en wat een goed idee om werkhandschoenen van de Gamma mee te nemen op mijn gorilla reis in Oeganda. Overal waar we staan prikt de dichte vegetatie, zakken we weg en blijven we haken achter allerlei soorten planten. We klimmen verder door het dichte oerwoud. Ineens zie ik schuin boven me een donkere gestalte in de bomen die naar me kijkt. Een jonge berggorilla. Als we dichterbij komen zie ik meer berggorilla’s die druk in de weer zijn. Een baby gorilla slaat zichzelf op de borst en valt om. Een enorme mannelijke zilver rug berggorilla komt op ons af. De gids fluistert “Take some leafs, do if you eat and do not look into his eyes”. Ik vraag maar niet waarom.  Snel pak ik wat bladeren en terwijl ik naar beneden kijk doe ik alsof ik eet. De zilver rug gaat naast mij zitten en pakt ook wat bladeren. Helemaal gerust ben ik niet maar wat een beleving, ik zit naast een berggorilla in Oeganda. Ineens zie ik, nog steeds naar beneden kijkend, dat de berggorilla opstaat en verveeld wegloopt …(Ronald Loriaux).

Bekijk alle primaten reizen

Odzala National Park laagland gorilla
“Uit de telling in 2018 blijkt dat het aantal berggorilla’s is toegenomen tot 1.004”

Sundowner Wildlife Holidays is specialist in primaten reizen in Afrika en Azië op maat en in kleine groepen. Een gorilla, chimpansee, mandril, orang oetan of neusaap in het wild spotten is een bijzondere wildlife ervaring die we u van harte kunnen aanbevelen.

Of u nu een gorilla reis in Oeganda of Rwanda wilt maken, op zoek wilt aan naar westelijke laagland gorilla’s in Gabon of in Congo Brazzaville, chimpansees in de Mahale Mountains in Tanzania wilt fotograferen of in Borneo orang oetans en neusapen wilt spotten, we kunnen u uit eigen ervaring adviseren.

Wilt u op uw rondreis Afrika of rondreis Azië primaten spotten in het wild, dan adviseren wij u graag over de verschillende bestemmingen en beste periodes voor uw primaten reis op maat of in een kleine groep.

Informatie over primaten reizen

Primaten zijn een groep van ca. 533 zoogdieren die worden onderverdeeld in apen en halfapen. Half apen zijn primitieve aapachtigen die in tropische gebieden leven, in de nacht actief zijn en vaak grote ogen hebben. Tot deze groep behoren o.a. maki’s, galago’s, lori’s en spookdiertjes.

“Een dwergmaki weegt 50 gram en een gorilla kan wel 200 kg zwaar worden”

Apen zijn intelligente en sociale dieren die vaak in tropische gebieden leven en overdag actief zijn. Hiertoe behoren gibbons, orang oetans, gorilla’s, chimpansees, bonobo’s en wij mensen.

Informatie over de berggorilla trekking

Informatie over de laagland gorilla trekking

Informatie over de chimpansee trekking

Informatie over de gouden meerkat trekking

Informatie over de orang oetan trekking

Informatie over de neusaap trekking

Wat zijn de beste bestemmingen voor een primaten reis

De beste bestemmingen om op uw primaten reis succesvol een of meer primaten te spotten hebben we hieronder voor u in een overzicht gezet.

 • Berggorilla : Oeganda & Rwanda.
 • Laagland gorilla : Gabon & Congo Brazzaville.
 • Chimpansee : Oeganda, Rwanda, Tanzania, Gabon & Congo Brazzaville.
 • Goudaap : Oeganda & Rwanda.
 • Orang oetan : Borneo (Maleisië).
 • Neusaap : Borneo (Maleisië).

Ga op apen & gorilla trekking

Borneo orang oetan reis

Op het eiland Borneo dat deel uit maakt van Maleisië liggen uitgestrekte regenwouden. Het Maleise gedeelte van Borneo bestaat uit Sabah in het noorden en Sarawak in het zuiden. In beide delen liggen diverse parken en reservaten waar u orang oetans, neusapen en vele andere soorten primaten kunt spotten. Te voet en per boot kunt u met gidsen neusapen en orang oetans spotten in Borneo. Borneo is een echte regenwoud bestemming en het kan er dus altijd regenen. De meeste regen op Borneo valt tussen november en februari. De miste regen op Borneo valt tussen maart en oktober.

Waar kunt u het beste orang oetans en neusapen zien in Borneo ?

Sepilok orang Utan Rehabilitation Centre in Sabah Borneo

 • Orang oetans             : Zeer grote kans.

Beste tijd : Mrt – Okt

Kinabatangan River Area in Sabah Borneo

 • Orang Oetans : Grote kans.
 • Neusapen : Grote kans.
 • Gibbons : Grote kans.

Danum Valley in Sabah Borneo

 • Orang Oetans : Grote kans.
 • Neusapen : Grote kans.
 • Gibbons : Grote kans.

Beste tijd : Dec – Jan | Mei – Sep

Labuk Bay Proboscis Monkey Sanctuary in Sabah Borneo

 • Neusapen : Zeer grote kans.

Beste tijd : Mrt – Okt

Semenggoh Wildlife Rehabilitation Centre in Sarawak Borneo

 • Orang Oetans : Zeer grote kans.

Beste tijd : Mrt – Okt

Bako National Park in Sabah Borneo

 • Neusapen : Zeer grote kans.

Beste tijd : Mrt – Okt

Andere wilde dieren die u tijdens uw primaten reis op Borneo kunt zien zijn o.a. olifanten, neushoorns, nevelpanters, zonneberen, gibbons, krokodillen, schildpadden en diverse soorten vogels waaronder neushoornsvogels.

 Bekijk onze Borneo primaten reizen

Benieuwd naar onze andere opties voor apen & gorilla trekking? Bekijk dan hier de gorilla & chimpansee trekking die we aanbieden in Afrika.

Congo Brazzaville gorilla & primaten reizen

In de uitgestrekte en ongerepte regenwouden van Odzala National Park in Congo Brazzaville in Centraal Afrika leven tienduizenden laagland gorilla, chimpansee en vele andere soorten primaten. Omdat de parken zo uitgestrekt en nog niet ontwikkeld zijn is de kans om gorilla’s of chimpansees in het wild te spotten klein.

Echter in Odzala National Park zijn 2 groepen laagland gorilla’s aan mensen gewend gemaakt. Met een lokale pygmeeën gids kunt u in de oerwouden op zoek gaan naar deze prachtige primaten. Op uw reis naar Odzala National Park kunt u naast gorilla’s ook chimpansees en diverse ander soorten primaten zien.

Waar kunt u het beste chimpansees en gorillas zien in Gabon ?

Odzala National Park

 • Laagland gorilla : Zeer grote kans.
 • Chimpansee : Redelijke kans.
 • Overige primaten : Grote kans.

Beste tijd : Dec – Jan | Mei – Sep

Laagland gorilla trekking in Odzala National Park

Een laagland  gorilla trekking in Odzala National Park in Congo Brazzaville kunt u het hele jaar door maken. De beste tijd voor een laagland gorilla trekking in Odzala National Park is de droge tijd van december tot en met januari en van mei tot en met september. Een laagland gorilla trekking in Odzala in de regentijd heeft als nadeel dat de paden glibberig zijn. Omdat sinds kort laagland gorilla’s gehabitueerd zijn, is de kans om laagland gorilla’s in het wild te zien zeer groot.

 • Een Congo gorilla reis in Odzala National Park kunt u het hele jaar door maken.
 • De beste tijd voor een gorilla reis in Odzala in Congo Brazzaville is tussen december en januari en tussen mei en september.
 • De kans om op uw Gabon primaten reis in Odzala National Park chimpansees te zien is redelijk.

Andere wilde dieren die u tijdens uw primaten reis Congo Brazzaville kunt zien zijn o.a. luipaarden, jakhalzen, olifanten, buffels, nijlpaarden, krokodillen, bongo’s, rode penseel zwijnen, diverse antilopen en vele soorten vogels.

 Bekijk onze Congo primaten reizen

In Afrika zijn geweldige plekken om apen & gorilla’s te spotten. U kunt ook op gorilla trekking naar andere bestemming, namelijk in Rwanda, Oeganda, Gabon of  Tanzania. Voor orang oetan trekking kunt u naar Borneo. Bent u benieuwd welke reis het beste bij u past? Neem contact met ons op en dan kijken wij graag met u mee.

Gabon gorilla reis

In het landschappelijk zeer fraaie en vrijwel niet bezochte Gabon in Centraal Afrika liggen13 nationale parken en in de meeste kunt u laagland gorilla’s, chimpansees en andere primaten zien. In de uitgestrekte regenwouden van Gabon leven duizenden laagland gorilla, chimpansees, mandrils en vele andere soorten primaten. Omdat de parken zo uitgestrekt en nog niet ontwikkeld zijn is de kans om er gorilla’s of chimpansees in het wild te spotten vrij klein. Alleen in Loango National Park zijn gorilla’s sinds kort aan mensen gewend gemaakt en hebt u een zeer goede kans om ze te zien. Gorilla’s zien in Gabon is niet te vergelijken met gorilla’s zien in Oeganda of Rwanda. In Gabon ziet u gorilla’s in uitgestrekte nog volledig ongerepte regenwouden. Een echte wildernis ervaring.

Waar kunt u het beste chimpansees en gorillas zien in Gabon ?

Loango National Park

 • Laagland gorilla : Zeer grote kans.
 • Chimpansee : Kleine kans.

Beste tijd : Dec – Jan | Mei – Sep

Lope National Park

 • Laagland gorilla : Kleine kans.
 • Chimpansee : Kleine kans.
 • Mandrils : Grote kans (Jul – Aug)

Beste tijd : Dec – Jan | Mei – Sep

Gabon gorilla reis in Loango National Park

Loango National Park in Gabon ligt aan de kust en bestaat uit regenwouden, savannes, lagunes en eindeloze stranden. Het park staat bekend als een van de mooiste parken van heel Afrika. In Loango National Park leven duizenden gorilla’s, chimpansees en andere primaten. In deze periode kunt u op uw primaten reis Gabon met een gids op zoek naar deze grote en kleurrijke primaten. Sinds kort zijn in Loango National Park gorilla’s aan mensen gewend gemaakt en hebt u een zeer goede kans om ze met een gids te zien. Gorilla’s spotten in Gabon is niet te vergelijken met gorilla’s spotten in Oeganda of Rwanda. In Gabon spot u gorilla’s in uitgestrekte nog volledig ongerepte regenwouden. Een echte wildernis ervaring.

De beste tijd voor een Gabon gorilla reis in Loango National Park is de droge tijd van december tot en met januari en van mei tot en met september. Een gorilla trekking in Loango National Park in de regentijd heeft als nadeel dat de paden glibberig zijn.

 • Een gorilla reis in Loango National Park in Gabon kunt u het hele jaar door maken.
 • De beste tijd voor een primaten reis Gabon is tussen december en januari en tussen mei en september.
 • De minimum leeftijd voor een Gabon gorilla reis is 16 jaar.

Gabon primaten reis Lope National Park

Lope National Park in Gabon bestaat uit een savanne- en een regenwoud gedeelte. Op de savannes met eilandjes regenwoud trekking komen in juli en augustus enorme aantallen mandrils bij elkaar. In deze periode kunt u op uw primaten reis Gabon met een gids op zoek naar deze grote en kleurrijke primaten. Naast mandrils leven er in de regenwouden ook laagland gorilla’s, chimpansees en diverse andere primaten. Omdat de gorilla’s in Lope niet gehabitueerd zijn is de kans om ze hier te zien vrij klein. Chimpansees worden wel vaak luid krijsend gehoord maar minder vaak gezien.

De beste tijd voor een primaten reis in Lope National Park is de droge tijd van december tot en met januari en van mei tot en met september. Een primaten reis in Gabon in de regentijd heeft als nadeel dat de paden glibberig zijn.

 • Een Gabon primaten reis in Lope National Park kunt u het hele jaar door maken.
 • De beste tijd om primaten in Lope National Park te zien is tussen december en januari en tussen mei en september.
 • De kans om op uw safari in Lope National Park gorilla’s te zien is klein.
 • De kans om op uw rondreis door Lope National Park chimpansees te zien is klein.
 • De kans om op uw primaten reis mandrils in Loango National Park te zien is groot.

Andere wilde dieren die u tijdens uw primaten reis Gabon kunt zien zijn o.a. luipaarden, jakhalzen, olifanten, buffels, nijlpaarden, krokodillen, bongo’s, rode penseel zwijnen, bultrugwalvissen, lederschildpadden en vele soorten vogels.

 Bekijk onze Gabon primaten reizen

In Afrika zijn geweldige plekken om apen & gorilla’s te spotten. U kunt ook op gorilla trekking naar andere bestemming, namelijk in Rwanda, Oeganda, Congo of  Tanzania. Voor orang oetan trekking kunt u naar Borneo. Bent u benieuwd welke reis het beste bij u past? Neem contact met ons op en dan kijken wij graag met u mee.

Ga op Oeganda gorilla en primaten reis

Het bergachtige Oeganda met ongerepte regenwouden, meren en savannes is met 15 soorten apen en 7 soorten halfapen een paradijs voor primaten liefhebbers. Op uw Oeganda primaten reis kunt u o.a. berggorilla’s, chimpansees en goudapen zien. In Oeganda kunt u gorilla’s zien in Bwindi Impentrable Forest National Park en Mgahinga National Park. Uit de census in 2018 is gebleken dat het aantal gorilla’s in Oeganda is toegenomen tot 1.004 in Bwindi en Mghahinga samen. Andere soorten primaten die u op uw rondreis door Oeganda kunt zien zijn o.a. bavianen, zwarte witte franjeapen en diverse soorten meerkatten. Naast primaten kunt u op uw vakantie in Oeganda safari’s maken op zoek naar de Big Five en genieten van de prachtige natuur.

Waar kunt u het beste chimpansees en gorillas zien in Uganda ?

Bwindi Impenetrable Forest National Park

 • Berggorilla : Zeer grote kans.
 • Beste tijd : Dec – Feb | Half Mei – Half Okt

Mgahinga National Park

 • Berggorilla : Zeer grote kans.
 • Goud aap : Zeer grote kans.
 • Beste tijd : Dec – Feb | Half Mei – Half Okt

Kibale Forest National Park

 • Chimpansee : Zeer grote kans.
 • Beste tijd : Dec – Feb | Half Mei – Half Okt

Ngamba Island

 • Chimpansee : Zeer grote kans.
 • Beste tijd : Dec – Feb | Half Mei – Half Okt

Semliki National Park

 • Chimpansee : Zeer grote kans.
 • Beste tijd : Dec – Feb | Half Mei – Half Okt

Queen Elizabeth National Park

 • Chimpansee : Zeer grote kans.
 • Beste tijd : Dec – Feb | Half Mei – Half Okt

 

Oeganda gorilla reis in Bwindi Impenetrable Forest National Park

In de dichte regenwouden van Bwindi Impenetrable Forest National Park in Oeganda leven ruim 600 berggorilla’s (census 2018) in 36 groepen waarvan er 11 zijn gehabitueerd. Deze 11 groepen gorillas in Oeganda kunt u met een gids bezoeken.

U kunt het hele jaar door een gorilla reis maken. De beste tijd voor een gorilla trekking in Oeganda is de droge tijd van december tot en met februari en van half mei tot en met half oktober. Een gorilla trekking in Bwindi Oeganda in de regentijd heeft als voordeel dat er op de lagere hellingen veel voedsel is zodat de gorilla’s lager te vinden zijn. Een nadeel van een gorilla trekking in Oeganda in de regentijd is dat de paden in het park erg glibberig kunnen zijn waardoor de trekking wat zwaarder kan zijn.

 • Een gorilla reis in Bwindi Oeganda kunt u het hele jaar door maken.
 • Beste tijd voor een gorilla reis Oeganda is de droge tijd tussen december en februari en tussen half mei en half oktober.
 • Een gorilla trekking in Oeganda maakt u in een groep van 8 personen met een gids.
 • Er zijn in Bwindi National Park 11 groepen zodat er dus 88 permits per dag beschikbaar zijn.
 • Op uw gorilla tracking in Bwindi Impenetrable Forest National Park mag u 1 uur bij de gorilla’s blijven.
 • De minimum leeftijd voor een gorilla trekking in Oeganda is 15 jaar.
 • Kosten gorilla permit Bwindi Oeganda is 600,- USD per persoon.

Wilt u langer dan 1 uur bij de gorilla’s in Bwindi Impenetrable Forest National Park blijven dan kunt u deelnemen aan een Gorilla Habituation Experience.

 • Een Gorilla Habituation Experience in Oeganda kunt u het hele jaar door maken.
 • Een Gorilla Habituation Experience in Oeganda maakt u in een groep van 4 personen met een gids.
 • De Gorilla Habituation Experience is alleen mogelijk bij de Rushaga gorilla groep en Nkuringo gorilla groep in het zuiden van Bwindi Impenetrable Forest National Park in Oeganda.
 • Op uw Gorilla Habituation Experiencen in Bwindi Oeganda mag u 4 uur bij de gorilla’s blijven.
 • De minimum leeftijd voor een Gorilla Habituation Experience in Oeganda is 15 jaar.
 • Kosten Gorilla Habituation Experience permit Bwindi Oeganda bedragen 1.500,- USD per persoon.

 Oeganda gorilla reis in Mgahinga National Park

In de regenwouden op de hellingen van Mgahinga vulkaan in de Virungas in het Mgahinga National Park in Oeganda leven berggorilla’s. Er is 1 gorilla groep die aan mensen is gewend gemaakt en die u met een gids kunt bezoeken.

In Mgahinga kunt u het hele jaar door een gorilla reis maken. De beste tijd voor een gorilla reis in Mgahinga Oeganda is de droge tijd van december tot en met februari en van half mei tot en met half oktober. Een gorilla trekking in Bwindi Oeganda in de regentijd heeft als voordeel dat er op de lagere hellingen veel voedsel is. In deze periode hoeft u dus meestal minder ver en hoog te lopen dan in de droge tijd. Een nadeel van een gorilla trekking in Oeganda in de regentijd is dat de paden in het park erg glibberig kunnen zijn.

 • Een berggorilla trekking in Mgahinga Oeganda kunt u het hele jaar door maken.
 • Beste tijd voor een Oeganda gorilla reis in Mgahinga is tussen december en februari en tussen half mei en half oktober.
 • Een Oeganda gorilla tracking in Mgahinga maakt u in een groep van 8 personen met een gids.
 • Er is in Mgahinga National Park 1 groep gorilla’s zodat er dus 8 permits per dag beschikbaar zijn.
 • Op uw gorilla reis in Mgahinga National Park mag u 1 uur bij de gorilla’s blijven.
 • De minimum leeftijd voor een gorilla trekking in Oeganda is 15 jaar.
 • Kosten gorilla permit Mgahinga Oeganda is 600,- USD per persoon.

Oeganda Chimpansee reis in Kibale Forest National Park

In de weelderige regenwouden van Kibale Forest in Oeganda leven ruim 700 chimpansees en 12 andere soorten primaten. Hiermee is Kibale Forest National Park een van de meest primaten rijke parken in Oeganda en in heel Afrika. Een prachtig gezicht als u de chimpansees luid krijsend en druk doend bezig ziet.

Een chimpansee reis in Kibale Forest National Park kunt u het hele jaar door maken. De beste tijd voor een chimpansee trekking in Oeganda is de droge tijd van december tot en met half maart en van half mei tot en met half oktober. Een chimpansee trekking in Oeganda in de regentijd heeft als nadeel dat de paden glibberig zijn en het daardoor wat zwaarder kan zijn.

 • Een Oeganda chimpansee reis in Kibale Forest National Park kunt u het hele jaar door maken.
 • Beste tijd voor een chimpansee reis is tussen december en februari en tussen half mei en half oktober.
 • Een chimpansee trekking in Kibale Forest maakt u in een groep van 6 personen met een gids.
 • Er is een chimpansee tracking in Kibale Forest National Park in de ochtend en in de middag.
 • U mag 1 uur bij de chimpansees in Oeganda blijven.
 • Er is geen minimum leeftijd voor een chimpansee trekking in Oeganda.
 • Kosten chimpansee permit Kibale Forest Oeganda is 150,- USD per persoon.

 Wilt u langer dan 1 uur bij de chimpansees in Kibale Forest National Park blijven dan kunt u deelnemen aan een Chimpansee Habituation Experience.

 • Een Chimpanzee Habituation Experience in Oeganda kunt u het hele jaar door maken.
 • Een Chimpanzee Habituation Experience in Oeganda maakt u in een groep van 4 personen met een gids.
 • De Chimpanzee Habituation Experience is alleen mogelijk in Kibale Forest National Park.
 • Op uw Chimpanzee Habituation Experience mag u 4 uur bij de chimpansees blijven.
 • Kosten Chimpansee Habituation Experience permit bedragen 200,- USD per persoon.

Andere wilde dieren die u tijdens uw primaten reis Oeganda kunt zien zijn o.a. leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels, neushoorns, giraffen, zebra’s, nijlpaarden, krokodillen en vele soorten vogels.

 Bekijk onze Oeganda primaten reizen

Maak een Rwanda gorilla en primaten reis

Het kleine maar landschappelijke fraaie Rwanda is met 13 soorten een walhalla voor primaten liefhebbers. Wereldwijde bekendheid kreeg Rwanda door de film Gorilla’s in de mist over het leven van Dianne Fossey in Volcanoes National Park. Van 1966 tot haar dood in 1985 bestudeerde zij de berggorilla’s in Volcanoes National Park. Op uw primaten reis in Rwanda kunt u o.a. berggorilla’s, chimpansees en goudapen zien. Andere soorten primaten in Rwanda zijn o.a. bavianen, zwarte witte franjeapen en diverse soorten meerkatten. Naast primaten kunt u op uw rondreis Rwanda safari’s maken in Akagera National Park op zoek naar de Big 5.

Waar kunt u het beste chimpansees en gorillas zien in Rwanda ?

Volcanoes National Park

 • Berggorilla : Zeer grote kans.
 • Goud aap : Zeer grote kans.

Beste tijd : Dec – Feb | Half Mei – Half Okt

Nyungwe Forest Forest National Park

 • Chimpansee : Zeer grote kans.

Beste tijd : Dec – Feb | Half Mei – Half Okt

Rwanda gorilla reis in Volcanoes National Park

Volcanoes National Park in Rwanda is bekend geworden door Dianne Fossey. Het park ligt in de Virunga bergketen en is misschien wel een van de mooiste gebieden van heel Afrika. U kunt er het hele jaar door een gorilla reis maken. De beste tijd voor een gorilla trekking in Volcanoes National Park in Rwanda is de droge tijd van december tot en met februari en van half mei tot en met half oktober. Een gorilla trekking in Rwanda in de regentijd heeft als voordeel dat de gorilla trekking permits goedkoper zijn. Een ander voordeel van een berggorilla trekking in de regentijd in Rwanda is dat er op de lagere hellingen veel voedsel is. U hoeft in deze periode dus meestal minder ver en hoog te lopen dan in de droge tijd. Een gorilla trekking in Rwanda in de regentijd heeft als nadeel dat de paden glibberig zijn.

 • Een berggorilla trekking in Mgahinga Oeganda kunt u het hele jaar door maken.
 • Beste tijd gorilla trekking Rwanda is tussen december en februari en tussen half mei en half oktober.
 • Een gorilla trekking in Rwanda maakt u in een groep van 8 personen met een gids.
 • Er zijn in Volcanoes National Park 10 groepen zodat er dus 80 permits per dag beschikbaar zijn.
 • Op uw gorilla tracking in Mgahinga National Park mag u 1 uur bij de gorilla’s blijven.
 • De minimum leeftijd voor een gorilla trekking in Rwanda is 15 jaar.
 • Kosten gorilla permit Rwanda is 1.500,- USD per persoon.

Rwanda chimpansee reis in Nyungwe Forest National Park

De dichte groene bossen van Nyungwe Forest National Park in Rwanda zijn de laatste bergwouden van Oost Afrika. In deze nog grotendeels ongerepte wouden leven chimpansees en diverse andere primaten.

U kunt het hele jaar door chimpansees zien in Nyungwe Forest National Park. De beste tijd voor een chimpansee reis naar Nyungwe Forest in Rwanda is de droge tijd van december tot en met half maart en van half mei tot en met half oktober. Chimpansee bezoeken in Nyungwe Forest in Rwanda in de regentijd heeft als nadeel dat de paden glibberig zijn en het daardoor zwaarder wordt.

 • Een Rwanda chimpansee reis in Nyungwe Forest kunt u het hele jaar door maken.
 • Beste tijd voor een Rwanda chimpansee trekking in Nyungwe Forest is tussen december en februari en tussen half mei en half oktober.
 • Een chimpansee reis Rwanda maakt u in een groep van 8 personen met een gids.
 • Er zijn in Nyungwe Forest National Park 8 chimpansee groepen zodat er dus 64 permits per dag beschikbaar zijn.
 • Op uw Rwanda chimpansee tracking in Nyungwe Forest Forest National Park mag u 1 uur bij de chimpansees blijven.
 • Er is geen minimum leeftijd voor een chimpansee trekking in Nyungwe Forest.
 • Kosten chimpansee permit Nyungwe is100,- USD per persoon.

Andere wilde dieren die u tijdens uw primaten reis Rwanda kunt zien zijn o.a. leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels, neushoorns, giraffen, zebra’s, nijlpaarden, krokodillen en vele soorten vogels.

 Bekijk onze Rwanda primaten reizen

In Afrika zijn geweldige plekken om apen & gorilla’s te spotten. U kunt ook op primaten trekking naar andere bestemming, namelijk in Oeganda, Tanzania, Congo, Gabon of  Borneo. Bent u benieuwd welke reis het beste bij u past? Neem contact met ons op en dan kijken wij graag met u mee.

Combineer een Tanzania chimpansee reis met een safari

Tanzania een van Afrika’s  beste safari bestemmingen is ook een uitstekende bestemming om chimpansees te spotten. Chimpansees kunt u in Tanzania zien in Gombe Stream National Park en in Mahale Mountains National Park. Gombe Stream National Park is bekend geworden door het onderzoek naar chimpansees van Dr. Jane Goodall. Naast chimpansees kunt u in Tanzania ook bavianen, zwart witte franjeapen en diverse soorten meerkatten zien. Uniek is verder het Udzungwa Mountains National Park met 6 verschillende apen en meerkatten waarvan er maar liefst 5 nergens anders ter wereld voorkomen. Een primaten reis naar Tanzania kunt u heel goed combineren met een safari in Tanzania en een strandverlenging op Zanzibar.

Waar kunt u het beste chimpansees en primaten zien in Tanzania ?

Mahale Mountains National Park

 • Chimpansee : Zeer grote kans.

Beste tijd : Dec – Feb | Half Mei – Half Okt

Gombe Stream National Park

 • Chimpansee : Zeer grote kans.

Beste tijd : Dec – Feb | Half Mei – Half Okt

Udzungwa Mountains National Park

 • 6 apen en meerkatten : Grote kans

Beste tijd : Dec – Feb | Half Mei – Half Okt

Tanzania chimpansee reis in Mahale Mountains National Park

De afgelegen en maar weinig bezochte Mahale Mountains in Tanzania liggen schitterend aan het immens grote en blauwe Tanganyika meer. Op de beboste hellingen leven enkele honderden chimpansees. Deze prachtihe primaten kunt u met een gids bezoeken.

Chimpansees in Mahale Mountains National Park kunt u het hele jaar door bezoeken. De beste tijd voor een chimpansee reis in Tanzania is de droge tijd van december tot en met half maart en van half mei tot en met half oktober. Een chimpansee trekking in Tanzania in de regentijd heeft als nadeel dat de paden glibberig zijn.

 • Een Tanzania chimpansee reis in Mahale Mountains kunt u het hele jaar door maken.
 • Het Mahale Mountains National Park bereikt u alleen met een vliegtuig.
 • De beste tijd voor een Tanzania chimpansee reis in de Mahale Mountains is tussen december en februari en tussen half mei en half oktober.
 • De minimum leeftijd voor een chimpansee trekking in Mahale Mountains in Tanzania is 12 jaar.

Tanzania chimpansee reis in Gombe Stream National Park

Het kleine maar fraaie en bergachtige Gombe Stream National Park in Tanzania ligt aan het uitgestrekte Tanganyika meer. Het park is bekend geworden door het chimpansee onderzoek van Dr. Jane Goodall. Op de beboste hellingen van het park leven chimpansees die u met een gids kunt bezoeken.

Een chimpansee reis in Gombe Stream National Park kunt u het hele jaar door maken. De beste tijd voor een chimpansee trekking in Tanzania is de droge tijd van december tot en met half maart en van half mei tot en met half oktober. Een chimpansee trekking in Tanzania de regentijd heeft als nadeel dat de paden glibberig zijn.

 • Een Tanzania chimpansee reis in Gombe Stream National Park kunt u het hele jaar door maken.
 • Gombe Stream National Park bereikt u het beste per vliegtuig.
 • De beste tijd voor een Tanzania chimpansee reis in Gombe Stream National Park is tussen december en februari en tussen half mei en half oktober.
 • De minimum leeftijd voor een Tanzania chimpansee reis in Gombe Stream is 12 jaar.

Tanzania primaten reis in Udzungwa Mountains National Park

In het zuiden van Tanzania ligt het maar weinig bezochte maar o zo mooie Udzungwa Mountains National Park. Het bergachtige park is bedekt met dichte tropische regenwouden waar van de 6 voorkomende primaten er maar liefst 5 endemisch zijn.

Met een gids kunt u in de regenwouden van het Udzungwa Mountains National Park in Tanzania het hele jaar door op zoek naar primaten. De beste tijd om primaten te zien in het Udzungwa Mountains National Park in Tanzania is de droge tijd van december tot en met half maart en van half mei tot en met half oktober. Een Tanzania primaten reis in de regentijd heeft als nadeel dat de paden glibberig zijn.

 • Een primaten reis in het Udzungwa Mountains National Park in Tanzania kunt u het hele jaar door maken.
 • De beste tijd voor een Tanzania primaten reis in het Udzungwa Mountains National Park is tussen december en februari en tussen half mei en half oktober.
 • Er is geen minimum leeftijd voor een Tanzania primatenreis in de Udzungwa Moutains.

Andere wilde dieren die u tijdens uw primaten reis Tanzania kunt zien zijn o.a. leeuwen, luipaarden, cheeta’s, wilde honden, olifanten, buffels, neushoorns, giraffen, zebra’s, wildebeesten, nijlpaarden, krokodillen en vele soorten vogels.

 Bekijk onze primaten reizen in Tanzania

In Afrika zijn geweldige plekken om apen & gorilla’s te spotten. U kunt ook op gorilla trekking naar andere bestemming, namelijk in Rwanda, Oeganda, Congo of Gabon. Voor orang oetan trekking kunt u naar Borneo. Bent u benieuwd welke reis het beste bij u past? Neem contact met ons op en dan kijken wij graag met u mee.

U wilt een reis op maat of meer informatie?

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 • Met plezier maken wij een vrijblijvend voorstel op maat.

 • Voornaam- en achternaam

 • Telefoonnummer

 • Email

 • Uw reis wensen of vragen

 • Bij aanmelding gaat u akkoord met de privacy policy van Sundowner Wildlife Holidays