Maak een prachtige primaten reizen in Afrika en Azië met Sundowner Wildlife Holidays

Sundowner Wildlife Holidays is specialist in primaten reizen in Afrika en Azië op maat en in kleine groepen. Een gorilla, chimpansee, mandril, orang oetan of neusaap in het wild spotten is een bijzondere wildlife ervaring die we u van harte kunnen aanbevelen.

Of u nu een gorilla reis in Oeganda of Rwanda wilt maken, op zoek wilt aan naar westelijke laagland gorilla’s in Gabon of in Congo Brazzaville, chimpansees in de Mahale Mountains in Tanzania wilt fotograferen of in Borneo orang oetans en neusapen wilt spotten, we kunnen u uit eigen ervaring adviseren.

Wilt u op uw rondreis Afrika of rondreis Azië primaten spotten in het wild, dan adviseren wij u graag over de verschillende bestemmingen en beste periodes voor uw primaten reis op maat of in een kleine groep.

Primaten reizen in Afrika & Azië

Bekijk onze reizen

Informatie over primaten reizen

Primaten zijn een groep van ca. 533 zoogdieren die worden onderverdeeld in apen en halfapen. Half apen zijn primitieve aapachtigen die in tropische gebieden leven, in de nacht actief zijn en vaak grote ogen hebben. Tot deze groep behoren o.a. maki’s, galago’s, lori’s en spookdiertjes.

“Een dwergmaki weegt 50 gram en een gorilla kan wel 200 kg zwaar worden”

Apen zijn intelligente en sociale dieren die vaak in tropische gebieden leven en overdag actief zijn. Hiertoe behoren gibbons, orang oetans, gorilla’s, chimpansees, bonobo’s en wij mensen.

Berggorilla

Lees meer

Laaglandgorilla

Lees meer

Berggorilla

Het bergachtige Oeganda met ongerepte regenwouden, meren en savannes is met 15 soorten apen en 7 soorten halfapen een paradijs voor primaten liefhebbers. Op uw Oeganda primaten reis kunt u o.a. berggorilla’s, chimpansees en goudapen zien. Het kleine maar landschappelijke fraaie Rwanda is met 13 soorten een walhalla voor primaten liefhebbers. Wereldwijde bekendheid kreeg Rwanda door de film Gorilla’s in de mist over het leven van Dianne Fossey in Volcanoes National Park.

Laaglandgorilla

In het landschappelijk zeer fraaie en vrijwel niet bezochte Gabon in Centraal Afrika liggen13 nationale parken en in de meeste kunt u laagland gorilla’s, chimpansees en andere primaten zien. In de uitgestrekte regenwouden van Gabon leven duizenden laagland gorilla, chimpansees, mandrils en vele andere soorten primaten. Omdat de parken zo uitgestrekt en nog niet ontwikkeld zijn is de kans om er gorilla’s of chimpansees in het wild te spotten vrij klein. In de uitgestrekte en ongerepte regenwouden van Odzala National Park in Congo Brazzaville in Centraal Afrika leven tienduizenden laagland gorilla, chimpansee en vele andere soorten primaten. Omdat de parken zo uitgestrekt en nog niet ontwikkeld zijn is de kans om gorilla’s of chimpansees in het wild te spotten klein.

Chimpansee

Lees meer

Orang oetan

Lees meer

Chimpansee

Tanzania een van Afrika’s beste safari bestemmingen is ook een uitstekende bestemming om chimpansees te spotten. Chimpansees kunt u in Tanzania zien in Gombe Stream National Park en in Mahale Mountains National Park. Het bergachtige Oeganda met ongerepte regenwouden, meren en savannes is met 15 soorten apen en 7 soorten halfapen een paradijs voor primaten liefhebbers. Op uw primaten reis in Rwanda kunt u o.a. berggorilla’s, chimpansees en goudapen zien. In de uitgestrekte en ongerepte regenwouden van Odzala National Park in Congo Brazzaville in Centraal Afrika leven tienduizenden laagland gorilla, chimpansee en vele andere soorten primaten. Een primaten reis Gabon met een gids op zoek naar deze grote en kleurrijke primaten. Naast mandrils leven er in de regenwouden ook laagland gorilla’s, chimpansees en diverse andere primaten.

Orang oetan

Op het eiland Borneo dat deel uit maakt van Maleisië liggen uitgestrekte regenwouden. Het Maleise gedeelte van Borneo bestaat uit Sabah in het noorden en Sarawak in het zuiden. In beide delen liggen diverse parken en reservaten waar u orang oetans, neusapen en vele andere soorten primaten kunt spotten.

Gouden meerkat

Neusaap

Gouden meerkat

Neusaap

Mandril

Stompneusaap

Mandril

Neusaap

Het leefgebied van de primaten

Wildlife Berggorilla Laagland gorilla Chimpansee
Orang oetan Gouden meerkat
Neusaap Mandril Stomp neusaap
Afrika  
Tanzania
Rwanda
Oeganda
Gabon
Congo    
Azië  
● Borneo
China