Ga met Sundowner Wildlife Holidays grizzly beren spotten in Alaska & Canada

De grizzly beer is een ondersoort van de bruine beer en komt voor in Noord-Amerika. De grizzly is gemiddeld groter en zwaarder dan de Europese bruine beer en is grover gebouwd met een indrukwekkende gebochelde schouderpartij. Vrouwtjesberen kunnen 1, 2 of zelfs 3 jongen (cubs) krijgen die ze met haar leven beschermt. Als de beren in mei uit hun winterslaap komen, eten ze zich daarna tot half augustus vol met knollen en grassen. Vanaf half augustus eten ze iedere dag grote hoeveelheden bessen en vissen ze in de rivier op zalm. In oktober gaan ze vervolgens weer in winterslaap.

Grizzly beren reizen

Bekijk onze voorbeeldreizen

Het Leefgebied van de grizzly beer

De grizzly beer vindt u in Alaska, Canada en de VS. De grizzly beer leeft voornamelijk in dicht beboste gebieden, maar ook hoog in de bergen, op eilanden en in de gematigde regenwouden aan de kust van West-Canada.

Alaska

Het zeer dunbevolkte en ruige Alaska huisvest grote aantallen grizzly (en zwarte) beren. Met name Kodiak Island en Katmai National Park bieden uitstekende kansen om beren te observeren en fotograferen. Tijdens de zalmtrek van juni tot en met september verzamelen zich tientallen grizzly beren bij de Brooks Falls in Katmai. Vanaf speciale observatieplatforms kunt u de beren urenlang bewonderen. Ook is het mogelijk om per watervliegtuig en expeditieschip naar de (nog) meer afgelegen gebieden te reizen. U bent dan in de wijde omtrek de enige mens te midden van de eenzame wildernis.

Canada

In Canada komen grote aantallen grizzly beren en Amerikaanse zwarte beren voor. Grote kans dat u zwarte beren en grizzly beren in Canada kunt vinden in de dichte gematigde kustregenwouden. Maar ook in de dunbevolkte bergketens en op de talloze eilanden voor de kust van de provincie British Columbia leven deze beren. Wilt u er zeker van zijn dat u een hele goede kans heeft om grizzly beren te spotten? Boek dan een verblijf in de Knight Inlet Lodge of de Spirit Bear Lodge. Deze lodges liggen midden in het Great Bear Rainforest en bieden bijna gegarandeerd meerdere ‘grizzly sightings’ tijdens uw verblijf.

Beste tijd om grizzly beren te spotten

WildlifeJFMAMJJASOND
Alaska
Canada
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen 

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief