Waar kan ik ?

Locatie,

Bekijk onze voorbeeldreizen

Noorwegen

Gedragsregels voor het snorkelen met orka’s

Om uw snorkelen met orka’s excursie zo veilig en diervriendelijk mogelijk te laten verlopen, is het van belang dat u zich aan een paar duidelijke gedragsregels houdt. De onderstaande gedragsregels worden vrij algemeen toegepast, maar kunnen per aanbieder of bestemming verschillen:

  • Wees zo stil mogelijk: Glij langzaam vanuit de boot het water in (niet springen). Blijf rustig en veroorzaak zo min mogelijk spetters en bubbels.
  • Raak de dieren niet aan: Als orka’s worden aangeraakt kunnen ze schrikken en zullen ze snel weg zwemmen. Ook hebben orka’s een zeer kwetsbare huid die makkelijk kan worden verwond door nagels of sieraden.
  • Blijf op gepaste afstand: Blijf op minimaal 2 meter afstand van de dieren en laat ze uit eigen initiatief dichterbij komen. Als er een orka op u afkomt, blijf dan kalm en zwem rustig opzij.
  • Foto’s: Gebruik geen flitser bij het fotograferen van  orka’s.
  • Minimale leeftijd: De minimale leeftijd voor snorkelen is 14 jaar.
  • Niet geschikt voor: Zwangere vrouwen, mensen met rug- of nekklachten.

Van de gids krijgt u een waterdicht droogpak aan waarna u in een stevige zodiak op zoek gaat naar de orka’s. Als er orka’s gevonden zijn laat u zich zo stil mogelijk in het water glijden. Met uw duikbril en snorkel op kunt u uitstekend onderwater kijken en de enorme orka’s onder u door zien zwemmen.

Bijna iedereen vraagt ons of het wel veilig is om te snorkelen met orka’s. We kunnen hier met een gerust hart positief op antwoorden. De orka’s zien de mens niet als voedsel en dat biedt de mogelijkheid om veilig tussen deze magnifieke dieren te snorkelen. Er zijn in Noorwegen geen gevallen bekend van mensen die door orka’s werden aangevallen.

Wat moet ik meenemen

Informatie, advies of reis boeken naar zwemmen met orka’s?

Hebt u interesse in zwemmen met orka’s, bel ons op 020 – 641 86 97 of stuur uw email aan info@sundowner.nl