Maak de mooiste safari reizen in Kenia met Sundowner Wildlife Holidays

Bekijk de gnoetrek en de Big Five in de Masai Mara, rij door de ongerepte natuur gebieden op het Laikipia Plateau waar wilde honden rondtrekken. Ga naar de zinderende vlaktes in Samburu waar olifanten in droge rivierbeddingen. Na al uw safari avonturen kunt u heerlijk uitrusten aan de tropische witte zand stranden langs de eindeloze kust.

 

Informatie over Kenia

Lees meer

Kenia reizen op maat

Bekijk onze reizen

Ochtend safari

Vroeg in de ochtend rond 06.00 uur wordt u gewekt. Na een snelle kop koffie of thee en een paar biscuitjes gaat u op avontuur in de Keniaanse bush. Wilde dieren zijn het meest actief in de nog koele ochtend en roofdieren komen terug van hun nachtelijke jachtpartijen. Voor fotografen zijn deze vroege uren de “golden hours” met vaak mooi zacht licht. Na 3 a 4 uur met ongetwijfeld vele ontmoetingen met wilde dieren en kleurrijke vogels rijdt u weer terug naar uw lodge of tented camp. Hier wacht een uitgebreid ontbijt aan een mooi gedekte tafel in de schaduw van acacia of vijgen bomen op u. Na de lunch kunt u douchen, een siësta nemen of heerlijk voor uw tent een boek lezen met een kop koffie. Ook leuk is een “bush breakfast” waarbij u midden in de wildernis aan een tafel met wit linnen geniet van uw ontbijt (verrekijker en camera bij de hand …).

Middag lunch en siesta

Rond 12.30 uur is het tijd voor een heerlijke vers bereide 3-gangen lunch. Hierna kunt u uitrusten, een duik nemen in het zwembad of een boek lezen. Rond 15.00 uur staat verse thee met cake klaar en daarna is het tijd voor uw middag safari.

Einde middag “Sundowner”

Als de zon langzaam ondergaat rijdt uw chauffeur naar een mooi plekje waar u met een hapje en uw favoriete koude drankje geniet van de geluiden van de Keniaanse bush en de zonsondergang (Sundowner) die het landschap in vuur en vlam zet. Hierna rijdt u terug naar de lodge waar het koele zwembad of een verfrissende douche op u wacht.

Avond kampvuur en diner

Weer helemaal fris en met schone kleren aan is het tijd voor een drankje bij het knetterende kampvuur onder de flonkerende sterren van de donkere, zwoele Afrikaanse nacht. Geluiden van wilde dieren stijgen op en u neemt alle avonturen van de dag nog eens met elkaar door. Hierna is het tijd voor een heerlijk 3-gangen diner waarna het tijd is om naar bed te gaan en in slaap te vallen bij de geluiden van de Afrikaanse bush (om 06.00 uur wordt u alweer gewekt …).

Reiservaringen Kenia

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief