Sao Tomé en Principe, reizen naar de “vergeten” eilanden

De vulkanische eilanden Sao Tomé & Principe, worden ook wel de “vergeten eilanden” genoemd. De eilanden liggen op de evenaar voor de kust van Gabon in West Afrika. Op de Seychellen na is dit het kleinste land van Afrika. De voormalige Portugese kolonie met nog geen 200.000 inwoners is nog niet ontdekt door het massa toerisme. Geniet op uw Sao Tomé en Principe reizen dan ook in rust van tropische regenwouden, overwoekerde plantages, unieke wilde dieren, een kleurrijke onderwaterwereld, paradijselijke stranden en luxe lodges. De beste tijd om naar Sao Tomé en Principe te reizen is van juni tot en met september. Bel of mail ons voor uw Sao Tomé & Principe reis op maat met een van onze reisspecialisten.

Tropische regenwouden, paradijselijke stranden en heerlijke chocola

Sao Tomé en Principe telt 6 eilanden waarvan het grote eiland Sao Tomé en het kleinere eiland Principe de belangrijkste zijn. De bergachtige eilanden zijn begroeid met tropische regenwouden vol endemische soorten vogels, apen en prachtige orchideeën. Als u van wandelen en natuur houdt is een reis naar Sao Tomé en Principe dan ook ideaal. Ook voor een strandvakantie of om helemaal tot rust te komen kunt u perfect naar Sao Tomé en Principe reizen. De paradijselijke stranden behoren tot de mooiste ter wereld. Langs de kusten liggen slaperige vissersdorpjes waar de tijd stil heeft lijken te staan. De binnenlanden zijn het gebied van koffie, cacao, bananen en vanille plantages uit de Portugese koloniale tijd. Een aantal van deze prachtige Roca’s zijn door het regenwoud overwoekerd. Andere zijn werkend en hier kunt u zien hoe koffie en cacao wordt verbouwd. Op uw reizen naar Sao Tomé en Principe kunt u overnachten in sfeervolle gerenoveerde Roca’s. In de Koloniale tijd was Sao Tomé en Principe de grootste leverancier van cacao. Hieraan dankt de paradijselijke archipel haar andere bijnaam de “chocolade eilanden”. Een vakantie naar Sao Tomé en Principe is dan ook niet compleet als u niet van de heerlijke chocolade hebt geproefd …

“Proef de lekkerste chocola bij Claudio Corallo in Roca Nova Moca” op het eiland Sao Tomé.

Unieke flora & fauna

Op uw vakantie naar Sao Tomé en Principe zult u verbaast staan over de unieke flora en fauna met haar grote aantallen endemische soorten. Vogelaars zullen de 143 soorten vogels waaronder 28 endemische soorten zeker weten te waarderen. Even uniek zijn de maar liefst 129 soorten orchideeën die nergens anders ter wereld voorkomen. Ook bijzonder zijn de baobab bij Lago Azul, de Blue Lagoon. In de droge tijd kunt u naar Sao Tomé & Principe reizen om de honderden bultrug walvissen en dolfijnen langs de eilanden te zien trekken. Op uw vakantie in Sao Tome & Principe kunt u naar hartenlust zeeschild padden, waaronder de 2,5 meter grote lederschildpad, fotograferen. Ook kunt u naar Sao Tomé en Principe reizen om te duiken. De maagdelijke riffen, kleurrijke koralen, grote vissen en de vele “drop offs” maken van Sao Tomé & Principe een unieke duikbestemming.

Sao Tomé eiland

Lees meer

Principe eiland

lees meer

Sao Tomé activiteiten en beste reis tijd

Op uw reis naar Sao Tomé en Principe kunt u kiezen uit diverse activiteiten. Van wandelen in de tropische regenwouden, walvissen en dolfijnen spotten, de ruim 2 km hoge Pico vulkaan beklimmen, plantages bezoeken, diepzeevissen, korte en lange wandelingen maken al of niet met gids, snorkelen en duiken tot en met mountainbiken langs authentieke dorpjes. Op uw vakantie op Sao Tomé kunt u een auto huren al of niet met chauffeur om de vele hoogtepunten te bezoeken. Uw reis naar Sao Tomé en Principe maken we geheel naar uw wensen op maat.

De beste tijd om naar Sao Tomé en Principe te reizen wordt bepaald door wat u wilt zien en meemaken. De droge tijd loopt van juni tot en met september en de regentijd van oktober tot en met mei. Ieder seizoen biedt weer andere mogelijkheden voor een unieke reis naar de “vergeten” eilanden. Bel of mail ons voor uw reis op maat naar Sao Tomé en Principe.

Beste tijd

Lees meer

Lodges & resort op Sao Tomé en Principe

Op uw  Sao Tome en Principe vakantie kunt u verblijven in een aantal sfeervolle hotels, lodges & resorts. Van eenvoudig tot en met luxe. Een uniek beleving op uw Sao Tomé en Principe vakantie is om een paar nachten in een plantage te verblijven.Een aantal plantages, Roca’s genaamd, zijn tot kleinschalige luxe lodges omgebouwd. Hier geniet u in rust van een mix van koloniale pracht en modern comfort.

Lodges & resorts

Bekijk onze selectie

Hoe komt u er

Vanuit Lissabon vliegt de TAP 4 keer per week (DI/DO/ZA/ZO) naar Sao Tomé en op dezelfde dagen weer terug. De overstaptijd tussen een vlucht vanuit Amsterdam of Brussel naar Lissabon en de vlucht naar Sao Tomé is te kort. Daarom hebben we op al onze reizen naar Sao Tomé en Principe een nacht in Lissabon opgenomen. Tussen de eilanden Sao Tomé en Principe wordt 5 keer per week gevlogen (vlucht duurt 30 minuten). Veel van onze klanten combineren reizen naar Gabon met reizen naar Sao Tomé & Principe. Vraag ons gerust naar een Sao Tomé & Principe vakantie op maat.

Praktische informatie Vliegtijden:
Excl. overstaptijd
Maatschappij:
D = Direct
O = Overstap
Vaccinaties:
V = Verplicht
R = Risicoland
A = Advies

Vliegtijd

● Sao Tomé: 7,30 uur
● Principe: ca. 7,15 uur

Maatschappij

● Air Portugal (O)
● Angola Airlines (O)

Tijdverschil

● Zomertijd: -2 uur
● Wintertijd: -1 uur

Visum

● Ja, 3 maanden geldig
● Klik hier voor een Visum

Vaccinaties

● Cholera (V)
● Gele koorts (R)
● DTP & hepatitis A (A)
● Klik hier voor een afspraak

Malaria

● Ja

Valuta

● Santomese Dobra
● Amerikaanse Dollar

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Bekijk onze reizen naar Sao Tomé & Principe

Hoogtepunten en activiteiten in Sao Tomé & Principe

Sao Tomé

Lees meer

Principe

Lees meer

Bekijk onze selectie van accommodaties in Sao Tomé & Principe

Sao Tomé & Principe

Accommodaties

Beste tijd Sao Tomé & Principe

U kunt hele jaar door naar Sao Tomé & Principe reizen. De beste tijd voor een vakantie naar Sao Tomé & Principe is de lange droge tijd van juni tot en met september. Het is dan gemiddeld 27ºC. Een tweede droge periode is van januari tot en met februari met temperaturen rond de 30ºC. De beste tijd voor uw reis op maat naar Sao Tomé & Principe hangt vooral af van wat u wilt zien en meemaken.

De korte droge tijd loopt van december tot en met februari. Dit zijn ook de heetste maanden van het jaar. Een perfecte tijd om op zoek te gaan naar de 143 soorten vogels waarvan 28 endemisch. Ook de maar liefst 129 soorten orchideeën staan nu in bloei. Cultuurliefhebbers kunnen zich vermaken met carnaval en traditionele dansen. De zee heeft nu het meeste zicht zodat u in deze periode prachtig kunt duiken. Zeeschildpadden komen tussen november en maart aan land om hun eieren te leggen. Als de eieren tussen september en maart uitkomen, kunt u de jonge schildpadjes de zee in zien gaan.

De lange regen tijd loopt van maart tot en met mei. Het kan hevig regen met veel muggen en modderige wandelpaden. Het zachte licht, de fraaie contrasten en helder blauwe luchten is echter perfect voor fotografen. Ook staan op hoger delen van Mount Obo nog vele orchideeën in bloei.

De lange droge tijd loopt van juni tot en met september. Het koele en droge weer is de beste tijd om te wandelen door de regenwouden en heerlijk uit te rusten aan ’s werelds mooiste stranden. Honderden bultrug walvissen trekken langs de kusten en met boten kunt u de zee op om ze te bekijken. Augustus is de maand van vele festiviteiten.

De korte regen tijd loopt van oktober tot en met november. Regenbuien en zonneschijn wisselen elkaar af en het wordt heter. Muggen en modderige wandelpaden zijn niet ideaal voor wandelen. orchideeën beginnen te bloeien.

Sao Tomé

KlimaatJFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)1171071641741632241349182172118
● Dag (°C)303030302928272829292929
● Nacht (°C)232323232322202121222322
● Zee (°C)262626262626262626262626
Zomer Winter ☀ Zon 🌨 Regen

Principe

KlimaatJFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)123108178246305912649181350190100
● Dag (°C)292929292827262727272828
● Nacht (°C)222222222220202021212121
● Zee (°C)262626262626262626262626
Zomer Winter ☀ Zon 🌨 Regen
HoogtepuntenJFMAMJJASOND
● Bultrugwalvissen
● Orchideeën
● Schildpadden nestelen
● Duiken
● Vogels spotten
● Strand
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen van Sao Tomé & Principe

Gabon is prima

Strandverlenging Baie de Tortue Gabon, Sao Tomé en Principe (oktober 2015)

Ook het verblijf in Sao Tome & Principe vonden wij geslaagd. De kleinschalige accommodatie daar is ons goed bevallen en de maaltijden waren echt uitstekend. We hebben een aantal leuke excursies kunnen maken, onder meer wandel- en fietstochten.

Het verblijf in Gabon is ons prima bevallen. Zowel het hotel in Libreville als het hotel in Lope nationaal park is comfortabel en plezierig. In Lope nationaal park kon één excursie niet doorgaan wegens zware regenval, waardoor we helaas nogal wat “wildlife” hebben gemist. De communicatie daarover verliep aanvankelijk wat lastig, maar uiteindelijk is alles goed duidelijk gemaakt en heeft de organisatie ter plaatse uit eigen beweging een geldbedrag gerestitueerd. Van een deel van dat bedrag hebben we een extra excursie kunnen maken vanuit Libreville. Nadeel van een verblijf in Gabon blijft natuurlijk de hoge kosten; en de corrupte politie werkt ook niet mee.

Op de eilanden Sao Tome & Principe, zijn de lage kosten relatief aantrekkelijk. Verder is de algehele sfeer wat meer ontspannen.

Al met al zijn wij zeker tevreden over deze reis.

Carlo Sparreboom en Maria Farinella

Lees verder

Reiservaringen Sao Tomé & Principe

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief

  • Contactformulier Sundowner Wildlife Holidays

    Vermeld hieronder uw vragen en/of wensen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Voornaam- en achternaam

  • Telefoonnummer

  • Email

  • Uw reis wensen of vragen

  • Bij aanmelding gaat u akkoord met de privacy policy van Sundowner Wildlife Holidays