São Tomé é Principe, de “vergeten” eilanden

De vulkanische eilanden São Tomé é Principe, worden ook wel de “vergeten eilanden” genoemd. De eilanden liggen op de evenaar voor de kust van Gabon in West Afrika. Op de Seychellen na is dit het kleinste land van Afrika. De voormalige Portugese kolonie met nog geen 200.000 inwoners is nog niet ontdekt door het massa toerisme. Geniet op je São Tomé en Principe reis dan ook in rust van tropische regenwouden, overwoekerde plantages, unieke wilde dieren, een kleurrijke onderwaterwereld, paradijselijke stranden en luxe lodges.

Volgende stap

São Tomé & Principe

Tropische regenwouden, paradijselijke stranden en heerlijke chocola

São Tomé en Principe telt 6 eilanden waarvan het grote eiland Sao Tomé en het kleinere eiland Principe de belangrijkste zijn. De bergachtige eilanden zijn begroeid met tropische regenwouden vol endemische soorten vogels, apen en prachtige orchideeën. Als je van wandelen en natuur houdt is een reis naar São Tomé en Principe dan ook ideaal. Ook voor een strandvakantie of om helemaal tot rust te komen kun je perfect naar Sao Tomé en Principe reizen. De paradijselijke stranden behoren tot de mooiste ter wereld. Langs de kusten liggen slaperige vissersdorpjes waar de tijd stil lijkt te staan.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Natuur

.

.

.

Unieke flora & fauna

Op je vakantie naar São Tomé en Principe zullen de unieke flora en fauna je verbazen met haar grote aantallen endemische soorten. Vogelaars zullen de 143 soorten vogels waaronder 28 endemische soorten zeker weten te waarderen. Even uniek zijn de maar liefst 129 soorten orchideeën die nergens anders ter wereld voorkomen. Ook bijzonder zijn de baobab bij Lago Azul, de Blue Lagoon. In de droge tijd kun je naar São Tomé & Principe reizen om de honderden bultrug walvissen en dolfijnen langs de eilanden te zien trekken. Op je vakantie in São Tome & Principe kun je naar hartenlust zeeschild padden, waaronder de 2,5 meter grote lederschildpad, fotograferen. Ook kun je naar São Tomé en Principe reizen om te duiken. De maagdelijke riffen, kleurrijke koralen, grote vissen en de vele “drop offs” maken van São Tomé & Principe een unieke duikbestemming.

.

.

.

    Wat te doen

.

.

.

São Tomé é Principe activiteiten

Op je reis naar São Tomé é Principe kun je kiezen uit diverse activiteiten. Van wandelen in de tropische regenwouden, walvissen en dolfijnen spotten. Beklim de ruim 2 km hoge Pico vulkaan of bezoek  plantages. Of ga diepzeevissen, korte en lange wandelingen maken al of niet met gids. Snorkelen en duiken tot en met mountainbiken langs authentieke dorpjes. Op je vakantie op São Tomé kun je een auto huren al of niet met chauffeur om de vele hoogtepunten te bezoeken. Je reis naar São Tomé & Principe maken we geheel naar je wensen op maat.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Accommodaties

.

.

.

Lodges & resort op São Tomé é Principe

Op je São Tome & Principe vakantie kun je verblijven in een aantal sfeervolle hotels, lodges & resorts. Van eenvoudig tot en met luxe. Een unieke beleving op je São Tomé & Principe vakantie is om een paar nachten in een plantage te verblijven. Een aantal plantages, Roca’s genaamd, zijn tot kleinschalige luxe lodges omgebouwd. Hier geniet je in rust van een mix van koloniale pracht en modern comfort.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

.

.

.

    Beste reistijd

.

.

.

Beste tijd voor São Tomé é Principe

De beste tijd voor een vakantie naar São Tomé & Principe is de lange droge tijd van juni tot en met september. Het is dan gemiddeld 27ºC. Een tweede droge periode is van januari tot en met februari met temperaturen rond de 30ºC. De beste tijd voor uw reis op maat naar São Tomé & Principe hangt vooral af van wat je wilt zien en meemaken.

Ja, ik wil graag meer lezen

Hoe kom je er

Vanuit Lissabon vliegt de TAP 4 keer per week (DI/DO/ZA/ZO) naar São Tomé en op dezelfde dagen weer terug. De overstaptijd tussen een vlucht vanuit Amsterdam of Brussel naar Lissabon en de vlucht naar São Tomé is te kort. Daarom hebben we op al onze reizen naar São Tomé en Principe een nacht in Lissabon opgenomen. Tussen de eilanden São Tomé en Principe wordt 5 keer per week gevlogen (vlucht duurt 30 minuten). Veel van onze klanten combineren reizen naar Gabon met reizen naar São Tomé é Principe. Vraag ons gerust naar een São Tomé & Principe vakantie op maat.

Veel gestelde vragen en praktische informatie over São Tomé é Principe

Om je São Tomé é Principe reis op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar São Tomé é Principe komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je reis door São Tomé é Principe.