São Tomé é Principe, de “vergeten” eilanden

De vulkanische eilanden São Tomé é Principe, worden ook wel de “vergeten eilanden” genoemd. Twee met tropische regenwouden bedekte eilanden zonder massatoerisme waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Een soort Jurassic park maar dan zonder dinosaurussen. Sao Tome e Principe liggen op de evenaar in de Golf van Guinea voor de kust van West Afrika. Wandel hier door regenwouden in Obo National Park, bezoek overwoekerde plantages, spot unieke vogels, wilde dieren en planten, beklim de 2.024 meter hoge Pico Sao Tome vulkaan, snorkel tussen kleurrijke koralen en relax op paradijselijke stranden met verblijf in boutique en luxe lodges.

Volgende stap

Sao Tome é Principe bezienswaardigheden

São Tome en Principe

Het door toeristen nog maar weinig bezochte São Tomé en Principe ligt op de evenaar en telt 6 eilanden. Hiervan zijn alleen het grotere eiland Sao Tomé en het kleinere eiland Principe bewoond. De bergachtige eilanden hebben een spectaculaire natuur met vulkanen, tropische regenwouden, verlaten stranden en kleurrijke koralen. Niet voor niets is het eiland Principe sinds 2012 een UNESCO Biosphere Reserve. De hoofdstad Sao Tome heeft een levendige sfeer met pastelkleurige huisjes en bruisende markten. Op je Sao Tome en Principe vakantie kun je kiezen uit diverse activiteiten en excursies op de vergeten eilanden te ontdekken.

Ja, ik wil graag meer lezen

Unieke natuur op Sao Tome en Principe

Principe

Unieke natuur op Sao Tome en Principe

Uniek voor Sao Tome en Principe zijn de vele soorten dieren en planten die net als op de, Galapagos eilanden, alleen hier voor komen. Ga op je vakantie naar São Tomé en Principe vakantie op zoek naar endemische soorten vogels en planten. Van de 143 soorten vogels komen er 28 alleen hier voor. Even uniek zijn de maar liefst 129 soorten orchideeën die nergens anders ter wereld voorkomen. Ook bijzonder zijn de baobab bomen bij Lagoa Azul oftewel de Blue Lagoon. Ga tussen juli tot en oktober op walvissafari als honderden bultrugwalvissen langs São Tomé en Principe migreren. Fotografeer op je reis in São Tome en Principe zeeschildpadden waaronder de 2,5 meter grote lederschildpad. Ook kun je op São Tomé en Principe prachtig snorkelen en duiken. De maagdelijke riffen, kleurrijke koralen, grote vissen en de vele “drop offs” maken van São Tomé en Principe een unieke duikbestemming. En vergeet niet om te gaan wandelen op Sao Tome en Principe …

Sao Tome é Principe activiteiten

Activiteiten Sao tome en Principe

Op je reis naar São Tomé en Principe kun je kiezen uit diverse activiteiten en excursies. Kies je favoriete activiteiten op Sao Tome en Principe zoals  wandelen, vogels kijken, mountainbiken, walvissen spotten, de 2.024 meter hoge Pico de Sao Tome vulkaan beklimmen, diepzeevissen, meerdaagse trekkings met tent maken, snorkelen, duiken of oude plantages bezoeken. Slenter verder door slaperige vissersdorpjes, ga chocolade proeven op een plantage en bezoek de hoofdstad Sao Tome. Verder kun je op je vakantie op São Tomé en Principe een auto huren al of niet met chauffeur om het eiland te ontdekken. In ca. 2,5 uur rijd je van de ene kant naar de andere kant van het eiland Sao Tome. Je reis naar São Tomé en Principe maken we geheel naar je wensen op maat.

Ja, ik wil graag meer lezen

Hotels, lodges en resorts op São Tomé é Principe

Sundy Praia Lodge, Luxe vakantie

Op je São Tome & Principe vakantie kun je verblijven in een aantal sfeervolle hotels, lodges & resorts. Van eenvoudig hotels tot en met luxe lodges en resort. Sundy Praia op het eiland Principe behoort zelfs tot National Geographic’s Unique Lodges of the World. Verblijf op je São Tomé en Principe vakantie zeker een paar nachten in een plantage. Een aantal plantages, Roca’s genaamd, zijn tot kleinschalige luxe lodges omgebouwd. Hier geniet je in rust van een mix van koloniale pracht en modern comfort.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

Beste tijd voor vakantie São Tomé en Principe

Pico Principe

De beste tijd voor een São Tomé en Principe vakantie is de lange droge tijd van juni tot en met september. Het is dan gemiddeld 27ºC. Een tweede goede tijd voor reizen naar Sao Tome en Principe is de droge periode is van januari tot en met februari met temperaturen rond de 30ºC. De beste tijd voor je reis op maat naar São Tomé & Principe hangt vooral af van wat je wilt zien en meemaken.

Ja, ik wil graag meer lezen

Hoe reis je naar Sao Tome en Principe

Vanuit Amsterdam of Brussel vlieg je 5 keer per week met de TAP op 1 dag via Lissabon naar Sao Tome en Principe. Tussen de eilanden Sao Tome en Principe wordt 5 a 6 keer per week gevlogen.

Veel gestelde vragen, praktische informatie en reisadvies São Tomé en Principe

Om je São Tomé en Principe reis op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar São Tomé é Principe komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je reis door São Tomé é Principe.