Parken en stranden op een rondreis Tanzania

Tanzania is een van de meest bijzondere safari bestemmingen in Afrika. Bekijk op een rondreis door Tanzania de jaarlijkse grote trek, spot de Big 5 of ga de Kilimanjaro beklimmen. Na al je avonturen kun je uitrusten op de tropische stranden van Zanzibar, Mafia of Pemba. Naast een rondreis in Tanzania door bekende parken zoals de Serengeti, de Ngorongoro krater en Lake Manyara kun je ook op safari in het veel minder bezochte Zuid Tanzania. Hier maak je game drives, boot safari’s en wandelsafari’s in nog ongerepte wildernissen zoals de Selous, Ruaha en Katavi. Bekijk onze selectie lodges en tented camps die we vrijwel allemaal persoonlijk bezocht hebben in de afgelopen 20 jaar. Kies bij Sundowner uit rondreizen in een privé jeep of voor een comfortabele fly-in. Wat je ook kiest, we maken het geheel naar je wensen op maat.

Volgende stap

Tanzania Nationale Parken

Nationale parken van Tanzania bezienswaardigheden

De vlaktes en het wildrijke noorden van Tanzania

Op je rondreis door noord Tanzania reis je door afwisselende landschappen met schitterende vergezichten en grote aantallen wilde dieren. De uitgestrekte savannes van het Serengeti National Park zijn de beste plek voor de jaarlijkse grote trek en om grote aantallen leeuwen, luipaarden en cheeta’s te spotten. Onderweg kun je een Masai dorpje bezoeken. In het mooie Lake Manyara National Park zie je vaak roze flamingo’s en met geluk leeuwen die in bomen klimmen. Het nog rustige Tarangire National Park is de plek om bizar gevormde baobab bomen en grote kuddes olifanten te bewonderen. Voor de Big5 kun je het beste naar de immense Ngorongoro krater.

De rust van het ongerepte zuiden van Tanzania

In het minder bezocht zuiden van Tanzania geniet je van rust en ongerepte wildernissen. Naast dieren uit het noorden van Tanzania leven hier ook wilde honden, grote koedoes en sabel antilopen. Een van de mooiste parken is het Selous Game Reserve, het grootste park van Afrika. Naast game drives kun je hier ook bootsafari’s en wandelsafari’s maken. In Ruaha National Park leven meer leeuwen dan er bezoekers zijn. Hou je van regenwouden, watervallen en apen die nergens anders voorkomen? Maak dan een wandeling met gids door het Udzungwa Mountains National Park. Over apen gesproken, in het afgelegen Mahale Mountains National Park kun je een chimpansee trekking maken. Nog niet afgelegen genoeg? Vlieg dan naar Katavi National Park waar maar een paar honderd bezoekers per jaar op safari gaan.

Ja, ik wil graag meer lezen

Wilde dieren in Tanzania

Olifant, Tarangire, Tanzania - Shutterstock

De meest unieke hoogtepunten op een safari rondreis in Tanzania zijn voor velen toch wel het spotten van de Big 5, de grote trek in de Serengeti, een chimpanzee trekking in Mahale en zwemmen met walvishaaien bij Mafia Island.

De Big 5 spotten

De Big 5 is een oude jachtterm uit de koloniale tijd die verwees naar de vijf wilde dieren die het lastigst waren om op te jagen. De Big 5 bestaat uit de olifant, de buffel, de leeuw, het luipaard en de neushoorn. In Afrika komen de zwarte en de witte neushoorn voor. In Tanzania komen alleen zwarte neushoorns voor. Het is vooral de zwarte neushoorn, gewild bij stropers, die zeer zeldzaam is. In de meeste parken kun je dus wel olifanten, buffels, leeuw en luipaard zien maar geen neushoorns. Op je rondreis in Tanzania kun je maar in drie gebieden de Big 5 zien; de Ngorongoro Conservation Area, het Serengeti National Park en het Selous game Reserve. De meeste kans om op je rondreis in Tanzania de neushoorn en dus de Big Five te zien, heb je in de Ngorongoro krater waar ongeveer 20 zwarte neushoorns leven.

De grote trek in de Serengeti

De grote trek is een van de meest unieke hoogtepunten in de natuur. Miljoenen wildebeesten, zebra’s en gazellen trekken van de Masai Mara in Kenia naar het Serengeti National Park in Tanzania en weer terug. Een al eeuwen durende tocht zonder een echt begin en einde. Een tocht gedreven door de regens waarbij de hongerige wildebeesten steeds van dorre kaalgevreten vlaktes naar fris groene graslanden trekken. De Serengeti in Tanzania is tussen oktober en juli het toneel van de grote trek. Op de grote trek in Tanzania zijn er twee unieke hoogtepunten. De ene is de oversteek tussen juli en oktober van de met krokodillen gevulde Mara rivier in het noorden van de Serengeti. De andere is de geboortegolf in februari en maart op de open vlaktes van de zuidelijke Serengeti en de Ngorongoro Conservation Area( Het Ndutu gebied).

Chimpansees in de Mahale Mountains

In de bergen van het afgelegen Mahale Mountains National Park leven enkele honderden chimpansees. De beste tijd om ze te zien is de droge tijd van juni tot en met oktober. Een unieke ervaring in Tanzania die je je leven lang niet zult vergeten.

Ja, ik wil graag meer lezen

Eilanden & stranden van Tanzania

Konokono Pavilion

Geniet van tropische stranden op Zanzibar, Mafia of Pemba

Na je safari rondreis in Tanzania kun je heerlijk uitrusten aan de tropische zandstranden van Tanzania. Hou je van wat meer vertier kies dan voor het eiland Zanzibar. Ben je juist op zoek naar rust ga dan naar de eilanden Mafia of Pemba. Nog niet rustig genoeg? Denk dan aan het privé eiland Fanjove of aan de stranden van Ras Kutani ten zuiden van Dar es Salaam. Met een binnenlandse vlucht ben je er zo. Liever op reis naar de Seychellen of Mozambique? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Ja, ik wil graag meer lezen

Activiteiten Tanzania & Zanzibar

Luchtballonsafari Serengeti, Activiteiten Tanzania, Grote trekNoord Tanzania

Om nog meer te genieten van je rondreis in Tanzania hebben wij een aantal unieke activiteiten geselecteerd die je optioneel kunt bijboeken. De meeste activiteiten in Tanzania zijn op privé basis en worden  begeleid door een privé gids. Een aantal voorbeelden van activiteiten in Tanzania die wij je van harte kunnen aanraden. Op een ballonsafari over de wildrijke vlaktes van de Serengeti zweven. Met een mountainbike langs dorpjes en plantages fietsen bij Lake Manyara.

Een kano en wandelsafari maken in Arusha National Park op zoek naar wilde dieren. Met pijl en boog op jacht gaan met de Hadzabe stam bij Lake Eyasi. Wilde dieren in het diner zien op een nachtgame drive in Lake Manyara. Via een hangbrug het regenwoud bij Lake Manyara verkennen. Met gids langs de Ngorongoro kraterrand wandelen. Zwemmen met dolfijnen bij Kizimkazi op Zanzibar of zwemmen met walvishaaien op Mafia. Bel of mail ons gerust voor advies over activiteiten op je reis op maat naar Tanzania.

Ja, ik wil graag meer lezen

De Kilimanjaro beklimmen

Heb je altijd al eens op het besneeuwde dak van Afrika willen staan? Ga dan de bijna 6 km hoge Kilimanjaro beklimmen. Je kunt bij ons terecht voor privé reizen vanaf 1 persoon en groepsreizen tot maximaal 8 personen.

Bekijk onze privé reizen om de Kilimanjaro te beklimmen via de:

Bekijk de data van onze groepsreizen om de Kilimanjaro te beklimmen via de:

Om je kans om de top te halen te vergroten, is op al onze reizen om de Kilimanjaro te beklimmen 1 dag acclimatiseren inbegrepen. Bel of mail ons voor advies voor je Kilimanjaro beklimming op maat.

Ja, ik wil graag meer lezen

Onze selectie lodges, tented camps & resorts in Tanzania

Jabali Ridge luxe fly in

Op je safari rondreis door Tanzania kun je kiezen uit diverse soorten accommodaties in diverse prijsklassen. In de afgelopen 16 jaar hebben wij op onze vele reizen in Tanzania een mooie selectie voor je gemaakt van 3* eenvoudig, 4* comfort en 5* luxe accommodaties. Van betaalbare, schone en veilige lodges en tented camps op fraaie plekken in of net buiten de nationale parken tot en met kleinschalige luxe lodges en tented camps op de mooiste plekken, met de beste service en met de hoogst gekwalificeerde gidsen. Bekijk ook onze selectie van met-de-grote-trek-meereizende “mobile tented camps” in de Serengeti. Op de eilanden Zanzibar, Mafia en Pemba hebben wij vele prachtige resorts in diverse prijsklassen direct aan het strand voor je uitgekozen. Lees meer …

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

Beste tijd voor je safari in Tanzania

Beste tijd voor Tanzania

De beste tijd voor een safari rondreis in Tanzania is de droge tijd van juni tot en met oktober. Naarmate het water schaarser wordt trekken de wilde dieren naar de laatste plekken met water. Omdat het gras in deze tijd laag is, kun je de wilde dieren gemakkelijk bekijken. Overdag schijnt de zon, regent het vrijwel niet en is het niet al te warm. In de avond kan het behoorlijk afkoelen. De kleine droge tijd in januari en februari is ook een prima tijd om in Tanzania op safari te gaan. Wel is het dan een stuk warmer met een hogere luchtvochtigheid. De beste tijd voor een familiereis naar Tanzania is de zomervakantie. Ook de voorjaarsvakantie, de herfstvakantie en de kerstvakantie zijn goede periodes voor een familiereis naar Tanzania.

Lees meer over de beste reistijd in Tanzania

Tanzania combinatiereizen

Tanzania is goed te combineren met een safari in een ander land. Zoals bijvoorbeeld met Kenia, Oeganda, Rwanda of de Seychellen.

Bekijk onze Tanzania combinatiereizen

Veel gestelde vragen en praktische informatie Tanzania.

Om je Tanzania safarireis op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar Tanzania komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je rondreis door Tanzania.