Canada rondreizen – wildernissen en wilde dieren

Canada roept beelden op van de Rocky Mountains, uitgestrekte bossen, blauwe meren, grizzly beren en walvissen. Maar op onze Canada rondreizen kun je veel meer spectaculaire wildernissen en unieke wilde dieren ontdekken. Ga met Sundowner naar het pakijs in Arctisch Canada en spot beluga’s en narwallen. Zoek in een tundra buggy naar ijsberen op de desolate vlaktes bij Churchill aan de Hudson Bay. Bekijk geestberen op de eilanden in Haida Gwaii. Vlieg met een watervliegtuig naar drijvende lodges om grizzlyberen te zien of ga kanoën met orka’s. Ook voor Canada rondreizen op maat in een huurauto kun je bij ons terecht. We hebben de mooiste lodges in Canada geselecteerd en bieden je een uitgebreide keuze aan excursies.

Volgende stap

Bezienswaardigheden Canada rondreizen

In het uitgestrekte Canada ligt een ongelooflijk groot aantal bezienswaardigheden. Van ongerepte natuur in de Rocky Mountains tot en met bruisende steden als Vancouver. Bekijk de vele bezienswaardigheden op de kaart van Canada. Per gebied zie je op een kaart de bezienswaardigheden en lees je de beschrijving ervan.

Ja, ik wil graag meer lezen

IJsberen, beluga’s, narwallen en het Noorderlicht 

In het noorden van de provincie Manitoba, bij het plaatsje Churchill aan de Hudson Bay, kun je kennis maken met de eindeloze leegheid van de toendra. Tijdens de zomermaanden bloeit de schaarse begroeiing in roze en paars en kun je honderden belugadolfijnen zien zwemmen in de baai. Ook kun je moeder ijsberen met jongen zien rondstruinen op zoek naar voedsel. Als de herfst intreedt en de eerste sneeuw valt, kun je tientallen ijsberen zich zien voorbereiden op de aankomende winter. Per toendrabuggy ga je op de toendra op zoek naar de beren en ander Wildlife. Ook kun je tijdens heldere nachten gewoonlijk het mysterieuze Noorderlicht zien.

Bekijk grizzly beren, bultruggen & orka’s in West Canada

In West Canada, in de provincies British Columbia en Alberta vind je een heel scala aan verschillende landschappen met vele Provinciale en Nationale Parken waar je alleen of met een gids op zoek kunt gaan naar Wildlife. De provincie British Columbia in West Canada biedt een uitgestrekte kustlijn met honderden beboste eilanden waaronder Vancouver Island. Vanuit Pacific Rim National Park kun je vanaf het water op zoek naar beren, walvissen en ander Wildlife. Ook kajakken tussen orka’s in het Robson Bight Ecological Reserve en het bekijken van vissende grizzlyberen in het Great Bear Rainforest behoren tot de mogelijkheden. Knusse vissersdorpjes, Indiaans historisch erfgoed en de miljoenenstad Vancouver bieden culturele afwisseling.

Alberta biedt enorme Nationale Parken in de Canadese Rocky Mountains waar je naast beren onder andere berggeiten, dikhoornschapen, elanden, wapiti’s en vele kleine knaagdieren kunt tegenkomen. Parken zoals Jasper National Park en Banff National Park bieden spectaculaire uitzichten, besneeuwde en vergletsjerde bergtoppen, woeste smeltwaterrivieren, felblauwe gletsjermeren en prachtige houten lodges. De Icefields Parkway, misschien wel de mooiste ‘scenic route’ van heel Canada, verbindt deze parken met elkaar.

Hotels in Canada

Veel hotels in Canada…

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

.

.

.

    Wat te doen in Canada

.

.

.

Ga wandelen, kanoën & cultuur snuiven op uw rondreis in Canada

Ook voor sportievelingen is er tijdens een Canada reis veel te beleven. In veel Nationale en Provinciale Parken vind je een uitgebreid netwerk aan wandel- en/of ruiter- en mountainbikepaden. Met name rondom Whistler vind je eindeloze outdoor mogelijkheden. Aan de kust en in de bergmeren kun je zwemmen, kanoën, roeien en kajakken en in de rivieren kan worden gevist en geraft. Wells Gray Provincial Park biedt een leuke afwisseling met meer dan 40 watervallen waar je kunt wandelen, raften, paardrijden en kanoën.

Voor wie ook graag wat cultuur wil meepakken, bieden steden zoals Vancouver, Montreal, Quebec, Calgary en Victoria een ruime keuze aan musea, winkels, bars en restaurants. In West en Noord Canada vind je ook veel erfgoed van de Indianen en Inuit.

Wij adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden op het gebied van Wildlife excursies, buitensporten en cultuur in alle Canada reizen.

Fotografeer blauwe vinvissen en andere walvissen in Oost Canada

In de St. Lawrence baai in Oost Canada kun je in de zomermaanden op onderzoekreis waarbij je de onderzoekers helpt met het fotograferen en traceren van blauwe vinvissen en andere walvissen en dolfijnen.

Beste reistijd Canada?

De beste reistijd voor Canada reizen hangt af van wat je wilt zien, doen en meemaken…

Ja, ik wil graag meer lezen

Veel gestelde vragen en praktische informatie Canada.

Om je Canada reis zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar Canada komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je reis door Canada.