Ontdek Canada met Sundowner Wildlife Holidays, de Canada reizen specialist

In Canada vindt u alles: Ongerepte natuur en wildernis, een enorme diversiteit aan landschappen en veel, heel veel Wildlife. Of u nu naar het westen, oosten of noorden reist, in de lente, zomer of herfst, u zult al gauw onder de indruk zijn van het natuurschoon en de ongereptheid van dit enorme land. Ga op zoek naar ijsberen in Churchill, huur een auto en tour door de Rocky Mountains, maak een walvisexcursie aan de kust en vergaap u aan de skyline van Vancouver. We adviseren u graag over de beste periode, mooiste accommodaties en leukste activiteiten.

Grizzly beren, bultruggen & orka’s

In West Canada, in de provincies British Columbia en Alberta vindt u een heel scala aan verschillende landschappen met vele Provinciale en Nationale Parken waar u alleen of met een gids op zoek kunt gaan naar Wildlife. De provincie British Columbia in West Canada biedt een uitgestrekte kustlijn met honderden beboste eilanden waaronder Vancouver Island. Vanuit Pacific Rim National Park kunt u vanaf het water op zoek naar beren, walvissen en ander Wildlife. Ook kajakken tussen orka’s in het Robson Bight Ecological Reserve en het bekijken van vissende grizzlyberen in het Great Bear Rainforest behoren tot de mogelijkheden. Knusse vissersdorpjes, Indiaans historisch erfgoed en de miljoenenstad Vancouver bieden culturele afwisseling.

Alberta biedt enorme Nationale Parken in de Canadese Rocky Mountains waar u naast beren onder andere berggeiten, dikhoornschapen, elanden, wapiti’s en vele kleine knaagdieren kunt tegenkomen. Parken zoals Jasper National Park en Banff National Park bieden spectaculaire uitzichten, besneeuwde en vergletsjerde bergtoppen, woeste smeltwaterrivieren, felblauwe gletsjermeren en prachtige houten lodges. De Icefields Parkway, misschien wel de mooiste ‘scenic route’ van heel Canada, verbindt deze parken met elkaar.

Orka safari

Lees meer

Knight Inlet Lodge

Lees meer

Grizzly beren

Lees meer

Spot ijsberen en beloega’s & bewonder het Noorderlicht

In het noorden van de provincie Manitoba, bij het plaatsje Churchill aan de Hudson Bay, kunt u kennis maken met de eindeloze leegheid van de toendra. Tijdens de zomermaanden bloeit de schaarse begroeiing in roze en paars en kunt u honderden belugadolfijnen zien zwemmen in de baai. Ook kunt u moeder ijsberen met jongen zien rondstruinen op zoek naar voedsel. Als de herfst intreedt en de eerste sneeuw valt, kunt u tientallen ijsberen zich zien voorbereiden op de aankomende winter. Per toendrabuggy gaat u op de toendra op zoek naar de beren en ander Wildlife. Ook kunt u tijdens heldere nachten gewoonlijk het mysterieuze Noorderlicht zien.

“Wildlife, bergen, bossen, gletsjers, stranden, prairie, toendra, in het op één na grootste land ter wereld vindt u het allemaal”

Fotografeer blauwe vinvissen op uw reis in Canada

In de St. Lawrence baai in Oost Canada kunt u in de zomermaanden op onderzoekreis waarbij u de onderzoekers helpt met het fotograferen en traceren van blauwe vinvissen en andere walvissen en dolfijnen.

IJsberen

Lees meer

Lodges in de Hudson Bay

Bekijk onze selectie lodges

Blauwe vinvis

Lees meer

Beste tijd Canada

Lees meer

Ga wandelen, kanoën & cultuur snuiven op uw rondreis in Canada

Ook voor sportievelingen is er tijdens een Canada reis veel te beleven. In veel Nationale en Provinciale Parken vindt u een uitgebreid netwerk aan wandel- en/of ruiter- en mountainbikepaden. Met name rondom Whistler vindt u eindeloze outdoor mogelijkheden. Aan de kust en in de bergmeren kunt u zwemmen, kanoën, roeien en kajakken en in de rivieren kan worden gevist en geraft. Wells Gray Provincial Park biedt een leuke afwisseling met meer dan 40 watervallen waar u kunt wandelen, raften, paardrijden en kanoën.

Voor wie ook graag wat cultuur wil meepakken, bieden steden zoals Vancouver, Montreal, Quebec, Calgary en Victoria een ruime keuze aan musea, winkels, bars en restaurants. In West en Noord Canada vindt u ook veel erfgoed van de Indianen en Inuit.

Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden op het gebied van Wildlife excursies, buitensporten en cultuur in alle Canada reizen.

Lodges & hotels in Canada

Bekijk onze selectie lodges & hotels

Vliegtijd

● Gaspé: ca. 10 uur
● Winnipeg: ca. 10 uur
● Calgary: ca. 8,5 uur
● Vancouver: ca. 9,5 uur

Maatschappij

● KLM, Delta, Air Transat (D)
● Air Canada, Lufthansa (O)

Tijdverschil

● Zomertijd -5 tot -8 uur
● Wintertijd -6 tot -9 uur

Visum

● Ja, elektronisch Visum
● Klik hier voor een Visum

Vaccinaties

● Nee

Malaria

● Nee

Valuta

● Canadese Dollar

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Reiservaringen Canada

 

Bekijk alle reiservaringen

 • Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk onze voorbeeldreizen naar Canada

Parken op uw Canada reis

Parken in West ( Kust & Interior )

 

Knight Inlet

Lees meer

Coast Mountains

Lees meer

Klemtu

Lees meer

Manning

Lees meer

Okanagan

Lees meer

Pacific Rim

Lees meer

Robson Bight

Lees meer

Strathcona

Lees meer

Tweedsmuir

Lees meer

Whistler/Garibaldi

Lees meer

Parken in West ( Rocky Mountains )

Jasper

Lees meer

Banff

Lees meer

Glacier

Lees meer

Icefields Parkway

Lees meer

Kootenay

Lees meer

Revelstoke

Lees meer

Mount Robson

Lees meer

Waterton Lakes

Lees meer

Wells Gray

Lees meer

Parken in Noordoost ( Hudson Bay )

Hudson Bay

Lees meer

Bekijk onze selectie van lodges & resorts in Canada

De beste tijd voor uw Canada reizen

Klimaat op uw Canada reizen

De enorme omvang van Canada betekent dat er tal van weerpatronen en verschillende klimaten zijn. In het algemeen is mei tot oktober de beste reistijd om Canada te bezoeken voor warm, droog en zonnig weer.

Westkust Canada & Interior

 • Parken: Coast Mountains, Great Bear Forest (Klemtu & Knight Inlet), Manning, Okonagan Valley,  Pacific Rim, Robson Bight, Strathcona, Tweedsmuir & Whistler.
KlimaatJFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)170105115906555353550120190160
● Dag (°C)78101317202222191496
● Nacht (°C)1236912141411731
● Zee (°C)888891011121211108
Zomer Winter  ☀ Zon  🌨 Regen/sneeuw

Canada Rocky Mountains

 • Parken: Banff, Glacier, Icefields Parkway, Jasper, Kootenay, Mount Revelstoke, Mount Robson, Waterton Lakes, Well’s Gray & Yoho.
KlimaatJFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)402824385772535246323237
● Dag (°C)-6-1281418222116101-4
● Nacht (°C)-17-13-11-6-13551-2-9-14
Zomer Winter  ☀ Zon  🌨 Regen/sneeuw

Noordoost Canada

 • Parken: Hudson Bay
KlimaatJFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)181527254369786052302421
● Dag (°C)-15-10-3816212422169-3-11
● Nacht (°C)-26-22-15-4381193-2-11-21
● Zee (°C)-2-2-2-2-1038730-2
Zomer Winter  ☀ Zon  🌨 Regen/sneeuw

Beste tijd voor het zien van wildlife tijdens uw reizen naar Canada

 WildlifeParkenJFMAMJJASOND
● Fly-drive reizen West CanadaAlle Parken
● Beren zijn actief (geen winterslaap)●  Alle Parken
● Migratie bultruggen & orka’sPacific Rim
● Migratie grijze walvisPacific Rim
● Beloega’sHudson Bay
● Moeder ijsberen met jongenHudson Bay
● IJsberen in de sneeuwHudson Bay
● NoorderlichtHudson Bay
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen van Canada

11-daagse rondreis West-Canada

Wildlife in West Canada rondreis (sep 2019)

We hebben alles bij elkaar een hele mooie reis gehad. Alles was goed geregeld en sloot goed op elkaar aan. Helaas zat het weer niet mee: we hebben 10 dagen regen gehad… Door de laaghangende bewolking was er soms weinig van het landschap te zien. Jammer. Maar goed, het weer heb je nu eenmaal niet in de hand en we hebben evengoed genoten.

Tijdens onze eerste walvisexcursie vanuit Vancouver hebben we heel goed orka’s kunnen zien. Wat opvalt is dat de gidsen tijdens walvisexcursies keurig op een gepaste afstand blijven van de dieren en de motor direct uitzetten als er wat wordt gespot.

De vlucht met het watervliegtuig naar de Knight Inlet Lodge was al een belevenis op zich. In de Knight Inlet is alles prima voor elkaar: Goed eten, goede excursies, goed materiaal. Door de aanhoudende regen was de stand van het water in de rivier ongewoon hoog. Hierdoor bleven de beren op de kant en konden we ze helaas niet zien vissen. Toch hebben we de beren heel goed kunnen zien, ook verschillende moeders met kleintjes. Prachtig.

Met de walvissafari in Campbell River hebben we wat bijzonders meegemaakt… Niemand, ook de kapitein niet, had in de gaten dat er onder het bootje een walvis zwom. Iedereen stond in de verte te turen en toen de kapitein langzaam de motor weer aanzette om een stukje verder te varen, dook opeens de gigantische bultrug op onder de boot. Met een dreun werden we allemaal tegen de reling gesmeten. Gelukkig was niemand gewond (de walvis volgens mij ook niet), maar mijn bril had een flinke kras. Achteraf lachen we erom maar dit had ook anders af kunnen lopen…

De hotelkamers waren keurig netjes, allemaal voorzien van koffie en thee en soms ook een koelkastje of magnetron. Verder misten we wel een beetje gezelligheid in de hotels. Een gezellige bar of lobby ontbreekt vaak. Ook het eten vonden we niet heel bijzonder. Veel te veel en veel te vet. Veel hamburgers en dat soort dingen. Wat dat betreft is Canada niet helemaal ons land.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Afgezien van het weer en het eten hebben we een hele mooie reis gehad die we zeker aan anderen zouden aanraden. We zullen Sundowner dan ook aanbevelen bij onze vrienden.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Heer & mevrouw Lanting

Lees verder
 • Contactformulier Sundowner Wildlife Holidays

  Vermeld hieronder uw vragen en/of wensen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
 • Voornaam- en achternaam

 • Telefoonnummer

 • Email

 • Uw reiswensen of vragen

 • Bij aanmelding gaat u akkoord met de privacy policy van Sundowner Wildlife Holidays