Ontdek spectaculaire natuur op een rondreis IJsland

Ben je op zoek naar ruige en spectaculaire natuur waarvoor je niet ver hoeft te reizen? Denk dan eens aan een reis naar IJsland, het land van ijs en vuur. Een land dat je gezien moet hebben om te geloven dat het werkelijk bestaat. Op je rondreis IJsland rijd je door bizarre landschappen vol vulkanen, geisers, gletsjers, zwarte stranden en watervallen. In de zomer spot je grote aantallen walvissen en kleurrijk papegaaiduikers. Ga in de winter op zoek naar orka’s en noorderlicht. Na alle avonturen kun je heerlijk uitrusten in de Blue Lagoon of een van de andere thermale baden. Voor je verblijf hebben we een mooie selectie van kleinschalige boutique hotels op bijzondere locaties gemaakt.

Volgende stappen

Bezienswaardigheden rondreis IJsland

Op een rondreis IJsland is zoveel te zien en te doen, dat we niet in een paar zinnen alle bezienswaardigheden in IJsland kunnen beschrijven. Wil je weten wat de mooiste bezienswaardigheden in IJsland zijn en waar deze hoogtepunten in IJsland liggen? Klik dan op onderstaande link en lees alles over de bezienswaardigheden in IJsland. Je weet dan precies  waar je de mooiste vulkanen, geisers, watervallen en ijsmeren kunt zien.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Wildlife

.

.

.

Wilde dieren op je rondreis IJsland

Als eiland was IJsland voor de meeste dieren niet makkelijk te bereiken. Alleen vogels en poolvossen is dit gelukt. In de 18e eeuw zijn rendieren als voedsel uit Noorwegen ingevoerd. Kuddes wilde rendieren kun je op je rondreis door IJsland tegenkomen in de omgeving van Egilstadir in de Oostfjorden. Ook schapen en de bekende IJslandse paarden zijn ingevoerd. Af en toe komen ijsberen drijvend op een ijsschots aan land op de noordkust van IJsland. De laatste keer was in 2008. In Husavik kun je nog een opgezette ijsbeer zien.

In de Atlantische oceaan rondom IJsland zwemmen grote aantallen walvissen en dolfijnen. De zomer is de beste tijd voor walvissen spotten en de winter is de beste periode voor een orka excursie. Tussen april en augustus kun je papegaaiduikers zien.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Noorderlicht

.

.

.

Noorderlicht & middernachtzon op je rondreis IJsland

Wat natuurfenomenen betreft is IJsland uniek. In de winter kun je op je rondreis IJsland op zoek naar het noorderlicht en in de zomer wandel je onder de middernachtzon.

Wat te doen op je rondreis IJsland?

Op je rondreis IJsland op maat kun je kiezen uit vele unieke activiteiten. De adembenemende natuur van IJsland is “gemaakt” voor outdoor activiteiten zoals wandelen, mountainbiken, kajakken, raften en paardrijden. Rij verder op een sneeuwscooter over een gletsjer, verken de hooglanden per superjeep, vaar in een zodiak langs ijsbergen en snorkel in kristalhelder water. Na alle activiteiten kun je heerlijk relaxen in de Blue Lagoon of in een van de vele andere warme geothermische baden.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Hotels

.

.

.

Hotels voor je rondreis IJsland

Veel hotels in IJsland zijn strak, modern & minimalistisch ingericht maar er zijn ook enkele wat meer sfeervolle accommodaties. Wij hebben een selectie gemaakt van zoveel mogelijk kleinschalige boutique hotels. Echte 5* luxe hotels met alle daarbij behorende voorzieningen zijn er (nog) niet in IJsland. De meeste luxe hotels in IJsland zijn dan ook van een 4* niveau. Op enkele locaties in IJsland liggen goede hotels van hotelketens zoals Foss hotels, Icelandair hotels & KEA hotels. Deze hotels zijn zeer goed en bieden een uitstekende 4* service. Voor je IJsland rondreizen op maat kunnen we vrijwel alle hotels en guesthouse aanbieden. Ook luxe vakantiehuizen kunnen wij voor je verblijf in IJsland verzorgen. Bekijk onze selectie accommodaties op de kaart.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

.

.

.

    Beste reistijd

.

.

.

Beste reistijd voor je rondreis IJsland?

De beste reistijd voor je rondreis IJsland hangt af van wat je wilt zien, doen en meemaken. Voor veel mensen is dit de zomer van juli tot en met augustus vanwege het lange licht, de milde temperaturen, de aanwezige walvissen en de toegankelijke natuurgebieden. Voor anderen is dit juist de winter vanwege de rust, het noorderlicht en diverse winteractiviteiten.

Ja, ik wil graag meer lezen

F.A.Q en praktische informatie voor je rondreis IJsland.

Om je rondreis IJsland op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar IJsland komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je rondreis  IJsland.