Ga met Sundowner Wildlife Holidays op leeuwen safari in Afrika & Azië.

De leeuw is één van de krachtigste roofdieren: de grom van een leeuw is te horen op 8 kilometer afstand. Het is de enige katachtige die in een groep leeft, ook wel een ‘troep’ genoemd. Een troep bestaat gewoonlijk uit 15 leden, waaronder slechts 1 à 2 mannetjes. Leeuwen onderscheiden zich bovendien van andere katachtigen doordat ze sociaal gedrag vertonen. Zo helpen vrouwtjes elkaar bij het grootbrengen van elkaars welpen. Leeuwen slapen tot wel 20 uur per dag op een koele plek in de schaduw. Als de leeuwen overdag zijn uitgerust, gaan met name de vrouwtjes op jacht in open plekken. Ze jagen op grazende wildebeesten, zebra´s, giraffen, buffels en zelfs jonge olifanten. Een leeuw wordt gemiddeld 15 jaar oud, waarbij de manen van een mannetje zijn leeftijd verraden: hoe donkerder, hoe ouder hij is.

Bekijk onze leeuw safari voorbeeldreizen

India

Sasan Gir is de laatste park in Inda om de Aziatische leeuw in het wild te zien. De Aziatische leeuwen zijn kleiner dan de Afrikaanse leeuwen, eveneens zijn de manen van de mannelijke leeuwen korter. Voor meer informatie over reizen naar India Vraag meer informatie aan over reizen naar India.

Tanzania reizen

Bekijk onze voorbeeldreizen

Tanzania

Lake Manyara National Park staat bekend om de leeuwen die hier soms in bomen klimmen. Ontvluchten ze de vliegen, de hitte of hebben ze zo een beter zicht op prooidieren … niemand die het weet. In noord Tanzania zijn leeuwen verder te zien in Tarangire , Ngorongoro krater & de Serengeti. In zuid Tanzania zijn leeuwen te zien in Selous, Ruaha, Mikumi & Katavi. Vraag meer informatie aan over reizen naar Tanzania.

Kenia

Het Tsavo National Park staat bekend om de leeuwen bij de Tsavo rivier. Deze leeuwen zijn bovengemiddeld groot en de mannetjes hebben geen manen. In de meeste parken van Kenia zijn leeuwen te zien. Vraag meer informatie aan over reizen naar Kenia.

Namibië

De zoutvlakte en de waterholes van Etosha National Park kunt u leeuwen spotten. De leeuwen zijn ook te zien in Mudumu-, Bwabwater-, Kaudum National Park & Damaraland. Vraag meer informatie aan over reizen naar Namibië.

Oeganda

In de Ishasha sector van Queen Elizabeth National Park  in Oeganda leven leeuwen die in de bomen klimmen om tijdens het heetst van de dag uit te rusten. Leeuwen zijn ook te zien in Kidepo National Park, Murchison Falls National Park. Vraag meer informatie aan over reizen naar Oeganda.

Rwanda

Onlangs zijn er zeven leeuwen uit Zuid-Afrika in Akagera National Park in Rwanda uitgezet, sindsdien heeft de populatie katachtigen zich verdubbeld. De beste manier om het park te verkennen is met uw eigen jeep. Vraag meer informatie aan over reizen naar Rwanda.

Beste tijd om een leeuw te spotten

Wildlife J F M A M J J A S O N D
India
Tanzania
Kenia
● Namibië
Oeganda
Rwanda
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Het Leefgebied van de leeuw

De Afrikaanse leeuw kunt u spotten in Tanzania, Kenia, Oeganda, Rwanda & Namibië. De Perzische-, Indische- of Aziatische leeuw leeft alleen nog in India.

Leeuw safari reizen

Bekijk onze voorbeeldreizen