Hotels & lodges in Tanzania

Tijdens uw reis in Tanzania kunt u kiezen uit een groot aantal safari lodges, tented camps, hotels en resorts. In steden als Arusha, Moshi, Dar es Salaam en Stone Town verblijft u in hotels. In safari parken zoals Serengeti National Park, Lake Manyara National Park overnacht u in safari lodges en tented camps. Op het eiland Zanzibar, Mafia Island, Pemba Island en langs de stranden van de kust van Tanzania brengt u de nacht door in luxe resorts en hotels.

Informatie over Tanzania

Lees meer

Tanzania reizen op maat

Bekijk onze reizen

Luxe safari lodge in Tanzania

Lodges in Tanzania die wij op onze safari reizen aanbieden liggen op mooie locaties binnen en buiten de safariparken. We hebben tijdens ons vele reizen in Tanzania een selectie gemaakt zodat u zo dicht mogelijk bij de wilde dieren verblijft. Er zijn kleinschalige, vaak wat duurdere, lodges of wat grotere, maar goedkopere lodges van bijvoorbeeld de Sopa keten. De lodges in Tanzania zijn sfeervol ingericht, bieden goede voorzieningen, hebben professionele en vriendelijke bediening en in het restaurant worden heerlijke verse maaltijden bereid. Vaak in buffetvorm, maar soms ook met a la carte mogelijkheid. Uw kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een klamboe, houten meubilair, ventilator, soms airconditioning en privé badkamer met warme douche en toilet. Vaak is er een zwembad, een souvenirwinkeltje, een bibliotheek met boeken over natuur en wildlife en een bar waar u kunt genieten van een koel drankje. Sommige safari lodges in Tanzania liggen zo afgelegen dat elektriciteit wordt opgewekt door een generator. Deze wordt gewoonlijk in de nacht uitgezet. In de avond en overdag kunt u uw batterijen opladen.

Tented camps in Tanzania

Tented camps in Tanzania bestaan uit een gemeenschappelijke, sfeervolle, ruime tent waar het restaurant en de lounge bar zich bevinden en uiteraard bestaat een tented camp ook uit individuele tenten waar u overnacht. De meeste tented camps in Tanzania zijn kleinschalig met ongeveer 10 tenten. De tent waar u in verblijft is ruim en gemaakt van canvas. Er is een slaapgedeelte met comfortabele bedden en een privé badkamer met warme douche en toilet. Voor de tent heeft u een zitje met een adembenemend uitzicht over de wildernis. In uw tent is een ventilator en elektriciteit aanwezig. Omdat de tenten vaak midden in de wildernis liggen zijn ze niet omheind. Als u in de avond naar de gemeenschappelijk tent wilt om te eten, dan wordt u door een Masai bewaker heen en terug gebracht. Zij blijven de hele nacht buiten om over uw veiligheid te waken (en ze kunnen de volgende dag leuk vertellen over welke wilde dieren die avond door het kamp liepen). De paden zijn vaak sfeervol verlicht met kaarsen en petroleum lampen. Naast vaste tented camps zijn er ook mobile tented camps in Tanzania, die met de grote trek meereizen. Iedere drie maanden worden ze daar opgebouwd waar de kuddes wildebeesten zich bevinden. In de avond wordt een kampvuur aangestoken. U kunt dan heerlijk met een koel drankje genieten van het knetterende vuur onder de flonkerende sterrenhemel. Tented camps in Tanzania zijn prima geschikt voor een safari met wat oudere kinderen. Sommige tented camps hebben een minimum leeftijd eis van 12 of 14 jaar. Veel tented camps beschikken over een zwembad. Als u op zoek bent naar de ultieme safari beleving in Tanzania, kiest u dan voor een tented camp. Niets mooiers dan in de nacht luisteren naar een brullende leeuw, huilende hyena of een trompetterende olifant.

Luxe hotels in Tanzania

De Tanzania resorts hebben wij geselecteerd op hun ligging direct aan het strand, de sfeer, vriendelijke bediening en kwaliteit van voorzieningen. Voor uw reis naar Tanzania kunt u kiezen uit kleinschalige resorts met een restaurant en een zwembad of grotere resorts met meerdere restaurants, een duikschool en diverse andere voorzieningen. Bij vrijwel alle resorts kunt u excursies boeken zoals duiken, snorkelen en massages. De meeste resort bieden een keuze uit diverse kamertypes, waaronder veelal familiekamers. Alle kamers hebben een slaapgedeelte en privé badkamer met warme douche en toilet. De meeste hebben airconditioning en ventilatoren.

Kwaliteitsniveaus

In Tanzania kunt u voor uw verblijf in de lodges, tented camps, hotels en resorts kiezen uit verschillende kwaliteitsniveaus. Deze hebben we ingedeeld in 3* eenvoudig, 4* comfort en 5* luxe. De normering is anders dan bij ons in Europa. Een 5* luxe lodge in Tanzania heeft misschien geen zwembad, maar ligt bijvoorbeeld wel op een fantastische locatie met een adembenemend uitzicht en uitstekende safari gidsen met een uitmuntende service.

  • 3* eenvoudig hotels in Tanzania liggen op mooie locaties binnen of buiten de parken. De hotels zijn veilig en schoon, bieden prima eten en drinken en hebben altijd een privé badkamer met douche en toilet. Soms is er ook een zwembad. Kortom een perfecte prijs/kwaliteit verhouding als u op zoek bent naar een betaalbare reis in Tanzania.
  • 4* comfort hotels in Tanzania liggen vrijwel altijd in de parken op fraaie locaties. Deze hotels zijn sfeervol, veilig en schoon, bieden heerlijk eten en drinken en beschikken over een privé badkamer. De meesten hebben een zwembad en vaak ook andere faciliteiten. Zoekt u meer comfort op uw safari in Tanzania, kiest u dan voor deze categorie.
  • 5* luxe hotels in Tanzania liggen op de mooiste plekken en bieden de beste kwaliteit qua luxe en safari mogelijkheden. De sky is the limit …

Reiservaringen Tanzania

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief