Walvissen Dominicaanse Republiek

De Silver Banks liggen 100 km voor de kust van de Dominicaanse Republiek. De Silver Banks zijn één van de beste plekken ter wereld om te zwemmen met walvissen. Ieder jaar tussen januari en april trekken duizenden bultruggen naar de wateren rond de Silver Banks. In de warme kristalheldere oceaan brengen de bultrugwalvissen hun jongen ter wereld. Met een comfortabel expeditie schip vaar je naar de Silver Banks. Dagelijks ga je met gidsen het water in om te zwemmen met walvissen in de Dominicaanse Republiek.

Volgende stap

Zwemmen met walvissen Dominicaanse republiek 

zwemmen met bultruggen, Silver Banks

De Silver Banks liggen tussen de Dominicaanse Republiek en de Turks- en Caicoseilanden. Deze riffen zijn één van de slechts drie plekken op aarde waar je met bultruggen kan en mag zwemmen en snorkelen. Met een comfortabel cruiseschip met plek voor maximaal 18 personen vaar je tussen januari en april naar de Silver Banks. Dagelijks ga je met gidsen zwemmen met bultrugwalvissen.

Deze walvissen kunnen wel 16 meter lang worden. De gidsen kennen het gedrag van de walvissen en zorgen ervoor dat je op veilige afstand blijft tijdens je zwemmen met walvissen op de Silver Banks. Je ziet de bultruggen met elkaar spelen, je ziet hoe de jongen het gedrag van hun ouders nabootsen en je hoort hun bijna buitenaardse klinkende gezang onder water.

De duizenden walvissen in dit gebied worden goed beschermd. Er mogen hier alleen boten komen met een vergunning waar zware eisen aan worden gesteld op het gebied van dierenbescherming. Naast voordelen voor de bultruggen biedt dit ook exclusiviteit. Je zwemt dus niet met tientallen anderen in het water zoals op sommige duikreizen. Per seizoen mogen maximaal 600 mensen zwemmen met walvissen Dominicaanse Republiek.

Ja, ik wil graag de walvissen reizen zien

Dominicaanse Republiek hotel & cruises

Turks & Caicos, Dominicaanse Republiek

Voor en na je reis zwemmen met walvissen in de Dominicaanse Republiek kun je kiezen uit diverse hotels. Bekijk onze selectie hotels vlakbij de Ocean World Marina in Puerto Plata via onderstaande link.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

Beste reistijd walvissen Dominicaanse Republiek

Beste tijd

De beste reistijd om te zwemmen met walvissen in de Dominicaanse Republiek is van januari tot en met april.

FAQ en praktische informatie over de reis walvissen Dominicaanse Republiek.

Bereid je walvissen cruise Dominicaanse Republiek zo goed mogelijk voor met ons FAQ overzicht en praktische informatie. He vindt hier antwoorden op je vragen over o.a. vluchten, paspoort, visa, tijdsverschil, gezondheid en geldzaken. Bekijk onze praktische informatie voor je reis naar de Dominicaanse Republiek.