Zwemmen met bultruggen Dominicaanse Republiek

De Silver Banks voor de kust van de Dominicaanse Republiek is één van de beste plekken ter wereld om te zwemmen met bultrug walvissen. Ieder jaar tussen januari en april trekken grote aantallen bultruggen naar de wateren rond de Silver Banks op 1oo kilometer voor de kust van de Dominicaanse Republiek. In de warme kristalheldere oceaan brengen de bultrugwalvissen hun jongen ter wereld. Met een comfortabel expeditie schip vaar je naar de Silver Banks. Dagelijks ga je met ervaren gidsen het water in om de bultrug walvissen van dichtbij in hun natuurlijke omgeving te bekijken.

Volgende stap

Walvissen Dominicaanse republiek – zwemmen met bultruggen

Tussen de Dominicaanse Republiek en de Turks- en Caicoseilanden liggen de Silver Banks. Deze riffen zijn één van de slechts drie plekken op aarde waar je met bultruggen kan en mag zwemmen en snorkelen. Nergens kom je zo dichtbij deze walvissen als bij de Silver Banks. Met een comfortabel cruiseschip met plek voor maximaal 18 personen vaar je tussen januari en april naar de 100 km voor de kust van de Dominicaanse Republiek liggende Silver Banks. Ervaren marine naturalisten nemen je dagelijks mee de warme kristalheldere oceaan in om met de wel 16 meter lange bultrugwalvissen te zwemmen. Bultruggen worden ook wel de acrobaten van de zee genoemd. Ze springen de zee uit, slaan met hun staart op het water en steken hun kop boven water. De ervaren gidsen herkennen hun gedrag en zorgen ervoor dat je op veilige afstand blijft om de walvissen niet te hinderen. Je ziet de bultruggen met elkaar spelen, je ziet hoe de jongen het gedrag van hun ouders nabootsen en je hoort hun bijna buitenaardse klinkende gezang onder water. De duizenden walvissen in dit gebied worden goed beschermd. Er mogen hier alleen boten komen met een vergunning waar zware eisen aan worden gesteld op het gebied van dierbescherming. Naast voordelen voor de bultruggen biedt dit ook exclusiviteit. Je zwemt dus niet met tientallen anderen in het water zoals op sommige duikreizen. Per seizoen mogen hier maximaal 600 mensen zwemmen met walvissen. Tip, neem een onderwater camera mee …

Ja, ik wil graag de walvissen reizen zien

.

.

.

    Accommodaties

.

.

.

Dominicaanse Republiek accommodaties

Op je walvissen Dominicaanse Republiek reis verblijf je de eerste nacht in het luxe Cofresi Palm Beach & Spa Resort. De rest van je reis verblijf je op het comfortabele Turks & Caicos Aggressor II cruise schip.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

.

.

.

    Beste reistijd

.

.

.

Beste reistijd walvissen Dominicaanse Republiek

De beste reistijd om met walvissen te zwemmen in de Dominicaanse Republiek is van januari tot en met april. Je vermijdt dan het regen- en orkaanseizoen.

FAQ en praktische informatie over de reis walvissen Dominicaanse Republiek.

Bereid je reis walvissen Dominicaanse Republiek zo goed mogelijk voor met ons FAQ overzicht en praktische informatie. He vindt hier antwoorden op je vragen over o.a. vluchten, paspoort, visa, tijdsverschil, gezondheid en geldzaken. Bekijk onze praktische informatie voor je reis naar de Dominicaanse Republiek.