Ontdek Finland met Sundowner Wildlife Holidays, de Finland natuurreizen specialist

Finland is één van Europa’s laatste echte wildernissen. Uitgestrekte taiga wouden waar nog grote roofdieren zoals beren en wolven voorkomen. Finland is dan ook één van de weinige landen in Europa waar u de Europeesche “Big Five” kunt zien. Naast beren en wolven zijn dit lynxen, veelvraten en elanden. Vanuit speciaal door ons geselecteerde observatiehutten, waar wij al jaren mee samenwerken, kunt u tussen april en oktober beren en wolven spotten.

In de wintermaanden van december tot en met april organiseren wij zowel korte- als meerdaagse husky safari’s waarbij u uw eigen husky slede door de besneeuwde wildernis kunt sturen. Luid blaffend trekken de husky u voort op weg naar een afgelegen hut in de witte wildernis. Bij aankomst eerst de husky’s verzorgen, dan hout hakken en daarna water uit een bevroren meer halen om vervolgens heerlijk uit te rusten in de warme sauna … Na het diner hebt u uitstekende kansen op het noorderlicht.

Verder hebben we in de taiga wouden van Fins Lapland een aantal luxe reizen in de natuur met verblijf in bijzondere boutique hotels voor u samengesteld. Al onze reizen kunnen we geheel naar uw wensen op maat maken.

Bekijk onze reizen naar Finland

Spot beren & wolven

Van april tot en met oktober heeft u in Finland uitstekende kansen om beren, wolven en veelvraten vanuit speciale observatiehutten te spotten. In de loop der jaren zijn er vele aanbieders van observatiehutten gekomen maar niet allemaal bieden ze even goede kansen om beren en wolven te zien. Wij werken dan ook alleen samen met die observatiehutten waar u de beste kansen hebt om beren en wolven in het wild te zien. De observatie hutten, privé of gedeeld, hebben stoelen, bedden en een toilet zodat u de hele nacht door naar beren en wolven kunt kijken. Vrijwel al onze klanten hebben in Finland beren in het wild gezien. Wolven zijn wat moeilijker te zien maar wij weten waar en wanneer u moet zijn om ook een goede kans te maken om wolven in het wild te zien. Verder worden veelvraten regelmatig gezien vanuit bepaalde observatiehutten op onze natuurreizen.

Beren & wolven reizen

Bekijk onze voorbeeldreizen

Helsinki

De hoofdstad van Finland is een moderne stad met fraaie architectuur die aan drie kanten wordt omringd door de Baltische zee. In Helsinki liggen veel historische gebouwen, fraaie pleinen, prachtige kerken, imposante kathedralen en een bruisende haven. U kunt Helsinki gemakkelijk te voet verkennen. Er zijn diverse musea, marktjes, cafés, bars en gezellige restaurants. Rondom Helsinki liggen ruim 300 eilanden, uitgestrekte bossen & talloze meren waar u naar toe kunt gaan. Kortom een leuke stad om 1 a 2 dagen te verkennen.

Helsinki

Lees meer

Avontuurlijke winter activiteiten in Lapland

In de winter verandert Finland in een sprookjesachtig winterwonderland. In het besneeuwde landschap van Fins Lapland kunt u allerlei winteractiviteiten ondernemen. Wat dacht u van een husky safari in Lapland langs afgelegen wildernis hutten, sneeuwschoen wandelen door verlaten wouden, een sneeuw scootertocht over bevroren meren, langlaufen over glooiende fjell’s of een reis naar het noorderlicht.

Lapland winter reizen

Bekijk onze voorbeeldreizen

Bekijk het mysterieuze Noorderlicht

Het Noorderlicht, met haar bewegende rode, groene en blauwe kleuren is een van de mooiste en meest mysterieuze natuurverschijnselen. Het Noorderlicht is het beste te zien in de donkere wintermaanden. Hoe noordelijker u gaat, des te meer kans hebt u om dit natuurfenomeen te zien. Op een reis naar het Noorderlicht kunnen we u van harte een overnachting in een verwarmde glazen iglo aanbevelen …

Noorderlicht reizen

Bekijk onze voorbeeldreizen

Winteractiviteiten & Noorderlicht

In de winter is het mogelijk om vanuit een comfortabele lodge, op ruim 200 km boven de Poolcirkel, gedurende een paar dagen tot een week verschillende dagexcursies te maken.

  • Denk aan een rendier safari, sneeuwscootertocht of sneeuwschoenwandeling.
  • Ook is het mogelijk om in een echte sneeuwiglo of speciale Aurora Dome te overnachten waarbij u ’s nachts vanuit uw Dome de sterrenhemel kunt bewonderen. Met wat geluk wordt u ook getrakteerd op het mysterieuze Noorderlicht.

Winter activiteiten

Lees meer

Boutique & unieke hotels

Er is een breed scala aan accommodatiekeuzes beschikbaar in Finland, van boutique hotels tot de meer rustieke blokhutten aan het meer. U heeft de zeer ongebruikelijke kans om uw nachten door te brengen in een  Iglo Hotel of onder de sterren en het noorderlicht in een glazen Auroa dome!

Beste reistijd voor Finland.

Wanneer is de beste tijd om Finland te bezoeken? Over het algemeen kunt u Finland in de zomer & winter bezoeken, afhankelijk van verschillende factoren, de meeste met betrekking tot het klimaat en seizoensgebonden attracties.

Beste reistijd voor Finland

Vliegtijd

● Kajaani: ca. 4,5 uur
● Kittila: ca. 5 uur

Maatschappij

● Finnair (O)

Tijdverschil

● Zomertijd +1 uur
● Wintertijd +1 uur

Visum

● Nee

Vaccinaties

● Nee

Malaria

● Nee

Valuta

● Euro

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Reiservaringen Finland

 

Bekijk alle reiservaringen

 

.