Ontdek de wildernis van Finland

Finland is één van Europa’s laatste echte wildernissen. Uitgestrekte taiga wouden waar nog grote roofdieren leven zoals beren, wolven en veelvraten. Vanuit afgelegen observatiehutten kun je deze schuwe dieren tussen april en oktober spotten. Ga in de winter op husky safari of sneeuwscooter avontuur in de sprookjesachtige bossen. Kies hierbij voor korte- of meerdaagse hondensledetochten waarbij je je eigen husky slede van hut naar hut stuurt. Geniet van sauna’s, traditionele gerechten en bewonder het noorderlicht. Verblijf op je avontuurlijk of luxe reis in Finland in kleinschalige en sfeervolle boutique lodges.

Volgende stap

.

.

.

    Noord Finland

.

.

.

Bezienswaardigheden in Finland, bekijk ze op kaart en lees de beschrijving

In de winter verandert Finland in een sprookjesachtig winterwonderland. In het besneeuwde landschap van Noord Finland kunt u allerlei winteractiviteiten ondernemen. Wat dacht u van een husky safari in Lapland langs afgelegen wildernis hutten, sneeuwschoen wandelen door verlaten wouden, een sneeuw scootertocht over bevroren meren, langlaufen over glooiende fjell’s of een reis naar het noorderlicht. In de zomer kun je ook beren & wolven spotten in de Taiga wouden van Finland.

De hoofdstad van Finland is een moderne stad met fraaie architectuur die aan drie kanten wordt omringd door de Baltische zee. In Helsinki liggen veel historische gebouwen, fraaie pleinen, prachtige kerken, imposante kathedralen en een bruisende haven. U kunt Helsinki gemakkelijk te voet verkennen. Er zijn diverse musea, marktjes, cafés, bars en gezellige restaurants. Rondom Helsinki liggen ruim 300 eilanden, uitgestrekte bossen & talloze meren waar u naar toe kunt gaan. Kortom een leuke stad om 1 a 2 dagen te verkennen.

Ja, ik wil graag meer lezen

Spot beren & wolven in Finland

Van april tot en met oktober heeft u in Finland uitstekende kansen om beren, wolven en veelvraten vanuit speciale observatiehutten te spotten. In de loop der jaren zijn er vele aanbieders van observatiehutten gekomen maar niet allemaal bieden ze even goede kansen om beren en wolven te zien. Wij werken dan ook alleen samen met die observatiehutten waar u de beste kansen hebt om beren en wolven in het wild te zien. De observatie hutten, privé of gedeeld, hebben stoelen, bedden en een toilet zodat u de hele nacht door naar beren en wolven kunt kijken. Vrijwel al onze klanten hebben in Finland beren in het wild gezien. Wolven zijn wat moeilijker te zien maar wij weten waar en wanneer u moet zijn om ook een goede kans te maken om wolven in het wild te zien. Verder worden veelvraten regelmatig gezien vanuit bepaalde observatiehutten op onze natuurreizen.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Noorderlicht

.

.

.

Bekijk het mysterieuze Noorderlicht

Het Noorderlicht, met haar bewegende rode, groene en blauwe kleuren is een van de mooiste en meest mysterieuze natuurverschijnselen. Het Noorderlicht is het beste te zien in de donkere wintermaanden. Hoe noordelijker u gaat, des te meer kans hebt u om dit natuurfenomeen te zien. Op een reis naar het Noorderlicht kunnen we u van harte een overnachting in een verwarmde glazen iglo aanbevelen …

Ja, ik wil graag meer lezen

Wat te doen in Finland

In de winter is het mogelijk om vanuit een comfortabele lodge, op ruim 200 km boven de Poolcirkel, gedurende een paar dagen tot een week verschillende dagexcursies te maken.

  • Denk aan een rendier safari, sneeuwscootertocht of sneeuwschoenwandeling.
  • Ook is het mogelijk om in een echte sneeuwiglo of speciale Aurora Dome te overnachten waarbij u ’s nachts vanuit uw Dome de sterrenhemel kunt bewonderen. Met wat geluk wordt u ook getrakteerd op het mysterieuze Noorderlicht.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Hotels

.

.

.

Boutique hotels in Finland

Op je winterreis in Finland kun je overnachten in een aantal bijzondere hotels. Van unieke boutique hotels tot en met sfeervolle blokhutten. Slaap bijvoorbeeld op rendiervachten in een ijshotel of bekijk het noorderlicht vanuit een Aurora Dome. Ga je in de zomer op vakantie naar Finland, overnacht dan in een van onze beren observatie hutten. Bekijk de locaties van onze accommodaties in Fins Lapland op de kaart.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

.

.

.

    Beste reistijd

.

.

.

Beste reistijd voor Finland

Wanneer is de beste tijd om Finland te bezoeken? Over het algemeen kunt u Finland in de zomer & winter bezoeken, afhankelijk van verschillende factoren, de meeste met betrekking tot het klimaat en seizoensgebonden attracties.

JA, ik wil meer lezen

Veel gestelde vragen en praktische informatie Finland

Om je Finland rondreis op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar Finland komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je rondreis door Finland.