Ontdek Finland, een van Europa’s laatste wildernissen

Finland is één van Europa’s laatste wildernissen. Ga hier in de zomer op zoek naar roofdieren zoals beren, wolven en veelvraten. Als in de winter de natuur in Fins Lapland verandert in een sprookjesachtige witte wereld, ga dan op husky-, sneeuwscooter- of noorderlicht safari. Bezoek verder de Sami en geniet van wellness en authentieke Lapse gerechten. Verblijf op je reis in Finland in door ons geselecteerde kleinschalige- en sfeervolle boutique lodges.

Volgende stap

.

.

.

    Fins Lapland

.

.

.

Finland bezienswaardigheden, bekijk ze op kaart en lees de beschrijving

Fins Lapland verandert in de winter in een sprookjesachtige witte wereld waar je allerlei winterse activiteiten kunt beleven. Van meerdaagse hondensledetochten tot en met een sneeuwscootertochten over bevroren meren. Wandel verder op sneeuwschoenen door besneeuwde bossen en bewonder het mysterieuze noorderlicht. De eindeloze taiga wouden van Finland zijn de in de zomer de plek om Europa’s grote roofdieren als beren, wolven en veelvraten te spotten.

Helsinki, de hoofdstad van Finland, is een moderne stad omringd door de Baltische zee. Je vindt er historische gebouwen, fraaie pleinen, prachtige kerken en een bruisende haven. Verder diverse musea, marktjes, cafés, bars en gezellige restaurants. Rondom Helsinki liggen ruim 300 eilanden, uitgestrekte bossen & talloze meren waar je naar toe kunt gaan. Kortom een leuke stad om 1 a 2 dagen te verkennen.

Ja, ik wil graag meer lezen

Spot beren, wolven & veelvraten in Finland

Van april tot en met oktober heb je in Finland uitstekende kansen om beren, wolven en veelvraten vanuit observatiehutten te spotten. Wij weten welke observatiehutten de meeste kansen bieden om deze prachtige roofdieren te spotten. Vrijwel al onze klanten hebben dan ook in Finland beren en veelvraten gezien. Wolven zijn schuwer en wat moeilijker te zien. Maar ook daarvoor kennen we de adresjes.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Noorderlicht

.

.

.

Bekijk het noorderlicht in Finland

Altijd al eens het Noorderlicht willen zien ? Ga dan naar noord Finland. Hier heb je in de donkere wintermaanden een meer dan uitstekende kans om het noorderlicht te zien. Als je dan toch in Fins Lapland bent overnacht dan ook in een aurora dome of glazen igloo. Vanuit je warme bed zie je dan zo het noorderlicht boven je …

Ja, ik wil graag meer lezen

Husky, rendier & sneeuwscooter safari’s

In de winter kun je in Fins Lapland kiezen uit vele winterse activiteiten. Ga op meerdaagse husky safari, maak een rendier tocht met de Sami, probeer je geluk met ijsvissen, rijd op een sneeuwscooter of maak een sneeuwschoenwandeling in de avond op zoek naar het noorderlicht. Ga in de zomer op zoek naar wilde dieren, vaar in een kano met tent naar een onbewoond eiland of ga vliegvissen op zalm en forel.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Hotels

.

.

.

Boutique hotels in Finland

Overnacht op je winterreis in Finland in bijzondere hotels. Van unieke boutique hotels tot en met sfeervolle blokhutten met openhaard. Slaap op warme rendiervachten in een ijshotel of bekijk het noorderlicht vanuit een Aurora Dome. Ga je in de zomer op vakantie naar Finland, overnacht dan in een luxe beren observatie hut compleet met bed, zitje en douche. Bekijk de locaties van onze accommodaties in Fins Lapland op de kaart.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

.

.

.

    Beste reistijd

.

.

.

Beste reistijd voor Finland

De beste reistijd voor Finland hangt af van wat je wilt zien en doen. Voor beren, wolven en veelvraten zijn de zomermaanden van april tot en met oktober de beste tijd. Voor hondensledetochten, sneeuwscooteravonturen en het noorderlicht zijn de wintermaanden van december tot en met begin de beste reistijd.

JA, ik wil meer lezen

Veel gestelde vragen en praktische informatie Finland

Om je Finland rondreis op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij je reis naar Finland komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je rondreis door Finland.