Finland vakantie winter

Ga op Finland vakantie winter in één van Europa’s laatste wildernissen. Ontdek de sprookjesachtige besneeuwde natuur van Fins Lapland. Maak een husky-, sneeuwscooter- of noorderlicht safari. Bezoek verder de Sami en hun rendieren. Geniet op je Finland vakantie winter van sauna en wellness. In de zomer kun je in de natuur van Finland beren, wolven en veelvraten spotten. Verblijf op je Finland vakantie winter in kleinschalige boutique lodges.

Volgende stap

Finland bezienswaardigheden

Huskysafari in Fins Lapland (Harriniva), Noord Finland

Bekijk op je Finland vakantie winter de unieke bezienswaardigheden van de natuur in Fins Lapland. Van het noorderlicht tot sprookjesachtige besneeuwde taiga wouden en bevroren meren. Ontdek deze witte wildernis op een hondenslede tocht, sneeuwscooter safari of rendier excursie.

Als in het voorjaar de sneeuw verdwijnt ontwaken beren uit hun winterslaap en gaan wolven en veelvraten op jacht. Spot in de zomer beren, wolven en beren vanuit door ons geselecteerde observatiehutten.

Ook een bezoek aan Helsinki, de hoofdstad van Finland, is een hoogtepunt van je Finland vakantie winter. Niet alleen in de winter maar ook in de zomer is Helsinki met haar fraaie gebouwen, vele musea, eilandjes, marktjes en restaurants een bezoek waard.

Ja, ik wil graag meer lezen

Natuur Finland – spot beren, wolven & veelvraten

Finland beren spotten, reizen in europa, bruine beer reizen

Ontdek de natuur van Finland in de zomer. In de zomer van april tot en met oktober kun je in Finland beren, wolven en veelvraten spotten. Wij weten na 21 jaar welke observatiehutten de meeste kansen bieden om deze roofdieren te spotten. Vrijwel al onze klanten hebben in Finland beren en veelvraten gezien. Wolven zijn schuwer en wat moeilijker te zien. Maar ook daarvoor kennen we de plekjes.

Ja, ik wil graag meer lezen

Noorderlicht zien in Finland

Noorderlicht

Bekijk op je Finland vakantie winter het noorderlicht. In het hoge noorden van Finland is het in de wintermaanden van november tot en maart grotendeels donker. Verder liggen de meeste van onze lodges op afgelegen plekken in de besneeuwde wildernis zodat je geen last van “licht vervuiling” hebt. Perfecte plekken dus om het noorderlicht te spotten. Uniek zijn bovendien de glazen iglo’s en aurora hutten in Fins Lapland waar je vanuit je warme bed het noorderlicht kunt zien.

Ja, ik wil graag meer lezen

Winteractiviteiten Fins Lapland

Sneeuwscooter tocht Lapland

Op de Finland vakantie winter kun je kiezen uit diverse winteractiviteiten. Maak een hondensledetocht, sneeuwscooter safari of rendiertocht. Ga ijsvissen, zwemmen in een wak en verken de besneeuwde bossen op sneeuwschoenen. Ook bieden wij meerdaagse hondenslede- en sneeuwscootertochten aan waarbij je overnacht in wildernis hutten.

Ja, ik wil graag meer lezen

Hotels in Finland

Arctic Treehouse Hotel

Boutique hotels in Finland

Overnacht op je Finland vakantie winter in kleinschalige hotels. Van luxe boutique hotels tot en met sfeervolle blokhutten met openhaard en eigen sauna. Slaap op warme rendiervachten in een ijshotel of bekijk het noorderlicht vanuit een glazen iglo of aurora dome. Ga je in de zomer beren spotten in Finland kies dan voor een eenvoudige- of juist luxe beren observatie hut met bed, zitje en douche. Bekijk de locaties van onze accommodaties in Fins Lapland op de kaart.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

Beste reistijd Finland

Beste tijd voor FInland, Sneeuwschoentrekking Hossa

De beste reistijd voor Finland hangt af van wat je wilt zien en doen. Voor beren, wolven en veelvraten zijn de zomermaanden van april tot en met oktober de beste tijd. Voor hondensledetochten, sneeuwscooteravonturen, noorderlicht excursies zijn de wintermaanden van december tot en met begin de beste reistijd. Finland vakantie winter.

JA, ik wil meer lezen

Veel gestelde vragen en praktische informatie Finland vakantie winter

Bekijk ons overzicht om je vakantie winter of zomer in Finland goed voor te bereiden. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je Finland vakantie.