Ga met Sundowner Wildlife Holidays op tijger safari reis

“Vroeg in de ochtend in de nog mistige bossen van centraal India. Verse sporen in het zand, schelle alarm calls van apen en herten … en de zinderende spanning als uw chauffeur de motor van uw jeep afzet en het wachten op de tijger begint … “. Sundowner Wildlife Holidays is specialist in tijgersafari reizen op maat naar India, Nepal en Rusland. Bent u net als wij gefascineerd door die prachtig oranje zwart getekende tijgers en wilt u graag eens tijgers in het wild zien, dan helpen wij u bij het samenstellen van uw tijgersafari reis op maat.

Tijger reizen

Bekijk onze reizen

Ga op tijger safari reis in Azië.

Tijgers komen voor in Azië en met hun maximaal 3,7 meter lengte en gewicht van bijna 300 kg zijn zij de grootste katten ter wereld. Hun leefgebied is uitgestrekt en divers. Van de ruim 4 km hoge bergen in Bhutan tot laaggelegen moerassen in Indonesië en van dampende regenwouden in Thailand tot en met de besneeuwde taiga wouden in Rusland.

“In diverse Aziatische landen leven nog ca. 3.800 tijgers in het wild.”

Van de ooit 9 tijgersoorten zijn er helaas nog maar 6 soorten in leven die allemaal door de IUCN zijn geclassificeerd als “bedreigd”. De Javaanse, Balinese en Kaspische tijgers zijn helaas niet meer onder ons. Van ruim 100.000 tijgers rond 1900 is het aantal sterk afgenomen naar 3.200 in 2010. Dankzij beschermende maatregelen is het aantal weer gegroeid naar ca. 3.800 tijgers. Tijgers komen nu voor in India, Nepal, Bhutan, Bangladesh,  Rusland, China, Noord Korea, Indonesië, Maleisië, Thailand, Myanmar, Laos, Vietnam, Cambodja en China.

India

Lees meer

Nepal

Lees meer

Op tijgersafari reis in India

De meeste kans om op tijger reizen ook echt tijgers in het wild te zien hebt u in India.

Hieronder staan de 3 parken in India waar u momenteel de meeste kans maakt om tijgers in het wild te zien:

Op tijgersafari reis in Nepal

Op een tijgersafari reis in Nepal hebt u een redelijke kans om tijgers in het wild te zien maar de kans is een stuk kleiner dan op een tijgersafari reis in India.

De meeste kans op tijgers in het wild in Nepal maakt u op een:

Rusland

Lees meer

Siberische tijgers in Rusland

Uw natuurreis in Rusland gaat naar het Siberian Tiger Reserve. Hier leven naar schatting ongeveer 10 Siberische tijgers. U verblijft u in een eenvoudige maar sfeervolle houten lodge met sauna en knetterende open haard midden in de uitgestrekte wildernis.

Houdt u er wel rekening mee dat de kans om Siberische tijgers in deze onmetelijke wildernis te zien klein is. Maar zelfs als u geen tijger op uw reis ziet, dan nog is de reis in het land van de Siberische tijger een unieke beleving.

Beste tijd om tijgers te spotten

Wildlife J F M A M J J A S O N D
● India
● Nepal
● Rusland
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd